Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
petrxyz

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od petrxyz »

Prskyn píše: 14.03.2025 12:47 No, zrovna autíčkáři :D To je banda sama pro sebe :D
Autíčkáři a motorkáři si ve fórech leští ego ještě mnohem víc než hudebníci, to ti dávám za pravdu. :)
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Prskyn píše: 14.03.2025 8:04 Ty jo... ty budes mistr na konflikty, vid? :D
Ke zvuku Furchu maly poznatek... spodni, stredni a vysoke spektrum tonu umoznuji kytaristovi tyhle kytary ridit jak v barevnem, tak i dynamickem vyrazu. O tom je Furch. Pokud jsi jiz dospely hrac, tak bys to vedel. U Furch kytar neplati, ze maji vyraznejsi basy nebo vysky. Plati naopak, ze vyrazne je to, co chce hrac. A tuto moznost svobodneho rozhodovani nabizi mozna tak jeste Taylor. U jinych vyrobcu musis jit po konkretnich kusech, u Furcha je to jedno, tam je konzistence prakticky stejna
Mistr na konflikty ani ne. Ale nemusí mi na hlavu kálet kdejaký Čávo/Čavli, ne?:D
Co se týká Furchu, asi skutečně nejsem dostatečně dospělý, abych ocenil furchovskou/taylorovskou univerzálnost. Jejich konzistentnost vnímám spíš tak, že mě z jejich kytar (co jsem měl v ruce), zatím nic zásadně neoslovilo.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

petrxyz píše: 14.03.2025 15:52 Uzavřenost diskuzních komunit vede k tomu, že lidé jsou s narůstajícím počtem příspěvků stále více přesvědčeni o své důležitosti. A když se potom někdo přijde opravdu na něco zeptat, dostane se mu místo rady odpověď, aby hledal ve fóru a nezdržoval radu starších. :)
A když někdo nedejbože projeví "odlišný názor", je označen za směšného, agresivního nebo rovnou idiota s nulovou relevancí.... :D
Běžný kolorit u lidí, kterým se stýská po mazácké vojně.
Opravdu je ti tak zatěžko přiznat, žes tady nevykročil pravou nohou?
Např. ta mazácká vojna, to už není jenom pouhý argumentační faul, ale marný pokus odejít neporažen z naprosto nesmyslné přestřelky, kterou jsi rozpoutal svým nevhodným přístupem. A navic je to totalní koko*tina (což bys věděl, kdyby ses obtěžoval si na tomhle fóru něco přečíst a dopředu se trochu informoval o svých "nepřátelích")

Nekolik lidi se ti velmi slušně (vzhledem k tomu cos tady zatím předvedl), snažilo vysvětlit, ať se zklidníš, a ty se dál chováš - potýkám tvými slovy: jako idiot s nulovou relevancí.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

