Lacný set na začiatok

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
JoV

Re: Lacný set na začiatok

Příspěvek od JoV »

No priemerným gitaristom sa určite necítim byť, takže pre mňa by mohlo byť OK. :lol:

K tým recenziám - nemôžem sa zbaviť pocitu že si ich vela nevidel, inak by si nemohol napísať že ich robili nejakí začiatočníci. Chlapíci toho mali evidentne dosť nahraté. Ale ano, videl som aj nejakých amatérov. Je to dosť poznať.
A nemyslím si že by to boli nejak neférové recenzie, nijak nezakrývali nedostatky a pri výbere som si ich bol vedomý.
Jednoducho mi ten prístroj prišiel svojimi funkciami/cena ako jednoznačný víťaz. Prax ukáže či som sa mýlil.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ja som myslel všeobecne recenzie, nie len na to kombo. To kombo je iba jeden produkt z miliónov.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
JoV

Příspěvek od JoV »

Neviem aké máš negatívne skúsenosti s recenziami, ale moja skúsenosť vo všeobecnosti je taká, že väčšinou to čo bolo chválené/vytýkané v recenziách sa mi u zakúpeného produktu vcelku potvrdilo. Myslím tým uživatelské recenzie, ale aj "komerčné" určite niečo napovedia.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Tak já už párkrát na recenze naletěl. Později jsem pochopil, že v časopise Muzikus v devadesátých letech byly těžko rozlišitelné dvě kategorie recenzí: ty poměrně objektivní a ty psané pro kamarády. Na Behringer jsem naštěstí nenaletěl (i když uznávám, že dnešní Behringer je už trochu jinde), ale dost dlouho jsem se trápil s efektovým procesorem Digitech (reverby měly charakter družstevního kravína s plechovou střechou) nebo mikrofony Shure řady Beta green.
Jak je na tom současný Line6 netuším, setkal jsem se s jejich comby před pár lety, ale to ještě nevyráběli levné řady. Jinak zastávám spíše Murphyho zákon: "Čím méně má přístroj funkcí, tím dokonaleji je splňuje." Takže já radši cvičím přes Vox Amplug, který umí vlastně jenom jeden zvuk, ale ten je fakt dobrý a živý, zkoušel jsem i levnější "modelingy ", ale tam jsem z nich měl právě pocit, že to sice umí spoustu zvuků, ale žádný pořádně. Prostě tam nebyl ten pocit, že to jde pěkně "za rukou". Jo, uznávám že třeba Kemper bude jiná liga, ale to je i cenově, bohužel.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Pawlik : "Čím méně má přístroj funkcí, tím dokonaleji je splňuje."
A, V, Ohm meter, budem nosiť 3 prístroje, alebo jeden v kope ?
Keď máš ale napríklad parametrický Equalizér, tak neznalému to môže narobiť dobrý guláš ale, kto s tým vie robiť, tak dostane taký zvuk, že dovi.
To iba s grafickým neurobíš taký zvuk.
To je pravidlo iba o tej znalosti a skille.
Dám príklad, tento Fender Basmann 400 má dva EQ, Môžeš ich zapínať a vypínať. Myslím, že to je niečo na spôsob grafický + parametrický.
No a keď máš iba grafický, to sú tie knoby v rovine nalavo, natočíš tam nejaký zvuk, lenže, keď zapneš ten s tými cik-cak knobmi, tak si úplne inde so zvukom. Keď to ale niekto nevie, tak si narobí taký bordel zvuk, že nebude vedieť čo s tým.
https://www.musicalbox.com/amplificator ... combo.html
Pre muzikanta, ktorý si to vie natočiť, je to super , niekto to ani nepoužije a ofrfle, lebo s tým nevie robiť.
Konkrétne o tomto aparáte Fender Bassman 400 je aj na jednom fóre dosť hádka, lebo niektorí, že čo to je za šrot a jak to zle hrá a niektorí, že lepší aparát nemali.
Inak ten Fender Basman 400 je super na gitaru, no, ale nedávno som ho predal.
Ja som mal hlavu.
Gitaristi, ktorý preferujú iba vyslovene clean, by sa ani nemali vyjadrovať podla mňa ku šťavnatým zvukom, lebo o tom nič nevedia a potom všeobecne hovoria, že to je nepoužiteľné. My, čo ideme aj po Gainoch a Bustroch, Delayoch, Reverboch Chorusoch, riešime úplne iný zvuk.
Taký ZOOM je super modeler a sú tam primárne našťavené zvuky, napr.
To nemyslím zle, len niekto, kto chce clean, komentuje našťavený zvuk.
To je, akoby traktorista, komentoval F1, že, sa v nej nedá šoférovať v gumákoch :D
Preto sú tie recenzie aj zavádzajúce, lebo kadejakí akože gitaristi, čo ani nevedia hrať sa hrajú na recenzentov na nejakom kombe za 200 Euro. To má akú výpovednú hodnotu ? A nahráva to na mobil :)
On sa vytešuje, jak s tým vyjebal, že má za 2 kilá super aparát a ostatní majú lampáky za 2 litre a on má taký istý zvuk :D
Potom dá rýchlo recenziu, že jak to super hrá a poriadny aparát nevidel ani z rýchlika.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
starypard

