Lacný set na začiatok

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
JoV

Re: Lacný set na začiatok

Příspěvek od JoV »

Dovolím si zhrnúť prvé dojmy.

Zatial je s darčekom všeobecná spokojnosť.
Gitara je naozaj pekná a na svoj vek vyzerá ako nová. Manželke sa zdá že je nejaká malá, ale to iba v porovnaní so mnou. Na dcére vyzerá adekvátne velká. :D
Trochu si musíme zvykať na tú váhu. Osobne dosť bojujem s tým užším hmatníkom - niektoré akordy mám problém chytiť čisto. Snáď sa to časom poddá.
Tiež si neviem zvyknúť na hru brnkátkom, po pár pokusoch som ho zatial odložil.

Čo sa komba týka - tak zatial spĺňa očakávanie. Dá sa na tom vyblbnúť do sýtosti. Niektoré efekty sú fakt šialené.
Zabudovaný bubeník je fantastická vec a som rád že sa dokážem vcelku trafiť do rytmu. Tak isto ten looper je fajn. Ešte to neviem všetko na 100% ovládať - súdruhovia z Číny k tomu pribalili velmi stručný návod v ich rodnom jazyku s anglickým prekladom (nie je nejaký zákon že by u nás predávané produkty mali mať preložený návod?), takže idem na všetko viac-menej iba intuitívne.
Tu v diskusii sa preberalo že mono výstup na sluchátka nie je moc dobré riešenie. V praxi nepociťujem nejaký hendikep. S dcérinmi Marshallmi čo má k telefónu to neznelo až tak dobre, ale keď som tam pripojil moje velké štúdiové Yamahy, tak to hneď ožilo.

P. S.: Dierka v gitare kde sa zastrkáva kábel je trochu "vachrlatá" - má istú vôlu.. Je to chyba, alebo všeobecná vlastnosť?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ve zdířce na kytaře si napruž kontakt, aby více tlačil na zasunutý konektor a nebude se pak tak kvedlat.
JoV

Příspěvek od JoV »

Môžeš byť prosím trochu konkrétnejší?
Pri vstupe vidím nejakú matku - treba ju pritiahnuť, či je to niečo zložitejšie?
Tá vôla nie je nejak extra velká a zdá sa že na funkčnosť nemá vplyv, tak pokial by to malo byť niečo zložitejšie, radšej to zatial nechám tak.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ne, musíš dovnitř. Povol dva šroubky na zdířce, opatrně vytáhni ven, abys nepřetrhl dráty, napruž ten plechový kontakt, ať více přiléhá ke konektoru.
JoV

Příspěvek od JoV »

Nechcel som sa v tom vŕtať, ale včera sa to celé rozsypalo. Povolila tá matka na vrchu - našťastie som ju našiel na spodku púzdra.
Takže mi neostalo iné len to celé rozobrať a znovu dať dohromady a poriadne podoťahovať. Teraz je to celkom pevné, uvidím ako dlho to vydrží.

Ohladom komba - začínam bojovať s istými nedostatkami (ktorých som si bol vedomí a zohladnil som ich pri výbere.).
Ten 30 sekundový looper je naozaj relatívne krátky, ale ak s tým človek ráta, tak sa s tým dá žiť. Ale trochu dlhší čas by bol fajn. Nerozumiem prečo to neurobili dlhšie. Ešte sa mi nepodarilo prísť na to ako zmazať iba jednu vrstvu (návod v cudzom jazyku). Ešte to budem skúmať. Intuitívne netuším ako na to.
Menenie tempa pri bicích by mohlo byť vyriešené tiež trochu lepšie.
A občas sa stane že kombo pri prenastavovaní (napríklad premazávanie looperu) zamrzne - stačí vypnúť/zapnúť. Dávam tomu čas či sa nezačnú diať ešte nejaké závažnejšie veci - na reklamáciu mám ešte dva roky.
Inak spokojnosť. Včera mi manželka chcela pustiť z notebooku nejakú skladbu, tak sme vyskúšali bluetooth prepojenie a hralo to prekvapivo dobre. Je to trochu viac nabasované, ale inak celkom fajn.
Tolko zatial z dvojtýždňovej praxe.
JoV

