nástroj/efekt pro podladění basových strun kytary o oktávu

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
adiku

nástroj/efekt pro podladění basových strun kytary o oktávu

Příspěvek od adiku »

Ahoj,
existuje nástroj, který by měl basové struny /stačily by E,A/ o oktávu níže při standardním ladění, něco jako baso-kytara? Případně efekt, který by dokázal podladit o oktávu jen basové struny kytary? Díky
adiku

Re: nástroj/efekt pro podladění basových strun kytary o oktávu

Příspěvek od adiku »

Tak OC-5 je doma. Vyzkoušen. Dokonce byla možnost možnost ho porovnat live s OC-3. Naživo rozdíl žádný, možná 'pevnější' basy u OC-5, pokud to nepřidám faktu mojo nové hračky. Pro moje účely bass walking, finger style by asi stačila OC-3, jen poly mode, ten mě baví. Nová funkce lowest moc nefunguje, nebo ji neumím ještě dobře nastavit. Kombinace oktav + a - vznikne zajímavý použitelný organ zvuk.
Toto vše vyzkoušeno na akustice s piezo. Bohužel u kytary s externím snímačem do ozvučnice /kombinace magnetického single coil snímače a mikrofonu/ se projevila latence na basech /LAG Tramontane /. Zkusím ještě poladit poměr mikrofonu, ale zatím bez výsledku.
Rád bych tedy pořídil do LAG Tramontane polomasiv /fakt ji mám rád/ piezo snímač. Poradíte mi jaký by se hodil prosím? Používám občas tlumítko ozvučnice, takže s vyříznutím do lubu. A při té příležitosti vyříznu i soundport....
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

OC-5 ma lepší tracking, a lowest sice taky funguje, ale zdaleka ne na vsechno, musi se tomu prizpusobit styl hrani,
tedy spis nejake akordy, jak se tam zacne vic vyšívat, tak je efekt samozrejme zmateny, a dela akorat bordel

na oktaver (a obecne efekty) je jednoznacne nejlepsi magneticky snimac, se vsema ostatnima to bude jenom horsi
ta drobná latence je bohužel fyzika .. poslat signal, prepocitat ho, upravit a poslat zpatky ve stejném čase, ...to prostě nejde
nevim co mas, ale kombinace mag + mic mi prijde OK... dalsi snimac = nutnost ho nejak zapojit, jinak efektovat atd
v tomto pripade dodelavani pieza se obavam ze to bude zbytecne (bez mikrofonu OK, ale takhle bych to ani ja, znamy obhajovatel pieza asi nedelal)
https://www.frontman.cz/rukovet-elektro ... -kombinace
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
adiku

Příspěvek od adiku »

Snímač mám tento:

https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... active.htm

Používám zřídka, ale s OC-5 se vše mění, takže potřebuji něco na časté užití. Zajímavé tedy, že s piezem nebyl s latencí problém. Zkusím tedy co nejdříve ještě pořádně tento mag-mic a třeba chyba bude u mě. Díky za rady a odkazy!
adiku

Příspěvek od adiku »

Tak po výměně všech baterii a pozorném zapojení cesty vše v pořádku a hraje to jak má, takže cajk
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

👍
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“