Příspěvek od starypard »

Ku recenzím: recenze byly a jsou ( z většiny) psané tak a právě proto, že ten týpek ten krám (pokud to nestojí moc) za tu recenzi dostane. Nebo to tak bývalo. Pak se div, že jsou ty věci všechny tak skvělé. Mám doma staré Muzikusy, asi metr na výšku. Je to tam zjevné!!! Mají se číst technické věci, ne ty emocionální komenty. S nářadím pro dílnu je to stejné. Někteří na Youtube se tím už roky živí. Vím to od kámoše, který míval truhlárnu. Už nepotřebuje vyrábět. Recenze ho uživí. A tak to bude všude. Vědecké časopisy se zase živí tím, že se jim platí za uveřejňování nevědeckých a lživých sraček.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Už jste tu trochu off topic. Levný set je pořízen a diskuze o vhodnosti nevhodnosti je už zbytečná, ať si udělá názor JoV sám vlastní. Já za mlada hrál na neseřiditelnou Galaxisku a samodomo vyrobenou hrůzu, co mi tatík radioamatér spájel, zvuk to měla na hov*, vypadalo to na hov*, výkon to nemělo.... ale byl jsem spokojený. Tak ať to hraje.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

to : JoV
" K tým recenziám - nemôžem sa zbaviť pocitu že si ich vela nevidel, inak by si nemohol napísať že ich robili nejakí začiatočníci "
Hm, tak, že pozriem si tie recenzie na to Yoyo a fakt ti nechcem kaziť furt radosť z toho komba. Len hladal som recenzie a vyplulo mi to z 95% popis toho komba, kde ho vychvalujú, tvári sa to ako recenzie, ale pritom sú to shopy.
Tento týpek, tam píše v akože recenzii, že
" Jedna z vecí, ktorá sa mi na Joyo DC-15S páči, je, že na vytáčanie tónov, alebo zvukov nepotrebujete telefón ani počítač " https://guitarpedaldemos.com/joyo-dc-15 ... er-review/
Ďalšie perla recenzenta
" Avšak tí, ktorí chcú zážitok riadený počítačom (v štýle Katany), by sa mali poobzerať inde "
" Ďalšou skvelou vlastnosťou zosilňovača je odosielanie signálu z výstupného konektora do audio rozhrania. " :lol:
Tak, prípadný majiteľ toho komba si musí dokúpiť zvukovku do PC, lebo to kombo nemá USB, čo je podľa recenzenta veľký klad a výhoda :mrgreen:
Toto neni žiadna recenzia, ale hrubé zavádzanie a klamanie.
Tu som našiel recenziu od MUZIKANTA :!:
https://www.youtube.com/watch?v=lMtc11sKvzQ
Ten aj hovorí o tom akože kombe to, čo som predpokladal. Túto naozajstnú recenziu od výborného gitaristu si asi nevidel. Mrkni aj komenty pod videom, teda, keď si nechceš pokaziť deň, tak radšej nie.
Mňa úprimne mrzí, že za tie prachy si mohol mať niečo naozaj pomerne dobré, ale berieš, ako klad napr. že, to je aj na baterky, čo, keď nepotrebuješ, je vlastne iba oštara. Že to je niečo akože kompaktné a pritom tomu chýba Equalizér, basy, stredy, výšky. To je podstatné, okrem iných vecí na aparáte.
To už nevravím o tom, že to hrá prakticky stále ten istý zvuk a prepnutím v tých módoch sa iba pridáva Overdrive. Zvuk je však stále ten istý. Nikde sa nemôžem dopátrať, či to má stereo výstup na sluchadlá, o čom silne pochybujem, že má. Mono výstup na slúchadlá je teda fakt opruz. Keď je to pravda, že sa kombo po 5 minútach nečinnosti vypne a nastavený zvuk sa tam nedá ukladať a musíš začať znova, tak to už je naozaj nepoužiteľné, to píše jeden pod tým videom.
V každom prípade, ty si si to kombo vybral a ty na neho budeš hrať. Tak nech ti teda slúži.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Hendrek píše: 6.12.2024 6:45 Už jste tu trochu off topic. Levný set je pořízen a diskuze o vhodnosti nevhodnosti je už zbytečná, ať si udělá názor JoV sám vlastní. Já za mlada hrál na neseřiditelnou Galaxisku a samodomo vyrobenou hrůzu, co mi tatík radioamatér spájel, zvuk to měla na hov*, vypadalo to na hov*, výkon to nemělo.... ale byl jsem spokojený. Tak ať to hraje.
Naprostý souhlas. O co vám jde? Znechutit mu to, co si koupil?
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Nie znechutit, veď aj tak bol rozhodnutý pred 2 rokmi, no len, potom je zbytočné, riešiť na fóre a hladať alternatívy, keď si niekto aj tak nedá povedať a kúpi si niečo, čo je od veci znalých klumprt.
Načo sa potom tomu fóristi venujú a strácajú čas.
Však tento to dobre recenzuje
Na fóre ide o to, aby niekto nekúpil klumprt a aby mu ho skúsenejší fóristi vyhovorili, keď sa pýta.
V tomto prípade sa to vôbec nestalo a tom kombe bola dlho reč a debata.
Potom sa mi to nezdá, že, chce niekto dobre, nezištne a bez bočných úmyslov poradiť.
Keď nakoniec ešte to kombo bude niekto chváliť nebodaj.
Iný začiatočník sa v tom do budúcnosti má ako vyznať, keď si popis z e-shopu pomýli s recenziami od naozajstných gitaristov.
Ja som to mal rozpísané, keď to Hendrek už napísal.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Recenze... Jedna negativní, druhá pozitivní:
https://www.youtube.com/watch?v=imqCnxC2sT4
Vymlouvat mu to může pouze někdo, kdo s tím konkrétním výrobkem má osobní zkušenost. Já bych třeba zase nedoporučoval komba Line6 Spider, protože jsem na jedno byl nucen někde hrát - nikdy víc! To je zase u mě "klumprt".
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Inak, toto čo si dal je sponzorovaná reklama
https://www.youtube.com/watch?v=imqCnxC2sT4
Aj tam píše, že za to dostal zaplatené. To je objektívne ? To neni 50:50 jedna pozitivní - jedna negativní
Ale, ja už toto kombo nebudem riešiť. Nejaké Yoyo kombo mi za to fakt nestojí, posledný dlhší koment som teda zmazal.
Dik.
JoV

