Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Placka

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od Placka »

Tak jestli to dobře chápu, je HX one uplně jiné zařízení - neobsahuje modeling aparátů? Obsahuje pouze efekty, ale ty jsou v plné HX kvalitě se všemi parametry. Nemá sluchátkový výstup atd....vlastně bych řekl, že je to úplně jiné zařízení než tohle jednoduché vše-v-jednom-cvičítko/záloha
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Aha, tak to jo a díky za info.
(Na rovinu nenapadlo mě ani na sekundu, že by HX One neobsahoval ampy - trošku zklamání pro mě. :) )
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no a hlavně HX one hraje jenom jeden efekt
Express je jednoduchý mulťák
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
José

Příspěvek od José »

taktak, tam vidím potenciál být to jedno zajímavé koření použité jednou za písničku a pro každou jiné - poor man's H9
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tak teď jste mi HX One definitivně zařízli. :)
Myslel jsem si, že je to jako HX Stomp, akorát očesanější.
José

Příspěvek od José »

Já myslel, že s QC už máš vyřešíno..
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

HX One je modern man´s M5 https://kytary.cz/line-6-m5-stompbox/HN117590
Ja naopak vidim slusnej prostor pro takovou krabici
napr. na ty zvuky co pouzijes jednou za koncert, tak jsou ve slusne kvalite v jednom baleni a nepotrebujes namistrovany pedalboard :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Scorstin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorstin »

Presne tak, M5 bol na toto skvely...resp stale je.
Pouzivam ho viac nez 10 rokov uz v roznych iteraciach pedalboardu/racku prevazne na tie special one-off efekty. Myslim ze je to jediny efekt, okrem ladicky, ktory mam tak dlho.

Dnes sa da stale bezne zohnat okolo 1.5-2k: https://hudebnibazar.cz/line6-m5-stompb ... /ID587463/
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Je to subjektivní - nerozporuju, že u HX One je počet efektů impozantní, akorát pokud to umí jen jeden efekt v jednu chvíli, tak je to přece jen uživatelsky omezenější a za 8000 už mi to nepřipadá až tak zajímavé.

José píše: 8.03.2024 15:20 Já myslel, že s QC už máš vyřešíno..
:) Prozatím mám, ale dycky je v čem se babrat žejo.
QC je výborný v bazálních zvucích (což je samozřejmě to podstatné), ale v efektech je výrazně chudší než konkurence, tam teda rozhodně mají co dohánět.

Doma mám Boss Core, protože jsem zamilovanej cca do 5 bossáckých efektů a Core vyjde levněji, než jednotlivých 5 krabek a ještě ke všemu hraje líp než ty krabky, má lepší AD/DA.
Line6 taky mají nějaké zajímavé unikátní algoritmy, Hyenik asi může potvrdit - takže pro nějaké kreativčení něco od L6 může být fajn.
José

Příspěvek od José »

Já to chápu, teďka už jsem konečně doladil svýho HX stompa natolik (po letech), že už plánuju rozprodej analogboardu, páč jsem i se zvukem spokojenější (s versatilitou už dávno) než s analogem. (A to tam mám prakticky stejnej řetězec :D)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

... a pak tady jsou lamy jako já, které nemají trpělivost ani afinitu k elektronice. Prodal jsem digitál(y), zpět k analogům. Naštěstí jsem ty základní neprodal. Pár krabiček a lampa Fender. Já to mám takhle rád. A na to moje šmrdlání ... raději hraju, než ladím patche. Fakt jsem na to tupej. K tématu vlákna: Asi pořídím ještě Palmer pocket amp mk2. Na zkoušky jen pedalboard, do hospody ho utrhnu, strčím do kapsy, powerbanka, "parazitní" kabel do mixáku, k někomu do komba (kláves/basa) nebo můj AC60 a hlava mapa. Za dva litry, zas taková hrůza to není. Ale chápu, že každému nestačí "dřevní" setup.
911

Příspěvek od 911 »

