Kytarové syntezátory

Pedály, multiefekty, procesory, ...
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytarové syntezátory

Příspěvek od mirostrat »

Fakt super, díky za pochvalu za tip :)
No som zvedavý na tú verziu 3, to vyzerá oveľa lepšie a tá gitara, naľavo hore, ako ukazuje tie akože tóny sa mi páči.
Mne to celé tiež pripadá komplexnejšie, keď, niekto robí cez PC.
Určite má veľký vplyv aj nastavenie, výška, a typ snímaču.
Kurnik - šopa, toto je teda pán gitarista, cez neho som sa dostal ku info MIDI Guitar 2
https://www.youtube.com/watch?v=F_qE8fV9d_g
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
affordano

Příspěvek od affordano »

Verze 3 by mohla být cool, zatím mi to v beta verzi taky nefachá, ale už dvojka je hodně příjemná. Koukal jsem, že vyvíjejí i dedikovaný soft přímo pro housle, to by mě teda hodně zajímalo. Ten kytarista je šílenec, lepší na takováhle vidka nekoukat :roll:.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ešte som trocha nepochopil, či po zakúpení verze 2, aktualizujem na pripravovanú verzi 3 v cene zakúpenej verze 2, alebo, či bude treba koupit novou verzi 3.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
affordano

Příspěvek od affordano »

Podle toho, co tu píšou, tak by updaty měly být zdarma v ceně, snad se to vztahuje i na vyšší verze, nejen na nějaké záplaty: If you buy it now, lifetime updates are included.
Taky by licence měla platit pro dva počítače s možností zrušení (tím, doufám, myslí přenesení) v případě pořízení nového počítače: license permits you to run it on two computers, and is possible to revoke when you buy a new computer.
affordano

Příspěvek od affordano »

Trochu jsem projel jejich fórum a vypadá to dobře:
I’m also interested in this information. Not a customer yet. Knowing more about upgrade policy might be an incentive. I read under a YT vid that the upgrade to Midi Guitar 3 from 2 would be free, but can’t find this information anymore. Can you confirm?
Yes, its a free update for the PC/Mac plugin version.

Jdu to koupit a uvidí se, líbí se mi to :D
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Fíha, no, to by bolo super, super :!:
Ja som to tiež na ich fóre študoval, len, som si nebol istý. Tak, dúfam, že to bude fungovať v cene na aktualizáciu 3 a kúpim to časom aj ja.
affordano

Příspěvek od affordano »

Já jsem to risknul a už zakoupil. Registrace i aktivace bez problému, všechno dílem okamžiku. Trochu nepříjemné je, že cena neobsahuje +21% DPH (v Česku), ale i tak myslím, že za těch nějakých 180 USD je to o dost lepší než kupovat převodník a syntík....
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ano všimol som si, že, to je bez DPH. tak, GRATULACE KE KOUPI :)
My, keď, máme Euro, tak je kurz ku Doláru, pre nás výhodný.
1.1.2020 bolo za Euro skoro 28 Czk
1.1.2023 bolo niečo nad 23 Czk za Euro
Teraz je taký stred US, Czk a Euro.
No, tiež si myslím, že, je to lepšie, ako sa trápiť s GK a HW synťákom. Keď, si vieš ešte " kúpiť " :) knižnice, tak, máš fakt super zvuky.
Teraz idú robiť veľkú aktualizáciu Studio One 6.6, na Studio One PRO 7, tak, to ma bude čakať ešte koupit.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