Příspěvek od JoV »

Neviem či má zmysel ešte na toto všetko reagovať. Podla mňa som to tu už všetko popísal pomerne jasne.
Ale OK. Síce necítim potrebu sa tu nejak obhajovať, ale skúsim ešte raz vysvetliť - možno to niekomu inému pomôže pri výbere.
Upozorňujem že zatial teoretizujem iba na základe parametrov a rôznych recenzií. Bohužial to kombo nebolo kde na živo vyskúšať/porovnať.
Takže až samotná prax ukáže či som volil dobre. Prípadne potom môžem k tomu urobiť samotné vlákno, kde urobím nejakú recenziu z pohladu amatérskeho uživatela. Teda ak by bol záujem.
Takže keď to ešte raz zhrniem - som úplný amatér, dcéra je na tom kvapku lepšie (pozná noty, celkom jej ide klavír). Nikto z nás neplánuje akékolvek verejné (aj v zmysle pred rodinou) hranie. Ide o blbnutie pre vlastné potešenie. Ak by to dcéru náhodou chytilo viac a chcela by sa niekam posunúť, tak z druhej ruky nie je predsa problém kúpiť nejaký silnejší tranzistorák, alebo čokolvek iné. To teraz naozaj nejdem riešiť.
No ale k mojej maličkosti. Mám zúfalú pamäť, občas sa mi síce podarí niečo nové naučiť, ale je to drina. Takže rád si iba niečo vymýšlam, improvizujem, proste iba tak blbnem. A k tomu si myslím že sa náramne hodí ten looper (ano viem že má limity) - proste si vystačím sám zo sebou, s bicími môže byť tiež sranda (tam mám najvážnejšiu výhradu k tomu kombu kvôli absencii popisu na aparáte), no a o tej vstavanej batérii som už tiež písal - niekedy keď si budem chcieť niekde na pár minút niečo zahrať, tak nemusím rozmýšlať kde je nejaká volná zásuvka (toto by som rozhodne ako nevýhodu neuvádzal). Asi tak v skratke.
Takže v čom je problém?
" Jedna z vecí, ktorá sa mi na Joyo DC-15S páči, je, že na vytáčanie tónov, alebo zvukov nepotrebujete telefón ani počítač "
To je hádam plusom. Či? S mojim 10 ročným tlačítkovým telefónom by som na tom kombe toho vela asi "nenavytáčal". :)
A pripojiť ho cez káblik viem na púšťanie MP3jok (neplánujem).
" Avšak tí, ktorí chcú zážitok riadený počítačom (v štýle Katany), by sa mali poobzerať inde "
V podstate to isté čo vyššie.
" Ďalšou skvelou vlastnosťou zosilňovača je odosielanie signálu z výstupného konektora do audio rozhrania. " :lol:
Tak, prípadný majiteľ toho komba si musí dokúpiť zvukovku do PC, lebo to kombo nemá USB, čo je podľa recenzenta veľký klad a výhoda :mrgreen:
Toto neni žiadna recenzia, ale hrubé zavádzanie a klamanie.
Zatial nevidím dôvod prečo by som mal to kombo prepájať s čímkolvek iným. Uvidím časom, ale určite sú na to nejaké "udelátka" keby vyvstala potreba. Tak ma teraz napadlo, čisto laicky (nepátral som po tom), to bluetooth rozhranie je iba jednosmerné do zosíka? Nešlo by to aj opačne? V živote som s tým nerobil, tak naozaj netuším.
A nejak som nepochopil v čom sú tieto opisy vlastností prístroja zavádzaním. Proste je to tak. Komu to nevyhovuje, si to nekúpi. Jednoduché.
Tu som našiel recenziu od MUZIKANTA :!:
Ten aj hovorí o tom akože kombe to, čo som predpokladal. Túto naozajstnú recenziu od výborného gitaristu si asi nevidel.
Videl, niekolko krát. Už som to tu písal - vybral som ho na základe rôznych (uživatelských/komerčných/profesionálnych/amatérskych/neviem akých) recenzií, pozitívnych aj viac negatívnych. Ak si pozrieš recenzie uživatelov na stránkach obchodov, tak prevažujú klady. Samozrejme že spomínajú aj nejaké nedostatky ktoré som pri výbere bral do úvahy. V tom finančnom limite som nenašiel nič iné čo by spĺňalo moje predstavy. Mal som urobenú v exceli podrobnú tabulku kde som porovnával X variantov a nič iné mi proste nevyšlo. Mal som tam aj klasické tranzistoráky s vyskladaným príslušenstvom, ale lacnejšie to nevyšlo a ešte by to obsahovalo kopu serepetičiek. Mám rád kompaktné a pokial možno čo najjednoduchšie riešenia.
Nikde sa nemôžem dopátrať, či to má stereo výstup na sluchadlá, o čom silne pochybujem, že má. Mono výstup na slúchadlá je teda fakt opruz.
Niečo sa mi marí že sa nad tým niekto pozastavil. Úprimne neviem posúdiť či to bude problém. A popravde si neviem predstaviť v čom by mal byť pri hre gitary nejaký stereo efekt - akože jeden snímač do jednoho ucha, druhý do druhého? Alebo je to myslené že hrá iba jedno slúchadlo? Dám vedieť.
Keď je to pravda, že sa kombo po 5 minútach nečinnosti vypne a nastavený zvuk sa tam nedá ukladať a musíš začať znova, tak to už je naozaj nepoužiteľné, to píše jeden pod tým videom.
No veď tým že to má viac-menej iba čisto "čudlíkové" ovládanie, tak aj po vypnutí hádam ostanú "čudlíky" natočené rovnako. Ale ak myslíš uložené presety, tak neviem nakolko to budem vôbec využívať a ak áno tak zrejme iba na nejaké experimenty. Uvidím.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Ja by som sa chcel ospravedlniť, moc som tlačil na pílu a prežíval to, chcel som pomôcť, ale nie každý to môže brať, ako ja , že idemé hŕŕ. Som moc akčný, uznávam moju chybu, takto sa to nerobí. Dám si na to pozor, radšej sa vyvarujem, nejakého radenia. Tak naozaj prepáč JoV a ostatní. Dik za pochopenie. Moja chyba. Pravdu povediac, nemám rád, keď sa to začne hrotiť a toto už naberalo grády.
Kombo nech ti samozrejme slúži a aj niečo vytvoríš k tvojej spokojnosti.
JoV

Příspěvek od JoV »

