Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od vasekh »

Chytrej tah. Lidi, pro který byl normální Kemper moc drahej, teď zase mají nad čím přemýšlet.
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Co jsem tak vysledoval, tak ideální stav je mít doma klasiku, na které si všechno vychytáš a player na stage...Jako za ty dnešní ceny na bazaru...https://hudebnibazar.cz/kemper-profiler-head/ID551900/ https://hudebnibazar.cz/kemper-profilin ... /ID556683/ https://hudebnibazar.cz/kemper-profiler ... /ID576813/
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Zajímalo by mě, co si bývalí Kemperisti kupují. Jestli nějaký modernější profiler nebo lampáč.
cid

Příspěvek od cid »

vasekh píše: 23.02.2024 8:40 Zajímalo by mě, co si bývalí Kemperisti kupují. Jestli nějaký modernější profiler nebo lampáč.
Nejsem Baba Vanga, ale domnívám se, že bude to jako doposud. Lampy pojedou určitě dál a profesionální hotelové barové duo si nekoupí Marshalla, ale oddělí se od sebe profilování a přehrávání, přicházejí o zákazníky, o hodně zákazníků.

to postylion - děkuji, já nevěděl, co těmi efektovými bloky myslí a začínám tušit 8)
Naposledy upravil(a) cid dne 23.02.2024 12:19, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

vasekh píše: 23.02.2024 8:40 Zajímalo by mě, co si bývalí Kemperisti kupují. Jestli nějaký modernější profiler nebo lampáč.
Zeptej se jich. Od toho ta záložka Dotazy na HB je.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

cid píše: 23.02.2024 11:54
Nejsem Baba Vanga, ale domnívám se, že bude to jako doposud. Lampy pojedou určitě dál a profesionální hotelové barové duo si nekoupí Marshalla, ale oddělí se od sebe profilování a přehrávání, přicházejí o zákazníky, o hodně zákazníků a udělají to všichni.
Dík za odpověď, ale nerozumím jí ani za mák :)
cid

Příspěvek od cid »

vasekh - já nerozumím pojmu "bývalí kemperisti". Můžeš je vyjmenovat, aby to šlo posoudit jednotlivě?
torst

Příspěvek od torst »

Jestli můžu: Ti co prodávají KPA na HB.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Ano. To není žádný flame, já vím, že je tu stále obrovská masa spokojených uživatelů. Ale přece jen těch inzerátů není málo a zajímá mě, jestli to má nějaký trend.
innerself

Příspěvek od innerself »

Já třeba svoje postřehy už psal.

Největší sílu jsem viděl v tom vlastnim profilování. A i když kemper píše, že je možnost si nazvučit svuj zvuk, včetně zařazenejch pedálů, tak v praxi to nefunguje. Když jsem zkoušel do cesty zařadit overdrive s klasickym nastavenim drive 0, tak profil měl problém, že je tma moc šumu. Když jsem teda z hecu zkusil kytaristovo evh stealth 100w, což je nejvíc ušuměnej zesilovač světě, tak tam to nemělo problém ani s gainem na max. Tzn. svuj komplet řetězec si nazvučit nejde. Naštěstí si jde overdrive dodat z efektů kempera, ale ten má tu křivku trochu jinou.
Sečteno potvrzeno jedno mínus.

Další je samotný profilování. Tam mi bylo předem jasný, že nejde udělat nějak jednoduše něco, co umí ofotit charakter zkreslení. Umim si tio představit u čistejch zvuků kde to neni takovej problém. Moc jsem tomu nevěřil, ale řikal jsem si, že mě kemper může překvapit. Nepřekvapil.
To je mínus číslo 2.

Zajímal mě ale hlavně tzv. merged profil, což je sloučení studiovýho profilu a direct profilu. Direct profil ofotí jenom zesilovač a tim je teda zřejmější, jakej zvuk pochází čistě ze zesilovače. Manuál zase tvrdí, že pokud se teda sloučí driect profil s tim studiovym, kemper rozezná co je bedna a mikrofon a do výstupu, kterej se má zapojovat na koncák se dál pouští nezměněnej direct profil, zatimco do hlavního výstupu jde ten s reproboxem a mirkofonem. V praxi se zvuk změnil vždycky a sežralo to vejšky. Prostě se zvuk změnil a o to víc se vzdálil předloze. Pro živý vystupování teda nepoužitelný a hlavně kvůli živýmu vystupování, kdy nemusim tahat těžký krám jsem v tom viděl výhodu.
To je mínus číslo 3.

