Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od hyenik »

s těma papírovýma deskama (zřejmě myšleno ve významu tenké, křehké, nestabilní a nesolidní) je to o to zábavnější,
když si vzpomenu na rozhovor s Adrianem Bellue, ktery si Furcha vybral hlavně proto, že po několika rozbitých kytarach, Furch vydržel jeho až destruktivní styl hraní :)))))
https://www.frontman.cz/adrian-bellue-j ... ni-kung-fu
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

krasty

Příspěvek od krasty »

Nádhera, jen mi k Tobě nesedí menzura :wink:
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Krasnej palisandr
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no jo, menzura je krátká, ale teď hraju i nějakej ten folk, tak se pro to místo najde :)
Palisandr je zajímavý, některé exportní kusy měly ještě mnohem divočejší kresby
https://www.instagram.com/p/DGk1NZIOxef/
https://www.instagram.com/p/DGI37H8OpbX/

O víkendu jsem ji pučil do studia a zvukaři byli totálně nadšení, že prej s tím nemuseli vůbec nic dělat, hotový zvuk
a když přidali kapku chorusu, tak to cinká skoro jak dvanáctka! Tak jsem rád že jsem přispěl ke coveru Kabátu :))))))))

Při ukázkách (už jsou na cestě), jsme přišli i na další využití booster soundportu :)

starypard

Příspěvek od starypard »

K tématu Furch přidávám perličku:
Koupil jsem futrál na kytaru, pěkný, na insert .... a po dlouhých tahanicích o zaslání mi nakonec přišel zabalen v obří krabici s nápisem Furch.
Tedy - takové balení kytar jsem ještě neviděl. Takových kartonových výložek, výstélek, vyšprajcování, vyměkčení, jsem ještě neviděl.
Náááádhera, samozřejmě si ji nechám, na kytary.
Ta krabice je cennější než ten kufr, co v ní dorazil.
Furch je borec!!!
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Čavli

Příspěvek od Čavli »

petrxyz píše: 28.02.2025 16:08 Odolnost laku u jedné z Blue řady nic moc - prodřený od trsátka až do dřeva po pár hodinách hraní.
Co víc dodat ...
Názor člověka který za pár hodin dorve kytaru trsátkem až do dřeva, má pro mne nulovou relevanci.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
himself

Příspěvek od himself »

A pak jsou takoví, kteří koupí novou kytaru a sedřou to šroubovákem :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

hyenik píše: 10.03.2025 16:50 no jo, menzura je krátká, ale teď hraju i nějakej ten folk, tak se pro to místo najde :)
Palisandr je zajímavý, některé exportní kusy měly ještě mnohem divočejší kresby
https://www.instagram.com/p/DGk1NZIOxef/
https://www.instagram.com/p/DGI37H8OpbX/

O víkendu jsem ji pučil do studia a zvukaři byli totálně nadšení, že prej s tím nemuseli vůbec nic dělat, hotový zvuk
a když přidali kapku chorusu, tak to cinká skoro jak dvanáctka! Tak jsem rád že jsem přispěl ke coveru Kabátu :))))))))

Při ukázkách (už jsou na cestě), jsme přišli i na další využití booster soundportu :)

Prestan me trapit darebaku :D
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Jo, jsem tak nějak dodatečně rád, že jsem si na ní při nákupu poslední kytary nesáhl a díky tomu přefouk´ rozpočet jen 2x 8)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ohlas z Furch showroomu, velmi často prý zákazníci označí tenhle kousek jako nejlepší co tam je k vyzkoušení...

petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Čavli píše: 10.03.2025 21:56
petrxyz píše: 28.02.2025 16:08 Odolnost laku u jedné z Blue řady nic moc - prodřený od trsátka až do dřeva po pár hodinách hraní.
Co víc dodat ...
Názor člověka který za pár hodin dorve kytaru trsátkem až do dřeva, má pro mne nulovou relevanci.
Zkus lépe číst, co jsem napsal. Sesedřel jsem to já, pouze jsem to viděl. A to měl majitel předtím stejného staršího Furcha a ten kupodivu podřený nebyl, tj. jediné rozumné vysvětlení je špatný lak na novém.
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Ahasver píše: 1.03.2025 12:39
hyenik píše: 1.03.2025 10:23 Je super ze dnes uz si kazdy si muze vybrat dle sveho vkusu, ucha, penezenky, stylu atd

Neni vubec nutne si to obhajovat hoaxama o nesolidnich papirovych deskach nebo delanim obecnych zaveru podle nekoho, kdo misto hrani šmirgluje kytaru trsatkem.

