Zapojení snímačů "Jimi Page"

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Severin 852

Re: Zapojení snímačů "Jimi Page"

Příspěvek od Severin 852 »

A to protifázování funguje jenom když jsou zapojený oba HB, nebo i když sou rozepnuté? A jaká civka jde do protifáze?
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Hele funguje to i když jsou oba HB i oba singly i jeden singl a jeden hb... :D takže těch kombinací je fakt moc...pak i na tu fázi můžeš zapnout sérii/paralel a prostě všechno se všim, takže na vyblbnutí je to prostě super.

Kdybych měl shrnout, co používám nejčastěji, tak je to HB/Singl, ale to je kvůli tomu, že nemám singlovou kytaru a pak hned násneduje Fáze...mě se ten zvuk moc zalíbil, je takovej středovej...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Asanoth píše:
Abu píše: Rozidl u tohoto "Page LP" zapojeni je v tom, ze muzu zvolit zapojeni 2 snimace paralelne (obvykle) nebo prepnout do 2 snimace seriove (neobvykle).
Ne, v tom to neni, jde o zapojeni dvou CIVEK paralelne/seriove, nikoliv snimacu.
Je mi lito, ale fakt nemas pravdu. Prohlidni si poradne to schema zapojeni a prijdes na to, ze tim prepinacem se opravdu zapojuji oba dva snimace do serie. Ostatne je to tam i napsany (u Neck Tone potaku). Paralelni spojeni civek na jednom snimaci se v tady v tom zapojeni vubec nepouziva, bud jede plny HB , nebo jen jedna civka (singl).

Uz jsem elektroniku u par kytar predelaval, postavil si nekolik efektu, mam elektro vejsku a pracuju v oboru, takze cteni schemat opravdu zvladam. :wink:
Hraju výhradně na šrot.
woro90

Příspěvek od woro90 »

Asanoth píše:Ne, v tom to neni, jde o zapojeni dvou CIVEK paralelne/seriove, nikoliv snimacu.
Nehledě na to, že HB má cívky zapojené sériově normálně :wink:
Severin 852 píše:Aha i jdou třeba rozepnout oba snímače zapojit je paralalně a ještě třeba otočit fázi?
Těch možností je strašně moc, jde jen o to vybrat si, které využiješ a budeš mít čím ovládat. A dá strašnou práci vymyslet takové zapojení, aby všechno fungovalo a ke každé kombinaci přepínání patřilo právě jedno zapojení (žádné nehrající či duplicitní kombinace - nebo co nejméně). Podívej se na kytary ze 60. a 70. let, mají spoustu různých přepínačů a poťáků, ale je těžké se v těch kombinacích vyznat.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
cocos

Příspěvek od cocos »

Tak jsem zkusil sám spájet Jimmy Page zapojení u Les Paula a zjevně jsem to p.sral, protože kytara nevydává žádný zvuk. Kontroloval jsem to všechno několikrát a přesto nic. Buď jsem akorát levej nebo je chybný schéma. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost?
Jimmy-Page-Wiring-Diagram-CTS-pots_1024x1024.jpg
José

Příspěvek od José »

Pošli fotku fotku výtvoru, spolu s informací, co tam máš za snímače.
cocos

Příspěvek od cocos »

José píše: 30.01.2025 15:46 Pošli fotku fotku výtvoru, spolu s informací, co tam máš za snímače.
Jen tak pro p.del posílám fotky dutiny, ale je to taková změť drátů, že se v tom nikdo nemůže takto vyznat. Kontroloval jsem každý spoj, jestli není studený, odizoloval jsem veškeré konce kabelů, které byly holé, elektrikářskou páskou jsem odizoloval i spodky poťáků, aby se nedotýkaly měděnou páskou odstíněné dutiny. Je to v tý dutině pěkně nahňácaný, ale ne slisovaný. Snímače jsou Lollar Imperial Standard Winding. Spíš jsem chtěl také poznat zkušenosti někoho jiného, než že to za mě někdo vyřeší.
WhatsApp Image 2025-01-30s at 18.39.12.jpeg
WhatsApp Image 2025-01-30 at 18.39.12.jpeg
José

Příspěvek od José »

No a máš správně přeházený colour coding – barvičky drátů snímačů? Mně přijde, že to máš podle schématu, ale tam mají jinak barvičky cívek, ne? Google říká, že lollar používá NS černá, NF červená, SS zelená, SF šedá. A pro zajímavost, co je to za potenciometry?
cocos

Příspěvek od cocos »

José píše: 30.01.2025 19:31 No a máš správně přeházený colour coding – barvičky drátů snímačů? Mně přijde, že to máš podle schématu, ale tam mají jinak barvičky cívek, ne? Google říká, že lollar používá NS černá, NF červená, SS zelená, SF šedá. A pro zajímavost, co je to za potenciometry?
Potenciometry jsou 4x tyto:
https://www.thomann.de/cz/mojotone_cts_ ... _p_pot.htm

Ze stránek Lollar jsem si stáhl jejich barevné schéma kabílků snímačů a dokonce jsem k nim vznesl dotaz, jestli je to opravdu schéma k těmto snímačům a oni odepsali že jo. Lollar snímače se od schématu zapojení liší pouze tím, že Lollar má Bílý North End místo žlutého North End.

