Praskání ve studiových monitorech

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Praskání ve studiových monitorech

Příspěvek od Hendrek »

Nejspíše ano. Systematickým postupem a dedukcí na tu chybu určitě přijdeš. Držím palce.
Nitram3

Příspěvek od Nitram3 »

Tak jsem zjistil, že ten kabel, který jsem myslel, že je vadný, hraje, ale výrazně slaběji než ten druhý. A je to opravdu v kabelu, protože prohození na straně boxu nic nemění... Čím to může být? Na pohled vypadají oba stejně... Můžu tomu nějak pomoct nebo budu muset koupit nový?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Může tam být někde přechodový odpor nebo svod do izolace. Pokud se nedají rozebrat konektory, aby se potvrdil/vyloučil ten "studeňák/přechoďák", tak je to nejlepší na výměnu kabelu. Popřípadě jen výměnu konektorů, kdy by si po jejich odstranění člověk ten kabel přeměřil, zdali má správné vlastnosti a problém byl opravdu jen v tom konektoru. Otázkou je, zdali má tato akce smysl (já bych to tedy provedl, protože by v ideálním případě člověk ušetřil za kabel a koupil jen konektory - a v neideálním případě ho to bude stát jen pár minut času navíc toho měření...).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A není to ten, na kterém jsi dělal pájecí pokusy s odpojením stínění? Jinak je jasné co s tím je. Je pokažený. Vyměnit (pokud nejde opravit přepájením spojů).
Nitram3

Příspěvek od Nitram3 »

Jasně že ne. Psal jsem o kabelu na výstupu (XLR), pokazil jsem jacka...
Nitram3

Příspěvek od Nitram3 »

Tak s novými kabely to vypadá, že to funguje dobře. Sice je výstup o dost tišší než předtím (nevím, jestli to je použitím XLR výstupu na monitorech nebo Di boxem), ale praskání se už neobjevuje. Díky za pomoc
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“