KORG SP280 - po servise

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Lulu611
Nový uživatel

KORG SP280 - po servise

Příspěvek od Lulu611 »

Ahojte,
chcela by som sa s Vami poradiť, kúpili sme stage piano KORG SP280
po jeho zapojení sme však zistili, že niektoré klávesy sa nevracajú automaticky späť do pôvodnej polohy a dlho držia tón.
Aktuálne sa nám piano vrátilo zo servisu, kde vymenili klaviatúru ( vôbec nie je napísané za akú :? )
Avšak mám pocit, že klávesy ostali akoby voľné, vôbec necítim že by sa odpor od krajov do stredu klávesov zjemňoval a taktiež funkcia touch, ktorá má 3 stupne je akoby v každom stupni bez zmeny.
A k tomu všetkému keď sa piano zapne je počuť šum v reproduktoroch a keď je zapnutý reverb, briliance alebo chorus tak sa šum zosiluje ( skúšala som aj na pripojených slúchatkach aj tam je počuť, nie je to veľa ale je).
Vedeli by ste mi dať nejaké rady? Poslať na servis znova?? Mohli to "pokašlať" celé v oprave???
ĎAKUJEEEEEM!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: KORG SP280 - po servise

Příspěvek od pavlii »

Hmm - "pokašlat" se dá ledacos a leckde. Poněkud mě zaráží absence nějaké podrobnější zprávy ohledně servisních úkonů; já bych to tam osobně uvedl a jako zákazníka by mě to asi zajímalo, nicméně umím si představit, že totok může být čistě jen technokratická polemika a většinu zákazníků to naopak asi zajímat nebude....neumím posoudit.

Minimálně bych tato subjektivní zjištění se servisem konzultoval a doplnil to případně o audio ukázku šumu. Každopádně obecně jen podotýkám, že FX procesory mohou ve své podstatě zvýrazňovat (obzvlášť ty nechtěné) složky audio signálu; záleží na jejich nastavení, kvalitě a tak podobně.

Nejideálnější by bylo přímé srovnání s jiným kusem SP280.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Lulu611
Nový uživatel

Příspěvek od Lulu611 »

Ahoj Pavlii,
ďakujem za názor. Mňa osobne tiež zaujíma bližšie info ohľadom vymenenej klaviatúry. Čo sa týka šumu, tak tam podľa mňa pred odoslaním do servisu nebol ( neverím, že by som ho nezaregistrovala ). Žiaľ priame porovnanie s iným SP280 asi nemám ako uskutočniť... ale určite máš pravdu budem opäť kontaktovať servis...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Rozhodně držím palce! Rozhodně ani levné opravy by se neměly tak nějak přehlížet - a tohle určitě nebylo "za pár švestek", takže tím spíš mají hloubkové dotazy (podle mého) opodstatnění, pokud informace nedává servis automaticky.

P.

Lulu611
Nový uživatel

Příspěvek od Lulu611 »

Díki moc!!!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-) není zač.

P.

Lulu611
Nový uživatel

Příspěvek od Lulu611 »

Ahoj Pavlii,
tak som ti len chcela dať info, že reklamáciu mi zamietli ( samozrejme ju zamietol pôvodný autorizovaný servis ako nedôvodnú ). Ževraj si môžem dať oservisovať inde na vlastné náklady a pokiaľ bude vyjadrenie iné môžem sa "dožadovať" ďalej.
Tak idem googliť, či je ešte nejaký autorizovaný servis na okolí...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hmm - relativně očekávaná věc. Ale nemůžu k tomu zaujmout postoj, musel bych na to ten nástroj znát (obecně), jinak opravdu těžko soudit.

Ale držím palce.

P.

Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“