Schéma Lollar je tady:
single-vs-4-conductor.jpg
José

Příspěvek od José »

Dík, hm, to by měl být asi ověřenější zdroj :D - já kdyžtak vycházel z odkazu tady https://guitarelectronics.com/guitar-wi ... lor-codes/, to asi nezbývá než stará dobrá detektivní práce s multimetrem. Já naposled hledal chybu na nové base hils a našel studeňák, bohužel zalitej v zalévací hmotě aktivní elektroniky - takže opatrné odškrábávání toho výmyslu, abych se dostal k pájecímu terminálu..
cocos

Příspěvek od cocos »

José píše: 31.01.2025 0:56 Dík, hm, to by měl být asi ověřenější zdroj :D - já kdyžtak vycházel z odkazu tady https://guitarelectronics.com/guitar-wi ... lor-codes/, to asi nezbývá než stará dobrá detektivní práce s multimetrem. Já naposled hledal chybu na nové base hils a našel studeňák, bohužel zalitej v zalévací hmotě aktivní elektroniky - takže opatrné odškrábávání toho výmyslu, abych se dostal k pájecímu terminálu..
A myslíš, že to schéma zapojení je správné? Aby to stálo za to se v tom ještě vrtat a nebylo lepší jít rovnou do normálního jednoduchého zapojení a popr.eli. To zapojení jsem získal z legitimně vypadajících stránek, které se tím zabývají.

https://sixstringsupplies.co.uk/pages/j ... SKkpbZ3_QX
cocos

Příspěvek od cocos »

cocos píše: 31.01.2025 13:18
José píše: 31.01.2025 0:56 Dík, hm, to by měl být asi ověřenější zdroj :D - já kdyžtak vycházel z odkazu tady https://guitarelectronics.com/guitar-wi ... lor-codes/, to asi nezbývá než stará dobrá detektivní práce s multimetrem. Já naposled hledal chybu na nové base hils a našel studeňák, bohužel zalitej v zalévací hmotě aktivní elektroniky - takže opatrné odškrábávání toho výmyslu, abych se dostal k pájecímu terminálu..
A myslíš, že to schéma zapojení je správné? Aby to stálo za to se v tom ještě vrtat a nebylo lepší jít rovnou do normálního jednoduchého zapojení a popr.eli. To zapojení jsem získal z legitimně vypadajících stránek, které se tím zabývají.

https://sixstringsupplies.co.uk/pages/j ... SKkpbZ3_QX
Tak jsem tu elektroniku vyndal ven, že to celý rozeberu a s.ru na to, ale nedalo mi to a tak venku jsem to zapojil a ono to funguje, takže když tu změť drátů nacpu dovnitř, tak se to někde blbě dotýká. Tak se to tam budu snažit nacpat nějak promyšleněji a opatrněji a uvidím.
José

Příspěvek od José »

Príma! Já se to snažil rozklíčovat, ale někde jsem se ztratil..
cocos

Příspěvek od cocos »

José píše: 31.01.2025 15:15 Príma! Já se to snažil rozklíčovat, ale někde jsem se ztratil..
Tak už to funguje a já uchcávám radostí. A dokonce si myslím, že vím, čím to bylo. Jak jsem měděnou fólií stínil velkou dutinu, tak jsem s ní při svý pečlivosti zajel až do poloviny dutiny pro jack vstup a jak jsem s tím vstupem zkusmo jezdil z díry a zpátky do díry, tak se tam ta fólie odchlípla a pak se v tý dutince dotýkala toho velkého bazmeku, který se má dotýkat špičky kabelovýho jacku a všechen signál mi pak šel do země. Fólii jsem z dutinky úplně vyškrábal ven a najednou to funguje. Takže dík za podporu, jsem v tom celkem nováček a jsem rád, že jsem se o problém měl s kým podělit.
torst

Příspěvek od torst »

cocos píše: 31.01.2025 16:10
Jak jsem měděnou fólií stínil velkou dutinu, tak jsem s ní při svý pečlivosti zajel až do poloviny dutiny pro jack vstup a jak jsem s tím vstupem zkusmo jezdil z díry a zpátky do díry, tak se tam ta fólie odchlípla a pak se v tý dutince dotýkala toho velkého bazmeku, který se má dotýkat špičky kabelovýho jacku a všechen signál mi pak šel do země.

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“