Zamykací ladící mechanika

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
dream7000

Re: Zamykací ladící mechanika

Příspěvek od dream7000 »

no vyzera to tak že tam naozaj nieco bolo moze to byt presne tak ako si napisal a strunu zatlaci kovova gulicka
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ide tam taká kulička
Tuner.jpg
Teraz, mám niekoľko sád zamykacích mechaník, tak, som pozeral túto tému.
Teoreticky, tie, s dotahovaním zvrchu a kuličkou mi prídu odolnejšie. Je to veľkosťou pomerne dobre nadimenzované, závit.
Tie s kolečkom, asi, tie naozaj kvalitné vydržia, ale, lacáky, zo šiťáckych materiálov sa používaním vyheglajú a neudržia strunu. Ďalej to kolečko, má tú osku dosť dlhú a tá oska má tendenciu na ohnutie v kolečku, pri nejakom náraze.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
torst

Příspěvek od torst »

Poprosím o radu. Kolega z kapely má Gibson Studio, modernizované mechaniky Gibson De Luxe, s tou horní maticí. Samozřejmě se potýká s rozlaďováním. Měl by někdo tip na vhodnou zamykací mechaniku? Pomůže to?
(a to jsem si nad zamyk. mechanikami u kytar bez vibrátoru ťukal na čelo!).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

bodlo by foto tych mechanik, ale ja som na mojom prehodil za tieto https://www.muziker.sk/schaller-origina ... ing-nickel a musim povedat že je to riadne zlepsenie
torst

Příspěvek od torst »

to budou ony, dík.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Kdyby chtěl ušetřit, mohu doporučit tyto z Ali, systém se spodním šroubem:
https://www.aliexpress.com/item/33035817746.html
torst

Příspěvek od torst »

dík, ale to jsou ty echt vintage, bez horní matice, na Studio nevhodné.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Já dával na jednoho Gibsona už před hodně dávnou dobou Schallery - ala kluson, ale lité zinkové, s maticí. Mají ale zamykání shora takovou černou drážkovanou převlečnou matici. Skusím prohledat staré objednávky od Thomanna.

Edit: aha, on už ty samé někdo přede mnou postoval.
https://www.thomann.de/cz/schaller_keys ... _3r_ni.htm
torst

Příspěvek od torst »

Dík To by byl pro kolegu ideál. Můžeš tedy potvrdit, že to rozměrově na Gibsona sedí, nic si nebrousil.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Nic jsem nebrousil, nedolepoval. Jen jsem vrtal dírky pro šroubky, protože jsem nahrazoval robotunery, které žádné dírky nepotřebovaly.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“