Abych jenom nenadával, tak nejvěrnější kopii vytvořil direct profil. Pokud bych to používal čistě jako lehkou variantu hlavy, tak by to při zavření obou očí použitelný bylo. Postrádá to ale i tak smysl celýho kempera a jeho vyšší cenu, oproti těm malejm lehkym aparátum, kde by ta degradace "mojeho zvuku" byla na podobný úrovni. Kdyby ale dělali zařízení pouze těch efektů, bez možností profilování a možnosti zapojení, jako kytarovejch procesorů (4 kabelová metoda s aparátem a jeho smyčkou), tak to mam doma hned. Teda muselo by se to i odrazit na nižší ceně, než má ten kemper player :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

Já jsem opozice vůči KPA, ale přidám jedno plus. Už se tu probíralo, že to profilování předlohy je "statické". Ano, zachytí přesně konkrétní nastavení, ale při změně korekcí už se začne chovat jinak.
To prý firma vylepšila v nejnovějším SW, kdy si i zvolíš na jaký konkrétní amp (značka, model) v jakém nastavení hraješ a KPA to zohlední a pak i ty korekce zabírají správně. No nezkoušel jsem, ale je to správná cesta.
Moje skepse : Kup si Mooer, naloaduj impuls made in torst a pak při slepém testu porovnej s KPA ! :-Y Trochu trollení, trochu pravda.
innerself

Příspěvek od innerself »

torst píše: 23.02.2024 19:40 Já jsem opozice vůči KPA, ale přidám jedno plus. Už se tu probíralo, že to profilování předlohy je "statické". Ano, zachytí přesně konkrétní nastavení, ale při změně korekcí už se začne chovat jinak.
To prý firma vylepšila v nejnovějším SW, kdy si i zvolíš na jaký konkrétní amp (značka, model) v jakém nastavení hraješ a KPA to zohlední a pak i ty korekce zabírají správně. No nezkoušel jsem, ale je to správná cesta.
Moje skepse : Kup si Mooer, naloaduj impuls made in torst a pak při slepém testu porovnej s KPA ! :-Y Trochu trollení, trochu pravda.
Jo to už jsem tam měl tohle. Tam se to dokonce ptá i na předlohu, kterou umí i trochu napodobit. A to i ten charakter zkreslení. Nicméně z high gainů je tam na výběr dual rec orange, dual rec red, peavey 5150 a soldano overdrive. To je pro mě dost omezený. Uznávám, ale že je to potom věrnější, když to člověk i trochu změní. Ale já bych nastavení asi neměnil. Ten výslednej zvuk to fotit umí, podobně asi jako všechno, co umí tone matching, ale ofotit charakter zkreslení, kterej od toho neni samostatně oddělenej, je i fyzicky vlastně nemožný. Je to zkrátka pevně daná ekvalizace (podle zesilovače), která se přebudí a až potom se dokroutí výsledná barva podle našich potřeb. A tuhle dvojitou ekvalizaci má něco zvládat jako výsledek na samotnym konci toohle šílenýho řetězce? Je to už předem prostě nemožný. To jsem si teda i myslel a nakonec se to i potvrdilo. Tam, kde je jenom jedna ekvalizace, tzn. čistý aparáty, tak tam to bude věrný na 99%.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
cid

Příspěvek od cid »

Mně hlavně zajímá jedna věc a nevím, zda to popíšu správně. Třeba singl snímače produkují brum a při hraní na lampu to není problém ukočírovat, není problém silou úderu přejít ze skoro čistého tónu na crunch, tón přirozeně zeslabuje a když se apec nastaví na „sweet spot“, tak nádherně táhne, zvoní atd., prostě dynamika jako prase a nepoužívám a nepoužíval jsem zkreslovače, ale jde mně o minimalizaci, důvody jsem už uvedl!
Já jsem na TONEX zkoušel doma hrát, umlčovač šumu, kompresor a já na to nemohl hrát, dva dny jsem se s tím babral a i když zvuk byl jakoby hezký, vypínal umlčovač, bylo to placaté, aby to táhlo, musela se přidat kompresor, potom to začalo zase dělat bordel a tak pořád dokola, neumím s tím zacházet.
Když jsem teď viděl na YouTube, že jsou videa Kemper přehrávač vs TONEX, tak jsem hodně znejistěl. Pokud by se Kemper choval stejně, nebo podobně, tak jdu od toho, ale předpokládám že Kemper se chová jinak a šel bych i do kompromisu.
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

