Ahoj všem milovník kláves, syntezátorů a dalšího.
Před pár dny se mi podařilo získat tyto staré československé klávesy i s manuálem, elektronické zapojení a další.
Tímto se chci podělit s obsahem těchto manuálů pro případné opraváře a nebo jen zvědavce.
Příspěvek bude konkrétně obsahovat tyto manuály:
Pro klávesy Delicia HT-49
Pro klávese Delicia Mini
ODKAZ: https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Pokud máte nějaké otázky a nebo nějaká další zajímavá fakta, tak sem s nimi prosím.
Mě by konkrétně zajímalo, jaký je rozdíl mezi "obyč" Delicia HT-49 a Delicia Yvetta HT-49.
Delicia Yvetta HT-49 (Manuál + schéma)
Pravidla fóra
-
Mr. Milius
- Nový uživatel
Re: Delicia Yvetta HT-49 (Manuál + schéma)
Rozdíl mezi těmito dvěma druhy kláves bude ten, že jednu budou znít "jako z prdele" a ty druhé ještě hůře. Celá řada těchto klapek byla úplně nanic. Zvukově odpad, mechanicky nehratelné, vzhledově a kvalitou plastů odpudivé.
V době uvedení na trh jsme měli amatérskou kapelu s Korg Poly 800, který se běžně v Tuzexu prodával jako low-cost první dostupný synth. Tohle opravdu byla ani ne dětská hračka. Byl to odpad již z výroby.
Delicia Mini jsme měli na gymplu, jako děti, v dětské kapele, nu, vzdáleně to zvukově něco připomínalo, v 16 letech jsem to do nějakých nahrávek použil ..... jako retro zvuk.
V době uvedení na trh jsme měli amatérskou kapelu s Korg Poly 800, který se běžně v Tuzexu prodával jako low-cost první dostupný synth. Tohle opravdu byla ani ne dětská hračka. Byl to odpad již z výroby.
Delicia Mini jsme měli na gymplu, jako děti, v dětské kapele, nu, vzdáleně to zvukově něco připomínalo, v 16 letech jsem to do nějakých nahrávek použil ..... jako retro zvuk.