Potřeboval bych radu ohledně dechového nástroje.
Díky době Koronavirové jsem aktuálně už 4.týden doma. Protože jsem handicapovaný, mám srdeční vadu a špatnou kapacitu plic, není to pro mě teď lehké období. Ale nějak to musíme vydržet a zvládnout!
Jsem vozíčkář..Snažím se z toho nezbláznit. Napadla mě myšlenka, že bych zkusil posílit své plíce nějakým cvičením. A jak jinak, než hudební nástroj.
Nejsem teda žádný velký muzikant, ale hudba mne provází od dětství - trochu jsem zpíval ve škole, zkoušel jsem bicí, baskytaru. Ale vždy mne trochu limitoval handicap - nohy nebo ruce - rotace v ruce skrz kytaru, motorika. Doma si občas zahraju na cajon.
Teď dost přemýšlím o dechovém nástroji, abych cvičil plíce.
Ale nevím jaký..? Čekám teď na harmoniku, ale chtěl bych něco většího. Už od dětství mě lákal saxofon nebo trubka. Ale nevím, jak bych to zvládl s motorikou prstu a jak moc těžké je mačkat klapky? A pak taky natisk? Jak se liší u sax a trubky..?
Nebo mi teď kamarád poradil dechový syntetizér! Roland Aerophone GO AE-05 atd a to mne taky zaujalo. Jen nemám zkušenost. Ale mohlo by se mačkat lépe a navíc hrát do sluchátek... takže bych nikoho neštval.
Poradíte?
Díky a hlavně zdraví. Tom