PS: Uvadet se nekde hned agresivni konfrontaci, neni uplne nejstastnejsi metoda.
Jestli tedy chces komunikovat a diskutovat a ne jenom ukázat světu svoji pravdu.
Díky za věcnou a klidnou reakci. Někdy si říkám, podobně jako Prskyn, proč jsou ti Martinisté takoví urputní? :lol: Jako by nestačilo říci: ,,Raději mám Martiny" - oni hned s nesmysly o papírových deskách :roll:
Nemám potřebu se někde "uvádět", pouze jsem přispěl do VEŘEJNÉHO fóra svojí zkušeností s kytarami Furch. Někomu to při výběru kytary třeba pomůže. Nejde o agresi, pouze nevidím důvod kytary Furch nekriticky oslavovat - podle mě jsou docela drahé a nenabízejí nijak oslnivý zvuk. Resp. jiní výrobci dokážou vyrobit podobné nebo i lepší kytary a za méně peněz. Viz např. uvedený nejlevnější celomasivní Martin stojí méně než podobný Furch a to je cena Martinu zatížená i dopravou a případným clem. A dále mám výhrady ke zpracování (viz pofidérní lak nebo špatně slepená a po měsíci rozlepená deska, kterou hodili na zákazníka)
Ale ekonomicky firmě Furch fandím - je to česká firma a platí tady daně, takže ať si lidi její výrobky kupují. Akorát ne já.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

petrxyz píše: 14.03.2025 1:36
Ahasver píše: 1.03.2025 12:39
hyenik píše: 1.03.2025 10:23 Je super ze dnes uz si kazdy si muze vybrat dle sveho vkusu, ucha, penezenky, stylu atd

Neni vubec nutne si to obhajovat hoaxama o nesolidnich papirovych deskach nebo delanim obecnych zaveru podle nekoho, kdo misto hrani šmirgluje kytaru trsatkem.

PS: Uvadet se nekde hned agresivni konfrontaci, neni uplne nejstastnejsi metoda.
Jestli tedy chces komunikovat a diskutovat a ne jenom ukázat světu svoji pravdu.
Díky za věcnou a klidnou reakci. Někdy si říkám, podobně jako Prskyn, proč jsou ti Martinisté takoví urputní? :lol: Jako by nestačilo říci: ,,Raději mám Martiny" - oni hned s nesmysly o papírových deskách :roll:
Nemám potřebu se někde "uvádět", pouze jsem přispěl do VEŘEJNÉHO fóra svojí zkušeností s kytarami Furch. Někomu to při výběru kytary třeba pomůže. Nejde o agresi, pouze nevidím důvod kytary Furch nekriticky oslavovat - podle mě jsou docela drahé a nenabízejí nijak oslnivý zvuk. Resp. jiní výrobci dokážou vyrobit podobné nebo i lepší kytary a za méně peněz. Viz např. uvedený nejlevnější celomasivní Martin stojí méně než podobný Furch a to je cena Martinu zatížená i dopravou a případným clem. A dále mám výhrady ke zpracování (viz pofidérní lak nebo špatně slepená a po měsíci rozlepená deska, kterou hodili na zákazníka)
Ale ekonomicky firmě Furch fandím - je to česká firma a platí tady daně, takže ať si lidi její výrobky kupují. Akorát ne já.
Ty jo... ty budes mistr na konflikty, vid? :D
Ke zvuku Furchu maly poznatek... spodni, stredni a vysoke spektrum tonu umoznuji kytaristovi tyhle kytary ridit jak v barevnem, tak i dynamickem vyrazu. O tom je Furch. Pokud jsi jiz dospely hrac, tak bys to vedel. U Furch kytar neplati, ze maji vyraznejsi basy nebo vysky. Plati naopak, ze vyrazne je to, co chce hrac. A tuto moznost svobodneho rozhodovani nabizi mozna tak jeste Taylor. U jinych vyrobcu musis jit po konkretnich kusech, u Furcha je to jedno, tam je konzistence prakticky stejna
himself

Příspěvek od himself »

Nojo, když nemá někdo potřebu se uvádět, není to podle mě moc dobrý. Česká fóra jsou malinká, jsou to skoro uzavřené komunity. Řešil jsem teď něco na jednom motoristickém a musel jsem být dost servilní, aby na mě zareagovali :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nemusíš být servilní, ale jako nováček vletět třeba do vlákna Škoda,
že na základě jednoho případu je celá značka naho*vno a předražená proti Mercedesu.... není úplně diplomatické ;)
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Nojono, minulý týden prvních 6 příspěvků na fóru a vyvolané konflikty hned ve dvou vláknech. Napadá mě krásná písnička od FNM takhle na pátek a sice The Gentle Art Of Making Enemies. ;-)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 14.03.2025 8:57 Nojo, když nemá někdo potřebu se uvádět, není to podle mě moc dobrý. Česká fóra jsou malinká, jsou to skoro uzavřené komunity. Řešil jsem teď něco na jednom motoristickém a musel jsem být dost servilní, aby na mě zareagovali :)
No, zrovna autíčkáři :D To je banda sama pro sebe :D
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

himself píše: 14.03.2025 8:57 Nojo, když nemá někdo potřebu se uvádět, není to podle mě moc dobrý. Česká fóra jsou malinká, jsou to skoro uzavřené komunity. Řešil jsem teď něco na jednom motoristickém a musel jsem být dost servilní, aby na mě zareagovali :)
Uzavřenost diskuzních komunit vede k tomu, že lidé jsou s narůstajícím počtem příspěvků stále více přesvědčeni o své důležitosti. A když se potom někdo přijde opravdu na něco zeptat, dostane se mu místo rady odpověď, aby hledal ve fóru a nezdržoval radu starších. :)
A když někdo nedejbože projeví "odlišný názor", je označen za směšného, agresivního nebo rovnou idiota s nulovou relevancí.... :D
Běžný kolorit u lidí, kterým se stýská po mazácké vojně.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“