Kombo na doma i do zkušebny

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
himself

Re: Kombo na doma i do zkušebny

Příspěvek od himself »

To tě ale zklamu, protože aktuálně nemám žádný ozvučený flattop. Hlavní určení jsou archtopy, event. tele a výjimečně 335 (té asi půjde hezky nějaký ten bluesový crunch).
himself

Příspěvek od himself »

Hm, DV Mark Little Jazz ted na bazaru... den po zaplaceni Katany...
himself

Příspěvek od himself »

No tak jo, Katana 50 MKII je doma. Za 4k veliká spokojenost, je jak nová. Jen je trochu smutné, že má hromadu čudlíků a já mám všechno vypnuté, jen kousíček reverbu. I EQ mám rovně a stačí mi 0,5 W :)
torst

Příspěvek od torst »

Ale máš možnost kdykoli vzít na pódium a zahrát na "dospělej" výkon.
Kamarád ajťák ho má taky, a užívá si spojení s compem, kde si může vše štelovat, ukládat a td.
No jo, na to doma by bohatě vyhovělo: https://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo- ... /ID575320/
:-P
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Davidos666

Kombo na doma 5000-8000 Kč

Příspěvek od Davidos666 »

Ahoj, doporučil by mi prosím někdo kombo na doma a třeba na menší akci nebo zkušebny na metal od 5000 do 8000 ? Mám kytaru ltd ec 256 a hraju přes distortion pedál tc electronics fangs metal.

Děkuji
Placka

Příspěvek od Placka »

za 6000 je na bazaru 2x12" Line6 Catalyst:
https://hudebnibazar.cz/line6-catalyst- ... /ID614799/

to by podle mě mohla být dobrá volba (nehrál jsem na to, metal neumím a nehraju, ale cena podle mě good:-))
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

alebo celkom dobre hodnotený Boss katana......tie boss efekty celkom ujdu a da sa tam nakrutit celkom fajn hocijaky zvuk
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Boss Katana je pro mě velké zklamání. Předchozí řada Roland Cube byla mnohem lepší.
To bych spíš šel do nějakého Peavey Transtube, ne snad přímo Bandit, stačí Envoy nebo Express. Na Hud.bazaru je jich několik.
torst

Příspěvek od torst »

Fořt: Katana je samozřejmě odvar klasických comb, tebou uvedených Peavey (mám Bandit). Ale pořád mi v té simulační bídě přijde nejlepší. Envoy a Express jsou samozřejmě bezva, ale vadilo by mi, že při připojení externího boxu se vypíná ten interní.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

V této kategorii aktuálně vypadá dobře i VOX VT.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
José

Příspěvek od José »

Já vám nevím, kombinace levné, přenosné a dobře hrající aparatury je podle mne utopie. Na doma bych se na kombo vyprdl, koupil nějakou bateriovou srandu do jacka (kdyžtak se to dá pak píchnout do nějakých bedýnek), ať už vzít vymakanější nějaký Fender mustang micro, střední Harley Benton DNAfx GiT Mobile II, nebo jednoduchý a levný Harley Benton Rockplug Metal. A do zkušebny vzít něco pořádnějšího ale těžšího -> třeba jsem zahlídl bazarový laney vc-50 za 7kKč. Určitě bych nekupoval silný modeling. Nezažil jsem, že by se nějaký modeling v rambajzu zkušebny nějak zvukově zakomponoval do mixu celého souboru (buďto není slyšet apec, nebo není slyšet nic jinýho).
A úvaha nakonec :D - dneska si stejně už říkám, že dělat hluk elektrofonickýma nástrojema a zpěvem je tak nějak za zenitem, a postupně přesvědčuju kapelu ať zkusíme in-ear (a neznám kapelu, která by se od in-earu vracela k tradičnímu přístupu), který v drátový variantě vyjde na plus mínus stejně peníze jako aparatura a má řadu výhod jako jsou menší zvukový problémy (zejména v blbých místnostech) a třeba imho príma je možnost nahrávání zkoušek po stopách..

