Kombo na doma i do zkušebny

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Fořt

Re: Kombo na doma i do zkušebny

Příspěvek od Fořt »

A já jí furt nemůžu přijít na chuť...
affordano

Příspěvek od affordano »

Naštěstí se nemusíš do ničeho nutit, zajímavých aparátů je kolem habaděj. Já už lampáč kvůli nespolehlivosti nechci. Náš lead kytarista má třeba Orange CR60 a na blues/hardrock paráda. Nebo zkusit v Kataně výměnu repráku, mám tam teď Celestion Redback - na něco je to lepší, na něco horší... mě na tom kombu baví, že je to fakt takovej švýcarák, kde si uchystáš různé scénáře pro různé herní situace i typy nástrojů a furt to funguje. Ještě mě bavil Roland Blues Cube Hot, ale Katana je univerzálnější (ikdyž asi ošklivější). Věřím, že i Rothery si tam na nějaká menší hraní nebo na lety přes oceán ty svoje zvuky přibližně udělá a nemusí tahat Roland JC120, Dumble a dvě rackové skříně... hlasitá je Katana rozhodně dost.
adiku

Příspěvek od adiku »

IMG_1610.jpeg
Používám primárně na funk, kde je potřeba spousta zvuků. Clean ala Fender Twin, Crunch, Lead, k tomu modulační efekty, kompresor, wah. To vše má katana v jednom balíčku a kvalitní. Problém byl jako u všech digi se zkreslením. Ty se řešili přes domácí studio, hlasitostní úroven. Je s tím práce, ale pak to funguje spolehlivě. Používám na živý hraní už skoro 4 roky.
affordano

Příspěvek od affordano »

Moc pěkný - u mě je to podobné, v Kataně mám dva základní maličko nakřáplé clean zvuky, jeden pro kytaru, druhý pro housle, kreslím externím Dumblerem a "Archerem", z Katany využívám delaye s možností tapování, reverby, harmonizér, kompresor, kombinuju to často i s pedalboardem, jak je potřeba. Moc mě neuspokojil EHX expression pedál, mám radši externí wah/vol a pitch shifter, ale ještě bych tomu šanci rád dal, tobě chodí pedál dobře?
IMG_20241106_195354_340.jpg
katana live.jpg
Naposledy upravil(a) affordano dne 20.01.2025 9:19, celkem upraveno 3 x.
adiku

Příspěvek od adiku »

Ano, používám vnitřní wah, myslím Dunlop typ, protože má delší průběh než Vox. K tomu nějaký no name pedál, možná Nectar, funguje to OK. Ještě mám appku katana librarian app pro Android v malém tabletu, který tahám také v kombu, kdyby náhodou. V týhle appce jsem našel právě skvělý clean Twin, který používám a který Boss Tone nemá.
affordano

Příspěvek od affordano »

Prima, díky, tu apku mám taky v mobilu, kdyby se nedejbože něco při live zhroutilo, zatím dobrý. Zkusím asi ještě jednou nějaký jiný expression pedál - sice mi tradiční Michalík wah/vol sedí líp, ale nějaké ty whammy efekty by se občas hodily. Můžu se ještě zeptat na konkrétní využití toho dvoutlačítkového přepínače?
adiku

Příspěvek od adiku »

Jedním tlačítkem přepínám banky A a B a druhým zapínám a vypínám wah ke každému path. Jde to ale nakonfigurovat jak kdo potřebuje. Jinak na YouTube studio Rat doporučuji na nastavení wah a dalšího…
affordano

Příspěvek od affordano »

Pěkné, díky. Studio Rats znám, jsou bezvadní. Zkusím to ještě trochu vychytat a zmenšit pedalboard, tvoje řešení je prima!!!
adiku

Příspěvek od adiku »

jj, už je na trhu i verse 3, rád bych ji zkusil. Ale 2 ma vše co potřebuju, takže to vlastně nepotřebuju 🙂
affordano

Příspěvek od affordano »

