Korg PA700 - problémy všeho druhu

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
ŠÁDEKPETR

Korg PA700 - problémy všeho druhu

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ahoj kamarádi.
Korg PA700 má 2 audio výstupy, 2 audio vstupy a dva MIDI porty - jeden IN a druhý OUT. Mám zvukovou kartu Behringer U-Phoria UMC 404 HD. Ta má také 2 MIDI porty - jeden IN a druhý OUT a má 4 audio vstupy a 4 audio výstupy. Jen nevím, kam co mám jak zapojit. Mám ještě koupeno MIDI rozhraní s dvěma konektory MIDI IN a OUT na jedné straně a s USB na druhé straně pro připojení do počítače. Dále mám v zásobě MIDI kabel oboustraně do MIDI OUT a IN. Mám dvě varianty připojení. Pokud budu chtít propojit Korg PA700 přes MIDI, mohu jej připojit MIDI kabelem z MIDI OUT a MIDI IN do zvukové karty MIDI IN a OUT? Případně mohu se obejít bez zvukové karty a připojit Korg PA700 přes MIDI rozhraní do počítače? Kterou variantu mi doporučíte? Korg PA700 i zvukovka mají navíc možnost připojení do počítače přes USB kabel z USB-A do USB-B. K čemu to slouží? Moc díky za pomoc. Petr
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Korg PA700 - jak zapojit do zvukové karty?

Příspěvek od Hendrek »

A chceš nahrávat pouze midi nebo i zvuk?
Jinak midi můžeš přenést do počítače buď přes midi výstup nebo USB (ale to ověř v manuálu, zda neslouží pouze pro FW update, nebo tak).

PS: mrknul jsem v rychlosti na specifikaci kláves a má to dva linkové výstupy (L a R stereo), takže pro stereo záznam zapoj do dvou linkových vstupů zvukovky a nastav je v DAW pro stereo záznam.
Midi to umí přes vysílat i přijímat před midi in/out, takže do zvukovky s midi vstupem zapojit patřičným kabelem.
A také to má USB midi, takže midi do PC dostaneš i takto.
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ano, chci nahrávat MIDI i zvuk.
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Korg PA700 má 2 audio výstupy do zvukovky a pak má ještě 2 audio vstupy. Jsou tyto vstupy určené pro nahrávání audia? Mám nebo mohu použít pro nahrávání audia 2 audio výstupy MAIN OUT ze zvukovky po připojení ke Korgu? Navíc Korg má sluchátkový výstup a zvukovka jej má také. Korg má 2 reproduktory, které se dají vypnout. Bude potom něco slyšet ve sluchátkách? Případně bude něco slyšet ve sluchátkách zapojených do zvukovky? Po připojení sluchátek do Korgu se u něj reproduktory také vypnou.
Naposledy upravil(a) ŠÁDEKPETR dne 9.06.2024 15:11, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud tyto informace nenajdeš v manuálu, nejlépe to prostě vyzkoušet. Pochopil jsem, že vše z toho máš ve vlastnictví, tak v čem je problém? Vzhledem k možnostem, které PA700 nabízí co do vstupů/výstupů, je možností zapojení více. Prostě si najdi ten, který bude tvému účelu použití vyhovovat. To, jak to hodláš používat, znáš nejlíp ty sám. To ti nikdo z hlavy nevyčte. Pakliže máš potřebné kabely, prostě to zapoj a zkoušej. Ve výsledku budeš konečný uživatel ty a každá hodinka strávená studiem hardwaru nástroje se ti vrátí mnohonásobně.
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Děkuji ti kamaráde za tvůj příspěvek. Dodal jsi mi odvahu si to všechno zapojování vyzkoušet. Měl jsem velký strach, že si zničím zařízení. Ještě jednou moc díky. Pa, Petr
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Určitě to zvládneš. Ještě předtím si prohlédni v manuálu ke zvukovce i ke klávesům typické příklady zapojení, jistě tam něco takového bude někde hned ze začátku.
ŠÁDEKPETR

Jak propojit syntezátor se zvukovou kartou

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ahoj kluci.
Mám klávesy a chtěl bych je propojit se zvukovkou. Klávesy mají 2 audio mono VSTUPY 6.3 mm a 2 audio mono VÝSTUPY 6.3 mm. Zvukovka má 4 audio mono VSTUPY 6.3 mm a 4 audio mono VÝSTUPY 6.3 mm. Můžu zapojit 2 mono VÝSTUPY z kláves do 2 mono VSTUPŮ na zvukovce a následovně 2 audio mono VÝSTUPY 6.3 mm ze zvukovky do 2 audio mono VSTUPŮ na klávesách? Je možné, že by se toto zapojení hodilo místo STEREA se dvěma reproduktory do zapojení KVADRO 4 reproduktorů? Nebo se v tom úplně ztrácím a píšu tady nesmysly? Je vůbec možné zapojit klávesy a zvukovku tímto KVADRO nesmyslem? A je to vůbec nesmysl? Díky předem za vaše komentáře. Mějte se tu fajn. Petr
NOVÝ DODATEK A POZNATEK K TÉMATU:
Tak jsem si nakonec uvědomil, že ty 2 audio mono výstupy z kláves umožnují vytvořit pouze STEREO signál 2x MONO - L,R. Ta zvukovka umožnuje připojit až 4 MONO kabely na její 4 vstupy. Takže ty klávesy bez problémů zvládne.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak propojit syntezátor se zvukovou kartou

Příspěvek od pavlii »

😁🤦‍♂️řeší, ale tady rozvinul myšlenku, když si někde přečetl slovo "kvadro".

