Floyd Rose

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
innerself

Re: Floyd Rose

Příspěvek od innerself »

Mám problém kterej se týká spíš zámků, než samotnýho floyda, ale na mobilu jsem bližší téma nenašel. Každopádně nesetkal se někdo z vás s tim, že i po zamčení na nultym pražci mi tlustý E a A reagujou i na otočení kolíků. Neni to tak, že by to šlo jako bez zamčení, ale cca 50 centů doprava a doleva se to dá posunout. Strženej závit není, ale zároveň je to uražený na krev. Zkoušel jsem i jiný zámky a i jinej nulťák (taky jetej ze starší kytary) a problém trvá. Nesetkal se s tímhle někdo? Nebo nějaký tipy čim by se to dalo vyřešit? Ostatní 2 kytary když zamknu tak se to nehne i kdybych snad strunu u kolíku uštípnul.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
krasty

Příspěvek od krasty »

Pokud nemáš v dosedacích plochách vyjetý drážky, koukl bych, jestli celý zámek není uvolněný. Zkus ho dotáhnout.
José

Příspěvek od José »

Já se zámkama zkušenost nemám, ale není to dáno pokluzem opletu struny po jádru? Tedy vlastnost spíš strun než zámků?
innerself

Příspěvek od innerself »

Může bejt. Jenom ostatní kytary to fakt nedělaj. Je teda pravda že tady, co mám tenhle problém, mám pořád relativně nový struny a jediný co jsem nevrátil do původního stavu jsou držící šroubky nulťáku. Originál má delší bez závitu až ke konci hlavičky a i když byly šroubky utáhlý na doraz, pořád se nulťák hejbal. Nicméně to pak stejně utažený struny vyřešily a vůle už nebyla žádná. Pro klid duše jsem tam dal kratší šroubky se závitem až ke konci hlavičky a to už bylo jako přilepený. Problém to ale i tak neřešilo :D
Naposledy upravil(a) innerself dne 11.01.2025 0:43, celkem upraveno 1 x.
volfi

Příspěvek od volfi »

Bud nemáš utažený zámky, nebo ti reaguje krk na tah strun mezi nulákem a ladicí mechanikou. Nikdy mi neproklouzla struna zámkem, používám elixíry nanoweb a ještě občas zámky z lehka máznu.

BTW: jednou se mi stalo, že trochu čuměly hlavičky zápustnejch vrutů, skrz nulák do dřeva a tím pádem se zámky opřely do vrutů a struna se u i při dotažení na krev nezamkla.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

Ono se to trochu zamkne, ale ne 100%. Zejtra to vyfotim a právě ty zápustný vruty jsem i měnil za jiný, dokonce jsem i zkoušel z jiný kytary použít komplet zámky s nultym pražcem. Furt stejnej výsledek. Zejtra to celý vyfotim a snad nějaká rada zabere :D
innerself

Příspěvek od innerself »

volfi píše: 10.01.2025 23:34 Bud nemáš utažený zámky, nebo ti reaguje krk na tah strun mezi nulákem a ladicí mechanikou. Nikdy mi neproklouzla struna zámkem, používám elixíry nanoweb a ještě občas zámky z lehka máznu.

BTW: jednou se mi stalo, že trochu čuměly hlavičky zápustnejch vrutů, skrz nulák do dřeva a tím pádem se zámky opřely do vrutů a struna se u i při dotažení na krev nezamkla.
IMG_20250111_092309.jpg
IMG_20250111_092422.jpg
IMG_20250111_092350.jpg
torst

Příspěvek od torst »

innerself píše: 10.01.2025 22:56 Mám problém kterej se týká spíš zámků, než samotnýho floyda, ale na mobilu jsem bližší téma nenašel. Každopádně nesetkal se někdo z vás s tim, že i po zamčení na nultym pražci mi tlustý E a A reagujou i na otočení kolíků. Neni to tak, že by to šlo jako bez zamčení, ale cca 50 centů doprava a doleva se to dá posunout. Strženej závit není, ale zároveň je to uražený na krev. Zkoušel jsem i jiný zámky a i jinej nulťák (taky jetej ze starší kytary) a problém trvá. Nesetkal se s tímhle někdo? Nebo nějaký tipy čim by se to dalo vyřešit? Ostatní 2 kytary když zamknu tak se to nehne i kdybych snad strunu u kolíku uštípnul.

Tak tohle znám velmi dobře. Dělala mi to česká Kramerka (kvalitní komponenty, orig. FR). A právě basové struny ! Nechápal jsem, čekal bych prokluz u tenkých strun, ne u těhlech lan.
Ten nápad, že prokluzuje jádro v opletu je zajímavej, ale moc se mi tomu věřit nechce. Zkus proházet kameny zámků mezi sebou. Ale pokud si pamatuju, tehdy jsem důvod nezjistil a nijak definitivně to nevyřešil.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
krasty

Příspěvek od krasty »

Pokud to dělá jen E a A, tak to bude i třeba v tom, že šroub zámku těchto strun je delší, než je vymezený prostor pro šroub. I když je dotažený "na krev", nezmáčkne dostatečně struny a ty mohou proklouznout. Na fotce není vidět zámek s plochami, jestli v nich nejsou vytlačené drážky. Jak v zámku, tak i na té destičce. Zkus přeházet destičky a šrouby.
innerself

Příspěvek od innerself »

Když jsem nultej pražec sundal, tak šrouby zámků nevylezly a plocha krku byla hladká, jak dětská prdelka. Zkoušel jsem dávat i zámky z jinejch kytar a nic. Tenhle neduh jsem zjistil ale náhodně. Když jsem přenášel kytaru a vyndal jí vždycky z futrálu, tak A i E byly vždycky tak rozjetý, že mi to vrtalo hlavou, až jsem zkusil otočit kolíkama a záhada odhalena. Teď ještě jak se toho zbavit :D Je to kytara z roku 92 japonský výroby, tak je možný, že ten díl tam neni originální, ale i s jinejma to bohužel dělá.

Ještě teda doplnim, že naštěstí za páku netahám a tremolo je bloklý, ale jsem moc rozmazlenej a chci to mít furt naladěný :D
Maťo Mišík
Nový uživatel

Příspěvek od Maťo Mišík »

K tématu bych tady rád doplnil, že se na trhu objevila nová značka TREMOLINE, která nabízí vylepšený design klasického Floyda a to komplet z nerezu. Z těch pár videí, co jsem na YT viděl a prozkoumal jejich web/specifikace, to vypadá hodně zajímavě. A ani ta cenovka 250 euro neni tak strašidelná (oproti podobným hi-end produktům).

Tak mrkněte: https://www.tremoline.com

krasty

Příspěvek od krasty »

Před časem jsem na ně koukal, vypadají zajímavě. Je vidět, že majitel je strojař. Uvidíme, jestli se to rozběhne a bude možnost to vidět (šáhnout) na vlastní oči (ruce). Ta cena 250Eur je bez DPH.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Teda to je super. 8)
300€+ je ok.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“