P.S. nebo když už, tak třeba takhle
IK Tonex One či https://hudebnibazar.cz/tc-electronic-v550/ID605544/
a k tomu https://hudebnibazar.cz/harley-benton-g ... /ID604224/.
volfi

Příspěvek od volfi »

Tohle téma se bude motat stále dokola, aparát na doma a live hraní bude vždycky kompromis jako celoroční gumy (btw nové good year vector gen 3 už jsou asi fakt slušné :D). Určitě někdo bude spokojen se 100w katanou doma i ve zkušebně. Já osobně bych to viděl na dvě zařízení, mě se třeba doma opravdu osvědčilo modelingové kombo za pár korun, protože je v obýváku jen zapnu a hraju. Neotravujou mě žádná sluchátka, zapínání PC atd. Ale mám to spíš jen jako tréninkový aparát.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

affordano

Příspěvek od affordano »

Fořt: Boss Katana je pro mě velké zklamání. Předchozí řada Roland Cube byla mnohem lepší....
Zklamání - můžu se zeptat v jakém směru? Používals ji i na zkreslení, nebo jen jako krabičkovou platformu? Měl jsi 50 nebo 100? Je tam dost velký rozdíl v repro, 50 mě taky nepřesvědčila, stovky mám dvě, na doma i na live, jsem spokojený. Cube jsem měl 40, 80 i Blues, nadšení se nedostavilo, moc ostrý/tranzistorově tvrdý/řezavý/spiky sound...
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Mám Katanu 50W, 1. generaci. Zvuk je tenký, chybí mu objem (hlavně u čistého zvuku), nepříjemných výšek (pískovitosti) ve zkreslení se nelze zbavit ani úplným stažením, chybí středy a pevné basy. Reaguje blbě na stahování hlasitosti na kytaře, zvuk nelze dosatečně vyčistit bez podstatné ztráty hlasitosti. Vlastně mám přímé srovnání pouze s R. Microcube, ale tam třeba to vyčištění funguje skvěle. Slyšel jsem ale z pódia 80W verzi, a moc se mi to líbilo (zvukař tvrdil, že nemusel skoro přizvučovat). Mám i Fender SCXD, což je lampa s modelingovým preampem, a to hraje mnohem líp a plněji, přestože má jen 10" repro (to jsem ale měnil za Eminence Ragin Cajun).
Predator

Příspěvek od Predator »

Tak práve kombo Marshall JVM 215C sa mi osvedčilo doma aj do skúšobne. Vie hrať svoj drive aj na dosť malých hlasitostiach (asi tak ako nahlas pustená telka), a v skúšobni v pohode ide popri živých bicích s masterami 3/10 na doprovody a 4/10 na sóla. Nie je potrebné ho taviť, aby to hralo a držalo tón. Nemá tendenciu bučať v spodku ani škriabať vo výškach, pekne sa presadí vedľa nástrojov, je to taký nakopnutý osemstovkový charakter zvuku. Len je ťažké (26,5 kg), dosť drahé, a niekomu môže vadiť to, že má trochu komprimovanejší zvuk. No a samozrejme je to Marshall a hrá to ako Marshall, čo niekto zbožňuje a niekto zasa nemusí.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
affordano

Příspěvek od affordano »

