Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
cid

Re: Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů

Příspěvek od cid »

džetro, vím že používáš, nebo jsi měl na akustikách magnetický snímač v kombinaci s mikrofonem a předzesilovačem od Harleye Bentona, model TrueTone SH-30 Pro Aktive. Četl jsem Tvoji stručnou a velice užitečnou recenzi z roku 2020! Už jsem byl rozhodnutý, že to teď přidám do objednávky a narazil jsem na variantu produktu s humbuckerem SH-30H Pro Active. Jestli je to řešené jako u noiseless snímačů netuším a je mně to jedno, je to novinka bez recenzí a nevím, zda ti prošla pod rukama.
Jsem už příznivcem singlů a moc by mě zajímalo:
1. jak hodně je varianta se singlem náchylná na brum?
2..zkoušel jsi novou variantu s humbuckerem?
3.kamarád by to chtěl zkusit na dobro, jak to vidíš?
4.měl jsi třeba nějaký mechanický problém? Co jsem měřil pravítkem, mělo by to jít zasunout bez problému do ozvučnice, je to pravda?
Pročítal jsem zde vlákno „Ozvučení akustické kytary“ a po dvou hodinách to zabalil, našel jsem jenom poznámku, že jsi si nechal SH30 ze zvědavosti přibalit do objednávky a nakonec sadu používal v Gibsonu + již výše zmíněnou recenzi.
Děkuji za odpověď.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

O tom humbuckeru jsem ani nevěděl, kromě druhé cívky se liší krytem baterie a tvarem koženého závěsu (to je co vidím) jinak jsem jej v ruce neměl ale předpokládám že bude stejně dobrý jako ten singl. K tvým otázkám:
1. Brum žádný, nebo jsem žádný nezaznamenal, i přes novinku humbucker bych si vybral singl, je mi zvukově příjemnější
2. Humbucker jsem nezkoušel (do jednoho Taylora mi nechce ten singl vejít tak jsem si koupil Fishman neoD a taky jsem zvolil variantu single
3. Taky jsem o o tom kdysi uvažoval, hrálo by to určitě super ale nevymyslel jsem jak ho tam technicky dostat pod struny nevejde a zapustit do těla by šel ale je to řezání do těla a nedosáhneš na ty potenciometry, takže to podle mě nejde.
4. Nasadit to jde v pohodě a rychle, jen pokud máš nějaký nestandartní průměr ozvučného otvoru, nedostaneš jej tam ale stalo se mi to jen u jedné kytary a to bych jej tam dostal ale ne tak rychle.
Jinak ty snímače můžu doporučit, poměr cena a kvalita je super, ty ostatní dřevěné a mnohem dražší se na ně nechytají, např Seymour Duncan.
Já je teď ppužívám málo, hraju na mikrofon ale mám je v záloze kdyby to na mikrák nešlo.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
cid

Příspěvek od cid »

Ve zprávách na TV to říkají nějak jako -"stručně, jasně, přehledně", dík. :wink:
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

cid píše: 26.11.2023 18:22 Ve zprávách na TV to říkají nějak jako -"stručně, jasně, přehledně", dík. :wink:
Jen jediná věc, má to slabší signál než aktivní piezo systémy (ale to mají všechny mag snímače do otvoru) Pokud střídáš různé nástroje, budeš muset piezo ztlumit na úroveň toho mag snímače. Pokud budeš používat jen ten jeden, bez problému, přidáš si hlasitost na kombu, mixu.
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

snimac upadenej.jpg
To Džetro a jiní zkušení... dokážete mi prosím poradit, jak tohle napravit? Viz foto, jedná se o odlepené ovládání snímače LR baggs Anthem a než tam "prdnu sekunďák", raději se zeptám, zda není něco vhodnějšího (třeba oboustranná lepící páska) a méně radikálního. Bohužel mě tlačí čas, zítra hraju a potřebuji nějaké rychlé řešení. Díky!
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Jako nouzovka na koncert by oboustranka měla stačit. Sekunďák je brutus už jenom proto že když ti ukápne na kytaru nebo se dotkneš prstem od lepidla povrchu. už to nikdy neodstraníš. Raději to pak někam zanes ať ti to opraví.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Díky Džetro, dám tam tedy tu pásku a pak vyreklamuju
Orfeus

Příspěvek od Orfeus »

Tyto ovládání mě vždycky chodili s nalepenou oboustrankou. Pokud necháš opravit, podle mě tam nedají nic jiného
než dobrou oboustranku. Já jsem kupoval u Conrada takové čtverečky od 3M. Ty držely opravdu super. Zatím co mě
upadlo, to byl mikrofon pod kobylkou, tam jsem nalepil zmíněný lepící čtvereček a drží dodnes. Ale zrovna ten typ
L.R. Baggs Anthem je trochu těžší, tak může tohle dělat. Mám pocit, že zrovna na Furchovi mě šel špatně namontovat
kvůli žebrování, lépe tam pasoval L.R. Baggs Anhem SL. A jak píše Džetro, jakémukoliv lepidlu bych se vyhnul.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Díky za potvrzení, že raději tu pásku. Dám ji tam a budu se modlit, aby ještě neodpadl i ten mikrofon.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

Jakoukoliv dobrou oboustranku (3M).
To by Element VTC neudělal..... :P
Ale chápu, že to naštve takhle před kšeftem.

