Ahoj,
mám skoro třicet let starého Furcha JV61, o kterého bych nerad přišel.
Otevřel jsem krytku na krku, protože jsem si chtěl trošku poštelovat dohmat, a našel jsem tohle. Nepamatuju se, že bych to serval já, kytaru jsem měl před rokem na přepražcování a člověk tvrdil, že "mi to seřídil, jako se seřizují Martiny". Tak nevím.
Nicméně: výztuha jako taková je v pořádku, jen je totálně servaný vnitřní inbus, a jako bonus je ta hlava šroubu i roztržená.
Psal jsem Furchovi, nabízejí mi výměnu krku - cena 20 000. To mi přijde trošku jako overkill.
Napadá mě leda vyfrézovat do té hlavy drážku pro plocháč, ale třeba existuje i jiné řešení? Například nějaké kosmické lepidlo, kterým bych do té vymleté hlavy přilepil něco jako oříšek (ať už vnitřní, nebo vnější inbus).
Díky za rady.
Stržený inbus výztuhy krku - řešení
Pravidla fóra
Stržený inbus výztuhy krku - řešení
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Re: Stržený inbus výztuhy krku - řešení
Zdarec Gobaku,ta výztuha krku bude zřejmě buď zatuhlá,utažená na doraz a tudíž nenkční.Jinak si nedovedu vysvětlit jak ti mohl ten"expert na Martiny" tak rozsekat ten vnitřní inbus.Dle fotky to vypadá že s tím nemohl pohnout a použil utahovák,nebo vrtačku.Pokud bys měl zájem tak ti pošlu do SZ kontakt na bývalého servisního technika od Furcha..Dělal tam přes 20 let a opraví opravdu všechno za rozumný peníz.A když ne,tak má i nějaké krky ze starších nástrojů,které dokáže poupravit a napasovat na všechny kytary Furch.M
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
sundat nulák a vrtnout do hlavy šroubu kolmo díru, vložit imbus,tenčí šroubovák a páčit
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Funkční je, protože jsem ji povolil i utáhl. Ale dál už utáhnout přes to servání nejde, a krk je prohnutý moc. Zkusím pořešit ten inbus, a když selžu, ozvu se, dík.macantini píše: 8.01.2025 17:02 Zdarec Gobaku,ta výztuha krku bude zřejmě buď zatuhlá,utažená na doraz a tudíž nenkční.Jinak si nedovedu vysvětlit jak ti mohl ten"expert na Martiny" tak rozsekat ten vnitřní inbus.Dle fotky to vypadá že s tím nemohl pohnout a použil utahovák,nebo vrtačku.Pokud bys měl zájem tak ti pošlu do SZ kontakt na bývalého servisního technika od Furcha..Dělal tam přes 20 let a opraví opravdu všechno za rozumný peníz.A když ne,tak má i nějaké krky ze starších nástrojů,které dokáže poupravit a napasovat na všechny kytary Furch.M
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Bože já jsem idiot, tohle mě nenapadlo, a přitom je to tak snadné! Díky... jdu hledat, jak sundat nulákTrevor píše: 8.01.2025 17:06 sundat nulák a vrtnout do hlavy šroubu kolmo díru, vložit imbus,tenčí šroubovák a páčit
Akorát to udělám sofistikovaněji: provrtám díru skrz a udělám si tam čep, a do stržené díry strčím inbus, který tím čepem chytím.