petrxyz píše: 14.03.2025 16:36
Prskyn píše: 14.03.2025 8:04 Ty jo... ty budes mistr na konflikty, vid? :D
Ke zvuku Furchu maly poznatek... spodni, stredni a vysoke spektrum tonu umoznuji kytaristovi tyhle kytary ridit jak v barevnem, tak i dynamickem vyrazu. O tom je Furch. Pokud jsi jiz dospely hrac, tak bys to vedel. U Furch kytar neplati, ze maji vyraznejsi basy nebo vysky. Plati naopak, ze vyrazne je to, co chce hrac. A tuto moznost svobodneho rozhodovani nabizi mozna tak jeste Taylor. U jinych vyrobcu musis jit po konkretnich kusech, u Furcha je to jedno, tam je konzistence prakticky stejna
Mistr na konflikty ani ne. Ale nemusí mi na hlavu kálet kdejaký Čávo/Čavli, ne?:D
Co se týká Furchu, asi skutečně nejsem dostatečně dospělý, abych ocenil furchovskou/taylorovskou univerzálnost. Jejich konzistentnost vnímám spíš tak, že mě z jejich kytar (co jsem měl v ruce), zatím nic zásadně neoslovilo.
Cavli je brucoun, ale casto jsou jeho vyjadreni legitimni a overitelne.
Nemuzes prece vyvolavat dojem, ze vyrobce Furch dava na trh kytary nekvalitne vyrobene ci s nachylnosti k praskani horni desky, kdyz sam jsi zadneho nevlastnil a tedy nesdilis odobni zkusenost. Stejne tak posuzovat kvalitu lakovani ci vubec jine kvalitativni aspekty. Nic z toho, co jsi zde napsal, nevychazi z tve osobni zkusenosti. Pak se nediv, ze dostanes za usi.
Kdybys napsal, ze ti Furch nesedi a neobkecaval to, tak se ti dostalo maximalne odpovedi viz Hyenik... je dobre, ze si dnes muze kazdy vybrat, co mu vyhovuje... Ale plivnuti na v podstate leadera pouzivani novych postupu a technologii v oblasti seriove vyroby akustickych kytar je nejen neslusne, ale i povrchni a docela dost hloupe. A ventilovat tohle na foru o kytarach Furch, ktere patri k naproste spicce ve svete kytar...
Jedine, co ti mohu doporucit, je zacit od prvni stranky tohoto vlakna. Kdyz budes pozorne cist, uvedomis si neustaly progress a predevsim usili v budovani znacky.
Kdyz uz tu zaznelo ti autickari... Furch je BMW mezi kytarami
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Prskyn píše: 14.03.2025 17:18 Kdyz uz tu zaznelo ti autickari... Furch je BMW mezi kytarami
řekl bych spíš Audi - náskok díky technice ;)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

hyenik píše: 14.03.2025 17:55
Prskyn píše: 14.03.2025 17:18 Kdyz uz tu zaznelo ti autickari... Furch je BMW mezi kytarami
No jo, ale kdo vlastni RR? :D
...a nebude trvat dlouho... a Furch... to uz samozrejme prehanim
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Prskyn píše: 14.03.2025 17:58
To jste mě chlapci rozesmáli, protože zrovna BMW a Audi považuju za přetechnizovanou a nespolehlivou bídu pro snoby. :D
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

petrxyz píše: 15.03.2025 12:12
Prskyn píše: 14.03.2025 17:58

To jste mě chlapci rozesmáli, protože zrovna BMW a Audi považuju za přetechnizovanou a nespolehlivou bídu pro snoby. :D
No vidíš, tak to ber jako znamení, že se svým vystupováním a útočným stylem jsi zde, jak Ti bylo opakovaně naznačeno, úplně mimo. Chtěl-li jsi zde na fóru udělat reklamu kytarám Martin, měl jsi jít do příslušného vlákna a tam je chválit. Jít na to tak, že ve vláknu Furch začnu plivat (navíc silně absurdními obviněními) na tuto (mimochodem, výbornou) značku, o které toho evidentně mnoho nevím, a tím udělám reklamu kytarám Martin, je silně kontraproduktivní...
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Prskyn píše: 14.03.2025 17:18 Cavli je brucoun, ale casto jsou jeho vyjadreni legitimni a overitelne.
Nemuzes prece vyvolavat dojem, ze vyrobce Furch dava na trh kytary nekvalitne vyrobene ci s nachylnosti k praskani horni desky, kdyz sam jsi zadneho nevlastnil a tedy nesdilis odobni zkusenost. Stejne tak posuzovat kvalitu lakovani ci vubec jine kvalitativni aspekty. Nic z toho, co jsi zde napsal, nevychazi z tve osobni zkusenosti. Pak se nediv, ze dostanes za usi.
Kdybys napsal, ze ti Furch nesedi a neobkecaval to, tak se ti dostalo maximalne odpovedi viz Hyenik... je dobre, ze si dnes muze kazdy vybrat, co mu vyhovuje... Ale plivnuti na v podstate leadera pouzivani novych postupu a technologii v oblasti seriove vyroby akustickych kytar je nejen neslusne, ale i povrchni a docela dost hloupe. A ventilovat tohle na foru o kytarach Furch, ktere patri k naproste spicce ve svete kytar...
Jedine, co ti mohu doporucit, je zacit od prvni stranky tohoto vlakna. Kdyz budes pozorne cist, uvedomis si neustaly progress a predevsim usili v budovani znacky.
Člověk, který označuje lidi za idioty není bručoun, ale vůl. :D

