Bugera

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
pepek
Bandzone: www.bandzone.cz/ametist

Re: Bugera

Příspěvek od pepek »

:evil: Měl jsem možnost hrát na akci se svou Bugerou 333Infinium na box Marshall 1960,byl to k***a dobrej zvuk:-)
Tompson

Příspěvek od Tompson »

Tak kolik z vás má tu 333XL ? koukám po lampový hlavě kolem 13tis. a tahle se mi dost zamlouvá,co se týče zvuku. S přelampovánim počítam. Box bude HB 2x12 s V30. Vyplatí se to,nebo pořešit ještě pár tisíc a koupit nějakýho jetýho ENGLa ? nechci aby se mi to vy*ralo po prvním koncertu,chci nějakej aparát,na kterej se můžu spolehnout. hmmm? :?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Přidej, kup Engla, a budeš mnohem spokojenější.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mejla

Příspěvek od Mejla »

tak tak...přihoď tak dvojku a kolem těch 15 tis. se na bazaru pbčas válej firebally 60W...budeš mít pořádnej buldozer :)
Tompson

Příspěvek od Tompson »

Máte pravdu hoši. Momentálně se je na bazaru screamer 50,kolega z kapely má kombo thunder 50 a pohodička. S boxem s V30 by to mohlo hrát ještě líp. Fakt se vyplatí si připlatit pár tisíc,než koupit bugeru za 13 a pak třeba několik tisíc vrazit do opravy.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

nebo je teď na bazáči za 14t 5150 ;-)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Tompson

Příspěvek od Tompson »

Koukam na to. To by se mi snad líbilo ještě víc. Teď na jaře budu mít job,tak si něco vydělam,prodam Peavey StudioPro(neměl by někdo zájem? :D ) a koupim nějakou pořádnou hlavu. Na bazaru je pořád něco,tak si pak vyberu,popřípadě se poradim s někym z místních mistrů :twisted:
pepek
Bandzone: www.bandzone.cz/ametist

Příspěvek od pepek »

Asi souhlasím,že Fireball je lepší,ale nemůžu na svou Bugeru říct půl slova..mám 333Infinium a naprostá spokojenost..asi záleží na jakej kus trefíš,a taky jak se k tomu chováš..
Machca
Nový uživatel

Příspěvek od Machca »

Mám 1960 infinum, a ten procesor infiniovej jsem nahradil trimrem, a vyhodil diody z katod, aby to hrálo, jako zesilovač, né aby to drželo neustále 34 mA, co je mi platný, že flašky vydrží 20 let, když to není bestie :)). Tak jsem jí pěkně dodělal normální bias, a hraje to jak svině...
Machča :mrgreen:
innerself

Příspěvek od innerself »

Čus. Známej má bugeru 333xl a chtěl by to přizpůsobit originálu od peavey. Co všechno by bylo zapotřebí udělat? Nebo respektive na čem se oproti peavey šetřilo? Trafo je jasný a podle toho co si zjišťoval, by šlo sehnat do tří litrů, což je furt míň než za original bazarový jsx.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Myslíš, že to stojí za ten čas, námahu a peníze? Já bych se na to vykašlal. Ta bužírka nehraje tak zle, ne? A mezitím šetřit na pravý Peavey a čekovat bazar je podle mě lepší přístup. Jsem teď mimochodem čuměl, na bazáči se tyhle bugerky dají sehnat za neuvěřitelně legrační cenu. Kolem 6K za 100W hlavu v lampách co hraje líp jak Valveking. Totální pohoda.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Kytarista toho známýho si nechal upravovat zesilovač, že tam hodil nějaký mercury trafo nebo co, a že ten zesilovač zní o dost líp, tak ho tajtim navnadil udělat něco podobnýho :D Akorát tyhle trafa jsou prej dražší, tak by tam nasral alespoň to peavey a kdyby to už modifikoval, tak to chtěl podle originál předlohy. Já mu už řikal právě ať se na to vysere a hraje, nebo ať to prodá a pořídí peavey. On chce jít timhle směrem, tak jsem se tu zeptal :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

Čau. Rychlej dotaz: Kamarádovi dosluhuje CZ kopie Marshalla 50W, chce něco nového a neutratit moc.
Co Bugera 55? https://www.thomann.de/cz/bugera_v55hd_infinium.htm
Máte někdo zkušenost? Je to velká srajda? Aby mu to neshořelo týden po vypršení záruky. Dík za rady.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
affordano

Příspěvek od affordano »

Neměl jsem V55, ale dvě komba V22, do sterea:
https://www.thomann.de/cz/bugera_v22_infinium.htm
Komba hrála obě moc pěkně, vintage, hlavně čistý zvuk, ale jsou na bázi EL84, nikoliv 6L6. Funkčnost zesilovačů byla v pohodě, co se nepovedlo jsou ty nemožné footswitche, ty odcházely - snad už je teď dělají lepší. Já jsem ale nakonec kanály nepřepínal, kreslil jsem krabkou, rozdíl v typu zvuků jednotlivých kanálů komba byl příliš dramatický, i když se mi líbily kanály oba, jenom spolu prostě nekorespondovaly - určitě ale lepší než třeba u Fender Blues Deluxe.
torst

Příspěvek od torst »

díky, on by pravděpodobně hrál taky krabičkou do clean-crunch. Ale už je to passe, koupí asi Marshalla.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Honem koupit něco slušného od Marshalla, než půjde úplně do kytek.
Kdo má čas a umí anglicky, trocha úvahy nad výměnou nového CEO:
torst

Příspěvek od torst »

Dík, ale neumím. Marshall už je ve zkušebně, tak to snad stihnul.
cid

Příspěvek od cid »

Nerozumím poznámce o tom, kdo umí anglicky a torstova poznámka, „neumím“ s tím souvisela? Už jsem to tady psal v jiné souvislosti, je to několik měsíců kdy jsem náhodou zjistil, že mnoho videí má možnost spustit na YT titulky a možnost vybrat si v jaké řeči? Kliknu na titulky, hned vedle na „ozubené kolo“ vedle titulků dole na liště, tak to nabídne automatický překlad, vyberu Češtinu a celé zajímavé video jsem si poslechnul/přečetl s českými titulky, nebo jsem zase něco blbě pochopil?
Nemám žádnou registraci na YT, tak se nejedná o bonus pro přihlášené, já také "neumím" :mrgreen: .
Naposledy upravil(a) cid dne 7.06.2024 9:08, celkem upraveno 1 x.
sentera
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sentera http://bandzone.cz

Příspěvek od sentera »

Jo, ozubené kolečko super, titulky parádní, akorát mě to nabídlo jen anglické 😆
Schecter omen, EPIPHONE LP Standard,ENGL Thunder 50, Box Headway 2x12:Celestion Classic Lead, MESA BOOGIE 4x12 Rectifier, kabeláž Planet Waves.
http://bandzone.cz/defibe
cid

Příspěvek od cid »

Nejprve zapnout titulky, ikona v pravo dole na liště v okně YouTube, objeví se pod ikonou titulků červená čára, potom klik na ozubené kolo hnede vedle a klikni na "Angličtina (vytvořeno automaticky)", objeví se nová nabídka a klikni na "automatický překlad" a objeví se rolovací nabídka hromady jazyků na výběr podle abecedy. Teď mně jedou titulky v albánštině, ale té také nerozumím, tak jsem to zase přepnul na češtinu. :mrgreen:
Chlapsky se přiznám, že jsem řešil moment "ku.va" jak jsem to tam dostal? Teď už je to brnkačka :wink:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“