Fishman Fluence Modern

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Demilich

Re: Fishman Fluence Modern

Příspěvek od Demilich »

Hmm, tyjo, dal jsem si tu práci ty ukázky několikrát naposlouchat v kvalitních sluchadlech a musím říct, že vlastně moc nevím co k tomu napsat. Ano, rozdíly tam slyším a jasně tam jsou. Ale jsou tak strašně malé, že se mi nechce tady vymýšlet slovíčka, kterými bych je popsal. Jsem přesvědčen, že kdybych vzal jakýkoli tebou postnutý vzorek, dal ho do nějakého DAWu, hodil na to jednoduchý EQ a potáhl tam jeden až dva kopečky nahoru nebo dolů, i s úplně minimální silou, tak to naprosto dorovnám, ne-li posunu mnohem výrazněji vcelku jakýmkoli směrem zamýšleného vyznění.
Ale zní dobře, ty Fishmany :) Nicméně nejsem přesvědčen, že stojí za ty peníze, protože k razantní (a alespoň mnou očekávané) změně nedošlo.
Jako výzkumný projekt to je ale dobré a výsledkem můžeš být spokojen. Nebo ne?

Zkus jednu epizodu "Výzkum HG tónu" věnovat rozdílu trsátek na tenhle výsledek. Beze srandy, tam budou dost pravděpodobně větší rozdíly ;) Fakt.

A nebo zkus jiné krutosnímače jako X2N nebo takový ten Seymour s obřími černými magnety kulatými. Prostě něco extrémního, kde bude posun. Tahle konfekční kategorie "populární nové aktivy pro širokou veřejnost" ti asi daný posun neposkytne. :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Já jsem už delší dobou zastánce, že použitelný je dneska skoro všechno. Nebo teda možná v mym případě taky nic :D Já popravdě z videí na YouTube už pochopil, že ten rozdíl nebude bůh ví jakej, ale myslim si, že jsem "rozdíl" zachytil podobně. Možná podle ukázek to nezní, ale jinej je fakt ten AHB-2, jak jsem tu psal. Nevim, jestli by x2n byl nějak jinej od ostatních pasivů, u kterejch nejde k tomu všemu tak snadno měnit křivku, jako v případě aktivů. Který stejně jak tak koukám nějaký výrazný změny nedělaj. Viz právě emg a fishman :D

Jinak ještě tohle je to video, podle kterýho jsem věděl, že to bude nemlich to stejný :D https://youtu.be/SqinCT6laAo
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
volfi

Příspěvek od volfi »

Co se stane u Fluence modern V2 pokud aktivuji zároveň Voice-2 a Voice-3?
modern v2.png
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Podle mě jsou singly furt jakože pasiv, takže by se nemělo stát vůbec nic...?
volfi

Příspěvek od volfi »

Hledal jsem ještě jinde a zatím jsem našel, že SCO je klasické rozepnutí. A voice 3 je pouze "EQ". Prý by mělo být jedno při aktivaci vioce 3, zda mám aktivovaný ještě Voice 2. Kdybyste mi někdo potvrdil byl bych rád :D
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

I bych si myslel, že je to to, co jsem napsal. :D
Odpoledne zkusím, až přijedu z ústavu.
volfi

Příspěvek od volfi »

Díky
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Tak jsem to stih až večer po praníčku. Jako důkaz máš telefonní rychlovideo...sice hnusnej obraz, ale zato špatnej zvuk.
Slyšet to ale je. :D
volfi

Příspěvek od volfi »

Díky pane za ukázku. A jak se ti zdají moderny v porovnání s 81X?
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Mám doma jenom obyč 81. Oboje hraje, na moje poloměry, super. Fishman je takovej bohatší, já to ale neumím okecat. :)
Ten set Fishmanů, eště na sedmě, udělá tolik kombinací zvuků...a všechny mě baví. Za mě super.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“