K tomu, abych popsal, co jsem viděl, nemusím Furch vlastnit.
Takže to zopakuju - viděl jsem Furch blue řady starý 1 měsíc!!! po nákupu, který měl popraskanou přední desku. Resp. po měsíci se na to přišlo - mohla být klidně popraskaná už z výroby a majitel si toho nevšiml. Kytaru jsem měl v ruce a viděl ji i můj známý, který opravuje nástroje - že prý byla špatně slepená, protože při řezání desky došlo ke stržení let. Uznávám, že se to může stát. Očekával bych ale, že slušný výrobce se k tomu postaví tak, že kytaru vymění za jinou nebo na svoje náklady vymění přední desku. Furch to ovšem "hodil" na zákazníka, že si popraskání způsobil sám, záruka nezáruka. Což považuju za nehoráznost a pohrdání zákazníkem. I celomasivní kytara, pokud není z papíru, musí něco vydržet a když za ni zákazník vysolí měsíční plat, měl by mít jasnou záruku, že se při běžném používání nerozpadne. Ne každý ale má chuť se s nimi soudit.

Ať si ve Furchu klidně inovují, je to jejich marketing. Mě jako potenciálního zákazníka inovace při výrobě kytar ale vůbec nezajímají. Řekl bych, že inovace ocení asi hlavně milovníci BMW a Audi. :D Mě zajímá pouze výsledný zvuk. A na ten má hlavní vliv použitý materiál a konstrukce. Není žádné tajemství, že to nejlepší v oblasti kytar bylo zřejmě už dávno vynalezeno, jako u aut.

K materiálům - proč proboha používá Furch i na kytary nejvyšších řad na sedlo a nultý pražec TUSQ jako na nejlevnějších čínách? Inovace? :D Kost má lepší vlastnosti jen za pár stovek navíc. Všechny Martin kytary vyšších řad mají kost. A také mají krk z jednoho kusu dřeva, nedolepují hlavu, tj. materiálem se nešetří. "Inovátoři" Furch a Taylor dolepují, mám ten dojem.

Kecy starých mazáku o tom, kdo je povrchní, hloupý, neslušný a zaslouží dostat za uši si s kolegou Hyenikem sdílejte spolu. Díky. :D
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Ahasver píše: 15.03.2025 13:40 No vidíš, tak to ber jako znamení, že se svým vystupováním a útočným stylem jsi zde, jak Ti bylo opakovaně naznačeno, úplně mimo. Chtěl-li jsi zde na fóru udělat reklamu kytarám Martin, měl jsi jít do příslušného vlákna a tam je chválit. Jít na to tak, že ve vláknu Furch začnu plivat (navíc silně absurdními obviněními) na tuto (mimochodem, výbornou) značku, o které toho evidentně mnoho nevím, a tím udělám reklamu kytarám Martin, je silně kontraproduktivní...
Pokud se Furch řadí do špičky výrobců, s kým jiným by se měl srovnávat než s Martinem? Není to reklama na Martin nebo plivání na Furch. Ať si každý kupuje, co se mu líbí. Ale nejsme tady snad v Severní Korei, abych musel povinně chválit a mávat vlaječkou Furch. :D Uvedl jsem negativní zkušenost s Furchem, což musí značka unést. Už jsem tady psal, že mně osobně Furch jako firma vůbec nevadí a jsem rád, že prosperují, zaměstnávají lidi a prodávají po světě. Že bych si já jejich kytaru momentálně nekoupil (i z výše uvedených důvodů) je jiná věc.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

petrxyz píše: 15.03.2025 13:46
Prskyn píše: 14.03.2025 17:18 Cavli je brucoun, ale casto jsou jeho vyjadreni legitimni a overitelne.
Člověk, který označuje lidi za idioty není bručoun, ale vůl. :D