vasekh píše: 23.02.2024 15:02 Ano. To není žádný flame, já vím, že je tu stále obrovská masa spokojených uživatelů. Ale přece jen těch inzerátů není málo a zajímá mě, jestli to má nějaký trend.
Taky mě překvapilo, v jakém množství se Kempery během cca. roku objevily na bazaru a spadly na ceně. Když jsem ho před dvěma lety scháněl, pohybovaly se ceny tousterů o cca. 10000,-výš. Myslím, že velký vliv má jak snížení ceny nových tousterů https://imusicdata.cz/kemper-profiler-head-black tak pokrok u konkurence a taky uvedení Playeru, ten kdo měl dva ,,velké´´ Kempery si místo jednoho koupí Player...
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Cid: když dáš do Kempera příslušný placený studiový profil, DSL5CR by měla být obdoba JCM 800: např. https://topjimi.com/search?q=JCM+800 bude to tam, rozdíly budou jen v hodnotách nastavení ovladačů než máš na kombu, např. gain, basy, středy si zvyklý mít na jedné hodině a tady ho pro stejné zvukové nastavení budeš mít třeba na desáté atd...To jen pokud ti z toho balíčku nebude vyhovovat žádný z těch 12ti různých typů a nastavení-čili jednotlivých profilů JCM 800. Pokud nepoužíváš krabičky, jak píšeš, je pro tebe Player s 2x2 efekty dostačující, pokud by se ti i potom zdálo, že je dynamika slabá, máš možnost přímo ovladačem stáhnout noise gate, případně v zásobě několik kompresorů, nebo distortionů atd... Ideální je mít k němu místo PA 1x12 Kemper Kone kabinet, ten umí tu dynamiku ze studiového profilu ještě lépe ,,nakreslit,, a pokud s tím ještě budeš dál chtít laborovat, můžeš použít impulzy různých repráků... Přidávám starý článek, spousta věcí v něm už neplatí, protože vývoj pokračuje, ale přečti si dole ,,Hrajeme, testujeme,, https://www.casopismuzikus.cz/testy/kem ... ky-aparatu
torst

Příspěvek od torst »

mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Hm, tak jsem po dlouhé době mrknul do místní kecárny. Pročítám nejžavější téma a nějak tomu nerozumím. Cide, naprosto chápu Tvůj postoj ke způsobu hraní, jen nevím, proč vlastně váháš nad pořízením Kempera, když víš, že to nefunguje. Ty řeči o tom, jak je to malé a lehké, jsou snad
smysluplné v případě, že drsňák nutně potřebuje 100W svářečku a k tomu haraburďárnu 4 X 12´´. Ale Tobě by mělo stačit normální malé kombo. Nebo snad ne? Běžně dělám komba pro lidi v důchodovém věku, kteří si chtějí na stará kolena udělat radost a konečně mají čas se věnovat muzice. Spousta z nich už má zdravotní problémy. Kombo 15W jednokanálové 100% lampa s 12´´ lze bez problému udělat v hmotnosti kolem 12 kg, rozměry zhruba 50 X 40 X 22 cm . Ještě se nestalo, že by výkon nestačil, spíš naopak sem tam někdo otravuje, že chce brzdu, či přepínač výkonu. Tak kde je ta výhoda nějakého digitálu + plastová aktivka? To mi teda vysvětli.
cid

Příspěvek od cid »

pavel815 - dík za popis možností, player jedině přímo do PA, další bedna už ne a vím přesně o čem píšeš a proč širokopásmový reprák. V úvahu připadá možná in-ear, ale to je předčasné.

mmjuz - jenom zopakuji, mám představu, že se všechno včetně PA vejde na skládací rudlík, kytary na záda. DSL5CR je čtvrtý lampový dvoukanál Marshall který mám a je pro moje potřeby dokonálý. Počkám až player přijde do krámu, odzkouším a třeba potom políbím Marshallovi tolex, koupím čtyřkolový vozík a dál to neřeším. :mrgreen:
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Osobně mi připadá vtipné, že se ještě lze seriozně zaobírat tím, že by někomu zásadně nevyhovělo cosi z trojice Kemper/Fractal/Neural, když dokážou vyhovět tolika světovým hráčům. Jako kdyby JIM to na koncertech hrálo nějak špatně.
Už nějakou řádku let to není o tom, že by ty mašiny nezvládly zvuk - celý problém je v relativní složitosti nastavení a v chápání souvislostí - už jen si správně nastavit vstupní úrovně, nebo udržet správnou linkovou úroveň, bývá pro řadu lidí obtížná záležitost.
Takže nějaké odzkoušení v krámě je dobrý úmysl, ale v případě takhle složitých zařízení bohužel tristní - dojít k tomu, zda takový mulťák vyhoví/nevyhoví chce mnohem pečlivější věnovačku a bohužel si neumím představit jiný proces, než si věc pořídit a prosedět u ní XX hodin.

Pokud tuto anabázi nechci absolvovat, je lepší se na mulťáky vyprdnout a jít nějakou jednodušší cestou, např. malý lampový preamp + pár oblíbených efektů + na konci IR player.
A nebo třeba Friedman IR-X Preamp je super a komplexní, stačí připojit delay do smyčky a pohoda nezná mezí.
torst

Příspěvek od torst »

když už o těch kompaktních jednodušších alternativách, mě by asi učaroval ten BOSS IR-2
https://articles.boss.info/the-complete ... im-pedals/
Mít takovouhle komplexní věc v rozměru krabičky BOSS je milé.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“