Ale veď je to OK. O tomto predsa tieto fóra sú. Každý príde so svojou skúsenosťou, s istou dávkou poznania a zručností. Často krát je to neprenosné na podmienky inej osoby. Hlavné je udržať diskusiu v slušnej rovine, čo sa tu vcelku darí.
Mne to tu (všeobecne) dosť pomohlo urobiť si poriadok v hlave, aj keď čiastočne zrejme idem proti radám skúsenejších.
Som už raz taký. Napríklad všetci mi vraveli nech nekupujem renault - a jazdíme na ňom už 15 rokov. Nie že by to bolo bezchybné auto - ale na to že má už 25 rokov, tak sme neboli častejšie v servise ako švagor s ovela mladšou audinou. Proste som vtedy tiež vyberal z možného (užitkové vlastnosti/cena).
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Čau, ja som sa už aj odhlásil, lebo som si radšej chcel PC robiť a svoje , ako vypisovať na fórum a hladať kadečo. nedá mi ti, ale neodpísať. No a ja som fakt kluďas a potom to vo mne vyvre :)
No, keď som si pozrel tú hneď prvú recenziu, čo mi Google vyplulo, mňa skoro porazilo v lufte.
Však žiadne kombo na svete nepotrebuje USB, kde by ho zobral Leo Fender v 46-tom ? No do toho prvého komba nedám ešte USB-čko, až v 47-mom :D
A henten tam píše, aká to je vymoženosť, že to nemá USB a to je práve tá vymoženosť a stáva sa to štandardom USB v aparátoch.
Veď cez to USB potom môžeš nahrávať do PC a v PC si v Editore sťahovať a upravovať zvuky.
To je jak keby dali v Škode vo Fabii 1.0 recenziu, že vzadu sa nedajú otvárať okná, to je super, nedostanete prievan a vpredu nemáte kastlík, tak vám tam aspoň nebudú hŕkať veci :D Tam sa naozaj nedali sťahovať a nebol tam kastlík.
No a on tam píše, že jak je to super, že nepotrebuješ USB a potom tam píše, že ako sa možeš cez audio kábel Line out pripojiť do audio rozhrania ( zvuková karta v PC ) a nahrávať sa :)
Veď nahrávaš sa najlepšie cez to USB do PC. To si zas musí človek kúpiť zvukovku, keď nemá USB.
No a je vidno, že si to nepochopil, lebo aj ty píšeš, že to je dobré, že to nemá USB.
To USB je niečo oveľa naviac a nie výhoda, keď ho niečo nemá. Dnes má skoro všetko USB.
To je fasa že nemám ruky ani nohy, lebo si aspoň nemusím kupovať a drať rukavice a gate :)
Ďalej, keď naozaj potrebuješ baterkové kombo neriešim, ale keď to fakt nepotrebuješ, tak to je oštara. Keď ho potrebuješ, treba začať hladať v baterkových kombách, podla mňa. Tá baterka je tam určite pomerne drahá, rátam s tým aj v mojom záložnom zdroji, keď odíde. To sa mi zrovna skoro oplatí kúpiť nový. Tak som raz aj kúpil, zdroj stál 60 a baterka 30.
To kombo je tou baterkou, adaptérom a nabíjacím systémom dosť predražené o ten baterkový systém, veď to je vlastne malý záložný zdroj. To sa lepšie oplatí kupiť podla mňa nebaterkové kombo a zvlášť záložný zdroj.
Dám sem konkrétny, aj keď to nerád robím, aby, sa neriešil, ako ten príklad s Line 6 :)