K tomu, abych popsal, co jsem viděl, nemusím Furch vlastnit.
Takže to zopakuju - viděl jsem Furch blue řady starý 1 měsíc!!! po nákupu, který měl popraskanou přední desku. Resp. po měsíci se na to přišlo - mohla být klidně popraskaná už z výroby a majitel si toho nevšiml. Kytaru jsem měl v ruce a viděl ji i můj známý, který opravuje nástroje - že prý byla špatně slepená, protože při řezání desky došlo ke stržení let. Uznávám, že se to může stát. Očekával bych ale, že slušný výrobce se k tomu postaví tak, že kytaru vymění za jinou nebo na svoje náklady vymění přední desku. Furch to ovšem "hodil" na zákazníka, že si popraskání způsobil sám, záruka nezáruka. Což považuju za nehoráznost a pohrdání zákazníkem. I celomasivní kytara, pokud není z papíru, musí něco vydržet a když za ni zákazník vysolí měsíční plat, měl by mít jasnou záruku, že se při běžném používání nerozpadne. Ne každý ale má chuť se s nimi soudit.

Ať si ve Furchu klidně inovují, je to jejich marketing. Mě jako potenciálního zákazníka inovace při výrobě kytar ale vůbec nezajímají. Řekl bych, že inovace ocení asi hlavně milovníci BMW a Audi. :D Mě zajímá pouze výsledný zvuk. A na ten má hlavní vliv použitý materiál a konstrukce. Není žádné tajemství, že to nejlepší v oblasti kytar bylo zřejmě už dávno vynalezeno, jako u aut.

K materiálům - proč proboha používá Furch i na kytary nejvyšších řad na sedlo a nultý pražec TUSQ jako na nejlevnějších čínách? Inovace? :D Kost má lepší vlastnosti jen za pár stovek navíc. Všechny Martin kytary vyšších řad mají kost. A také mají krk z jednoho kusu dřeva, nedolepují hlavu, tj. materiálem se nešetří. "Inovátoři" Furch a Taylor dolepují, mám ten dojem.

Kecy starých mazáku o tom, kdo je povrchní, hloupý, neslušný a zaslouží dostat za uši si s kolegou Hyenikem sdílejte spolu. Díky. :D
Chlapce...
Uvedomujes si, jakej ses kaspar? Co nam vlastne chces rict? Proc tady ses?
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Prskyn píše: 15.03.2025 14:28 Chlapce...
Uvedomujes si, jakej ses kaspar? Co nam vlastne chces rict? Proc tady ses?
https://www.youtube.com/watch?v=zWO36L4W2Eg
Člověče, to chce klid. :D
Nechci "vám" (starým mazákům) říct nic. Pouze jsem přispěl do veřejného fóra se svou zkušeností. Jako kdokoliv jiný zde. A někdo si ji třeba časem najde a bude považovat za užitečnou. To je vše.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Tak rad bych veril, ze je to opravdu vse :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

OK, ono to bylo jasné v podstatě hned (protože takovýchhle "zkušených diskutérů" jsem potkal na forech uz dost a projev s průběhem a závěrečným průjmem je vždycky stejný), ale i tak je to zřejmě nejrychleji získaný status nepřítele, tedy sbohem a šáteček :)
Proč by vlastně někdo měl ztrácet drahocený čas s takovýmhle exemplářem xyz? (dosaďte si každý svoje sprosté slovo dle libosti)
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

hyenik píše: 15.03.2025 14:47 OK, ono to bylo jasné v podstatě hned (protože takovýchhle "zkušených diskutérů" jsem potkal na forech uz dost a projev s průběhem a závěrečným průjmem je vždycky stejný), ale i tak je to zřejmě nejrychleji získaný status nepřítele, tedy sbohem a šáteček :)
Proč by vlastně někdo měl ztrácet drahocený čas s takovýmhle exemplářem xyz? (dosaďte si každý svoje sprosté slovo dle libosti)
Zlatá slova! (už už jsem se chystal, ale vím že by to nemělo cenu, snažit se vysvětlit, že TUSQ není oním plastem, používaným na nejlevnější kytary. Je to dost drahý kompozit (obvykle dražší než kost) a Furch ví moc dobře, proč ho na kytary dává (o úsporu rozhodně nejde). Zažil jsem už více lidí, kteří (obvykle po radách jistého p. Přindiše) svého Furcha ,,vylepšili" kostí...a pak litovali s tím, že ,,to teď není ono" a rádi se vrátili k TUSQu.
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

