odposlech komba-kombinace repro s in-ear XVIVE U4

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
adiku

odposlech komba-kombinace repro s in-ear XVIVE U4

Příspěvek od adiku »

Ahoj,
zvažuji možnost odposlechu při živém hraní kombinaci repro komba s jedním sluchátkem v uchu z line out . Konkrétně toto:
https://kytary.cz/xvive-u4/HN245734/?s= ... rce=Search
Máte někdo zkušenost, případně jinou, klidně i levnější variantu :) ? Díky H.
Placka

Re: odposlech komba-kombinace repro s in-ear XVIVE U4

Příspěvek od Placka »

hele, takhle jsem hrál už před (skoro) dvaceti lety:-) Kombo zvučené mikrofonem, mikrofon šel přes splitter/sluchátkový zesilovač Behringer a ke mě do ucha tak, že jsem ke kytarovému kabelu měl připnutý sluchátkový kablík. Fungovalo to...
Časem jsem si dokonce vyrobil sofistikovanější kytarovo-sluchátkovej kabel (na bázi Sommer cable Symsym, kterej v sobě spojuje slušnej kytarovej kabel a stereo linku pro sluchátka. K tomu za pasem sluchátkovej zesilovač třeba Behringer P1 a máš vyřešeno bez latence, výpadku, rušení a s lepším zvukem než přes bezdrát. Jenže já u hraní dělám různý blbiny, takže tenhle multikabel mě doma leží bez využití a já jsem nakonec přešel ke komplet bezdrátovému řešení - kytara SHURE GLXD a inear Sennheiser G4. Konečně mám klid a fungující systém bez výpadků. Ale něco to stojí $$$.
Nemám zkušenost s tím x-vive odposlechem. Jen bacha, má sám o sobě latenci asi 5 ms a pracuje ve wifi pásmu (je to digitál se vším všudy), takže pozor i na případné rušení a výpadky.

hlavní otázka je, čeho tím chceš dosáhnout? Slyšíš se z komba blbě/málo? Hodně se po pódiu pohybuješ, takže ti vadí směrovost komba? Kombo chceš zachovat? Hraní do linky nepadá v úvahu?
Já už dneska hraju jen do linky a do inearu, ale docela často si jedno ucho vyhazuju, hlavně proto, že zatím ještě v kapele nemáme perfektně vychytané stereo ineary.( To chce novej level inear racku, sjednocené bezdráty, ideálně antenní slučovač atd.)
adiku

Příspěvek od adiku »

využil bych to v kapele, kde hraju s dechama, kde je nás jak psů a debata ohledně koplexního in-ear ozvučení skončila dříve, než začala :). Nutně to asi nepotřebuji, ale občas si lezeme do frekvencí s klávesákem.... A připadá mi to jako jednoduché řešení pro celkový můj odposlech in-ear, když se to osvědší. Nestojí to majlant. Recenze jsou vcelku dobré. Latenci nikdo nezaznamenal. Zde: https://www.casopismuzikus.cz/testy/xvi ... ho-signalu
José

Příspěvek od José »

Mrkni do recenzí na Amazonu, pry to neuveritelne rychle umira.
adiku

Příspěvek od adiku »

Ok, dík za info
José

Příspěvek od José »

Tyjo mozna kecam, a pletu si to s necim jinym, kazdopadne bych tam kouknul, byvaji tam dlouhodobejsi zkusenosti..
Placka

Příspěvek od Placka »

Hele, jestli chceš vyzkoušet, jestli to pro tebe má smysl, neřeš bezdrát a kup z druhý ruky Behringer powerplay P1 nebo P2 a nejdřív si přes kabel vyzkoušej, že to pro tebe má smysl. Pak řeš jakým bezdrátem to do svýho ucha dostaneš.
adiku

Příspěvek od adiku »

Recenze jsem přečetl a jak to tak bývá jsou na obě strany. Dost řeší špatný kus na výměnu …, pak většinou spokojenost - poměr cena výkon , slabší signál někdo , šum někdo , Wi-Fi další v blízkosti. Pro moje účely, kdyby to někdy blblo, tak to jednoduše vypnu🙂. Ale nevím , trochu me to odradilo.
Placka: jo mám půjčenou vysílačku, co má kolega zálohu a v pohodě. Navíc jsem zvyklý hrát přes Katanu do PC přes sluchátka, ale žádný odborník nejsem
adiku

Příspěvek od adiku »

Placka píše: 15.06.2024 15:13 Hele, jestli chceš vyzkoušet, jestli to pro tebe má smysl, neřeš bezdrát a kup z druhý ruky Behringer powerplay P1 nebo P2 a nejdřív si přes kabel vyzkoušej, že to pro tebe má smysl. Pak řeš jakým bezdrátem to do svýho ucha dostaneš.
Máte pravdu, raději si to nejprve vyzkouším. Bude fungovat toto? https://kytary.cz/behringer-pm1/HN253420/?source=Cart , přes toto: https://kytary.cz/roland-rcc-10-trxm/HN ... ource=Cart , do line out Katana 100? Vím, je to pasivní,ale dle recenzí je zesílení dostatečné a řešení jednoduché.
Placka

Příspěvek od Placka »

Protože je to pasivní, tak zesílení není vůbec žádné. Dokonce to není ani stavěné na použití s linkovým balanced výstupem. Je to jen Piták v krabičce, kterým můžeš zeslabit (a tím pádem regulovat) hlasitost z nějakého sluchátkového výstupu/zesilovače, aniž bys musel k tomuhle výstupu nebo zesilovači. Zesílit to neumí vůbec nic. Za podobný peníze ti prodám aktivní P2, který mám doma jako zálohu k bezdrátovému inearu (mám P1 i P2, stačí mi jeden). Kdyžtak napiš SZ. S by to už fungovat mělo
adiku

Příspěvek od adiku »

Placka píše: 18.06.2024 18:55 Protože je to pasivní, tak zesílení není vůbec žádné. Dokonce to není ani stavěné na použití s linkovým balanced výstupem. Je to jen Piták v krabičce, kterým můžeš zeslabit (a tím pádem regulovat) hlasitost z nějakého sluchátkového výstupu/zesilovače, aniž bys musel k tomuhle výstupu nebo zesilovači. Zesílit to neumí vůbec nic. Za podobný peníze ti prodám aktivní P2, který mám doma jako zálohu k bezdrátovému inearu (mám P1 i P2, stačí mi jeden). Kdyžtak napiš SZ. S by to už fungovat mělo
Poslal jsem SZ
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“