pedalboard napájení efektů
Pravidla fóra
pedalboard napájení efektů
Zdravím, nedávno jsem pořídil Harley Benton StompControl-4 ISO a předělávám kvůli tomu pedalboard. Má to na každý efekt svůj zdroj. Mám ještě multizdroj a zájíma mě, která možnost napájení je lepší. Napájet efekty co jsou zapojeny v tom přepínači přes něj a zbytek přes multizdroj, nebo vše přes multizdroj ? Díky
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: pedalboard napájení efektů
Záleží na tom co máš za multizdroj a jestli je ten multizdroj v StompControl-4 skutečně "oddělený". Taky záleží na tom, co za pedály napájíš a jestli máš v každé smyčce jenom jeden efekt nebo víc... Napiš, co máš za multizdroj a co za efekty tam chceš používat a jak zapojené.
Hraju na kytary a mašinky
Mám čínu Caline cp 202, jsem s tím spokojenej…Do toho přepínače mám zapojený zkreslení, delay, eq, wah a ladičku(vše zvlášť). Pak mám na začátku compressor a za přepínačem ještě zvlášť chorus/flanger.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, základem u napájení je mít izolované napájecí větve. Obě dvě tvoje napájení to píšou, ale realita bývá většinou jinde. Stejně ten multizdroj budeš v pedalboardu mít a "co je lepší" asi nikdo neporadí - zapoj to jak chceš a pokud budeš mít problém s nějakým brumem/šumem, tak to zkus zapojit jinak.
Hraju na kytary a mašinky
Hele někde jsem rychle přeměřoval ty HB zdroje (ISO-5) a byly v pohodě, tady bude, předpokládám to samé, - největší problém s nima je v tolerancích barelových konektorů, kdy jeden malinko menší mi přenášel do zvuku manipulační hluk. Další faktor u těch malých je, že když je člověk proudově ždímal (cucal z nich víc než1 A déle než hodinu) tak se přehřály a spínala tepelná ochrana.
Takže za mne cajk, jen po pospojování trochu zkusit zahýbat s napájecíma kablíkama a jak se objeví hluk, poslat do stoupy kabílek..
Takže za mne cajk, jen po pospojování trochu zkusit zahýbat s napájecíma kablíkama a jak se objeví hluk, poslat do stoupy kabílek..
Tak jsem to nakonec vzhledem k rozložení efektů a omezené délce napájecích kabelů zapojil různě jak to vyšlo.
A funguje to vše ok.