Vlastni nerozhodnost me dohnala k tomu, ze jsem se dal na videotvorbu a udelal si takovy soukromy rozstrel mezi kytarama nahral jsem kratkej "song", kde jsou kytary prostrihane po taktu (kazda hraje takt) a na konci hraje kazda par taktu sama.
mám plechovku české výroby od miles guitar (kinx ví - hrál na ní) a při zapojení do aparátu - zvlášť při zkreslení - to není od dřevěného telete téměř poznat...
Já na to mám svůj názor, menšinový, a už jsem byl po zásluze označen jako pičus, který tomu nerozumí a brnká se svojí šunka kytarou přes Katanu v obýváku
a ten názor? Pokud tvrdíš, že na zvuk elektrických kytar mají vliv snímače, krabičky, hráč a reprák... a dřevo je až na posledním místě, tak jsme pičusové už dva... neb já si to myslím
Z vaší sofistikované výměny jsem úplně nepochopil, jestli to nové vlákno bude "kdo je pičus" a nebo "jak velký vliv má dřevo na..." ??
Kinx píše: 12.03.2024 15:59
Vlastni nerozhodnost me dohnala k tomu, ze jsem se dal na videotvorbu a udelal si takovy soukromy rozstrel mezi kytarama nahral jsem kratkej "song", kde jsou kytary prostrihane po taktu (kazda hraje takt) a na konci hraje kazda par taktu sama.
1975 Fender Tele vs 05 James Trussart Steelcaster
ktery se vam libi vic?
spoiler alert: hraju tam na bubny z popelnice!
Za bubny jednoznačně palec hore.
Kytary... jsem na tom jako Kmensik... Tobě tohle nějak pomohlo ohledně té nerozhodnosti?
nene, to by bylo uvedeno v nadpisu... ale je to tady nějaký umrllý, tak jsem si myslel, že při těch jarních vzedmutí hormonů spojených s prokrastynací (opět nic společnéhos místním uživatelem)... nic takového
Koukám, dlouho tady nikdo nic nenapsal...
Mi se Tele nikdy moc nelíbilo, ale všechno asi musí přijít s věkem a šedivými vousy
Takže od loňska mám HB TE-52 NA, a jsem zamilovaný do telat čím dál tím víc. A mám dalšího "must have" kandidáta, mám pocit... Hollow body a P devadesátky, to musí být bluesový žihadlo... https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... ns_red.htm
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf) Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Pawlik píše: 16.01.2025 9:30
Koukám, dlouho tady nikdo nic nenapsal...
Mi se Tele nikdy moc nelíbilo, ale všechno asi musí přijít s věkem a šedivými vousy
Takže od loňska mám HB TE-52 NA, a jsem zamilovaný do telat čím dál tím víc. A mám dalšího "must have" kandidáta, mám pocit... Hollow body a P devadesátky, to musí být bluesový žihadlo... https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... ns_red.htm
Hehe, já se blížím k bodu zlomu, kdy mi ten tele design přestane vadit a pak to se mnou dopadne podobně. Holt jsem vyrůstal na Irisce. Takže Fender je v tom nevinně.
Ten TE-90 vypadá moc hezky. A P-90....hmm.
Ještě mi přijdou zajímavý Chapman ML3 a ML3 Pro Thinline Classic. Tak jsou designový změny trochu a kombinace P-90 u krku a klasika u kobylky.
Koukám, že HB TE-52 NA už má upgrade v podobě kompenzovaných mosazných kamenů. Už dost dlouho mám cukání si znovu tele pořídit, když už jsem se, asi ukvapeně, zbavil Fender Baja...
Ten TE-52 je (kór za ty prachy) fakt DOST dobrý... Akorát ta váha... Nevážil jsem ho, ale pocitově ještě o nějaké deko víc, než pětistruna Warwick Streamer, a to je docela kus nábytku. Holt to tělo je opravdu poctivý tlustý jasanový masiv. Mám teda ještě tu "letní" verzi s běžnými kameny, ale nemůžu si stěžovat. Se strunami Ernie Ball Beefy slinky je ten zvuk... Fakt beefy.
A to tělo je samozřejmě podle kusu dřeva "co kus to originál" takže třeba ten můj má výrazně zajímavější kresbu dřeva než ten aktuálně vyfocený u Thomanna. Ten má to dřevo možná homogennější, ale na pohled... Fádní...
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf) Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Uz aj ta TE-62DB ma tie kompenzovane mosadzne. Hmotnost zvacsa 3,3 - 3,5 kilo, pre slabochov
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4