Cubase
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cubase
Dík za info. Už jsem se lekl, že budu muset podstoupit nějaké licenční martyrium, ale to jsem zvládl už loni a mám LE licensované přes nový Steinberg Licensing.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
P.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Já mám na klíči, mimo licence Cubase 11Pro, licenci Medieval Phrases Lute and Theorbo. Teď jsem zjistil, že na Steinberg účtu mám v sekci Voucher Access Code pro Medieval Phrases Lute and Theorbo. Takže to jen převedu na novou licenci https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... d-products
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Yes - paráda!
P.
P.
Ahojte. Takže ak mám všetko na Soft e-Licenseri, treba to prehodiť na USB-e-Licenser? Inak po prípadnom resete OS alebo kúpe nového PC nebude možné tie licencie preniesť?
To nemyslia vážne...
Ak chcem prejsť na nový licenčný systém, je potrebné teda upgrejdnut na verziu produktov, ktoré sú novým licenčným systémom podporované, správne tomu rozumiem?
Ak chcem prejsť na nový licenčný systém, je potrebné teda upgrejdnut na verziu produktov, ktoré sú novým licenčným systémom podporované, správne tomu rozumiem?
- LUBOSH
Ivane, zas tak černě bych to neviděl. Nejprve se podívej do svého účtu ( MySteinberg ) do sekce VOUCHER. Měl by si tam mít Access Code na všechny VSTi co máš od Steinbergu kouprný. Pak stačí jen aktivovat https://helpcenter.steinberg.de/hc/en-u ... d-products Na Cubase verze LE/AI Steinberg Access Code taky rozdával, resp. máš na něj nárok zdarma. U vyšších verzí Elements, Artist, PRO tam už musíš koupit UP. Steinberg vypínání licečních serverů ohlašoval cca před rokem. Tak už některé věci tahám ze své paměti tak snad jsem něco nespletl.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Jasne, ja len, ze sa obavam nestability, ktora by z toho zase mohla plynut. Konecne som to mal cele ako-tak stabilne, navyse neviem, ci vobec aj moj NB bude vobec splnat kriteria, resp. stihat. No nic, budem sa s tym musiet nejak vysporiadat...
btw, neviem, co je s tym webom Steinbergu, ale Mozilla vobec neotvara a Edge 1 z 3 pokusov...
btw, neviem, co je s tym webom Steinbergu, ale Mozilla vobec neotvara a Edge 1 z 3 pokusov...
- LUBOSH
Mám taky Mozillu a normálně mi to jde otevřít. Nemáš tam zapnutý block reklam nebo něco takového? No stabilita by se měnit neměla. Teda pokud nebudeš měnit i Cubase. Já jsem zatím na C12 a nevybavuju si nějaké problémy. Pavlii má C13 a co jsem četl tak psal taky, že vše v pořádku. Co se týká VSTi tak ty se měnit nebudou jen se změní systém licence
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ivane, žádná nestabilita z toho neplyne. soft-eLicenser bude fungovat do doby funkčnosti "starého" systému, stejně tak to platí i pro Maintenance úlohy týkající se HW icenčního klíče. Pro větší "klid duše" má smysl všecny soft-licence převést buď do HW klíče nebo na nový licenční systém, jak píše LUBOSH.
Poznámku o "nemyslí vážně" beru jakko výkřik zhrzeného uživatele, který musí potenciálně do cca roku a půl (když už o tom teda ví několik let až do dneška) cosi udělat, jinak má v kritickém případě šanci, že o licenci na produkt přijde. Což není nic nenormálního a ve světle časového horizontu mají všichni času ažaž, aby se zařídili za nulových nebo (obvykle) minimálních nákladů navíc do budoucna.
Takže hlavně v klidu a nehledej problémy tam, kde nejsou (tím se začneš odlišovat od běžných stěžovatelů, kterých je plný internet).
P.
Poznámku o "nemyslí vážně" beru jakko výkřik zhrzeného uživatele, který musí potenciálně do cca roku a půl (když už o tom teda ví několik let až do dneška) cosi udělat, jinak má v kritickém případě šanci, že o licenci na produkt přijde. Což není nic nenormálního a ve světle časového horizontu mají všichni času ažaž, aby se zařídili za nulových nebo (obvykle) minimálních nákladů navíc do budoucna.
Takže hlavně v klidu a nehledej problémy tam, kde nejsou (tím se začneš odlišovat od běžných stěžovatelů, kterých je plný internet).
P.
- LUBOSH
Když už jsme tady v té Cubase. Pavlii nevíš jestli Steinberg se vrátí ke starému číslování, tj. ty půlverze. x.0, x.5, y.0, y.5..... Nebo už pojedou 13, 14.. ?
