Ten Behr "Univibe" bude samozřejmě bezva, ale mě by zabral moc místa v kufru.
První zkušenosti s provozem VT-1 v kapele jsou dobré (Zpěvák: Strašný, nezapínej to!). Ono v tom našem kraválu se to jemné vibrato stejně sotva projeví, snad v nějakém intru a pod. Je to rozhodně nenápadnější zvuk než Smallstone! Jinak ta teorie - kolísání výšky tónu je nepravdivá, zvukově to nejvíc připomíná rychlý pohyb tónové clony na kytaře. Ale i tak dobrý, klasika. Teda nikdy jsem o modulace nejevil zájem a na starý kolena takhle hračičkuju ...! Flanger mě nějak neláká, přijde mi už moc umělý, syntetický.
modulační efekty
Pravidla fóra
Re: modulační efekty
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Torst: Flanger - souhlasím, podle mě ho člověk potřebuje, jenom když chce hrát něco ve stylu The Cure. I chorus používám vlastně jenom na bezpražcovou basu. Asi si po letech pořídím nějaký phaser, dívám se po něčem klasicky analogovém a aby to nestálo raketu... Uvidíme, kytara se musí tentokrát pod stromečkem spokojit s trojbalením strun, protože hlavní dárek dostane basa (Trace Elliot Transit B). Ale zima je dlouhá, takže do jara si něco určitě vyberu.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
nebo Olympic.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ten Olympic je ale IMHO phaser, nikoli flanger.
Typický flanger - Barracuda od Heart nebo Ain't Talkin' Bout Love nebo Unchained od Van Halen, intro v The Number of the Beast od IM...
Typický flanger - Barracuda od Heart nebo Ain't Talkin' Bout Love nebo Unchained od Van Halen, intro v The Number of the Beast od IM...
Naposledy upravil(a) Fořt dne 23.12.2024 21:55, celkem upraveno 1 x.
zní mi to víc jako flanger, ale nehádám se. Nakonec, můžu vzít mulťák a zkusit.
Ano, je to výraznější efekt, než umí třeba Phase90. Víc než 2 nebo 4 stages?torst píše: 23.12.2024 18:23 zní mi to víc jako flanger, ale nehádám se. Nakonec, můžu vzít mulťák a zkusit.
Behringer pokračuje s klonem Roland Chorus:
https://www.youtube.com/watch?v=sNWyqPOIB8o&t=26s
https://www.youtube.com/watch?v=sNWyqPOIB8o&t=26s
Naposledy upravil(a) Fořt dne 6.02.2025 10:11, celkem upraveno 1 x.
A jízda pokračuje - Behringer klony Mutron krabiček:
Tady bych se vrátil k té diskusi efektu použitého P. Jandou v Taky jsem se narodil bos. Skoro bych řekl, že to mohl být ten Mutron Biphase. Mohli ho třeba mít ve studiu... Nebo to taky mohl být Ibanez PT 909, který připomíná krabičku, kterou na jedné koncertní fotce měl Janda před sebou+ myslel jsem, že je to TS, ale Janda prý používal nějaký OD stavěný jeho technikem.
https://www.youtube.com/watch?v=D4T6CYVYVNM
Edit: Tak ta fotka je až z Bigbítu, a ta Ibanez krabička má asi modernější (větší) switch jako např. TS9, musel by to býr pozdější model phaseru. Nicméně phaser na kytaře je IMHO slyšet i v titulní skladbě Marathón:
Tady bych se vrátil k té diskusi efektu použitého P. Jandou v Taky jsem se narodil bos. Skoro bych řekl, že to mohl být ten Mutron Biphase. Mohli ho třeba mít ve studiu... Nebo to taky mohl být Ibanez PT 909, který připomíná krabičku, kterou na jedné koncertní fotce měl Janda před sebou+ myslel jsem, že je to TS, ale Janda prý používal nějaký OD stavěný jeho technikem.
https://www.youtube.com/watch?v=D4T6CYVYVNM
Edit: Tak ta fotka je až z Bigbítu, a ta Ibanez krabička má asi modernější (větší) switch jako např. TS9, musel by to býr pozdější model phaseru. Nicméně phaser na kytaře je IMHO slyšet i v titulní skladbě Marathón:
Naposledy upravil(a) Fořt dne 6.02.2025 10:09, celkem upraveno 1 x.