Vytvoření akordů k notám

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
pehve

Příspěvek od pehve »

Asanoth píše:ja nevim, ty noty si uz nepamatuju, ale do kankanu by se par mollu urcite dalo, ne?
no to jo, ale neznam to du-lo asi ano tak mu věřim že ne ty vogo ja si to snad nekde najdu a pustim :D
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Jak jsem psal .. zacina to B, D#, G# .. na zbytek nejak nebyl cas.. :)
MTD Beast 5, Marshall MB 4210, Warwick RockKejbl 6m, Warwick YellowLejbl
Audix OM2s
Klarinet, Melodica, fletny, nejake klapky, jambo, spanela, ...
--------------------------
Jolana Superstar misto luku =)
zmena: www.skazenaskarlet.wz.cz
du-lo

Příspěvek od du-lo »

btw je tohle =)
http://www.youtube.com/watch?v=eXjdzlZJSpc

Doufam si tvrdit, ze to znaj opravdu vsici :)

I kdyz, ja to hral kdysi davno v orchestru..
Audix OM2s
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

ja taky myslim :) jako kankan fakt... to je pro obycejnyho cloveka, kterej je aspon trosku hudebne zamerenej asi stejny, jako pro rockera neznat smoke :)
pehve

Příspěvek od pehve »

no tak jsem si to přehrál . samo že znám, taky jsme to mastili na plesech pro mažoretky :wink: jenom toho bylo moc a ty nazvy šly mimo mě protože plesovky jsem moc nemusel...
Ty doprovody- bych ale netvrdil najisto že by tam nemohlo být něco v mollu, nezdá se mi to tak jednoznačný....
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Pehve-áááááááá tak páníček se zabejvá blechama a ke všemu je plesový labužník :lol: :lol: :lol:
K tématu-najdi si to ušima...
Pokud to nedokážeš,zajdi k řezníkovi,protože jsou ty uši leda do tlačenky...
Bez urážky :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
du-lo

Příspěvek od du-lo »

pavel: ne kazdej kdo hraje ma hudebni sluh na takove urovni, aby mohl vycist neco z hudby.
Audix OM2s
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

pavel68 píše: K tématu-najdi si to ušima...
Pokud to nedokážeš,zajdi k řezníkovi,protože jsou ty uši leda do tlačenky...
Bez urážky :wink:
jednak ne kazdej ma takovej sluch, ale hlavne ne kazdej ma takovy hudebni zkusenosti... a ty jsou k tomuhle dost podstatny....
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

A fííííííííííha...
Jestli vám to chlapi nesedlo,nebo snad urazilo-je mi to upřímně líto ale jsem holt taková huba nevymáchaná už od přírody...
To co tam po vás čtu je jenom obyčejný fňukání :!:
Nemám ve zvyku brát si do svý nevymáchaný huby někoho,komu nevidím do očí ALE:jukněte prosím pěkně na to,co o kopčení muziky napsal PETERPETR... /o tom walkmanu např./ :idea:
Hemzy o sluchu takovým,nebo makovým u mě neprojdou :roll:
Když to nenajdeš ušima,kup si legíny a dej se na balet!!!
Hemzy o zkušenostech to samý!!!
du-lo :!: ...od zvukaře to s..e o to víc :shock:
A vážně-bez urážky...
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Pavle, tve prispevky stoji vazne za to.
No nepovidej.. sam zvucim v mistnim klubu.
Nezastaval sem se sebe, ale ostatnich. Hudba je od toho, ze cloveka bavi a ma ji rad. Bohuzel uz se ke vsem talent nedostane.
Audix OM2s
pehve

Příspěvek od pehve »

pavel68 píše:A fííííííííííha...
Jestli vám to chlapi nesedlo,nebo snad urazilo-je mi to upřímně líto ale jsem holt taková huba nevymáchaná už od přírody...
To co tam po vás čtu je jenom obyčejný fňukání :!:
Nemám ve zvyku brát si do svý nevymáchaný huby někoho,komu nevidím do očí ALE:jukněte prosím pěkně na to,co o kopčení muziky napsal PETERPETR... /o tom walkmanu např./ :idea:
Hemzy o sluchu takovým,nebo makovým u mě neprojdou :roll:
Když to nenajdeš ušima,kup si legíny a dej se na balet!!!
Hemzy o zkušenostech to samý!!!
du-lo :!: ...od zvukaře to s..e o to víc :shock:
A vážně-bez urážky...
kámo trochu tolerance :wink: jsme na foru kde se ptají lidi co to ještě neslyší, plně chápu tvý zkušený ucho ale nějak se začít musí .uši se dají dopilovat poslechem kvalitní muziky a studiem teorie a hry na nástroj těch co mají dar to slyšet všechno hned moc není ,zkušenost znamená že toho slyším vic a vic ne?....mrtvocich chce poradit doprovody a nic nepotěší tak jako zmínka o tlačence :D
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