Pavlii, "cosi"... ide o to, ci to moj pocitac zvladne, uz dlhsie tam mam nejake upozornenie, ze moj pocitac nie je kompatibilny s dalsou verziou Windowsu... Ak je to nahodou W10 / 22H2, ktora je uvedena ako mimimum na prevadzku C13, tak to nebude len "cosi".pavlii píše: 25.04.2024 14:11 Poznámku o "nemyslí vážně" beru jakko výkřik zhrzeného uživatele, který musí potenciálně do cca roku a půl (když už o tom teda ví několik let až do dneška) cosi udělat...
PS. LUBOSH, tie vouchery tam ako dlho budu, netusis? Logicky ze by to mohlo byt az po deadline vypnutia?
- LUBOSH
Není ta hláška ohledně Win 11, že tvůj počítač nesplňuje parametry?Ivan píše: 25.04.2024 15:43Pavlii, "cosi"... ide o to, ci to moj pocitac zvladne, uz dlhsie tam mam nejake upozornenie, ze moj pocitac nie je kompatibilny s dalsou verziou Windowsu... Ak je to nahodou W10 / 22H2, ktora je uvedena ako mimimum na prevadzku C13, tak to nebude len "cosi".pavlii píše: 25.04.2024 14:11 Poznámku o "nemyslí vážně" beru jakko výkřik zhrzeného uživatele, který musí potenciálně do cca roku a půl (když už o tom teda ví několik let až do dneška) cosi udělat...
PS. LUBOSH, tie vouchery tam ako dlho budu, netusis? Logicky ze by to mohlo byt az po deadline vypnutia?
Co se týká těch voucherů tak předpokládám minimálně do začátku roku 2025.
"After years of managing your Steinberg software licenses, the eLicenser-based licensing service will be closing down early in 2025. Between 2022 and 2023, the eLicenser system was gradually superseded by the new ID-based Steinberg Licensing system. This system is fully implemented in the entire current range of Steinberg software, providing benefits not available with the outdated technology. For our customers still using Steinberg software which relies on the eLicenser, we are aware that you have questions. Please see below where we have provided solutions which we hope will answer your needs."
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Vůbec netuším, do téhle míry se Steinberg svázaný nejsem.LUBOSH píše: 25.04.2024 14:21 Když už jsme tady v té Cubase. Pavlii nevíš jestli Steinberg se vrátí ke starému číslování, tj. ty půlverze. x.0, x.5, y.0, y.5..... Nebo už pojedou 13, 14.. ?
P.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud nezvládne, tak holt zůstaneš na maximu, co ti umožňuje systém. Pokud ti neumožňuje provozovat verzi něčeho, co umí běžet na starém licenčním systému, musíš si zajistit HW klíč (čímž minimalizuješ riziko v případě změny v počítači - včetně reinstalace). Opakuji - nehledej problémy tam, kde nejsou.Ivan píše: 25.04.2024 15:43Pavlii, "cosi"... ide o to, ci to moj pocitac zvladne, uz dlhsie tam mam nejake upozornenie, ze moj pocitac nie je kompatibilny s dalsou verziou Windowsu... Ak je to nahodou W10 / 22H2, ktora je uvedena ako mimimum na prevadzku C13, tak to nebude len "cosi".pavlii píše: 25.04.2024 14:11 Poznámku o "nemyslí vážně" beru jakko výkřik zhrzeného uživatele, který musí potenciálně do cca roku a půl (když už o tom teda ví několik let až do dneška) cosi udělat...
P.
Jo, proste len ďalší krám, ktorý budem hľadať po všetkých šuflíkoch...pavlii píše: 25.04.2024 20:32 musíš si zajistit HW klíč (čímž minimalizuješ riziko v případě změny v počítači - včetně reinstalace).
- LUBOSH
To neva. Tak se holt nechám překvapit jaká verze vyjde. Pak se rozhodnu jestli budu aktivovat na vyšší licenci.
Ivan: s USB klíčem moc neváhej, myslím, že už loni Steinberg oznámil ukončení výroby USB klíčů
Dnes vecer pozriem, ci sa viem dostat s Windowsom na tu minimalnu pozadovanu verziu. Ak ano, idem do C13.LUBOSH píše: 26.04.2024 12:27 Ivan: s USB klíčem moc neváhej, myslím, že už loni Steinberg oznámil ukončení výroby USB klíčů
- LUBOSH
Myslím si, že by to mělo jít. Nahrávací PC mám s procesorem z roku 2018 a jdou mi tam aktualizace pro W10 bez problémů. C12 mi tam běhá bez problémů. Držím palce ať ti to dobře dopadne.
- LUBOSH
Tak paráda. Ať se daří.