Koupě cenově dostupného "Vintage" stratocastera

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Hadrburg

Re: Koupě cenově dostupného "Vintage" stratocastera

Příspěvek od Hadrburg »

Asanoth píše: 8.02.2022 14:41 CBS někdy v druhé polovině 80. let prodala Fender zaměstnancům a ti se pak zaměřili na kvalitu. Tj. USA nástroje těsně po odchodu CBS by měly být špičkové.
Ještě je tam nešťastné počáteční období FMIC, kdy se opět optimalizovala výroba k nižších nákladům, řešila výroba v zahraničí a výrobkům se nedařilo. Když Fender Strata z devadesátek, tak až z konce.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Podle me tohle deleni na obdobi moc neplati :) American std je pomerne dost konzistentni rada, urcite konzustentnejsi nez late 70s CBS fender, ale rozhodne bych nerekl, ze je lepsi. Jsou to uplne jiny kytary. Mam oboji a nedokazal bych se asi rozhodnout co je lepsi, CBS strat je proste vic "strat", ale ten "studenej" zvuk american std je vlastne taky bozi - navic ty kytary vetsinou nejsou tezky a mivaji lip udelany z fabriky prazce.
Hadrburg

Příspěvek od Hadrburg »

To je docela zajímavé podobenství (Strat má studenej zvuk).
Když srovnáváš CBS Strat a devadesátkovej Strat myslíš tím zmiňovaný late 70s CBS nebo z raných sedmdesátek?
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
affordano

Příspěvek od affordano »

Parádní kytara, jeden hudební kolega ji měl, poctivá rocková mašina, nečekej ale cinkavého Strata. Já vlastnil trochu pozdější HRR-60 a taky byla řemeslně skvělá, krk trochu subtilnější než na AmStrat. Obě jsou lipové, ale v tomhle případě je to spíš dobře. Akorát u toho Boxera se chce pomodlit, aby to "kahlerácké" tremolo vydrželo, sehnat do něj náhradní díly je prý docela oříšek. Já už měl Floyd Rose Original.
Naposledy upravil(a) affordano dne 20.11.2024 17:37, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

dík, to by mi vyhovovalo, ještě popřemejšlim.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
affordano

Příspěvek od affordano »

Neni nejlevnější, já kupoval tu svojí za 17k, ale je to pár let...
torst

Příspěvek od torst »

affordano píše: 20.11.2024 17:36 Stratovější varianta: https://hudebnibazar.cz/fender-stratoca ... /ID633462/
Zrovna jsem na ní koukal a chtěl jsem dát odkaz! :-P

Byl by prostor k jednání o ceně?
affordano

Příspěvek od affordano »

Tuhle bohužel neprodávám já, takže cena je mimo moje kompetence, jenom mě taky ten nástroj zaujal. Jinak straty už nelovím, aspoň aktuálně ne :D .
starypard

Příspěvek od starypard »

affordano píše: 20.11.2024 17:36 Stratovější varianta: https://hudebnibazar.cz/fender-stratoca ... /ID633462/
Já jsem s ním skoro soused, klidně si na ni mohu přijít zahrát, orientační cena mi byla řečena 45.000 a že prý je ta kytara hoooodně fajn, že budu koukat.
Asi mu i věřím, my tady v kraji jsme docela obyčejní lidé, takže mluvíme věci tak jak jsou a souseda bychom asi neokradli. Ale zahrát si nepůjdu, nechci strata v této cenové kategorii, vlastně na své (docela hratelné) straty už asi rok nehraju, takže ještě dalšího? U mne blbost.
affordano

Příspěvek od affordano »

Páni, to nám ty ceny míří do stratosféry. No, to už taky není pro mě. Ještě jsem si vzpomněl na jednoho japonce s FR, kterého jsem míval a vymazleného pak prodal za 12k, ach jo, ten GASing je fakt prokletí... - Fender STR Japan, rok 1986:
c05ac832a5bba9495118b22c76156d7b.jpg
e382be493c19b36425e3429fa98fff27.jpg
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

45k, no to je za japonskyho strata (co neni JV 82 nebo podobne)...rekneme hodne ambiciozni :)

me na tech japoncich zejmena vadi ta lipa - zni to lip samo o sobe nez v kapele :)
torst

Příspěvek od torst »

Díky všem za inspiraci, ale nakonec nic z toho nekoupím, rozhodl jsem se pro jiné řešení, brzy se pochlubím.
starypard

Příspěvek od starypard »

Já jsem nyní koupil cenově dostupného Vintage strata.
Jde ovšem o extrémní provedení.
Z olšového korpusu zcela sundaný lak, vybroučeno a šelak.
Kobylkové kameny vyměněny za Graphtech (nehrají, poletí ven).
Krk (hmatník) provedení scalloped. Dá se na to zvyknout, ale je z toho pocit tenkého krku. Jakože se nemáte jak opřít a pomazlit se se strunou.
A je tam zcela zabudován Roland GK 3 kit, takže kytara se rovnou připojuje k synthům řady GR, ovšem za tu cenu, že jsou předělané poťáky, tedy volume a tone funguje zcela nestratově. Snímače pak nezní jako strat. Poletí to ven, to ovládání. Kit zůstane, ale s vlastními kroutítky.
Jde tedy o Vintage Modern, abychom to nějak parafrázovali.
affordano

Příspěvek od affordano »

Foto potěší :D
himself

Příspěvek od himself »

starypard píše: 20.01.2025 17:59 Já jsem nyní koupil cenově dostupného Vintage strata.
Jde ovšem o extrémní provedení.
Z olšového korpusu zcela sundaný lak, vybroučeno a šelak.
Kobylkové kameny vyměněny za Graphtech (nehrají, poletí ven).
Krk (hmatník) provedení scalloped. Dá se na to zvyknout, ale je z toho pocit tenkého krku. Jakože se nemáte jak opřít a pomazlit se se strunou.
A je tam zcela zabudován Roland GK 3 kit, takže kytara se rovnou připojuje k synthům řady GR, ovšem za tu cenu, že jsou předělané poťáky, tedy volume a tone funguje zcela nestratově. Snímače pak nezní jako strat. Poletí to ven, to ovládání. Kit zůstane, ale s vlastními kroutítky.
Jde tedy o Vintage Modern, abychom to nějak parafrázovali.
To není vintage, to je starý :)
starypard

Příspěvek od starypard »

Na hlavě je napsáno Vintage, takže to vintage je. :-)
Scalloped hmatník je žlutošedý (jakoby na to někdo hrál 40 let zpocenejma špinavejma rukama).
A z toho Roland synthu se fakt derou starý zvuky.
Starý.
A já do teho provozuju starý mikráky AKG D190 a 1200.
Hooodně Vintage.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“