Renovace bicích

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Ali71
Nový uživatel

Renovace bicích

Příspěvek od Ali71 »

Zdravím všechny, mám dotaz. Renovuji si bubínek Amati, ale rozměrově je menší, než dnes klasické blány. Mohl bych použít klasické Amati blány, ale tam ta kvalita nebude lepší, či podobná jak u Remo, nebo Evans. Jak to vyřešit u bubinku? Jak to upravit, aby blána seděla na korpusu?
Díky moc za všechny odpovědi.
Mojmir
Nový uživatel

Re: Renovace bicích

Příspěvek od Mojmir »

Zdravím, párkrát jsem se s tím potýkal, napíšu tedy, co vím.
Dotaz je nepřesný - co je menší? Korpus má méně než 14" (palců) nebo se nová blána nevejde do ráfku? Zkusím obojí:

Blány (stejně jako třeba repráky, pneumatiky, vodovodní trubky a mnoho jiného) se dělají v palcových mírách. 1" (1 palec) = 25,4 mm. Tělo bubnu bývá o kousek menší, než je udávaný průměr. Do 5 až 8 mm to nebývá žádný problém. Změř si tedy průměr bubnu, výsledek v milimetrech poděl číslem 25,4 a výsledné čáslo zaokrouhli nahoru na celé číslo. To je průměr blány v palcích, který na něj potřebuješ. Ale pokud je buben menší o víc než nějaký 1 cm, radši si pořiď jiný buben. Tenhle by stejně nehrál. Je to jak s holkama, taky nebereš všechny.

Pokud je korpus bubnu O.K., ale nová blána se nevejde do ráfku, je čas pořídit k němu nový ráfek. S palci je to to samo jako u korpusů. Pozor na počet děr pro ladicí šrouby a taky na to, aby spodní blána měla otvory pro struník. Některé české obchody ráfky prodávají, ale obvykle dost draho. Na www.aliexpress.com se dají najít levnější - i s dopravou do 300 Kč za kus. Vyhledávací výraz je "drum hoop" při komunikaci v angličtině. Amazon.com taky prodává všechno, ale nemám s nimi dobré zkušenosti, přišel jsem u nich o dost peněz - zaplatil a nic nedostal. Aliexpress.com u mě zatím vždycky hrál fair play. Ráfků mám od nich několik, sice si na ně asi měsíc počkáš, ale dostaneš je. A pokud náhodou ne (pandemie, průser v Rudém moři nebo na Suezu apod.), zatím vždycky vraceli peníze zpět.
Fořt

Re: Renovace bicích

Příspěvek od Fořt »

Ali71 píše: 22.02.2023 9:16 Zdravím všechny, mám dotaz. Renovuji si bubínek Amati, ale rozměrově je menší, než dnes klasické blány. Mohl bych použít klasické Amati blány, ale tam ta kvalita nebude lepší, či podobná jak u Remo, nebo Evans. Jak to vyřešit u bubinku? Jak to upravit, aby blána seděla na korpusu?
Díky moc za všechny odpovědi.
Opravdu? Co je to za bubínek, něco hodně starého, z 50.-60. let? Na bubínky ze 70. let vč. "kopie" Ludwigu současné standardní blány pasují, jen na spodní (rezonanční, snare) straně je vzhledem k safe-stick ráfkům á la Slingerland (hrana ráfku se stáčí dovnitř bubnu, nikoli ven) potřeba koupit speciální blánu s nízkým ohrnutím směren k obruči (nízkoprofilový okraj; dělá je třeba Ludwig: https://www.bici.cz/Bici/Ludwig/Ludwig- ... um-Head-14).
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“