URÁ, URÁ, URÁ :!:
Do prvej línie za MIDI Guitar dnes kupujem :)
Funguje mi aj DEMO verzia 3. Myslím, že, je tam trocha celkový problém s tým, že, to vyžaduje 128 sample, ale skúšam a dúfam, že, to vyriešim, alebo to JAM ORIGIN dorieši nejakým čipom z práčky :shock: :mrgreen:
Myslím, že, mi to aj tak bude najlepšie hrať s nejakým lepším hambakrom. Teraz to skúšam s PRS, klasika, tie ich hambakre 2x 85/15 "S".
Lenže, mám Bare Knuckle Brute Force, ten, má taký jednoliaty zvuk. Gitku mám rozobranú, dám ju dokopy a vyskúšam. Alebo prehodím snímač na PRS.
Nepatrí to sem, ale, tieto sluchátka by som fakt odporučil
https://www.alza.sk/jvc-ha-l50b-d5673204.htm
Už som trojo kúpil ( jedny žene ). Fakt výborné na muziku aj filmy, YT a na takéto skúšanie synťáku a nahrávok ideál, keď ich treba mať dlhšie na ušiach.
affordano

Příspěvek od affordano »

Díky za bezva tip na sluchátka, to se hodí! A samozřejmě blahopřání ke koupi MG, já jsem s tím včera blbnul půl dne a fakt dobrý :D - občas to na některé zvuky taky zazlobí, ale celkově mi to přijde pocitově mnohem muzikálnější a příjemnější než GK. Třeba ta sada elektrických pián je úplně parádní, s GK jsem si takhle pěkně nikdy nezahrál. 128 samplů je asi nutnost, na 64 se mi to kouše a na 256 už je cítit prodleva ... používám klasiku Les Paul s Gibson snímači, kabel přímo do zvukovky Lexicon Alpha.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Dík, dík.
Tie sluchátka sú fakt super, ja mám Windows 11 a používam aj FXSound Equalizer, hlavne na filmy a osvedčil sa mi aj naYT. Zadarmo v MS Store.
Mňa stál MIDI Guitar 163 Euro po prepočte s daňou.
Tiež som s ním dnes skúšal a zatiaľ dobré, až výborné. Skúšam zatiaľ len s pluginmi v Studio One.
To zazlobení na niektorých zvukoch robí asi struna, aspoň tak to píšu na fóre. Vraj na úplne nových strunách to nerobí.
Niekde som to čítal.
Preventívne vyčistím struny s Isoprophyl alcohol-om.
Hm a to je teda niečo, keď, si si takto s GK nikdy nezahrál :shock:
To čumím, prakticky, keď, chce niekto riešiť gitarový synťák, prvé čo ho napadne sú tie GR, GM, SY, Axon a zrazu sa to dá aj inak a lepšie a lacnejšie.
Pritom ja by som si aj priplatil, aj hocikto.
Ďalšie, také podľa mňa dobré - výborné sú tieto sluchátka
https://www.muziker.sk/superlux-hd-681b-gr
affordano

Příspěvek od affordano »

Tak to nás program vyšel přibližně stejně draho, já 181 USD. To je tak za cenu samotného GK snímače, o interface, 13 pin kabelu a synťáku ani nemluvě. Trackování mi přijde takové muzikálnější než s hex snímačem, není to úplně perfektní, ale dosahuji lepších výsledků než s Roland GR-20 nebo Axon AX-100, latence je celkem minimální, občas holt některá nota ustřelí, ale to přičítám spíš svému nedokonalému hraní nežli strunám nebo systému. Trochu porod bylo Midiguitar rozběhnout v různých DAW - v Cubase 5 to šlo na první dobrou, tam žádný problém nenastal, ale přeci jen je to starší 32-bit soft, tak jsem chtěl zkusit něco v 64-bit. Nainstaloval jsem free Cakewalk BandLab - je to oproti Cubase dost nezvyk, ale po počátečním tápání jsem se s programem tak nějak seznámil, rozchodit v něm Midiguitar mi však trvalo sakra hodně hodin - projel jsem YT videa (moc jich není) i instrukce uvedené přímo na stránkách Jam Origin, ale informace jsou konkrétně ke Cakewalk hodně kusé a ne úplně srozumitelné. Nakonec jsem to nějak metodou pokus/omyl rozchodil, musel jsem Midiguitar různě překonfigurovávat jako VST synth, pak VST plugin, překlikávat vstupy a FX sběrnice, no byla to alchymie, ale uložil jsem si nějaký funkční projekt a snad se od toho do budoucna odpíchnu. V tomhle musím Cubase pochválit... Pokud by to někoho zajímalo, přikládám screenshoty.
midiguitar2cubase5.jpg
midiguitar2cakewalk.jpg
affordano

