Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

affordano

Re: Pedalboardy

Příspěvek od affordano »

Jo, já jsem asi takovej celkově vtipnej, angličáky jsem jako kluk taky míval rád, tak teď pro změnu barevné pastičky... :). Ale mám pocit, že pedálové šílenství u mě začíná polevovat, pár osvědčených krabek mám na boardu už docela dlouho, funguje to na kytaru i na housle, tak už do toho moc šťourat asi nebudu. Doufám, že mě nepopadne zas nějaký rapl jít cestou multiefektů, svojí historickou anabází a fotodokumentací v tomhle segmentu bych ctěné fórum raději nevyčerpával... :lol:.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Z jednoho ze svých pedalboardů jsem udělal "synthboard"
IMG_9822.JPEG
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jedna fotka na rychlo. Nebyl čas to načančat.
Mini klávesový PB pro zvuky ala Hammond, synťáky, apod.
Přílohy
IMG_20241006_103316.jpg
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Hendrek píše: 6.10.2024 10:28 Mini klávesový PB pro zvuky ala Hammond, synťáky, apod.
PC nebo nějaký modul?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ne, přímo z toho Miditech K32s, má to General Midi sound module a docela hodně použitelný, když se to prožene preampem a pár efekty pro okořenění.
Např. GM 17 Drawbar Organ, zatím můj favorit. Lord z Deep Purple jak vyšitý.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Hendrek píše: 6.10.2024 21:57 Ne, přímo z toho Miditech K32s, má to General Midi sound module a docela hodně použitelný, když se to prožene preampem a pár efekty pro okořenění.
Např. GM 17 Drawbar Organ, zatím můj favorit. Lord z Deep Purple jak vyšitý.
Jo tááák, já pro tyhle účely koupil Yamaha MU15 i když nakonec asi zůstane jen doma ve studiu.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jasný, já chtěl něco bez nutnosti potřeby na tom cokoliv štelovat. Prostě zapojím a hraju a případný overdrive, tremolo, delay, si dodělat pedálama, jak jsem zvyklý z kytary. Ony ty drawbar organ jsou použitelné už i samotně tak, jak jsou tam v základu.
Teď to naskladnili opět u Thomanna, ovšem cena už je cca o 400 vyšší. Měl jsem štěstí na nějaký poslední starý kus asi.

Jediné, co je trochu "clumsy" je ten audio výstup v podobě malého stereo jacku, určeného primárně pro sluchátka. Nicméně ve specifikaci píšou, že je to jak sluchátkový, tak linkový signál. Musel jsem akorát zbastlit spešl kabel s 3,5mm stereo na jedné straně a 6,3 mono na druhé. L+R se musí natvrdo spojit, protože to není true stereo, ale jen splitnuté mono.
affordano

Příspěvek od affordano »

to Hendrek: Je něco, na co nehraješ? :D Jak to stíháš? Kdo ti to vozí a stěhuje? Obdiv...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já "umím" v podstatě jen na baskytaru a trochu kytaru. Vše ostatní je takové jako hodně osekané na strohý základ. Ale hudební nástroj je jak již z názvu vyplývá opravdu jen nástroj, muzika se odehrává v hlavě, tak pro seberealizaci použiji vždy to, co je po ruce. Akorát jsem frustrovaný, že to nejde přenést věrohodně, protože nějak to zní v hlavě a jinak zní to provedení nedokonalého instrumentalisty :D. Proto raději přenéchávám vždy rád místo v kapele těm, co to umí. Ale když takového člověka zrovna nemám po ruce, vrhnu se na to sám.
Čas cvičit na to všechno opravdu nemám a proto to tak někdy i vypadá. A vozím si to sám, proto jsem si koupil ty miniklávesky. Stěhování digi. piana jsem již přenechal jiným a hraní na něj také :).
Jinak mi jdou ještě celkem bicí, jak je má dcera doma, občas si k nim sednu. A momentálně drtím sólo na flétničku, nejmladší dočka bude dělat za dva týdny na zobcovku druhý hlas. Ian Anderson mi je inspirací ;).
affordano

Příspěvek od affordano »