Takže tady bych to uzamknul s tím, že ano - je to celé nesmysl - a další diskuse se může odvíjet v původním vláknu 😎

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Tu zvukovku můžu v pohodě zapojit do kláves dvěma MONO výstupy L,R a ještě mi zbudou další dva MONO výstupy L,R pro zapojení dalších kláves, které nemám :lol:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Spíše naopak, klávesy do VSTUPŮ zvukovky, nejspíše.
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Chci se zeptat ještě na další věc. V návodu k těm klávesám Korg je varování. Nezapojujte do nich výkonový zesilovač, jinak si klávesy zničíte. Mám k zapojení připravenou zvukovku Behringer U-Phoria UMC404HD. Jsem amatér a trochu v tom mám zmatek. Je v té zvukovce výkonový zesilovač? Myslím si, že do tohoto zesilovače se rovnou zapojují reproduktory s nejrůznějším zesílením a výkonem a na výstupu té zvukovky je nadměrné napětí, kvůli kterému se ta zvukovka nesmí zapojovat do kláves.
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

ne,není tam výkonový zesilovač
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Mícháš hrušky a jabka a pojmy a dojmy. Propoj ty klávesy a zvukovku úplně jakkoliv a nic se tomu nestane. Maximálně z toho nic nepoleze. Tak to prostě potom zapojíš jinak a jednou se jistě trefíš. Zase tolik možností tam není, pokud jde o hardwarové propojení. Co se týče SW, to už raději vůbec nepředjímám, ale s podobným přístupem bude lepší si někoho pozvat nebo zaplatit ať ti to přijde zprovoznit.
ŠÁDEKPETR

Jak správně nainstalovat Korg PA700?

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ahoj kluci.
V návodu je napsáno, že je potřeba před zapojením KORGu do počítače nejprve nainstalovat MIDI ovladače z www.korg.com a až poté je možné KORG připojit. KORG se nainstaluje automaticky. Jenže tento postup je uveden až téměř u konce návodu. Byl jsem nadšený, že mám KORG, a tak jsem jej do počítače zapojil předčasně před instalací MIDI ovladačů. KORG se mi automaticky nainstaloval. Ale ted nevím co mám dělat. Mám ten KORG z počítače odinstalovat, následovně nainstalovat ovladač a až poté KORG zapojit? Nebo to mám nechat tak, jak to je? Případně, můžete mi poradit, jak mohu KORG odinstalovat z počítače a jak mám všechno udělat, abych se nedopustil nějaké další chyby? Mám jeden notebook s Windows 10 a druhý mám s Windows 11. KORG chci používat střídavě na obou počítačích. Díky předem za pomoc a mějte se tu všichni fajn. Petr
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak správně nainstalovat Korg PA700?

Příspěvek od pavlii »

No a nefunguje ti ve spojení s počítačem něco? Pokud je vše OK, nic netřeba řešit.

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jak píše Pavlii, jaký je problém? Jak se projevuje?
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Mám DAW Cubase a potřebuji na něm ten KORG zprovoznit. Musím ještě prozatím vyzkoušet nějaké věci a zprovoznit si vše, aby to fungovalo. Zatím počítač na KORGu nefunguje. Asi budu muset ještě něco nastavit v Cubase. Třeba ASIO ovladače, či co. Propojení Cubase a KORG si teprve ještě zprovoznuji.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

ASIO ovladače určitě ne, pokud se zde nepředpokládá použití KORGu jako zvukové karty (nedoporučuji). Takže pokud se zde máme nějak kreativně rozvíjet, tak informace "potřebuju zprovoznit" je zcela nedostačující. Zprovoznit se dá:

- audio (viz výše - nedoporučuji)
- MIDI (skoro jediné smysluplné)

Pro MIDI data by měl zřejmě postačovat ten ovladač, který sy systém Win nainstaloval po prvním připojení kláves. Jen je potřeba zjistit, jak se jmenuje (bude to ve Správci zařízení nebo v seznamu MIDI rozhraní v Cubase - menu Studio > Studio Setup a tam bude v levé části okna položka týkající se MIDI). Problém tedy bude, pokud se zde KORG zařízení nenalézá.

P.

ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ta zvukovka od Behringera U-Phoria UMC404HD má 4 INSERTS audio vstupy, 4 MAIN OUT výstupy (2x XLR a 2x JACK MONO 6.3mm) a 8 PLAYBACK OUTPUTS (A - 1/L, 2/R, B - 3/L, 4/R - 4x JACK MONO 6.3mm a zároven 4x CINCH). Chci se zeptat, do jakých vstupů a výstupů mám zapojit audio kabely z kláves. Mám na té zvukovce přepínač +48V OFF/ON a BOJÍM SE, že si zničím klávesy, když ho přepnu do polohy ON a objeví se mi toto napětí na některém z audio výstupů zvukovky. Třeba MAIN OUT nebo PLAYBACK OUTPUTS
Naposledy upravil(a) ŠÁDEKPETR dne 12.07.2024 11:18, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“