https://www.alza.sk/cyberpower-ut650eg-d5537449.htm
CyberPower mám 1000 W alebo 1200 W to je jedno. Je super.
Ja by som sa opýtal, bytostne potrebuješ baterkové kombo ? Alebo budeš hrať vonku ?
Beriem to tak, že keď nepotrebuješ baterkové, čo ušetríš na baterkovom, o to si môžeš kúpiť lepšie iné kombo.
Ja som u kamoša hral na Roland Cube Street, tak viem, asi jak má hrať také kombo. Parádne stereo kombíčko. Tie Cube sú legendy. To sú jedny z najlepších komb.
https://www.boss.info/us/promos/cube-amp-series/
Ale, radšej napíšem, že sú aj iné.
No a stereo, to je úplne iné ako mono, aj na repráky aj na sluchátka hlavne. To je super zvuk ten priestor.
Keď má to Yoyo iba mono na sluchátka, tak, to je dnes fakt zastarané, bez USB, bez sterea na sluchátka.
Nové a moderné takéto veci sú perfektné, to bude za chvíľku vo všetkom, stereo.
Ja ti doprajem to kombo fakt, nech sa z neho vytešuješ, len nebudeš to mať kde porovnať, ako píšeš, že napíšeš potom, ako si spokojný.
Rád by som videl, ako by si reagoval, keby si si potom vypočul niečo stereo na sluchátka a porovnal, keď má hento iba mono, nikde nepíšu, že to má stereo.
Ale to je fakt jedno, keď už máš to kombo.
Ja keď si niečo kupujem, si premyslím priority, čo potrebujem a čo nie, veď si to aj porovnával, jak si písal.
Ty si si to kombo vybral tuším pred 2 rokmi a odvtedy sa situácia s týmito kombami na trhu zmenila a ty máš podla mňa už zastaranú vec.
Veď ja som chcel Fractal FM3 a ten stál asi 1500 Euro, no a kým som rozmýšlal asi 2 týždne, FM3 sa vypredal a bol FM3 Turbo za 1399 na čakaciu listinu. Za asi 3 týždne som ho mal doma. Ten trh sa mení každý deň.
Ale moc vypisujem, tak, fakt, už sa nebudem zúčastňovať takýchto debát, lebo ja som chcel len aby si mal fakt to najlepšie za tú cenu a chcel som ja aj iný poradiť.
Len neuraz sa prosim ťa, skoro stále riešiš to Yoyo, ale mrkni v tých cenách, koľko je komb overených značiek.
https://kytary.sk/gitary/gitarove-komba ... Ordering=0
Tie Yoyo tam 3 vytŕčajú najpredávanejšie, ale daj zobraziť viac a sú aj iné najpredávanejšie.
Tak rýchlo čo som našiel
https://kytary.sk/nux-mighty-air/HN228691/
Nehral som na tom, nič od Nux nemám, je to len orientačne, nenútim do kúpy.
BOSS Katana
https://kytary.sk/boss-katana-mini-x/HN277076/
Ladička, baterkáč, USB
Fakt parádny dizajn.
Všetko píšem len orientačne ako alternatívu a na ničom som nehral z tohto, tak neviem, ako to v skutočnosti hrá a ani nenahováram na kúpu.
Kúpené už máš, tak to je aj tak bezpredmetné :D
Napriklad Marshall JVM 410 H som si naslepo objednal z Anglicka cez slovenskú firmu. Nevedel som jak to hrá, ani som nejak recenzie nekukal, veril som tej značke, ako starý Marshallista a nesklamal som sa. Alebo tú PRS SE z kytary.cz prvý x som na to hral, keď mi prišla.
JoV

