Nahravani do pocitace - M-AUDIO fast track+SM57 mikrofon
Pravidla fóra
Nahravani do pocitace - M-AUDIO fast track+SM57 mikrofon
Ahoj,
zkousim si nahrat par svych napadu do pocitace v uchazejici kvalite. Sehnal jsem si M-AUDIO fast track zvukovku a SM57cku mikrofon - jde mi o zaznamenani akusticke kytary a zpevu.
Problem: Knoflik na ovladani zesileni mikrofonu musim mit na zvukovce nastaveny temer na maximum aby zaznamenany signal mel alespon uchazejici hlasitost.. Problem je, ze v signalu uz je velke mnozstvi sumu... Nema nekdo podobnou zkusenost z touto zvukovkou?
Muze byt problem i v mikrofonnim kabelu? Jak moc muze ovlivnit sum levnejsi kabel?
Dalsi dotaz: pro nahravani do stop pouzivam Ableton - da se nejak nastavit, aby ze stereo vstupu nahraval automaticky levy a pravy kanal do ruznych stop? Nebo nevite o softu, ktery to umi?
zkousim si nahrat par svych napadu do pocitace v uchazejici kvalite. Sehnal jsem si M-AUDIO fast track zvukovku a SM57cku mikrofon - jde mi o zaznamenani akusticke kytary a zpevu.
Problem: Knoflik na ovladani zesileni mikrofonu musim mit na zvukovce nastaveny temer na maximum aby zaznamenany signal mel alespon uchazejici hlasitost.. Problem je, ze v signalu uz je velke mnozstvi sumu... Nema nekdo podobnou zkusenost z touto zvukovkou?
Muze byt problem i v mikrofonnim kabelu? Jak moc muze ovlivnit sum levnejsi kabel?
Dalsi dotaz: pro nahravani do stop pouzivam Ableton - da se nejak nastavit, aby ze stereo vstupu nahraval automaticky levy a pravy kanal do ruznych stop? Nebo nevite o softu, ktery to umi?
1. Zapojujes mikrofon do XLR vstupu? Mikrofonni predzesilovac je jedine na nem, pokud to strkas do jacku, tak tam to bere budto line level signal (tzn. az po predzesileni) anebo guitar signal (vysokoimpedancni slabej signal).
2. Na zaznamenani akusticke kytary a zpevu by byl vhodnejsi nejaky kondenzatorovy mikrofon, ale byla by to dalsi investice, nejmin tak 2,5 tisice (1000 za Behringer MIC100 a 1500 za sadu kondenzatorovyho mikrofonu s prislusenstvim od Thomanna)
2. Na zaznamenani akusticke kytary a zpevu by byl vhodnejsi nejaky kondenzatorovy mikrofon, ale byla by to dalsi investice, nejmin tak 2,5 tisice (1000 za Behringer MIC100 a 1500 za sadu kondenzatorovyho mikrofonu s prislusenstvim od Thomanna)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
do XLR, jasne.. pisu o tom, ze ten regulator zesileni/hlasitosti mikrofonu co je na prednim panelu zvukovky musim mit nastaveny temer na maximum... tedy, musim signal od mikraku strasne zesilit aby mel nejakou hlasitost... uz to ale docela sumi
- ve Windowsech jsem mixer ovladani zaznamu pro m-audio nenasel.. je tam jen pro ovladani hlasitosti
- ve Windowsech jsem mixer ovladani zaznamu pro m-audio nenasel.. je tam jen pro ovladani hlasitosti
Ah! Az ted jsem si vsiml, ze mas SM57ku, nejak mi to predtim nedoslo. Shure SM57 je urcenej na nahravani kytarovych komb, virblu apod., jinymi slovy je stavenej na velkou akustickou zatez. Proto je dulezity ho poradne vybudit, pri nahravani akustiky musis mit mikrofon co nejbliz telu a ozvucnici, pri zpevu do nej musis rvat hodne zblizka.
Co se tyce kabelu, jakej pouzivas? A jak dlouhej? Vyhnul bych se mikrofonnim kabelum za 99Kc, ale jinak si myslim, ze v nich rozhodne nebude takovej rozdil, aby ti to takhle prznilo nahravku.
K poslednimu dotazu - Fasttrack umi nahravat jen jeden kanal. Nicmene u stereo zvukovek tohle nastavit samozrejme lze, v abletonu das mono stopu, nastavis zdroj treba Input 1/2 L a u dalsi mono stopy Input 1/2 R a mas to. (nazev se samozrejme muze lisit)
Co se tyce kabelu, jakej pouzivas? A jak dlouhej? Vyhnul bych se mikrofonnim kabelum za 99Kc, ale jinak si myslim, ze v nich rozhodne nebude takovej rozdil, aby ti to takhle prznilo nahravku.
