Praskání ve studiových monitorech
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Praskání ve studiových monitorech
Nejspíše ano. Systematickým postupem a dedukcí na tu chybu určitě přijdeš. Držím palce.
Tak jsem zjistil, že ten kabel, který jsem myslel, že je vadný, hraje, ale výrazně slaběji než ten druhý. A je to opravdu v kabelu, protože prohození na straně boxu nic nemění... Čím to může být? Na pohled vypadají oba stejně... Můžu tomu nějak pomoct nebo budu muset koupit nový?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Může tam být někde přechodový odpor nebo svod do izolace. Pokud se nedají rozebrat konektory, aby se potvrdil/vyloučil ten "studeňák/přechoďák", tak je to nejlepší na výměnu kabelu. Popřípadě jen výměnu konektorů, kdy by si po jejich odstranění člověk ten kabel přeměřil, zdali má správné vlastnosti a problém byl opravdu jen v tom konektoru. Otázkou je, zdali má tato akce smysl (já bych to tedy provedl, protože by v ideálním případě člověk ušetřil za kabel a koupil jen konektory - a v neideálním případě ho to bude stát jen pár minut času navíc toho měření...).
P.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A není to ten, na kterém jsi dělal pájecí pokusy s odpojením stínění? Jinak je jasné co s tím je. Je pokažený. Vyměnit (pokud nejde opravit přepájením spojů).
Jasně že ne. Psal jsem o kabelu na výstupu (XLR), pokazil jsem jacka...
Tak s novými kabely to vypadá, že to funguje dobře. Sice je výstup o dost tišší než předtím (nevím, jestli to je použitím XLR výstupu na monitorech nebo Di boxem), ale praskání se už neobjevuje. Díky za pomoc