Výkonové brzdy (Powerbrake, Attenuator...)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
cid

Re: Výkonové brzdy (Powerbrake, Attenuator...)

Příspěvek od cid »

Když jsem narazil předevčírem na tzv. analog attenuator JHS - Little Black Amp/ cca 1700 Kč, marně jsem hledal, kde to má větrák než jsem pochopil, že se to vkládá do smyčky FX LOOP a co jde dělat s potem vloženým do smyčky, jsem vůbec netušil, nikdy jsem smyčku nepoužíval, neměl jsem tam co vkládat. V krabičce je jeden potenciometr a dvě jackové samice, tak mně to docvaklo. Připravený dotaz, zda potenciometr zařazený ve smyčce funguje stejně, nebo podobně jako master volume, zde Tube Guru už zodpověděl, projel jsem celé vlákno znovu.
Zařízení si velice pochvalují i majitele opravdu drahých značkových lampových aparátů a mě by zajímalo, kdo „FX attenuator“ používáte, která hodnota potenciometru se Vám osvědčila, rozsah použitelných hodnot a výrobek které firmy používáte, nebo jste experimentovali s vlastní výrobou? Jak jste spokojení, co Vám naopak vadí?
Tři dny po mě, když jsem tady ve vláknu byl naposledy v dubnu 2019, sem dal dotaz nick el.GI, i s odkazem na YT, kde se funkce vysvětluje a to už jsem bohužel nečetl.
Dík za zkušenosti a postřehy.
edit: 8.4
Zkušenosti nejsou, tak odkaz na dvě videa, která vysvětlují vše. Někdo mě možná obviní, že upozorňuji na samozřejmé věci, ale přečtěte si diskuze a nejenom pod odkazy, každý není elektrotechnik.
https://www.youtube.com/watch?v=fJDfFOAY1Hc
https://www.youtube.com/watch?v=te-Z6oC ... Ile3k9By74
Psí voják

Příspěvek od Psí voják »

Díky fóru jsem narazil na JHS - Little Black Amp a okamžitě ho pořídil. Mám Marshall SV20 (moderní plexina) s výkonem 20/5W. Doma byl použitelný v rozsahu max pár milimetrů na Gainech 1 i 2, a protože zkoušíme v poměrně malé místnosti, tak i tam byl hodně hlasitý. Při použití Little Black Ampu se mi ho podařilo zkrotit a jsem maximálně spokojený. Jasně, zvuk aparátu se lehounce změní, nicméně to, že mohu lampy mnohem víc vytavit a dospět k šťavnatějšímu tónu pro mne mnohonásobně vyváží změnu zvuku čistého aparátu. Jde to ale samozřejmě doladit na ekvalizaci, ale zvuk čistého aparátu to není, takže v O2 Aréně ho odpojím. Pozor, není to ale klasická brzda, jde použít pouze v kombech, kde je efektová smyčka. A je lepší ho dát do pedalboardu, když se položí na kombo, tak to bručí. Ale dík za tip.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Pokud je to do smycky, tak je to volume potenciometr v krabicce a dva jacky, nic víc, tam není co podelat
Ta cenovka je fascinující..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Opravte mě, jestli se pletu, ale pokud u lampy A-class budu dělat zkreslení hlavně power ampem, pak toto nelze použít, protože si snížím signál a ke zkreslení power ampu nedojde. Je to tedy jen pro aparáty, kde kreslím preampem nebo krabičkama, je tak?
krasty

Příspěvek od krasty »

Hendrek píše: 18.03.2024 7:32 Opravte mě, jestli se pletu, ale pokud u lampy A-class budu dělat zkreslení hlavně power ampem, pak toto nelze použít, protože si snížím signál a ke zkreslení power ampu nedojde. Je to tedy jen pro aparáty, kde kreslím preampem nebo krabičkama, je tak?
Ano.

Na zkrocení vytaveného konce už musí být výkonová brzda.
innerself

Příspěvek od innerself »

Dostal se mi do ruky Palmer PDI 06. Zajímal mě spíš jenom ten loadbox a při kouknutí na instruktážní video, bylo slyšet že trochu zvuku při vytavenym konci do bedny propustí. Zkoušeno i v praxi a bylo to tak. To by se asi jako loadbox bez přítomnosti bedny moc používat nemělo ne? Nebo to trochu propouští každej loadbox?
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Misto bedny můžeš zapojit rezistor odpovidajiciho vykonu a odporu
Resp. celou tu krabici tak můžeš nahradit, jestli chceš ticho a brát signal z linky nebo podobně
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
innerself

Příspěvek od innerself »

Spíš mi šlo o to jestli to tak jde používat, protože výkonovou brzdu nevyužiju vůbec :D Loadbox bych jednou za půl roku využil, ale když to propustí zvuk, tak tomu zkrátka nevěřim. A nevim jestli právem :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
marekmarus

Příspěvek od marekmarus »

Je to v poriadku. Kdysi som sa o tom bavil so Slávkom Šámalom - inak mám od neho brzdu. Mal som aj iné, správali sa tak všetky. A mysli na to, že gitarové repro býva dosť citlivé. Skrátka, je to OK :wink:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“