Příspěvek od JoV »

No a je vidno, že si to nepochopil, lebo aj ty píšeš, že to je dobré, že to nemá USB.
Neviem o tom že by som toto tvrdil. Keby to malo nejaké USB rozhranie fajn, keď nemá tak ma to netrápi. Ako som písal - neplánujem nejaké nahrávanie, tak som toto neriešil. Ak by som dospel do štádia že potrbujem nahrávať, tak určite je na to nejaké riešenie. Naopak som sa chcel práve vyhnúť tomu aby bolo kombo závislé (resp, by malo oklieštené funkcie) od počítača/telefónu. Nepáči sa mi táto doba keď bez smartfónu pomalu nič nefunguje, nič nevybavíš. U nás to ešte ako-tak ide, ale polovička prišla z Dánska a vravela že bez neho a kadejakých aplikácií by mala problém. Ja mám rád točítka, čudlíky atď.
Ďalej, keď naozaj potrebuješ baterkové kombo neriešim
Netvrdím že je to životne dôležitá funkcia, ale je istý predpoklad že mi to zjednoduší život, takže ja, ako homo lenivus, som si túto funkciu vyhodnotil ako potenciálne prospešnú.
No a stereo, to je úplne iné ako mono, aj na repráky aj na sluchátka hlavne.
OK môže byť, na druhú stranu ak nebudem mať možnosť porovnania, tak mi to možno nebude chýbať. Uvidím.
V mieste kde mám HIFInu je horší signál takže niektoré FM stanice idú mono a som schopný ich počúvať, aj keď samozrejme poznám rozdiel. Ale pokial je to iba ako pozadie, tak to neriešim.
Ty si si to kombo vybral tuším pred 2 rokmi a odvtedy sa situácia s týmito kombami na trhu zmenila a ty máš podla mňa už zastaranú vec.
Ano, pred dvoma rokmi mi prišlo celkom fajn a napriek neustálemu porovnávaniu do poslednej chvíle, som nič podobne vybavené za tú cenu nenašiel. Už som to tu písal že za ten čas vznikla rozsiahla XLS tabulka kde som porovnával kopu alternatív kde bola aj Katana, Spider, VOX, HB a kadečo iné. Vyšlo mi z toho toto. Ak by som mal iný rozpočet je dosť možné že by bola volba iná. A to že sa mi niečo páčilo pred dvoma rokmi, ešte neznamená že na tom budem tvdohlavo trvať - viď s akou som skončil gitarou.
JoV

Příspěvek od JoV »