Příspěvek od affordano »

Dobrý článek, celkem se vším bych souhlasil:
https://www.soundonsound.com/reviews/ja ... i-guitar-2
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ja som tiež chcel písať, čoho som sa dopátral.
Dá sa použiť až 4 tracky MG 2, viac som neskúšal, ale, tak aj píšu na JAM ORIGIN.
V Studio One mi to išlo, po nastavení sample. Otvorím mono audio stopu, tam otvorím MG 2, potom otvorím stopu nástroja, niečo vyberiem a nahrám.
Tak, ako, to máš ty.
Ja nemám žiadne pluginy otvorené v MG 2, všetko ťahám zo Studio One. Keď, otvoríš v MG 2 plugins, tam si natiahneš všetky pluginy, ktoré máš v DAW, alebo, teda všetky, ktoré máš nainstalované.
Skúšal som teda klavír a paráda, ďalej Jacob Collier Audience Chor, no sila. Takže, 2 stopy-tracky.
Trochu ma mätie to, že mi hrá gitka do MG 2 stopy. To neviem či sa dá vyriešiť, asi áno.
Aby, hrala iba čisto synťáková gitka.
Inak, fakt super zatiaľ.
MG 2.jpg
MG 2-1.png
Zatiaľ idem cez Kontakt 8.
Úplný masaker je Impact, alebo Reaktor 6, to sú brutal industrial zvuky, kde, sa dá tvoriť úplne nová syntéza zvukov. No porád som sa zlakol z tých presetov :shock: :)
Ďalej, je asi najdôležitejšie mať zvukovku s nulovou latenciou, to mal Presonus Studio Live 16.0.2 sa mi zdá.
Pre monitoring, ten som nedávno tiež predal :)
Neviem, skúsim to nájsť na nete, ako to funguje, so zvukovkami a latenciou.
affordano

Příspěvek od affordano »

A když koukneš do správce VST pluginů, ukazuje se ti tam MG jako VST effect nebo VST synth? U Cubase jsem to řešit nemusel, u Cakewalku je to asi dost podstatné. Zapojené jsem to měl stejně jako ty, nehrálo to, až po nějakém mém nahodilém maniakálním klikání na všechny možné atributy ve VST options se mi to zázrakem povedlo rozchodit. Podle mě ani na stránkách Jam Origin sami moc nevědí, dost tam v případě Cakewalk mlží. Že ti hraje direct kytara do synth zvuku? Koukám, že audio stopu máš správně v mono, v MG povypínanou Amp/FX, pak ještě na zvukovce nakruť Monitor mix (nebo podobný ovladač) úplně doprava, ne na střed, jinak už nevím. Restart.... :roll:
vst instruments cakewalk.jpg
vst effects cakewalk.jpg
vst effects cubase.jpg
Naposledy upravil(a) affordano dne 25.09.2024 16:49, celkem upraveno 1 x.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Toto tam mám, čítal som, že frflali, že, to je iba VST2, ale, MG 3 je aj VST 3.
Mne sa zdá, že, kým som si to nekúpil a používal iba DEMO, tak, keď, som stiahol audio šablu, bolo počuť len synťák, ale, môže sa mi mariť :shock:
Správce pluginu.png
affordano

Příspěvek od affordano »

Teď jsem projel MG2 v Cubase, v Cakewalku i ve standalone verzi a nikde mi čistá kytara neprolejzá, slyším jen samotný efektovaný synth zvuk (pokud tedy kytaru schválně nepřimíchám). Nezůstává ti někde viset nějaká skrytá insertová/FX šavle? Ještě zkus kouknout do rozhraní pro nastavení zvukovky, jestli se ti tam nenastavil nějaký podivný monitor mix. Jinak už nevím, jedině reinstalace...

