Stínění vodičů v elektronice kytary
Pravidla fóra
Stínění vodičů v elektronice kytary
Zdravím,
zajímají mě názory, jak důležité je zapojení 3cestného přepínače u Les Paula (humbuckers) pomocí 3 samostatně odstíněných vodičů a jestli měl někdo z vás někdy problém, když použil vodiče nestíněné a musel to pak předrátovat? Můj 1995 Gibson LP Studio měl z továrny jen 3 slabounké nestíněné drátky a naproti tomu nový Harley Benton SC-550 II měl všechny 3 vodiče stíněné.
zajímají mě názory, jak důležité je zapojení 3cestného přepínače u Les Paula (humbuckers) pomocí 3 samostatně odstíněných vodičů a jestli měl někdo z vás někdy problém, když použil vodiče nestíněné a musel to pak předrátovat? Můj 1995 Gibson LP Studio měl z továrny jen 3 slabounké nestíněné drátky a naproti tomu nový Harley Benton SC-550 II měl všechny 3 vodiče stíněné.
Re: Zapojení 3cestného přepínače u Les Paula
Samozřejmě jsou lepší stíněné kabely. Konkrétní špatnou zkušenost s nestíněnými nemám, ale tady nevidim důvod, proč se stínění vyhybat. Vlastně kolega z kapely má LP Studio a s brumem občas bojuje!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Stíněným kabelům jsem se v tomto případě chtěl vyhnout, jelikož takové nemám a musel bych je shánět, ale asi bude lepší se po nich podívat.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A ono ti to teď brumí nebo šumí, že to řešíš?
No občas slyším takové vteřinové celkem tiché rychle přerušované pípání, něco jako když někdo posílá zprávu Morseovkou a to se opakuje každých dejme tomu 7 až 10 vteřin, ale toto se děje jen někdy a někdy je to potichu. Možná je to způsobené 4,5 metry dvou obyčejných nástrojových Fender kabelů mezi kytarou a zvukovkou, když je nějaká zvláštní elektrokonstelace, těžko říci. Toto může být asi ledacos, možná obyčejné propojky efektů, které jsem tedy již vyměnil za Evidence Audio Solderless, ale ještě nemám vyzkoušeno. Vlastně jsem si uvědomil, že tam mám třížilový kabel, který je stíněný, ale stíní všechny 3 vodiče najednou, kdežto správně se asi má použít každý vodič stíněný zvlášť.
vypni si mobil.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
To asi myslíš vážně, co? Na tom by mohlo něco být, ověřím to.
Nemyslím, je to typický torsttrolling. Proto to třeba pomůže.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mobil blízko snímačů. Nebo jinde v citlivém místě řetězce. Stínění kabelu by asi moc nepomohlo, to by se pak muselo udělat z gruntu stínění celého vnitřku kytary měděnou páskou. Jednodušší je přepnout mobil do režimu letadlo.
PS: měním název vlákna na výstižnější, se zapojením přepínače to moc nesouvisí
Někdy mám mobil položený přímo vedle pedalboardu, protože mě ani ve snu nenapadlo, že by to mohlo vadit, ale lehká pomoc, zkrátka ho dám někam dál a bude to.Hendrek píše: 9.03.2025 6:20 Mobil blízko snímačů. Nebo jinde v citlivém místě řetězce. Stínění kabelu by asi moc nepomohlo, to by se pak muselo udělat z gruntu stínění celého vnitřku kytary měděnou páskou. Jednodušší je přepnout mobil do režimu letadlo.