pedálové efekty - korekce hlasitosti zapnutí/vypnutí
Pravidla fóra
pedálové efekty - korekce hlasitosti zapnutí/vypnutí
Zdravím, jsem elektrokytarový začátečník a rád bych se zeptal, jakým způsobem se řeší situace, když chci pedálový efekt (v principu jakýkoliv, hodně problém je to u overdrivu BOSS SD-1) v průběhu písničky zapínat a vypínat, ale nechci, aby se síla zvuku z komba měnila (což se s overdrivem děje hodně výrazně). Jak se to dělá? Díky.
Re: pedálové efekty - korekce hlasitosti zapnutí/vypnutí
Stáhne se na efektu knoflík Level. Na jiných efektech může být tatáž funkce popsána Volume nebo Output. Pozor, nezaměňovat s výstupní zdířkou, která je také popsána Output! A pozor, nezapomínej : Otáčením doleva se síla zvuku snižuje a otáčením doprava zvyšuje. Ne naopak ! Když to při otáčení už dál nejde, je ovladač na maximu nebo na minimu. Při násilné snaze pokračovat hrozí poškození ovladače!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: pedálové efekty - korekce hlasitosti zapnutí/vypnutí
Já jen dodám, že "síla zvuku" není měřitelná veličina, narozdíl od hlasitosti zvuku, je to jen subjektivní vnímání.
Zkreslený zvuk může i po nastavení na stejnou hlasitost jako čistý zvuk (srovnání hlasitosti maximálních hodnot - špiček amplitudy) působit jako "silnější" zvuk, protože zkreslený zvuk je komprimovaný a působí "mohutněji". Proto se také ta zkreslovadla používají.

Zkreslený zvuk může i po nastavení na stejnou hlasitost jako čistý zvuk (srovnání hlasitosti maximálních hodnot - špiček amplitudy) působit jako "silnější" zvuk, protože zkreslený zvuk je komprimovaný a působí "mohutněji". Proto se také ta zkreslovadla používají.