Jsem tu novej, zacinajici bubenik, tak predem sorry za mozna neprofesionalni dotazy
Diky vsem za rady
Dan
Těch proměnných je tam plno... 1) kvalita toho PA, přes které hrajete. 2) co je ve vašem podání "malá zkušebna"? 3) jaký má zpěvačka mikrofon a jak s ním umí pracovat? 4) horký dech místo zpěvu ti nesebere sebelepší mikrofon. 5) ukázněnost (dynamika) celého zbytku kapely. 6)....7).....Fořt píše: 14.02.2025 10:36 Dotaz na zkušenosti z malé zkušebny.
Preferujete zpěvové boxy na stojanech nebo na zemi jako na pódiu (wedge)? S novou zpěvačkou řešíme častěji problém se zpětnou vazbou, má slabší hlas než minulá zpěvačka. Máme sice odvazbovač Sabine, ale i ten už to tak tak zvládá, a to už jsme stáhli kytary a basu, museli bychom nějak ztišit i akustické bicí. Teď máme zpěvové repro jako wedge, ale na fotkách ze zkušeben je vídám častěji na stojanech. Samozřejmě to vyzkouším, ale zajímala by mě zkušenost jiných. Dík.
Já tedy nerozumím slovu "wedge" - v tomto kontextu. Zřejmě je tim myšleno floor monitor?...... Ale záleží taky na tom, co je to za reprobednu. Jestli skutečný "monitor" nebo nějaká aktivka, položená na zemi... pak bude na zemi i ve stojanu slyšet všude vše stejně, jen pouze podle natočení té bedny, protože vyzařování bude stále stejné.....vasekh píše: 16.02.2025 9:22 Ještě mě napadla takováhle úvaha. Pozice wedge se vyznačuje tím, že zvuk z něj uslyší ostatní kromě zpěváka poměrně méně, než když bude box na stojanech. Čili se může stát, že si budou potřebovat kvli tomu přidat kytary, což asi nechceme.
Ledaže by monitor na stojanu stál zpěvačce přímo u hlavy, ale to nebude příjemné a box nebude v ose mikrofonu. Jsem zvědav na výsledek praktické zkoušky.
Mám ale špatnou zprávu, a to je, že to samé budete řešit na koncertech, a to není dobré. Protože na koncertě je méně času a skoro vždycky horší podmínky než na zkušebně.