Jsem z MG čím dál nadšenější. V Cakewalku jsou např. pěkné orchestrální/smyčcové pluginy SI String Section, to je lábuž zahrát si sám (skoro) celý orchestr. Feel je parádní, latence ukazuje 1,5 ms, no to nevím, ale hraje se s tím rozhodně v pohodě... a všechno polyfonicky, na obyč. kytaru, přes jeden obyč. kabel přímo do zvukovky, zázrak!
string section.jpg
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Dík, ja mám, jak zvukovku Fractal, tak, asi to bude nejakým nastavením vo Fractale, ale, zas je to logické, že, z Fractalu mám signál na tej audio stope. Jedine, že, by som dal MG 2 už na vstup. Zajtra to vyskúšam.
Nadšený som aj ja, lebo, dnes som nahrával iba s tým, nech si to oťukám a fakt teda paráda.
Treba si na to zvyknúť, predsa to inak reaguje.
No a ten signál mi príde logický, že, ide do tej audio stopy, len, ho neviem nastaviť tak, aby, mi nehral a išiel ďalej, do Instrument stopy, neviem vypnúť monitoring v tej audio stope.
Kamoš mi požičia U Phoriu zvukovku a vyskúšam to s ňou.
Lebo, ja mám vo Fractale prakticky priamy monitoring do aktíviek. Uvidím.
Možno aj reinstall, neni problém.
No, ale, koľko radosti za pár korún :D :!:
Edit:
Asi som to zatiaľ vyriešil. Vo Fractale som navolil USB Chanels 3/4. To sú In-Out-y na Reamping. tam už idem iba s čistým zvukom synthu :idea:
Paráda, je to hneď iné, len už je neskoro, tak sa tomu budem zajtra viac venovať, dúfam, že sa tým nejak nezvýši Latency.
Naposledy upravil(a) mirostrat dne 25.09.2024 20:26, celkem upraveno 1 x.
affordano

Příspěvek od affordano »

Že jde signál do audio stopy je jasné, podle mě je vcelku jedno, jestli přes Fractal nebo přímo z kytary, divné je, že nejde vypnout. Přijde mi to jako bys měl cesty rozdělené interně už někde ve Fractalu, jedna šla do DAW a pak zpátky a druhá si tak nějak žila paralelně vlastním životem. Myslím, že na to přijdeš, to je klasicky to jedno zaškrnuté nebo nezaškrtnuté políčko v nějakém checkboxu...

Spousta radosti, jak říkáš... a když na to ještě někdo umí tak hrát jako můj oblíbenec Tom Quayle, tak je to radost dvojnásobná. Ten zvuk není sice zrovna moje gusto, ale tracking, myslím, dost v pohodě :D ...
https://www.youtube.com/watch?v=7EfG6D9ONs0&t=5s
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Uf, no ja som tohto týpka videl a iba som čumel :shock: Ani chybička a pritom to kludne improvizuje, tipujem.
Super je, že, tam v pohode benduje, čo je pre mňa dost podstatné, či, to robí pazvuky, alebo, hrá pekný bendovaný tón.
Presne takéto niečo som chcel a Rhodes piáno podmaz, ten sólový zvuk, to je presne ono, to som aj dnes hľadal.
No a ešte Jazz Q M Kratochvíla
https://www.youtube.com/watch?v=g0dRVSLd5sA
Tu je dosť gitarových sól, to na starých doskách nemá.
Ale, tie sóla M Kratochvíla, to je teda niečo, tie synťákové myslím, úžasné, štúdiové dosky.

Edit: Asi som to zatiaľ vyriešil. Vo Fractale som navolil USB Chanels 3/4. To sú In-Out-y na Reamping. tam už idem iba s čistým zvukom synthu :idea:
Paráda, je to hneď iné, len, už je neskoro, tak, sa tomu budem zajtra viac venovať, dúfam, že sa tým nejak nezvýši Latency.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“