Příspěvek od JoV »

Prešlo zhruba pol roka od kúpy elektrickej gitary + celého vercajchu okolo, tak si dovolím zosumarizovať ako si spolu nažívame.
Celkom ma prekvapilo že ma to stále baví. Niekedy dokážem blbnúť celé hodiny. Nie je to samozrejme žiadne velké umenie, skôr kadejaké improvizácie, keďže som lenivý sa niečo učiť (pamäť tiež nepatrí k najvýkonnejším :) ), nehovoriac o tom že nejaké zložité prstoklady nedávam. Veká pomôcka sú automatické bicie a looper v kombe. S tým sa dá fakt vyhrať. Nedávno som si na skúšku dokúpil aj kovový slide nech je viac srandy. Celkom som si zvykol v poslednom čase používať trsátko.
Dcéra stále dáva prednosť akustike (má ju proste stále po ruke), ale občas si zahrá aj elektriku.

K jednotlivým nástrojom:

- gitara je fajn (Harley Benton CST-24 Black Cherry Flame DLX), ladenie drží, len občas trochu drnčí Déčko. Neviem čím to je a vôbec netuším čo s tým. Kobylka je vcelku primitívna (originál bol údajne vymenený za kvalitnejšiu). Ale nie je to nejak extra rušivé - takže stým viem žiť.
Stále trochu bojujem s užším hmatníkom, niektoré akordy nie vždy znejú práve najčistejšie, ale to bude skôr problém mojej nešikovnosti ako gitary. Celkom ma prekvapilo že aj s málom "čudlíkov" sa dá celkom zaujímavo nastavovať zvuk.

- kombo (Joyo DC-15S) je kompromisom medzi výbavou, jednoduchosťou ovládania a cenovou dostupnosťou. Zo začiatku mi občas "zamŕzalo" a bolo ho treba reštartnúť, teraz sa to už takmer nestáva. Škoda krátkeho loopera a neprehladných bicích, ale akékolvek kompaktné riešenie s lepšími parametrami bolo cenovo nedostupné, tak musím žiť s tým na čo som mal a bral som to na vedomie pri kúpe.
Čo sa zvuku týka, tak som vcelku spokojný (ale nemám s čím porovnávať). Snáď len keď nahrám viac vrstiev, tak sa to začína trochu zlievať. Cez slúchadlá to znie čistejšie. Celkom zaujímavé je že cez "hifistické" AKG tomu chýba šťava, ale cez štúdiové Yamahy to má tie správne grády.

- kadejaké periférie ako sú káble, ladička a pod. hodnotiť nejdem. Proste fungujú.

Rozhodoval by som sa teraz pri kúpe rovnako? Pokial by som nemal väčší obnos, tak s najväčšou pravdepodobnosťou áno. Myslím že pre moje potreby je to celkom postačujúce.
Ale priznám sa že som nedávno v predajni videl nádhernú semiakustiku a normálne som zahorel túžbou. Škoda že sú dosť drahé, alebo našťastie, lebo ďalšiu gitaru naozaj nepotrebujem.
starypard

Příspěvek od starypard »

Mám doma šest semiakustik, tedy elektrických pololubovek, některé s dřevěnými kobylami, některé s kovovými, některé s vibratem Bigsby nebo Dusenberg, jiné jen se zavěšeným struníkem, všechny hrají skvěle. Naprosto skvěle. Musíš na to koupit co nejlepší struny a nesmí to mít nařvané snímače určené pro masiv. Nové jsou, jistě, vždy trošku dražší, ale věř, že kytaru, i s kufrem, leckdy na inzerát koupíš za polovinu, i třetinu, ceny. jde o to, že majitelé je získali třeba před dvaceti, deseti, kdy byly ceny úplně jinde. Dnes, po té šílené inflaci, všechno strašně zdražilo. Ale jen to nové. To staré stojí furt stejně. Na druhou stranu, dolar je teď skoro za jen dvacet korun. Možná něco seženeš levněji za dolary.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“