HLe vem to treba takhle..kdyz si jedes v tramvaji a brnkas si melodii...umis hned vsechno hodit do kytary tak jak si chtel..vsecny vsemozne znejisi akordy...?myslim ze pokud delas slozitou muziku tak si ani neskrtas...k tomuhle je proste potreba hlavne praxe pac trebas vis jakej akord by se tam hodil..umis si to v hlave predstavit ale nevis jako to zahrat...takze tu prosimte nerikej neaky veci ze kdo nema slucj t de na balet..myslim ze by tam skoncila pulka slavnejch a dobrech muzikantu kdyby se meli ridit podle tebe
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

pehve píše: uši se dají dopilovat poslechem kvalitní muziky a studiem teorie a hry na nástroj těch co mají dar to slyšet všechno hned moc není ,zkušenost znamená že toho slyším vic a vic ne?....mrtvocich chce poradit doprovody a nic nepotěší tak jako zmínka o tlačence :D
nevim jak moc jdou ty usi vypilovat, ale neco do nich urco nacpes :)
jinak pavel rikal myslim, at si najde podle usi akordy k notam. a k tomu proste ty zkusenosti potrebujes, kdyz jsi v zivote nevidel pojem C dur, tak proste akordy nenapises... trosku prehanim, ale snad jsem tim vyjadril, co jsem chtel :)
Matrin656 píše:k tomuhle je proste potreba hlavne praxe pac trebas vis jakej akord by se tam hodil
o tom presne mluvim, souhlas:)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

No tak jo-byl jsem včera kapánek krutější-uznávám!
Jenže přesně takovej jsem i na svýho kluka a kdybych s tím kompem nebyl taková lamička,nenápadně ho natočím...
Aby bylo názorně slyšet,kam tahle metoda vede!Za pitomý 2 měsíce od vánoc,co ode mě dostal elektriku a kombíčko je na úplně jiným levelu...
A co myslíte,že já ho snad vodím za ručičku?Prdlačky naší babičky pánové,jsem k němu přesně takovej,jako k tomu klučinovi nahoře-i když uznávám,že nemám tucha,jak na tom ten kluk je a tudíž to nemuselo bejt 2* příjemný-takže sorry...
Hned na začátku jsem mu řekl,že učení ode mě bude bolet.Když přišel s tím že ho bolí prstíky,vyndal jsem ze skříně basu,ukázal mu jeden sakra krutej Harisovo part jeho miláčků Maidenů a řekl mu,že frajeři to pravou rukou ledou 3ma prsty a nekecej tu kraviny a plav cvičit,nebo si kup legíny atd.Výsledek?2 dny na to mi to přehrál a sakra dobře!Tak ho učím obojí,ono se mu to bude hodit...
Jak asi šmarjápano myslíte,že jsem se k tomu dostával já?Všechno mám poctivě odposlouchaný a odkoukaný,řekněte mi CO tomu klučinovi brání to z YouTube najít ušima?NIC!!!Ono je totiž jednoduší hodit otázku na net. a počkat si až to samo přiletí...
Toť můj názor!
Du-lo-ta poznámka byla cíleně-vím že zvučíš
Martin656-kdybys viděl mě za mlada v těch tramvajích!Mě muzika mezi ušima hrála nonstop,takže jsem musel vypadat jako debílek,co si furt něco pobrukuje...
Asanoth-ucho není biceps!Určitý věci se naučí ale ten grunt už tam prostě musí bejt od toho nahoře...
Pehve-jo já vím kámo,jsem se trošku nas....,hele nechal jsem ti tam včera takovej krásej balon....blechař a labužník :lol: a ono nic :?:
Že jsi měl zase packy od malty :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

