Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
Chci přes MIDI ovládat Overdrive, takže je to vlastně TB krabička se 4 konektory ovládaná pomocí midi.
Mám tohle, ale je to moc velké https://kytary.cz/g-lab-midi-2x-loop-m2l/HN104062/
Mám tohle, ale je to moc velké https://kytary.cz/g-lab-midi-2x-loop-m2l/HN104062/
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Drobná změna po neskutečně výhodném bazarovém nákupu čínských pastiček. Konečně mám "Klona" a "BigMuffa"... 
ODRIVE-II je v pozici NORM nejspíš klon TS, v pozici HOT je to bůhvíco, takové chlupaté, zahuhlané, s nepevnými basy, pro mě zatím moc nevyužitelné.
ODRIVE-II používám jako základní OD pro "metalovější" zvuk, GoldenHorse jako boost na sóla (spínaný společně s delayem v jednoduché TBsmyčce). Pomocí LS-2 přepínám na "čistý zvuk" (bez ODRIVE-II a s ubraným level) s chorusem.
ODRIVE-II je v pozici NORM nejspíš klon TS, v pozici HOT je to bůhvíco, takové chlupaté, zahuhlané, s nepevnými basy, pro mě zatím moc nevyužitelné.
ODRIVE-II používám jako základní OD pro "metalovější" zvuk, GoldenHorse jako boost na sóla (spínaný společně s delayem v jednoduché TBsmyčce). Pomocí LS-2 přepínám na "čistý zvuk" (bez ODRIVE-II a s ubraným level) s chorusem.
https://www.thomann.de/cz/one_control_m ... s_loop.htmvolfi píše: 25.10.2024 13:18 Chci přes MIDI ovládat Overdrive, takže je to vlastně TB krabička se 4 konektory ovládaná pomocí midi.
https://www.thomann.de/cz/one_control_m ... o_loop.htm
| Cruel YT | Cruel sptf
Super to je vono
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
moje včerejší folkové pracoviště...

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Montarbo je rozkošné. 
A je vtipné, jak je menší než Acus (pokud to není objektivem).
Zvuk je teda ok?
A je vtipné, jak je menší než Acus (pokud to není objektivem).
Zvuk je teda ok?
| Cruel YT | Cruel sptf
440 x 264 x 260 Montarbo
384 x 287 x 320 Acus
takze na objem je o trochu mensi, i kdyz tady opravdu trochu zkresluje objektiv
zvuk OK, poradne vyzkousim zitra
384 x 287 x 320 Acus
takze na objem je o trochu mensi, i kdyz tady opravdu trochu zkresluje objektiv
zvuk OK, poradne vyzkousim zitra
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Tady pán vyprodukoval krutopřísnou vymakanou skládačku, která si zaslouží zde být
https://mojagitara.com/pedalboard-fract ... c-12-mc-8/

Momentálně to nabízí na HB, asi skládá něco dalšího.
https://mojagitara.com/pedalboard-fract ... c-12-mc-8/

Momentálně to nabízí na HB, asi skládá něco dalšího.
| Cruel YT | Cruel sptf
Je to vlastně docela jednoduché a levné řešení... no, asi zůstanu u svých pár osvědčených krabiček... možná na to pán už taky přišel
.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Krásná ukázka, jak pán neumí využít možností FC-12tky a rád si komplikuje život. Zdravíme funkce Setlist, Songs...
Naordinuje si tam přístup ke všem presetům v FM3 a v MC-8 si scény pojmenuje Scene 1, 2, etc...
a samozřejmě se je nebojí použít, takže zvukař na blázinec po prvním setu 
Naordinuje si tam přístup ke všem presetům v FM3 a v MC-8 si scény pojmenuje Scene 1, 2, etc...
To je hrozný peklo...dáš za to skoro osm pětek a stejně máš v jádru FM3 v ceně ani ne 30k. Která má některý nemalý limity.. přitom můžeš mít fm9 a ještě hromadu peněz ušetřit.
Mimochodem takovýhle inzeráty na podobný skládačky kolem FM3 byly na bazaru dva a nevím, jestli je to tenhle nebo ten druhej, ale když jsem spočítal cenu komponentů, byla sleva oproti ceně nových kusů přesně 0%
Mimochodem takovýhle inzeráty na podobný skládačky kolem FM3 byly na bazaru dva a nevím, jestli je to tenhle nebo ten druhej, ale když jsem spočítal cenu komponentů, byla sleva oproti ceně nových kusů přesně 0%
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle mě napadlo jak jsem to viděl.bubucci píše: 3.12.2024 10:16 Krásná ukázka, jak pán neumí využít možností FC-12tky a rád si komplikuje život.
v ceně je ta Excelová tabulka!
Hraju na kytary a mašinky
Mám dilema, Noisegate nebo Buffer první? Konkrétně se jedná o SMG Cockblocker a Peterson strobostomp mini.
Za mě ladičku.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Taky tak. Buffer v ladičce nemění sílu signálu ani by neměl generovat šum, jen mění impedanci a signál lépe protlačí ať na konec řetězce beze ztrát.
Ladička nebo Digitech Drop či podobné, bufferu pak netřeba... noise gate mám až za zkreslením.
Já jsem si to tak trochu myslel, že buffer by z principu vadit neměl. A noise gate za zkreslením mít nemůžu, jelikož to pak blbě sleduje hru na kytaru. Používám ho hlavně jako rychlej gate v hájgejnu.
Jestli něco nedělám blbě, tak já mám jako první noise gate, ovšem se smyčkou, takže spínám kytarou a gatuju celý řetězec (protože je v té smyčce), kromě reverbu tedy, ten mám až jako poslední (abych mohl mít rychlé "zavření" a neořezával si ten dozvuk). Přičemž gate je jediný efekt, který není true bypass, takže předpokládám, že funguje i jako buffer.
V každém případě (jakožto kytarista až jako "v druhém plánu") mi zvuk vyhovuje a nevšiml jsem si nějaké degradace signálu.
V každém případě (jakožto kytarista až jako "v druhém plánu") mi zvuk vyhovuje a nevšiml jsem si nějaké degradace signálu.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
A vám leze z kytary nějaký zásadní binec, nebo proč dáváte NG úplně na začátek? Jako tone shaping u hi-gainu to asi ještě chápu, to ale není moje oblast použití, jedu tak max na párplovskej drive, takže NG spíš vůbec, nebo až za OD jako poslední záchranu, když mají v některým klubu fakt hodně hlučnou elektriku ...
No tak mám všechny kytary se singly, pokud jedu kombinaci, tak je to "čisté", ale když jedu jenom jeden (což je u mě dost časté) tak dost často záleží třeba i na tom, jak se zrovna natočím. A gate se smyčkou funguje právě tak, že spíná signálem že vstupu (takže ho neotevře nějaký "bordel" zesílený OD) ale zavírá až za smyčkou, takže zavře i šumy krabiček samotných.
P.S. Při tykání se neurazím
jsem zvyklý už z titulu své práce, všichni piloti si tykají, a fakt nerozhoduje, jestli lítají Boeing, armádu, větroně nebo paraglide.
P.S. Při tykání se neurazím
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.