to Fořt:
Mám Katanu 50W, 1. generaci - aha, já používám 100W verzi, ten reprák i velikost boxu určitě hrají roli.
Zvuk je tenký, chybí mu objem (hlavně u čistého zvuku) - čistý zvuk skoro nepoužívám, sice Clean channel jo, ale mám to i tak dost nakřápnuté.
Nepříjemných výšek (pískovitosti) ve zkreslení se nelze zbavit ani úplným stažením - to je možné, ikdyž úplně stáhnout výšky a nemít patřičnou odezvu si moc neumím představit. Důvodem, proč jsem přestal používat Roland Cuby, byla právě převažující nepříjemná řezavá výškovost, Katana mi přijde středovější a taková měkčí - já zkreslení z Katany nepoužívám, maximálně modelaci Blues Driveru, externí krabky mi vždycky zněly živěji.
Chybí středy a pevné basy - jo, není to úplně ideální, ale při zanoření se do softu se dá ledacos vylepšit. Navíc, čím hlasitěji hraješ, tím víc tyhle nešvary mizí. Taky asi fakt hraje roli to profláknuté zahoření repráku - mám dvě stejné K, v obou stejné zvuky, jednu používám spíš potichu doma a druhou spíš nahlas venku, onehdá jsem je chtěl prohodit a jejda - každá hraje úplně jinak :shock:
Reaguje blbě na stahování hlasitosti na kytaře - to ano, lépe na volume pot reagují externí krabičky.
Já mám tu stovkovou 1x12 Katanu celkem rád, vlastně mi plní všechno co od aparátu potřebuju, akorát to holt není žádný boutique, takže existují určitě lepší zvuky. Jestli bych jí něco opravdu vytknul, tak by to paradoxně nebyl ani tak zvuk samotný, jako hlavně směrovost - stoupneš kousek vedle a jsi bez zvuku... Částečně jsem to vyřešil tím, že jsem si vyrobil vlastní stojánek/trojnožku/opěrku, o kterou se Katana opírá a skoro leží na zemi jako odposlech, přitom se vzadu ještě nelámou kabely - zvuk mi tak jde zezadu přímo do uší a publikum i kapela ho slyší taky.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Viem, že, téma je " Kombo na doma i do zkušebny " ALE ...
Má to vôbec význam, vláčiť si kombo ( + pedalboard ) z domu do skúšobne a naopak ? Furt to baliť a skladať - rozkladať - zapájat ? Keď, to mám voziť autom, ani pivo si nemôžem dať.
PC, notbuk má doma každý, zvukovka a aktívne bedničky sú za pár korún. Softy a pluginy sú aj free.
Doma z komba na sluchátka hrať mono, je úplne ujeté podľa mňa.
Z PC ide super stereo zvuk a myslím, že, nahráva si možno 60-80% muzikantov doma, aj viac.
Naviac, doma, panelák, bytovka, rodinný dom to bude skoro vždy vadiť ten hluk. Susedom, alebo niekomu z rodiny, decká keď sa učia a pod. Kto by to stále počúval.
Nearfield bedničky už dávajú prakticky aj potichu dobrý zvuk, sluchátka zo zvukovky ani nehovorím.
Beriem to z môjho pohľadu, že, už v 80-tych rokoch som mal nejaký plnohodnotný aparát v skúšobni a doma som hral cez kotučák B-100, B101, B-90, B-93, B-70, lampové rádio, kadečo a cvičil som s basákom, tak, ja do jedného kanálu cez OD 1 a on do druhého, normálne sme hrali v bytovke.
Alebo, potom nejaký Tesla zosik a bedničku, to sa dá kadejak vymysleť.
V tom kompromise, že, mám doma ten zvuk na aparáte ( potichu ) ako, v skúšobni nevidím žiadnu výhodu. Však, chcem mať čo najlepší zvuk s kapelou a budem robiť kompromis, aby, som mohol hrať na to aj doma ?
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
affordano

Příspěvek od affordano »

Však ano, proto mám Katany dvě - jedna zabalená a připravená do live akce, druhá trvale postavená ve zkušebně. Žádné velké stěhování, když se mi chce, vybalím pedalboard, ale jde to i bez něj. Doma v paneláku používám malý Line6 nebo přímo PC - sluchátka popravdě v oblibě moc nemám....
Naposledy upravil(a) affordano dne 15.10.2024 15:02, celkem upraveno 1 x.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ano, to je jedno z riešení.
Keď sa tu , ale hľadajú riešenia, že, aj na metal, aj, aby, to doma hralo potichu, to sa nedá. Ten, alebo, tie repráky potrebujú aj nejaké volume, aby to hralo. Aj clean potrebuje nejaký výkon.
Problém je aj ten, že, ten gitarový reprák, má aj nejakú učinnosť a pri tých zmenách hlasitosti, reaguje inak.
Ja sa meter-dva od neho nepočujem a 5-10 metrov ide basák ohluchnúť :)
To je večný problém na skúškach s gitaristami, daj sa tichšie :!:
Vedľa v skúšobni mal gitarista Engl 100 W, tavil to do 120 W Marshall bedne a u neho v pohode a išiel som von 10-15 metrov a 5 x väčšie pecky.
Preto, aj zvukár chce mať na pódiu tie aparáty ticho, lebo, mu to preráža do PA-čka. Alebo, sa bedne reprákmi smerom od zvukára otáčajú.
Mal som doma
Hughes Kettner Statesman Quad El 84 Combo
V obyvke si hráme a pohodička a idem do kuchyne a pecky jak sviňa, všetko dunelo, že, čo nám drbe, však nás susedia prizabijú :)
Kombo, alebo, aparát, na tom sa nedá doma hrať v bytovke, aby, to susedov, rodinu neotravovalo.
Zas chápem aj tú finančnú stranku, nemá každy na to, aby, si to takto zabezpečil, v skúšobni aj doma.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“