Jak říkám, obdiv.... Taky mám doma hromadu všeho možného, ale na živé hraní neberu ani akustiku, natož klávesy, stačí housle, kytara, jedna Katana, pedalboard a taška s haraburdím - to se tak akorát vejde do kufru aby to nebylo zvenku vidět, není s tím moc zapojování a když na to přijde, tak to v nejhorším dokážu vynést z auta všecko na jeden take. Naživo dělám synťákové zvuky na housle kombinací Digitech Drop, Phaser, Chorus, Delay a nekonečný Cloud Reverb - a dost dobrý. Na doma honím kytaru polyfonně přes MidiGuitar od JamOrigin - fakt milé překvapení, od Hammondů po orchestry, co umíš zahrát na kytaru, to dáš i na vibrafon :D ....https://www.jamorigin.com/
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Hendrek píše: 9.10.2024 6:06Ale hudební nástroj je jak již z názvu vyplývá opravdu jen nástroj, muzika se odehrává v hlavě...
Tesat do kamene :-)
affordano píše: 8.10.2024 15:22 Kdo ti to vozí a stěhuje? Obdiv...
Chce to dobrou organizaci - já mám třeba synťáky právě v kufru od pedalboardu, aby to bylo dobře přenosné (a "plug and play" :-)). Nedávno jsem pořídil obal na kytaru na záda, kufr do každé ruky a jde se :-)
IMG_9897.JPEG
Na koncerty teda dávám kytaru do kufru kvůli převozu. Ale to už je o něčem jiném, stejně taháme ještě aparáty stojany a tak, tak tam se to ve více lidech ztratí :-)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Hendrek píše: 9.10.2024 6:06 Jinak mi jdou ještě celkem bicí, jak je má dcera doma, občas si k nim sednu. A momentálně drtím sólo na flétničku, nejmladší dočka bude dělat za dva týdny na zobcovku druhý hlas. Ian Anderson mi je inspirací ;).
Ian Anderson? Ty se učíš na příčnou? Dali jste si už s dcerkou intro ke Stairway to Heaven? Tam by se vám šikla ještě třetí, ale i jen dvojhlas je pro děti super motivace. Dcerka se to naučila na digi piáno (bohužel jsme museli nahradit flétnu nějakým synthem, el. piánem či hammondem z dostupných rejstříků piána), aby si to mohla se mnou hrát, když jsem to cvičil na kytaru.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

affordano píše: 9.10.2024 7:06 Jak říkám, obdiv.... Taky mám doma hromadu všeho možného, ale na živé hraní neberu ani akustiku, natož klávesy, stačí housle, kytara, jedna Katana, pedalboard a taška s haraburdím - to se tak akorát vejde do kufru aby to nebylo zvenku vidět, není s tím moc zapojování a když na to přijde, tak to v nejhorším dokážu vynést z auta všecko na jeden take. Naživo dělám synťákové zvuky na housle kombinací Digitech Drop, Phaser, Chorus, Delay a nekonečný Cloud Reverb - a dost dobrý. Na doma honím kytaru polyfonně přes MidiGuitar od JamOrigin - fakt milé překvapení, od Hammondů po orchestry, co umíš zahrát na kytaru, to dáš i na vibrafon :D ....https://www.jamorigin.com/
Dík za tip, ten JamOrigin vypadá fakt zajímavě...
affordano

Příspěvek od affordano »

Je to fakt supr, trochu jsme to probírali tady: viewtopic.php?t=26482&start=100:
affordano

Příspěvek od affordano »