Já jedu pořád ve verzi 1. Zvukově v pohodě, možná uživatelsky je to trochu chudší, ale zatím vyhovuje.
volfi

Příspěvek od volfi »

Uvažuji, že bych si koupil katanu a teď jakej model? mk.3 50EX, 100 nebo head? 50EX má Waza reproduktor, 100 víc funkcí + smyčku, Head má bloom a midi. Řešil jste to někdo?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
adiku

Příspěvek od adiku »

Já si vybral 100 1x12, protože se to hodilo k tomu, co potřebuju, jak píšu výše. Ostatní modely neznám. Na trhu je toho strašně moc.....
affordano

Příspěvek od affordano »

Jsem na tom stejně jako adiku. 100 1x12 mi plní všechny potřebné úlohy. Na druhou stranu, pokud bych měl doma samostatné boxy, jako myslím volfi máš, tak bych asi uvažoval o hlavě - integrovaný repráček na domácí cvičení a variabilita boxů na live...
Jany
Nový uživatel

Příspěvek od Jany »

Dobrý den,
rozmýšlím se mezi těmito třemi komby:
https://www.muziker.cz/peavey-vypyr-x2

https://www.muziker.cz/line6-catalyst-cx-200

https://www.muziker.cz/boss-katana-100-gen-3

kytaru mám Fender squier affinity stratocaster HSS.
tyhle tři komba jsou teď na bazaru. Jde mi hlavně zahrát si na tom starý hard rock a metal. Ale i "Plzenský bigbít"
Budu nastupovat do první kapely a tak mi jde i o to aby výkon stačil. Nejvíc se mi líbí to Peavey ale myslím si že 60 w je málo na koncerty... Nebo se pletu? Momentálně mám https://www.muziker.cz/orange-crush-12
a to je tak na doma s bídou...
starypard

Příspěvek od starypard »

Nebude stačit ani jedno.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Katana.
Hraju výhradně na šrot.
affordano

Příspěvek od affordano »

Výkon Katany 100 určitě stačit bude, vlastní zkušenost. Ostatní uvedené stroje osobně neznám.
torst

Příspěvek od torst »

hlasuji pro Katanu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

A platí dle názvu na doma? Tahat 15 kilový kombo mezi domovem a zkušebnou by mne těžce neba.. A teda pardón, přispěju názorem, že veškerej modeling je spíš pro ty, co důvěrně vědí/znají reálný apce - kteří pak nemej tendence si pomáhat falešnejma kamarádama (typu moc gainu), který je okradou o tón.
Zkusil bych ukecat toho týpka, co v Plzni nabízí ten Marshall Origin 50c, jestli je starší než rok, o nějakej příspěvek na nový lampy.

Edit:překlep ve váze
starypard

Příspěvek od starypard »

Kdysi jsem tahal mezi zkušebnou a domovem celý svůj ansamble. Oběma rukama jsem vždy asi 100 m poponesl basovou bednu, déle jsem to nevydržel, cestou zpět si odpočinul a ku bedně vlekl v jedné ruce JB ve futrálu (má to svoje kila) a a v druhé celolampu Marshalla 100 W. Takto jsem to, postupně, odnosil na tramvaj. Do tramvaje se to holt minutu nakládalo, vždy mi musel někdo pomoci. Po třičtvrtě hodině v tramvaji to šlo ven a transportoval jsme to 100 ku autobusu. Do autobusu mi zas někdo pomohl a po půl hodině mi čekali na zastávce kluci z kapely. Domov - zkušebna holt bylo 30 km a auto jsem neměl. Mezi jedenáctou večerní a půl jednou ráno se odehrával vratný proces (každý čtvrtek). V neděli jsme zkoušeli v kině v malém městě 50 km od domova,od rána do brzkého odpoledne, i se tam nahrávalo, takže tam přibyl ještě vlak. V pátek nebo v sobotu se hrálo. Tož, nějak to bylo dost podobné. V součtu ty krámy měly ta šedesát kilo. Spíš víc.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“