tak tenhle vyukovy postup by me hudbu totalne znechutil :-) nesnasim, kdyz me nekdo do neceho na silu nuti.
to odposlouchavani a poznavani akordu je sice IMHO zavisly castecne na talentu, ale je dulezity, kolik toho dotycny slysel a hral. je rozdil, kdyz nekdo hraje na hud. nastroje od sesti a jeste treba ma talent a bavi ho to (ideal kombinace) nebo kdyz treba jako ja nekdo zacina v 14 jako "hola rit" bez talentu a jen s tou chuti.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Framikoin-Chlape!
Nemáš pravdu!Malej co se chce naučit a co se fakticky naučil má právě z YouTubu!Já jenom hlídám,aby při tom nepochytal zásadní zlozvyky,kterejch by se pak těžko zbavoval...sem tam něco jako-tenhle půlton je blbě-nehrb se tak-zahraj sakra ten ton poctivě...
Asi jsem se blbě vyjádřil-NENUTIM HO vůbec k ničemu!
Řekl jsem hned na začátku,že je to běh na hooodně dlouhou trať a jestli to chce absolvovat-fajn,jsem tu!Ale celý mý "učení" není o tom mu na stříbrným podnose dávat cokoliv-jen ať si na to pěkně přijde sám...
Ráno vstane a první co má v ruce je kejtra,usíná s ní a když si chce vorazit mastí na basu!Do toho kope krajskej přebor,dělá školu atd.
Ale nikdy ani necekl jediný slovo a hlavně-nikdy ode mně neslyšel MUSIS!Všechno sám od sebe...
Co by má generace za ten YouTube dala člověče!Už toho nechám,to jak jsem se to učil já už je prostě pravěk...
Nebyl jsem 100% talent ani sluchař,ani on ne,ale poznávám v něm toho pittbula,co jsem byl já za mlada :wink:
Je to jenom o tom CHTIT!!!
P.S.co myslíš že mi tu u kompu leží u nohou?
30ti kilová pittbulka :twisted:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Rad bych uvital uvedeni rozdilu mezi slovy UCIT a BUZEROVAT...

a taky stridat pravidelne "ucim ho" "neucim ho" zni docela divne...
Nemáš pravdu!
toho bych se zdrzel, nikdy to nemuzes vedet...
pehve

Příspěvek od pehve »

framikoin píše:.....to odposlouchavani a poznavani akordu je sice IMHO zavisly castecne na talentu, ale je dulezity, kolik toho dotycny slysel a hral. je rozdil, kdyz nekdo hraje na hud. nastroje od sesti a jeste treba ma talent a bavi ho to (ideal kombinace) nebo kdyz treba jako ja nekdo zacina v 14 jako "hola rit" bez talentu a jen s tou chuti.
k tomu naposlouchávání- rvu to do tý palice pořád a kdekoli to jde - asi mě není možný potkat bez sluchátek na uších a doma zase jede repro- prostě je to můj fet - a když to navíc baví....naposloucháváním žiju každou volnou chvíli. Vlastně se tím učím od těch nejlepších. Hudba je pro mě studijní matroš takže popík jsem přečetl už kdysi a dál už poslouchám jen to co mě může obohatit, takže hudbu pro muzikanty, nic víc. Slyším zajímavý solo nebo doprovody dám si ho do smyčky a nechám drilovat třeba půl hodiny a najednou se začne rozjasňovat- souvisí to s tím že si to v duchu přehrávám a učím se to. Někde jsem četl že bych si to měl umět prvně přehrát v hlavě a potom vzít kytaru...

pavel: jsi na mládě jak je vidět pyšnej, baví ho to tak si to u něho neposer pravěkýma metodama- na všem se musíte domluvit spolu. :wink:
Pehve-jo já vím kámo,jsem se trošku nas....,hele nechal jsem ti tam včera takovej krásej balon....blechař a labužník a ono nic
Že jsi měl zase packy od malty
:D diky ale sorry denně tu nejsem taky kromě stavby chodim do práce( :D )
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Někde jsem četl, jak se určuje těch 6 akordů ke každé stupnici, ale nějak jsem to s tím kvartovým kruhem nepochytil nepochtylil. Mohl by mi to někdo vysvětlit.

Teorii docela ovladám, takže jako pro blbce to nemusí být.

Popřípadě jestli byste mi vysvětlili i jaké akordy k mollovým stupnicím. Budu úpa happy. 8)

Díky za odpovědi.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

no, v podstatě - bereš akordy, který jsou postavený na tónice (1. stupeň, prima), dominantě (5. stupeň, kvinta) a subdominantě (4. stupeň, kvarta) plus to samý z paralelní stupnice (tj. té, která obsahuje ty samý tóny - tentýž počet béček nebo křížků: např. paralelní k C dur je A moll).

vždycky máš paralelní durovou a mollovou a pro každý takový pár paralelních stupnic to vyjde stejně...

takhle nebo podrobněji? :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“