Tank-G M-Vave

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Jiri1961

Tank-G M-Vave

Příspěvek od Jiri1961 »

Tank-G - je to modelingový kytarový efekt nebo ne? Stručný popis u prodejců (výrobce M-Vave z Číny) jej popisuje jako mobilní multifunkční kytarový efekt. Má vestavěnou dobíjecí baterii 3000 mA s výdrží cca 12 hodin. Má 36 interně editovatelných předvoleb (presetů). Uživatel si může nastavit sled efektů ten pak uložit buď každý preset zvlášť (banka např. 1A.tkg o velikosti cca 1 kB) nebo jako celek. K tomu slouží firmou vyvinutý volně přístupný intuitivní software ze stránek www.cuvave.com a to jako app pro mobily tak pro platformy Windows či iOs s názvem M-effect. S mobily pracuje přes bluetooth, s počítači pak USB 2.0 - USB-C datovým kabelem (slot USB-C slouží k nabíjení). Nastavení je možné sdílet, importovat, exportovat, můžeme importovat IR data nasamplovaných zvuků reprobeden ve formátu wav vše na frekvenci 44,1 kHz při 24 bitech. Je vybaven Noise Gate, 9 sloty pro výběr předzesilovače či ampu, 3-pásmovým ekvalizérem, 3 modulacemi, 3 delay, 3 Reverb, 8 sloty IR CAB a tunerem, můžeme importovat nasamplované hlavy všech možných značek zesilovačů ( s bednou nebo bez) i v kombinaci s kytarovými krabičkovými efekty atd. vč. využití VST pluginů. Takže možností jsou v řádu desetitisíců nastavení.
Tank-G má výstupy pro sluchátka, pro mobily typu Android (3,5 mm stereo jack) a také mimo jack 6,3 mm i symetrický výstup XLR (z boku krabičky) do mixu nebo do zvukovky. Poslední aktualizace firmware je ve verzi v96 (TANK-GV2_2024_12_31) z 31.prosince 2024 a ta mimo jiné řeší redukci šumu s využitím frenkvenční analýze pomocí postupů umělé inteligence. Pro import slouží data ve formátu am2data (am2) o velikosti cca 7 kB, nebo nově už am3. Může být kontrolován přes bluetooth pedál Chocolate kdy pomocí MIDI je možné presety přepínat na dálku bez kabelu. Je hodně populární v Thajsku, Filipínách nebo třeba v Brazílii. A jak už tady zaznělo, je to Kempr nebo Fractal pro chudé. Více příště.

Obrázek
kodl258

Re: Tank-G M-Vave

Příspěvek od kodl258 »

Nevím, jesli je to jen můj problém, ale maximální rychlost chorusu se mi zdá příliš malá. Na 80s zvuky je to OK, ale takový ten "come as you are" rychlejší chorus mi na tom nakroutit nejde.
Čekal jsem, že třeba nový firmware by mohl pomoct, ale ne. Asi by to lidem rozházelo už hotové presety.
BTW při flashi se presety smažou, takže kdo si je nezálohoval, má smůlu. Lze vrátit jen stock presety (asi, nedělal jsem to). Importované impulzy zůstanou.
Jiri1961

Příspěvek od Jiri1961 »

kodl258 píše: 20.01.2025 23:29 Nevím, jesli je to jen můj problém, ale maximální rychlost chorusu se mi zdá příliš malá. Na 80s zvuky je to OK, ale takový ten "come as you are" rychlejší chorus mi na tom nakroutit nejde.
Čekal jsem, že třeba nový firmware by mohl pomoct, ale ne. Asi by to lidem rozházelo už hotové presety.
BTW při flashi se presety smažou, takže kdo si je nezálohoval, má smůlu. Lze vrátit jen stock presety (asi, nedělal jsem to). Importované impulzy zůstanou.
Našel jsem ukázku nastavení "Come Us You Are " na tomhle linku: https://www.youtube.com/watch?v=uHewSkARN8w&t=7s zhruba v čase 1:15.
A zajímavé jsou volné presety 3DParty od kytaristy JL jsou zde: https://drive.google.com/drive/folders/ ... QiB_mxlr4X . Taky dobrý a volně stáhnutelné.
Na Tank-G je zajímavé, že se může přes Bluetooth posílat třeba z mobilu audio backtrack a tak cvičit. Trochu je nutné nastavit hlasitosti na mobilu a na Tank-G protože je tam jen jeden Volume knoflík - v podstatě jen na mobilu ( ale např. u malého bratříčka Tank-G od M-Vave "Cube Baby" jsou Volume dva a tam lze nastavit poměry hlasitosti backtracku a kytary mimo mobil. Ten je ještě levnější, na TEMU kolem tisícovky).
Vývoj jde rychle kupředu. Už je k dispozici Tank-mini (něco mezi BlackBoxem a Tank-G) a do prodeje půjde brzo Tank Pro ( ten bude tak kolem 3.500,-Kč).
Pokud se mi můj preset líbí, vždycky si ho uložím a ještě si poznačím, jaký IR box a Amp jsem použil a na kterém slotu (1-9). U IR je při nastavení 0 jen zvuk Ampu (preampu).
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

To mi připomnělo ještě jednu nevýhodu (vlastnost) softu M-effect. Nikde není vidět jaké IR jsou pod sloty 1-9 uloženy, tedy pokud si tam člověk nenechá stock, které jsou v tabulce v návodu. Všiml jsem si, že návodech k dřívějším verzím jsou jiná jména IR než v tom mém. Možná právní konflikt. Je to tedy vlastně jedno, protože jsem je nahradil jinými, které jsem si ovšem nikam nezapsal.
Jestli jsem to správně vysledoval, tak Black Box už to má pořešené. Tam mi bohužel nevyhovuje dvoutlačítkové ovládání.
.
Jiri1961