hyenik píše: 15.03.2025 14:47 OK, ono to bylo jasné v podstatě hned (protože takovýchhle "zkušených diskutérů" jsem potkal na forech uz dost a projev s průběhem a závěrečným průjmem je vždycky stejný), ale i tak je to zřejmě nejrychleji získaný status nepřítele, tedy sbohem a šáteček :)
Hele ty "exempláři xyz (dosaď si sám)".... :D
V první řadě bys měl dodržovat pravidla fóra, nemoralizovat, chovat se slušně, nedadávat a nevyzývat ke sprostým nadávkám na mě a neoznačovat mě jako "nepřítele" jen proto, že jsem si o kytarách Furch dovolil napsal něco, co dostatečně neadoruje firmu, což ty nedokážeš přenést přes srdce. Neutrácej svůj drahocenný čas čtením toho, co jsem napsal a nech to tomu, kdo si to bude chtít přečíst. Díky. :D
petrxyz

Příspěvek od petrxyz »

Ahasver píše: 15.03.2025 18:06 Zlatá slova! (už už jsem se chystal, ale vím že by to nemělo cenu, snažit se vysvětlit, že TUSQ není oním plastem, používaným na nejlevnější kytary. Je to dost drahý kompozit (obvykle dražší než kost) a Furch ví moc dobře, proč ho na kytary dává (o úsporu rozhodně nejde). Zažil jsem už více lidí, kteří (obvykle po radách jistého p. Přindiše) svého Furcha ,,vylepšili" kostí...a pak litovali s tím, že ,,to teď není ono" a rádi se vrátili k TUSQu.
Sedlo TUSQ mám z výroby na kytaře za 5000. A bylo i na nejnižší celomasivní Martin D-10, kde jsem ho vyměnil za kost, což kytaře výrazně zvukově pomohlo. Všichni výrobci u vyšších modelů používají kost, takže proč u Furcha používají TUSQ, je mi záhadou. Ale rád se nechám poučit - jen do toho.
Zatím nadále souhlasím s jistým p.Přindišem, že plast patří do tříděného odpadu. :D
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Tady ale nejde o "ochranu znacky". Tady jde celou dobu o tvou argumentaci, ktera prozatim neprinasi zadnou legitimni informaci, mile xyz. Prozatim jsi docela solidni vzorek jedince, ktety zapada do zakladnich vzorcu psychoanalyzy.
Zkus svou osobni frustraci ventilovat v diskuznich forech na seznamu, tam zapadnes a ani se nad tebou nikdo nepozastavi. Nebo zvedni zadek a jdi neco vytvorit. Cokoliv.

Poustet se do Hyenika, to vyzaduje opravdu velkou davku ne-sebereflexe. Velmi kratkozrake a hloupe.
Ahasver

Příspěvek od Ahasver »

petrxyz píše: 15.03.2025 18:26
Ahasver píše: 15.03.2025 18:06 Zlatá slova! (už už jsem se chystal, ale vím že by to nemělo cenu, snažit se vysvětlit, že TUSQ není oním plastem, používaným na nejlevnější kytary. Je to dost drahý kompozit (obvykle dražší než kost) a Furch ví moc dobře, proč ho na kytary dává (o úsporu rozhodně nejde). Zažil jsem už více lidí, kteří (obvykle po radách jistého p. Přindiše) svého Furcha ,,vylepšili" kostí...a pak litovali s tím, že ,,to teď není ono" a rádi se vrátili k TUSQu.
Všichni výrobci u vyšších modelů používají kost
Vážně? Taylor není zařazen mezi ,,všechny výrobce"?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Prskyn píše: 15.03.2025 18:34 Poustet se do Hyenika, to vyzaduje opravdu velkou davku ne-sebereflexe.
Ale klidně, rád se nechám ubít argumenty :)
Jenomže zatím jsou to jenom "šachy s holubem"

PS: Protože podobných "přestřelek" už mám za sebou bohužel větší než malé množství, tak jsem automaticky přešel na mód ignorace a všem to doporučuju.
Je to jediné relativně bezbolestné vybruslení z této žumpy internetových hádek, které bohužel mají jenom poražené a zůstane po nich pouze pachuť negace.
Naposledy upravil(a) hyenik dne 15.03.2025 19:58, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“