Aktuální pedalboard - už to tak asi nechám - forever... :lol:
IMG_20241005_154854_455.jpg
Ořezal jsem tím svůj live rig na kost - z boardu jdu rovnou do vstupu Katany 100, od 4CM a využití smyčky komba jsem upustil - moc kabelů a zapojování a zvukový přínos (pro moje použití) minimální. Z el. kytary nebo el. houslí jdu rovnou do Ricochetu, přes GA si jen navolím v Kataně preamp houslový nebo kytarový. Pak už jde řetězec postupně přes všechny krabičky, jenom delay a reverb pro kytaru řeším interně v Kataně přes switch Effects - umí to tapovat a nevadí tomu zkreslení z krabiček. Pro housle používám spíš tu krabku Caline 7 Delays, umí to v jednom módu kouzelné zprasené nafejzované echo, které se dobře prosazuje, a pro atmosférické plochy používám Cloud mód na separé reverb krabce M-Wave. Vlastně každou krabku používám jen na jeden zvuk, ale různé kombinace krabiček dělají dohromady divy. Takže cesta je: Ricochet (oktávové skoky nahoru a dolu momentary switchem), Drop (přidaná spodní oktáva nebo přeladění všeho, třeba o půltón), FreqOut (umělá zpětná vazba), BB preamp/Dumbler (2x zkreslení hlavně pro kytaru), Michalík (volume/wah), TU-NG-CH-PH, Caline 7D, Reverb, Boost na sóla a šup ven do komba (plus interní efekty v Kataně přes GA lištu dle potřeby - verb, delay, harmonizér). Dva kabely, žádné šumy/brumy, hlasitost variabilní dle potřeby (0.5W, 50W, 100W), do mixu můžu případně lajnou z komba, levné, lehké, spolehlivé, slušně hrající, spokojenost...
P.S. Do boardu je integrovaná i nepostradatelná objímka pro stojan na laptop, ušetří to na malém pódiu cenný prostor pro trojnožku a zachrání hudebníka před panikou co a v jaké tónině hrát... :D
Naposledy upravil(a) affordano dne 10.10.2024 10:43, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Fořt píše: 9.10.2024 8:00
Hendrek píše: 9.10.2024 6:06 Jinak mi jdou ještě celkem bicí, jak je má dcera doma, občas si k nim sednu. A momentálně drtím sólo na flétničku, nejmladší dočka bude dělat za dva týdny na zobcovku druhý hlas. Ian Anderson mi je inspirací ;).
Ian Anderson? Ty se učíš na příčnou? Dali jste si už s dcerkou intro ke Stairway to Heaven? Tam by se vám šikla ještě třetí, ale i jen dvojhlas je pro děti super motivace. Dcerka se to naučila na digi piáno (bohužel jsme museli nahradit flétnu nějakým synthem, el. piánem či hammondem z dostupných rejstříků piána), aby si to mohla se mnou hrát, když jsem to cvičil na kytaru.
Příčná je další meta, ke které dcerka směřuje, zatím jen zobcovky. BTW, nebyl na Starway to heaven použit namísto flétny Mellotron? A oslím můstkem se vrátím k pedalboardům, chtěl bych výhledově do kytarového PB kromě EHX String9 i Mell9 nebo C9, který mají zvuk těch mellotronových fléten. :)
To mě přivádí k myšlence, že si zkusím ty mello flétny napodobit i těmi GM kláveskami, flétnové rejstříky jsem zatím nepodrobil hloubkovému průzkumu.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ten mellotron na STH jsem kdysi hledal. Studiovka jsou prý skutečné flétny, různé velikosti/ladění. Naživo to mohl být mellotron. Nebo spíš později nějaký synťák, mellotron byl dost křehký, spíš studiová záležitost.
affordano

Příspěvek od affordano »

rotten 77: "Chce to dobrou organizaci - já mám třeba synťáky právě v kufru od pedalboardu, aby to bylo dobře přenosné.."

To sdružení do jednoho kufru je prima věc, pokud to není moc těžké, což asi u tvých synťáků nehrozí. Máš to pěkně poskládané. Kdysi jsem si udělal kufr pro 2xBoss multiefekt, byla to paráda, přehledné, ale na nošení docela peklo...
Pedalboard.JPG
volfi

Příspěvek od volfi »

Sice je tohle hlavně chlubící vlákno, vznesu zde dotaz :mrgreen: . Hledám nějaký mini MIDI looper s jednou smyčkou. Chtěl bych ho dát ze spoda pedalboardu Tres 3.0, takže moc místa nemám.
Napadá vás něco?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

volfi píše: 25.10.2024 13:00 Sice je tohle hlavně chlubící vlákno, vznesu zde dotaz :mrgreen: . Hledám nějaký mini MIDI looper s jednou smyčkou. Chtěl bych ho dát ze spoda pedalboardu Tres 3.0, takže moc místa nemám.
Napadá vás něco?
Co máš na mysli "MIDI looperem"?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“