Doporučte software do notebooku na tvorbu hudby.
Pravidla fóra
Doporučte software do notebooku na tvorbu hudby.
Ahoj kluci.
Můžete mi doporučit nějaký dobrý software do nooteboku na tvorbu hudby, který funguje i bez kláves? Díky, Petr
Můžete mi doporučit nějaký dobrý software do nooteboku na tvorbu hudby, který funguje i bez kláves? Díky, Petr
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Doporučte software do notebooku na tvorbu hudby.
Můžeš být konkrétnější jaké máš požadavky? Takhle obecně položený dotaz je podobný, jako zeptat se na moto fóru: "Můžete mi doporučit auto?" To asi nebude plodná debata, každý doporučí něco diametrálně odlišného, neznaje konkrétní požadavky tazatele. Jakou hudbu? Vyhovuje ti spíše práce se samply nebo notový zápis? Atd, atd...
Petře, tvé dotazy jsou často z ranku, u kterého by ti prospěla živá diskuze, kde bys je, imho, mohl postupně více specifikovat na základě nově nabitých informací a podnětů, což je situace, kterou docela dobře zvládají ”AI” typu chatgpt či google gemini, kteréžto jsou po registraci v základní podobě zdarma. Doporučím je zkusit.
Takto není zřejmé, jestli chceš zápisník not na komponování symfonie, nebo soft ve kterém co nejjednodušeji vytvoříš svůj první EBMkovej track.
Takto není zřejmé, jestli chceš zápisník not na komponování symfonie, nebo soft ve kterém co nejjednodušeji vytvoříš svůj první EBMkovej track.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 4.11.2024 8:33, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Ajjj.....češtin a vyjmenovaná slova :-D
Důvod: Ajjj.....češtin a vyjmenovaná slova :-D
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Bez kláves funguje jakýkoli DAW (=software na tvorbu hudby).
P.
P.
Bylo mi doporučeno, abych použil DAW FL studio. Bude mi v něm v nouzi fungovat zvukovka, kterou mám v notebooku? Kdybys to nevěděl, mohl bys mi tuhle informaci někde sehnat? Už nevím, na koho se mám obrátit.
Tak Pavlii. Tím si udělal velkou radost. Jsem zachráněnej. Dostal si mne ze slepé uličky. At se ti hodně v hudbě daří. Ještě jednou díky. Petr
Ahoj Pavlii. Přeji ti hezké Vánoce. Ještě se chci zeptat. V FL studiu v tutoriálu na Youtube je ukázáno, že noty zadávané v náhledu Piano Roll jsou slyšet. Bude mi to i takto s tou zvukovkou fungovat? Nebo se jedná o MIDI data, která nelze obejít a FL studio si s tím nebude umět poradit. Nebo naopak?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to MIDI data tak jako tak, jen je otázka, zdali bude daná stopa propojená přes MIDI s externím nástrojem nebo s interním (VSTi - virtuální nástroj), tam pak tu komunikaci vlastně neřešíš. Otázky na FL ale směruj na někoho, kdo se ve FL vyzná (nebo spíš si začni číst manuál třebas).
P.
P.
Je možné říkat VSTi - virtuálnímu nástroji i VSTi plugin? Existuje pojem jako VST plugin a ne VSTi plugin?pavlii píše: 12.11.2024 22:58 Jsou to MIDI data tak jako tak, jen je otázka, zdali bude daná stopa propojená přes MIDI s externím nástrojem nebo s interním (VSTi - virtuální nástroj), tam pak tu komunikaci vlastně neřešíš.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to dvě rozdílné věci, kdyby ses zeptal googlu nebo chat GPT, jistě ti to řekne rychleji.
https://www.google.com/search?q=VST+vs+ ... e&ie=UTF-8
https://www.google.com/search?q=VST+vs+ ... e&ie=UTF-8