Cubase tímto netrpí. Zaznamenal jsem bohužel pouze "plavání" v několika málo jednotkách ms mezi MIDI a audiem. Za použití "Windows MIDI" to dělalo -1..+7ms, podstatně se to zlepšilo při změně na "WinRT MIDI", kde to bylo 0..+2ms. Já to už několikrát porůznu v minulosti řešil nebo jsem byl namočen v pár diskusích na toto téma a tak nějak se vždy všichni shodli, že za to může USB systém (konkrétně jeho timing). Nicméně z mého pohledu se s tím dá žít a navíc nebudu dělat srovnávací testy mezi USB-MIDI rozhraním v nástroji (použil jsem - konkrétně PROTON) a USB-MIDI rozhraním ať už v rámci zvukovky nebo samostatného převodníku (mám dva různé, ale nepřijde mi to podstatné).
Každopádně bez ohledu na způsob monitoringu se dá konstatovat v obecném slova smyslu, že Cubase synchronizuje tak, jak má a nepromítá se do toho ani nijak velikost Audio bufferu (použito připojení přes Thunderderbolt 3, zvukovka Antelope Discrete 8 Pro SC).
Každopádně pokud by se to zde mělo zvrhnout ve vyloženě technickou diskusi, tak samozřejmě nemám problém s teoreticky jakoukoli akcí
P.
EDIT: ještě mi to nedalo, takže jsem zjistil, že deaktivuje-li se "Use system timestamp for WinRT MIDI", je posun audia vůči zdrojové MIDI stopě celkem konstantní a nikde jsem nezaznamenal jinou kodnotu než řekněme 1,5..2,5ms. Takžer toto vychází asi jako nejlepší kombinace nastavení.