Vyzkoušel jsem leccos,Vox Tonelab, Line 6 Helix, Kemper, Boss GX 100 a teď jsem si udělal analogové šlapadlo bez pamětí a ejhle,také se s tím dobře hraje.
IMG_3062.jpg
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Placka

Příspěvek od Placka »

jbiker píše: 12.03.2024 16:16 Asi pořídím ještě Palmer pocket amp mk2. Na zkoušky jen pedalboard, do hospody ho utrhnu, strčím do kapsy, powerbanka, "parazitní" kabel do mixáku, k někomu do komba (kláves/basa) nebo můj AC60 a hlava mapa.
přesně na tyhle situace by měl být ideální ten POD express - malá jednoduchá krabka, která dobře hraje a přitom máš i základní efekty, ladičku,s luchátkovej výstup...ale není za dva litry, to je fakt.
torst

Příspěvek od torst »

jbiker: Mám podobný postoj. Miloval jsem ZOOM a teď i POD, ale na živo chci jednoduché manuální řešení, žádné presety. Alzheimer postupuje, hlavní mentální soustředění směřuji k funkčnosti svěračů.
Palmer Pocket, to je ta kopie Sans Ampu, že? Měl jsem na test GT2, tahle firma mě dost zklamala. Do kytar. zesíku to bude moc simulační, do linky nebo FRFR boxu málo simulační, bzučivé. Nějaký AMT s oddělenými výstupy by asi hrál líp.
911: Mě jsou tyhle "multiefekty" s analogovou koncepcí sympatické. Dělá to i Valeton za pár korun. Odpadnou protivné propojky, napájecí rozvody. A že to nehraje přesně jako TS808, BOSS CH-1? Přede mne malíček doleva !
Placka: No jednoduchá relativně ano, ale už tam jsou ty menu, presety, paměti, funkce, a to už pro nás dříve narozené není !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

torst píše: 12.03.2024 19:55 jbiker: Mám podobný postoj. Miloval jsem ZOOM a teď i POD, ale na živo chci jednoduché manuální řešení, žádné presety. Alzheimer postupuje, hlavní mentální soustředění směřuji k funkčnosti svěračů.
Psáno s poetikou hodnou agro-punkera a v podstatě sedí :D
torst píše: 12.03.2024 19:55 Palmer Pocket, to je ta kopie Sans Ampu, že? Měl jsem na test GT2, tahle firma mě dost zklamala. Do kytar. zesíku to bude moc simulační, do linky nebo FRFR boxu málo simulační, bzučivé. Nějaký AMT s oddělenými výstupy by asi hrál líp.
Co jsem tak načetl na netu, tak ovládací panel je hodně inspirován GT2, ale vnitřnosti jsou jiné. Chválí se Vintage Clean a Crunch, což mi přesně pasuje. British/Mesa-boogiš a Heavy pravděpodobně ani nepoužiji. Uvidíme /uslyšíme.

Už máš ten BD-2?
torst

Příspěvek od torst »

Tak jestli je to jak píšeš, může být Palmer zajímavej. Pak poreferuj. Jestli nepoužíváš higainy, tak by asi stačil. Mám Behr. GDI21 a ten hraje taky jinak než GT2.
"Už máš ten BD-2?" Chceš to vidět?
zasilkovna.jpeg
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jbiker

Příspěvek od jbiker »

No to je masakr! Ale mě si zatím Zásilkovna nikdy takle nevychutnala. Ťuk, ťuk ... už jí ani moc nevyužívám.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Zajímavý preamp z kolébky demokracie.

volfi

Příspěvek od volfi »

Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Moderní technologie v balení vhodném kupříkladu pro voliče Trumpa, Orbána, Kickla, Babiše, Fica... a taky třeba pro ty dva chlápky z Úval, co jsem je minulý týden slyšel ve vlaku rozprávět (vybily se mi bohužel sluchátka), jak se za komunistů měli líp a lidi na sebe byli hodnější a k sobě slušnější a Havel, Fiala a EU všechno zkurvili a jak vyplynulo z hovoru, jeden z nich byl u VB... no nic... tak prostě mám dojem, že tenhle preamp by podobným lidem mohl vyhovět...

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“