Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
guitar.zl

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od guitar.zl »

Taky se vložím. Je mi divný, že by Furch nasucho byl "slabší" než nějaký Cort, i když polomasiv. Spíš bych to viděl na léty naučené ucho na nějaký zvuk a tu techniku hry. A obecně masiv nástroj je předurčen k lepšímu zvuku ve smyslu barevnosti tónu, pevnosti, artikulaci, projekci... či jak to dál nazvat. Navíc jestli je to smrk deska a nový nástroj, tak bude mít při správném rozehrávání (a zacházení s vlhkostí apod.) před sebou jen progres. Tak to porovnej třeba za rok až odehraje 1000 kytarohodin.
Ještě ke strunám - pokud dáš 11 místo 12, můžou ti začít drnčet, bylo-li to seřízený "na hraně". Podle mého na pořádnou akustiku stejně nepatří míň než 12! :D (Ale to je subjektivní názor dřevorubce, co hrál léta na 13! A když dostane do ruky kytaru s 10, uvnitř pláče nad tím blátem.)
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Touareg

Příspěvek od Touareg »

:)
Touareg píše: 17.06.2024 8:06 Nechci spamovat, ale na kytarách mají zas dost zajímavý ceny, Green D-SR 43mm za 36 nebo Vintage 1 D-SR za 40 :shock:
https://kytary.cz/vyprodej/kytary/?VBra ... Ordering=1
Tak jsem se neudržel a koupil Vintage 1 OM-SM za těch 36 :| Včera jsem se stavil na zkoušku v Modřanech, delší dobu jsem tušil, že by mi to tělo mohlo sednout, třeba i o málo víc, než dreadnought, na který víceméně výhradně hraju hlavně tak nějak ze zvyku, protože jsem dřív o ničem jiném nepřemýšlel. Měl jsem ho v ruce pár minut a úplně jsem zapomněl na dění kolem. Příjemně mě překvapilo, že minimálně na první dobrou nebyl znát nějaký kompromis co se basů týče v rámci menšího těla. Dal jsem si ještě den na rozmyšlenou (slevy mají do dneška), ale bylo rozhodnuto.

Ještě nevim, jak si v rámci svého levelu hraní obhájím dva Vintage Furchy (sice hraju denně, ale není to zas tak dávno co jsem začal hrát a z loňska mám ještě Vintage 1 Dreadnought), nicméně spíš to možná skončí tak, že po čase uvidím, na co hraju víc, a druhého třeba prodám. Nechci, aby se mi tu nějaká kytara válela bez pravidelného hraní, ale zároveň jsem chtěl zkusit rozšířit obzory a mít nějakou dobu ve společnosti OM i D na rozklíčování toho, co mi je bližší. Obecně se sice každé tělo spojuje s jiným stylem hraní, ale nejsem si jistý, že budu kdy hrát tak, abych potřeboval special kytaru pro různé styly, takže tomu spíš nechám čas a uvidím, k čemu budu tíhnout víc. No nic, tolik k mé zpovědi. :)
guitar.zl píše: 23.06.2024 2:27 Je mi divný, že by Furch nasucho byl "slabší" než nějaký Cort, i když polomasiv. Spíš bych to viděl na léty naučené ucho na nějaký zvuk a tu techniku hry.
Snažil jsem se tu najít vlákno na stejné téma z minulosti, kde taky člověk porovnával Cort a Furcha s tím, že mu Cort zní hlasitěji a tak nějak líp. O měsíc později se pak vrátil s tím, že to fakt byl jenom zvyk na určitý zvuk, a nakonec byl rád, že vydržel u Furcha. Tohle nemusí být nutně stejný případ, ale dal bych tomu čas.
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

tak parada. Uzivej!
himself

Příspěvek od himself »

Gratuluju!
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

https://kytary.cz/lifestyle/obleceni/?V ... rch&page=2

Furch rozšířil svůj merch - nyní i nejen dlouhým, ale i širokým mohou býti viditelná žebra...
Touareg

Příspěvek od Touareg »