Inak vidím že ťa stále dráždi tá jedna recenzia. Skús si pozrieť čo o tom výrobku píšu ludia čo to reálne používajú. Negatívnych je minimum a ak niečo riešia tak sú to väčšinou prkotiny. Narýchlo pár ukážok z mnohých:
Prenosné, ľahké, všestranné , vstavaná bateria je tiež fajn. Jediná výhrada je na funkciu Looper. 30 sekund sa ukázalo ako veľmi málo, ale ináč celková spokojnosť. Po dvojmesačnej prevádzke musím doplniť, že keď je hlasitosť na max-10 nepočuť ani zrnko šumu -absolútne čistý zvuk. V byte použijete hodnotu 3 až 4 max. Akustický kanál je vynikajúci v spojitosti s Reverbom alebo s Chórom dosiahnete až vesmírne, éterické zvuky .Tvrdenie, že combo je stavané na hocijaký druh gitár je pravdivé -znie skvele na LP aj ST, zvládne Humbucker aj P90. Skúsil som aj basovú gitaru -strunu G a D zvládne čisto. Výdrž batérie je tiež výborná, pri hraní v byte je 9 hod a viac. Nahrávanie cez kábel funguje skvele, výstup na mixák je tiež výborná vec, stačí prepojiť káblom, netreba strkať mikrofón pred repráky na koncerte. Skvelý cvičný kombík ,ktorý je použiteľný aj na menšie koncerty. Možno sú aj lepšie výrobky, ale ja som si ho obľúbil a môžem len doporučiť. Má naozaj všestranné využitie.
Skvelá kombinácia!
Som s ním veľmi spokojná.
Cvičil som maximálne hodinu denne.
Odkedy mám doma túto krásku, mám problém prestať.
- skvelý zvuk
- funkcie a možnosti
- dizajn
- veľkosť
- cena je viac ako prijateľná za takú zábavu
Skvelá kombinácia. Malé, výkonné, dobrý zvuk. Ako už uviedol jeden recenzent, má nulový hluk. Ani mne nie je jasné, ako to výrobca dosiahol. Navrhoval by som len jedno vylepšenie, a to zmenu farby LED diódy pri prepínaní z jednej predvoľby na druhú - napr. červená/zelená. Momentálne je to len svieti/nesvieti, ale tých svietiacich červených LED je na malom priestore toľko, že to nestačí na rýchlu orientáciu, ktorý kanál práve hrá, napr. pri šume.
Za tie peniaze, totálny výbuch, tony efektov a módov, veľmi pekné spracovanie, pre 15w naozaj malá veľkosť v porovnaní s konkurenciou. Looper na 30s tiež poteší spolu s nožným ovládaním. Čo ma ale naozaj naštvalo je absolútne nulový statický súčet aj pri maximálnej hlasitosti. Neviem ako to výrobca spravil, ale oproti konkurenčným modelom tu nie je prakticky ani zrnko sumo. To, že kombo dokáže hrať na batérie, je naozaj čerešnička na torte. Za nás 10/10

+ Ponuka efektov a módov
+ Sprievodné údery s rytmom
+ Looper s ovládaním
+ Absolútne nulový súčet
+ Prevádzka na batérie
+ Skutočne skvelé za peniaze

- Pre niekoho možno nie tak atraktívny vzhľad
- Gitarový konektor smeruje nahor namiesto dopredu, čo môže niektorým ľuďom vadiť
Celkom dobré zvuky
+ Jasne, aký zvuk som si vybral a čo môžem očakávať za zvuk
+ Pridané údery sú celkom dobré
+ Má ďalšie efekty, ako je phaser atď.
+ Má vo vnútri batériu, dobrú pre taborak atď.
- Záznamová slučka je len 30 sekúnd (1 sloha je často dlhšia, takže 1 minúta by bola v poriadku)
- Myslím, že je nepohodlné nastaviť dĺžku rytmu, len 1 tlačidlo, opakované stláčanie, nejaký označený gombík by bol lepší
Prekvapivo skvelá kombinácia. Je dostatočne malý na to, aby ste ho mohli nosiť so sebou, v taške cez rameno alebo v batohu. Navyše sa dá prehrávať z elektrickej siete aj zo zabudovaných lítiových batérií.

Dva reproduktory poskytujú vynikajúci zvuk pre akustickú aj elektrickú gitaru a hudba prehrávaná z mobilného telefónu znie tiež relatívne dobre (takže sa dá použiť ako bluetooth reproduktor). Celkový výkon je dostatočný na domáce hranie a podľa mňa aj na hranie pre malé publikum.

Simulácie jednotlivých zosilňovačov sú na dobrej úrovni. Efekty sú tiež dobré, len ich treba používať na nižšom nastavení (v druhej polovici sú už na môj vkus zbytočne prehnané).

Najviac oceňujem zabudovaný looper - to je vec, ktorá ma motivuje k častejšiemu hraniu. Jednoducho si sadnem s gitarou (akustickou alebo elektrickou) a veľmi jednoducho si nahrám slučku a cvičím riffy/sóla. Looper je synchronizovaný s bicím automatom (hoci niektoré videá na YouTube tvrdia niečo iné), takže aj keď nemáte s looperom veľké skúsenosti, dá sa s ním ľahko hrať.