K poslednimu dotazu - Fasttrack umi nahravat jen jeden kanal. Nicmene u stereo zvukovek tohle nastavit samozrejme lze, v abletonu das mono stopu, nastavis zdroj treba Input 1/2 L a u dalsi mono stopy Input 1/2 R a mas to. (nazev se samozrejme muze lisit)
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Diky za odpovedi!
Kabel mam 3metrovy za nejakych 140Kc.. Chlapek v hudebninach mi daval prednasku, ze na kabelu zalezi moc a hodne lidi prave toto podcenuje.. Ja mel ale z neho dojem ze to bere z pohledu profesionalni nahravky (hlavne tu uroven sumu) a normalnimu cloveku postaci kabel do dvouset... Proto se ptam.
K tomu mikrofonu: jaky bys doporucil pro nahrani kytary a hlasu soucasne? Aby to melo dostatecnou kvalitu, hlasitost, kdyz mikrofon bude napr. metr ode mne.. Chci to pouzit s tou M-Audio zvukovou, takze kondenzatorovy asi nepripada v uvahu...
Kabel mam 3metrovy za nejakych 140Kc.. Chlapek v hudebninach mi daval prednasku, ze na kabelu zalezi moc a hodne lidi prave toto podcenuje.. Ja mel ale z neho dojem ze to bere z pohledu profesionalni nahravky (hlavne tu uroven sumu) a normalnimu cloveku postaci kabel do dvouset... Proto se ptam.
K tomu mikrofonu: jaky bys doporucil pro nahrani kytary a hlasu soucasne? Aby to melo dostatecnou kvalitu, hlasitost, kdyz mikrofon bude napr. metr ode mne.. Chci to pouzit s tou M-Audio zvukovou, takze kondenzatorovy asi nepripada v uvahu...
No, pokud na to mas, rozhodne bych do kondenzatoru sel. Pokud se bavime o mikrofonech v prijatelne cenove hladine (tzn. nejsou to deseti a statisice), tak maji kondenzatory mnohem prirozenejsi barvu zvuku zvlaste na vokaly a akusticky nastroje, samozrejme kazdej model je na tom zas trochu jinak, ale pokud bys to chtel nejak zobecnit v ramci levnych mikrofonu, tak plati, ze vetsina kondenzatoru zni na tuto aplikaci lip nez vetsina dynamik. Za sebe doporucuju:RadkoH píše:K tomu mikrofonu: jaky bys doporucil pro nahrani kytary a hlasu soucasne? Aby to melo dostatecnou kvalitu, hlasitost, kdyz mikrofon bude napr. metr ode mne.. Chci to pouzit s tou M-Audio zvukovou, takze kondenzatorovy asi nepripada v uvahu...
http://www.thomann.de/gb/the_tbone_sc400popkiller.htm
+ jetej Behringer MIC100 nebo podobny predzesilovac, pripadne taktez od Thomanna http://www.thomann.de/gb/behringer_mic1 ... preamp.htm
A ted se jeste koukam, ze je hodne levnej ART Tube MP http://www.thomann.de/gb/art_tube_mp.htm
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak jsem zkoušel tu zvukovku se zpěvovým mikrofonem Takstar PRO-30 a náhrával jsem do Adobe Audition. A všechno se nahrálo úplně v pohdě. Ten šum se mi při max zesílení objevil taky. Ale s tím se neda asi nic dělat. Úroveň signálu byla naprosto dostačujíci.
V tvém případě bude teda asi opravdu problém jak psal Wohma v malém akustickém tlaku, kterej na ten mikrofon vytvoříš, protože ta zvukovka to nedokáže tolik zesílit...
V tvém případě bude teda asi opravdu problém jak psal Wohma v malém akustickém tlaku, kterej na ten mikrofon vytvoříš, protože ta zvukovka to nedokáže tolik zesílit...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
diky za rady. Kdyz tu SM57cku prilozim hodne blizko k akustice tak ta uroven signalu jde... neni to nic extra co se sumu tyce, ale zvuk je pekny.. Pro nahrani hlasu to taky staci.. Na nahrani signalu z komba perfektni, jak jste rikali, velka akusticka zatez..
Diky moc za zasveceni mne do tohoto tematu, zkusenosti s mikrofony nemam zatim zadne.
Zadny dalsi mikrak asi zatim kupovat nebudu.
Pro nahravani kytary a hlasu soucasne jsem se rozhodl pro tuto hracku http://www.zoom.co.jp/english/products/h2/.
Vyuziti pri skladani, spolecnem hrani, nahravani koncertu,...
Diky moc za zasveceni mne do tohoto tematu, zkusenosti s mikrofony nemam zatim zadne.
Zadny dalsi mikrak asi zatim kupovat nebudu.
Pro nahravani kytary a hlasu soucasne jsem se rozhodl pro tuto hracku http://www.zoom.co.jp/english/products/h2/.
Vyuziti pri skladani, spolecnem hrani, nahravani koncertu,...