Upřímně jsem nikdy nepochopil ten koncept, že si za tisícovku koupim triko s logem firmy, byť třeba "oblíbený". Přijde mi to jako platit za to, že někomu dělám reklamu. Ale tak asi to funguje.
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Kazdy podle sveho gustawa... ja bych napriklad za triko litr nedal ( ale treba jeziskovi bych si o nej napsal). Kdyby Furch dal do obehu ologovany kapodastr presne na miru jejich krků, tak za to klidne peniz vysypu... a hned.
Touareg

Příspěvek od Touareg »

Prskyn píše: 1.07.2024 20:17 Kdyby Furch dal do obehu ologovany kapodastr presne na miru jejich krků, tak za to klidne peniz vysypu... a hned.
To je podle mě něco jinýho, tam by byla přidaná funkční hodnota. Tohle je prostě obrandovaný oblečení, skoro bych čekal, že budou mít sami motivaci dávat to za nějakou symbolickou cenu, aby to co nejvíc lidí nosilo a dělalo dál reklamu. Ale dělají to všichni, takže problém očividně není u nich, ale u mě.

Jinak bych čekal, že tohle kapo půjde s jejich krky dobře?
https://shop.furchguitars.com/cs/products/capo
'19 Furch Blue OM-CM
'23 Furch Vintage D-SR
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Pane jo, tak tohle mi zcela uniklo... no nic, jde se nakupovat :) Díkec!
himself

Příspěvek od himself »

Pche, kapodastr :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Je tam ten magickej nápis, no... prostě jsem furchovec jak vyšitej :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jj
G7 dělá tyhle brandované kapa docela často
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

1000+ za obyčejné bavlněné merchtriko? To je pokus o něco extra a nebo je na zádech ještě logo Harley Davidson nebo co? :lol:
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Touareg píše: 2.07.2024 8:03
Jinak bych čekal, že tohle kapo půjde s jejich krky dobře?
https://shop.furchguitars.com/cs/products/capo
Zajímací je také to, že na těch stránkách nabízejí primárně struny d addario xs ;-)
Luděk

Příspěvek od Luděk »

Ahoj, měl bych na Vás záludnou otázku. Zkusmo jsem si koupil kytaru Furch Vintage Pure OOM-SM. Z kytary jsem nadšený, je super. Zajímalo by mě, čím se konkrétně liší od Vintage 1 OOM-SM? Nikde jsem nenašel žádné srovnání. Díky za případný tip!
smelina

Příspěvek od smelina »

Luděk píše: 24.07.2024 13:29 Ahoj, měl bych na Vás záludnou otázku. Zkusmo jsem si koupil kytaru Furch Vintage Pure OOM-SM. Z kytary jsem nadšený, je super. Zajímalo by mě, čím se konkrétně liší od Vintage 1 OOM-SM? Nikde jsem nenašel žádné srovnání. Díky za případný tip!
No já vidím ve specifikacích jinou povrchovou úpravu a že se Pure dodává bez kufru.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Luděk

Příspěvek od Luděk »

Kytara přišla ve standardním Hiscox kufru.
V čem se liší ta povrchová úprava? Omlouvám se, samotnému se mi to nedaří najít.
smelina

Příspěvek od smelina »

Luděk píše: 24.07.2024 14:22 Kytara přišla ve standardním Hiscox kufru.
V čem se liší ta povrchová úprava? Omlouvám se, samotnému se mi to nedaří najít.
Tak jestli jsi dostal i kufr, tak to je fajn...

https://furchguitars.com/cs/vlastnosti/ ... ve-upravy/

Pure - Open-Pore Finish - nejméně práce, nejnižší cena
Vintage 1 - Full-Pore Satin Finish - více práce, větší cena :-)
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Luděk

Příspěvek od Luděk »

Jojo, objednával jsem u Thomanna a přišlo to v kufru. Děkuji za odkaz!
smelina

Příspěvek od smelina »

Luděk píše: 24.07.2024 16:32 Jojo, objednával jsem u Thomanna a přišlo to v kufru. Děkuji za odkaz!
Fakt? I na Thomannu píšou, že je to bez kufru.
Je to tohle? https://www.thomann.de/cz/furch_vintage_pure_00m_sm.htm
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“