Jinak za mě doporučuji toto (na efekty do pedalboardu apod.)
Přílohy
IMG-20231214-WA0017.jpg
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Prskyn píše: 14.12.2023 16:33 Díky za potvrzení, že raději tu pásku. Dám ji tam a budu se modlit, aby ještě neodpadl i ten mikrofon.
Mikrofon by neměl, je tam rovná plocha, pro jistotu tam sáhni když už budeš mít povolené struny a zkontroluj. Myslím že u toho ovládání je problém vysoké žebro a díky tomu to nejde dobře přitlačit na desku a proto to odpadlo, ty jejich lepící pásky jinak drží fest. Když tam přidáš další oboustranku měl by se problém s vysokým žebrem vyřešit. Podívej se ještě do balení, myslím že tam nějaké náhradní lepení dávají.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

guitar.zl: dekuju za doporuceni, jo nastvanej jsem docela byl.

...a chvala velika tobe Dzetro. Opravdu jsem v krabicce nahradni lepeni nasel. Moc jsi mi pomohl. Dekuju!
Maco33

Příspěvek od Maco33 »

Zdravím, vyzkoušel někdo snímač Guitte GGP-01? Jak se vám jeví? Mate na něj nějaký názor?
Diky
Maco33

Příspěvek od Maco33 »

Zakoupil jsem preamp pro akustiku NUX NAP-5 stageman a potřeboval bych něco porovnat s někým co má stejný. Nejde se někdo?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Maco33 píše: 2.03.2024 8:37 Zakoupil jsem preamp pro akustiku NUX NAP-5 stageman a potřeboval bych něco porovnat s někým co má stejný. Nejde se někdo?
Prosím zkopíruj aspoň odkazy, nikomu se to nebude chtít hledat, jinak myslím že tady nikdo nebude mít zkušenost s těmihle (ne)značkami elektronik.
Maco33

Příspěvek od Maco33 »

Jedna se o toto: https://kytary.cz/nux-nap-5-stageman-fl ... rce=Search
Ovšem pokud to nevlastníš tak mi s tím asi nepomuzes 8)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Maco33 píše: 3.03.2024 13:41 Jedna se o toto: https://kytary.cz/nux-nap-5-stageman-fl ... rce=Search
Ovšem pokud to nevlastníš tak mi s tím asi nepomuzes 8)
Škoda že jsi nedal odkaz hned, vnímám tohle vlákno spíš o snímačích a preampech montovaných do kytary (těch jsem montoval desítky, různé značky)
v těch podlahových preampech se nevyznám (měl jsem jen L.R Baggs a nějaké Caline) ani bych nereagoval.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Dám to sem... výrazná sleva na Cole Clark, kteréžto kytary mají dle mého názoru (subjektivního na základě osobní zkušenosti) nejlepší kombinaci snímačů v jedné kytaře.
https://www.humlmusic.cz/detail/cole-clark-fl1ec-sso
https://www.humlmusic.cz/detail/cole-clark-fl2ec-bb
Dowina man
Nový uživatel

Příspěvek od Dowina man »

Ahojte priatelia. Prechadzam toto forum aj ine stranky aby som vyriesil svoj problem ale nejak sa v tom stracam tak som sa rozhodol ze si tu necham poradit od odbornikov.
Hravam na gitare spolu so saxofonom. Klasicku hudbu-Beethoven Bach a pod. Kedze je saxofon sam o sebe dost hlasny tak som zacal pouzivat elektricku gitaru aby som sa pocul. Nie je to vsak ono. Hrat sa da, ale chyba mi ten feeling pri hrani na akusticku gitaru. Momentalne mam dve dowiny. Jednu akusticku a druhu klasicku. Rozmyslam ako to vyriesit. Chcel by som kupit elektroakusticku gitaru ale ako som sa docital tak k tomu potrebujem kombo pre elektroakusticku gitaru. Mam len pre elektricku a co som cital tak to nebude bohvieco ked to prepojim. Problem je to ze elektroakusticka gitara+ elektroakusticke kombo bude dost velka financna polozka. Neviete poradit nejake financne viac prijatelne riesenie ako hrat s akustickou gitarou so saxikom tak aby som sa pocul.
Za kazdu radu budem vdacny
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Dowina man píše: 21.06.2024 7:07 Ahojte priatelia. Prechadzam toto forum aj ine stranky aby som vyriesil svoj problem ale nejak sa v tom stracam tak som sa rozhodol ze si tu necham poradit od odbornikov.
Hravam na gitare spolu so saxofonom. Klasicku hudbu-Beethoven Bach a pod. Kedze je saxofon sam o sebe dost hlasny tak som zacal pouzivat elektricku gitaru aby som sa pocul. Nie je to vsak ono. Hrat sa da, ale chyba mi ten feeling pri hrani na akusticku gitaru. Momentalne mam dve dowiny. Jednu akusticku a druhu klasicku. Rozmyslam ako to vyriesit. Chcel by som kupit elektroakusticku gitaru ale ako som sa docital tak k tomu potrebujem kombo pre elektroakusticku gitaru. Mam len pre elektricku a co som cital tak to nebude bohvieco ked to prepojim. Problem je to ze elektroakusticka gitara+ elektroakusticke kombo bude dost velka financna polozka. Neviete poradit nejake financne viac prijatelne riesenie ako hrat s akustickou gitarou so saxikom tak aby som sa pocul.
Za kazdu radu budem vdacny
Dlouho bez odpovědi... tak jenom nad čím jsem se pozastavil.... píšeš, že máš dvě akustiky (tedy akustiku a klasiku). Tvá domněnka, že si musíš koupit další elektroakustiku je lichá, stačí, když si do svých kytar dokoupíš snímač (doporučuji kombinaci piezzo/mic, samotné piezo ti žádnej feeling neposkytne). Píšeš, že máš combo na el. kytaru. Tak si mezi kytaru a combo přikup nějakou krabičku (equalizer nebo tak něco) a na combu vyřaď knoby veškeré zkreslování. Nebo si kup mikrofon a hraj na něj.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“