Stržený inbus výztuhy krku - řešení

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Gobak

Stržený inbus výztuhy krku - řešení

Příspěvek od Gobak »

Ahoj,

mám skoro třicet let starého Furcha JV61, o kterého bych nerad přišel.

Otevřel jsem krytku na krku, protože jsem si chtěl trošku poštelovat dohmat, a našel jsem tohle. Nepamatuju se, že bych to serval já, kytaru jsem měl před rokem na přepražcování a člověk tvrdil, že "mi to seřídil, jako se seřizují Martiny". Tak nevím.

Nicméně: výztuha jako taková je v pořádku, jen je totálně servaný vnitřní inbus, a jako bonus je ta hlava šroubu i roztržená.
Psal jsem Furchovi, nabízejí mi výměnu krku - cena 20 000. To mi přijde trošku jako overkill.

Napadá mě leda vyfrézovat do té hlavy drážku pro plocháč, ale třeba existuje i jiné řešení? Například nějaké kosmické lepidlo, kterým bych do té vymleté hlavy přilepil něco jako oříšek (ať už vnitřní, nebo vnější inbus).

Díky za rady.
Přílohy
Furch.jpg
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
macantini

Re: Stržený inbus výztuhy krku - řešení

Příspěvek od macantini »

Zdarec Gobaku,ta výztuha krku bude zřejmě buď zatuhlá,utažená na doraz a tudíž nenkční.Jinak si nedovedu vysvětlit jak ti mohl ten"expert na Martiny" tak rozsekat ten vnitřní inbus.Dle fotky to vypadá že s tím nemohl pohnout a použil utahovák,nebo vrtačku.Pokud bys měl zájem tak ti pošlu do SZ kontakt na bývalého servisního technika od Furcha..Dělal tam přes 20 let a opraví opravdu všechno za rozumný peníz.A když ne,tak má i nějaké krky ze starších nástrojů,které dokáže poupravit a napasovat na všechny kytary Furch.M
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

sundat nulák a vrtnout do hlavy šroubu kolmo díru, vložit imbus,tenčí šroubovák a páčit
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Gobak

Příspěvek od Gobak »

macantini píše: 8.01.2025 17:02 Zdarec Gobaku,ta výztuha krku bude zřejmě buď zatuhlá,utažená na doraz a tudíž nenkční.Jinak si nedovedu vysvětlit jak ti mohl ten"expert na Martiny" tak rozsekat ten vnitřní inbus.Dle fotky to vypadá že s tím nemohl pohnout a použil utahovák,nebo vrtačku.Pokud bys měl zájem tak ti pošlu do SZ kontakt na bývalého servisního technika od Furcha..Dělal tam přes 20 let a opraví opravdu všechno za rozumný peníz.A když ne,tak má i nějaké krky ze starších nástrojů,které dokáže poupravit a napasovat na všechny kytary Furch.M
Funkční je, protože jsem ji povolil i utáhl. Ale dál už utáhnout přes to servání nejde, a krk je prohnutý moc. Zkusím pořešit ten inbus, a když selžu, ozvu se, dík.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Trevor píše: 8.01.2025 17:06 sundat nulák a vrtnout do hlavy šroubu kolmo díru, vložit imbus,tenčí šroubovák a páčit
Bože já jsem idiot, tohle mě nenapadlo, a přitom je to tak snadné! Díky... jdu hledat, jak sundat nulák :D.
Akorát to udělám sofistikovaněji: provrtám díru skrz a udělám si tam čep, a do stržené díry strčím inbus, který tím čepem chytím.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“