Příspěvek od Jiri1961 »

To je pravda, Tank-G má malý display (oproti BlackBoxu) ale domnívám se, že M-EFCS umí editovat i BlackBox a tam se seznam Ampů i IR boxů ukáže. Ale co chtít od modelingového pedálu za 65-80 USD (na Aliexpresu je za 1280,-Kč, BlackBox dnes za 1550,-Kč).
BlackBox má tuto tovární sestavu:

#AMP prof.
1UWE-Twins
2UK-C30Normal
3MarsVM410
4Victor_Mars
5BritPLEX_100
6MarsFD100
7Eagle Savage
8TH_DiselHgn
9PVEV5150
10FORTIN_CALI
11MessMktCin2
12CA-tweed
13BogSV20
14Juice_JIM
15Sur_SL68
16BasADAtube
17BasAlmbic
18BasG800K_7
19BasTR-Trad
20BasMarkT501

a tovární IR jsou:
1EAGLProV30s
2Sperimental
3Juice4x12V30
4Mess Bog
5FdChamp
6FdPrJunir
7Mar960BV30
8DizzIV30
9Elctrovoice
10MessRectV30
11TwinJensenC
12TwedDlx1X12
13FendShowman
14J120Rolnd
15AC30Silvers
16BassAgula25
17BassJensn10
18BassStdio22
19BassAmpg410
20BassEND300

Dnes jsem našel nějaké snad "profi" presety pro Tank-G (PETRUCCI 1.cpreset, VAI SOLO.cpreset atd. - www.tvart.cz/images/PRESETS.ZIP , je tam více IR´s, musím to vyzkoušet. Taky mi více vyhovují 4 spínače na Tank-G a to se ještě může použít ten MIDI přepínač přes bluetooth - M-Vave Chocolate, funguje to dobře (ten se mimo jiné dá použít také na přepínání stránek v tabletu apod.) takže můžů během live hraní ovládat 8 pozic nastavení jedním šlápnutím na přepínač, což na jednu skladbu více než bohatě stačí (těch jednoduchých MIDI přepínačů je celá řada více značek).
Zkoušel jsem nastavit zvuk kytar od Kabátů a na první dobrou byl výstup z Tank-G dost podobný zvuku ve srovnání s mp3 originálem (jedna z kytar této kapely má Marshall JCM 800 plus 1960A bednu a tato sestava je jednou z nejčastěji snímaných do digitálních dat a tak se dají na na síti celkem rychle najít). Testoval jsem to na sluchátka, žádné studiové monitory :-). S výsledkem jsem byl spokojený.
Jiri1961

Příspěvek od Jiri1961 »

Co už umíme? Ovládat presety v Tank-G, pomocí software M-EFCS nastavit na notebooku či mobilu opětovně tovární nastavení, nahrát a exportovat celé presety pro všechny banky. importovat či exportovat jednotlivé banky (1A - 9D, nebo je swapovat), nahrát Amp/pream soubor typu am2data resp. am2 (tady nezapomeňte nastavit IR knob do polohy "0" - žádná bedna, protože ampy jsou už většinou zvukově včetně beden (pokud ne tak do některé pozice pro IR je třeba načíst patřičný wav soubor dané bedny)) a umíme si pohrát s delay, reverb a dalšími vestavěnými efekty (tremolo, phaser, chorus, atd., noise gate).

Tovární nastavení má tyto zdrojové soubory Amp a kabinetů (IR) je:
Tank-G_IR_cabinets.jpg
Tank-G_amps.jpg

Teď už tak víme tak z 5%, co umí Tank-G použít :-)
Jiri1961

Příspěvek od Jiri1961 »

Jiri1961 píše: 22.01.2025 22:54 To je pravda, Tank-G má malý display (oproti BlackBoxu) ale domnívám se, že M-EFCS umí editovat i BlackBox a tam se seznam Ampů i IR boxů ukáže. Ale co chtít od modelingového pedálu za 65-80 USD (na Aliexpresu je za 1280,-Kč, BlackBox dnes za 1550,
Jó ještě - ty soubory s příponou *.cpreset je třeba přejmenovat natvrdo na "*.am2data", pak je lze načíst přes M-EFCS do Tank-G. :-)
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

V mém návodu k obsluze jsou ty preampy jiné. Asi problém s licencemi. Je otázka, co je tam vlastně ve stock nastavení fyzicky nahrané - viz i ta poznámka pod tím. IR byly u mě shodné - v příspěvku výše jsem to napsal blbě.
Jiri1961

Příspěvek od Jiri1961 »

Ono jsou dvě verze Tank-G a novější Tank-Gv2. Výrobce nespí a už jsou předobjednávky na M-Vave MK-20 a M-Vave MK-300. Také M-Vave Tank-Pro.
Narazil jsem na volné preampy pro Tank-G zde: https://drive.google.com/file/d/143H277 ... M7VbA/view
Malá odbočka, překvapil mne zvuk malé krabičky od Valetonu GP-5 za pár dolarů, která byla k vidění na NAMM 2025 ( https://youtu.be/ix14fC2L6Vk ).
Přílohy
G-5.jpg
M-Vave_MK_20.jpg
M-Vave_MK_300.jpg
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“