Takže za tú cenu skvelé kombo na domáce cvičenie a aj ako spoločník na cesty - určite ho budem nosiť stále so sebou.

+ veľmi dobrý zvuk, dostatočný výkon
+ vhodné pre elektrické aj elektroakustické gitary
+ rozsah efektov je dostatočný
+ looper synchronizovaný s bicím automatom
+ malý a nie príliš ťažký, t. j. dokonale prenosný
+ možno použiť ako bluetooth reproduktor
- chýba vstup pre mikrofón - potom by to bol skvelý spoločník na "busking".
Je to skvelá kombinácia na domáce hranie.

- Modelovanie zosilňovačov ( podľa mojich uší znie výborne v polohách Acoustic, JC Clean a Clean, ale ani ostatné polohy: Overdrive, Blues, Crunch, Lead, Rhythm a Metal nie sú na zahodenie. Ovládače Gain a Volume sú úplne postačujúce.

- Multi-efekty vrátane slušne znejúcich modulačných efektov - Chorus, Phaser, Flanger a Vibrato - znejú naozaj veľmi pekne, ale ani ostatné nie sú zlé.

- Multiefekty vrátane Delay a Reverb. Delay je rytmicky synchronizovaný s internými bicími.

- Interné predvoľby štýlu bicích, vlastné ovládanie hlasitosti a Tap tempo. Nič moc, vlastne lepší metronóm.

- Jednoduchý looper s jedným tlačidlom - úplne postačujúci na domáce jamovanie. Vďaka kvantizácii s bicím automatom sú prechody vrstvených slučiek plynulé a ovládanie zvládne aj človek bez skúseností s loopermi.

- Priložený dvojtlačidlový pedál - veľmi príjemný na loopovanie - bez neho by bol looper prakticky nepoužiteľný - ľavým pedálom možno vyberať z dvoch presetov nastavení zvuku. Pravý pedál slúži na ovládanie všetkých základných funkcií looperu (Record, Play, Overdub, Stop, Erase). Funkcia Undo nie je k dispozícii.

- Vstavaná batéria. Zatiaľ hrám na prvé nabitie - kombo mám asi desať dní a každý deň na ňom hrám asi pol hodiny.

- Bluetooth - ktoré kombo v tejto cenovej kategórii ho má... Spárovanie s iPhonom v mojom prípade bez problémov

- AUX in, 3,5 mm výstup na slúchadlá

- Tou jedinou chybičkou na celkovej kráse tohto komba je, že v slúchadlovom výstupe nie je stereo, a to ani ako AUX in a Bluetooth.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Hm, že dráždi :D To si vystihol, lebo keď dám do Google to kombo, tak to je prvá recenzia. Ale ináč, ja to beriem väčšinou s humorom.
Však to kombo môže byť, alebo je dobré. A keď ti vyhovuje, tak je všetko OK.
Tak, to je moja chyba, leba ja si také kombo nekupujem a pátram čo je na trhu, kvôli tomuto vláknu a z toho vychádzam a to neni kombo pre mňa, ale pre teba. Ty keď si si v recenziách našiel to čo potrebuješ, tak to je super, spľňa to tvoje požiadavky.
" Naopak som sa chcel práve vyhnúť tomu aby bolo kombo závislé (resp, by malo oklieštené funkcie) od počítača/telefónu "
Veď toto je to, to je iba ako niečo naviac v tom kombe, keď to nepoužívaš, tak akoby to tam nebolo.
Lepšie je niečo mať a nepotrebovať to, ako niečo nemať a potrebovať to :)
Ja by som ho s tou výbavou proste nekúpil, to je všetko.
Preto už nebudem komentovať, žiadne kombo, repráky, aparáty, gitary.
Aby som si ulahčil život :)
Mne sa páči
https://sk.wikipedia.org/wiki/Hieronymus_Bosch
A inému sa páčia krajinky
https://sk.wikipedia.org/wiki/Krajinoma%C4%BEba
No však aj mne sa páčia krajinky :)
https://sk.wikipedia.org/wiki/Claude_Monet
Aj tak si každý kúpi to svoje, okrem mojich najbližších hráčov, ktorých nabláznim na nejakú kúpu, ale potom sa tešia, že super. Len pred tým urobím fakt kompletný prieskum.
JoV

Příspěvek od JoV »

Preto už nebudem komentovať, žiadne kombo, repráky, aparáty, gitary.
Aby som si ulahčil život :)
To by bola škoda. Zdá sa že máš prehlad a každé fórum by malo mať svojho strážcu "tradičných hodnôt". Ak to takto môžem povedať. :)

PS. Preferujem krajinky.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“