Trable s novou kytarou
Pravidla fóra
Re: Trable s novou kytarou
Pokud jsou snímače hodně silné a přenáší i ten "balast", třeba jsou moc blízko strunám. Zkus je dát níž - dál od strun. Tím by se mohly snížit i ty parazitické zvuky.
Ne, že bych chtěl být za každou cenu v opozici, ale nemůžu si pomoct, podle mě je to obráceně. Pro dobrý zvuk je kvalitní snímač základ. Nevím o nikom, kdo by si dal na dobrou kytaru snímače ze Squiera a pochvaloval si to. Když dáš zahuhlanej snímač na sebelepší kytaru, zvuk bude zahuhlanej. Když si dáš před pusu megafon, bude slyšet megafonové skřehotání, i kdybys zpíval sebelíp. Když budeš sice řvát, ale použiješ kvalitní mikrofon, bude slyšet krásnej řev.torst píše: 17.03.2025 10:25 "A dovolím si ještě poznámku: výměna snímačů samospásná NENÍ, na dobré kytaře budou slabší snímače hrát slušně, špatné kytaře dobré snímače nepomohou."
Přesně tohle jsem se snažil nadhodit.
I špatná kytara musí s kvalitním snímačem znít líp než se špatným.
OK, klidně si to mysli. Nerad bych se znovu dostal do Tvých snů.
SH-4 a SH-1 za bezkonkurenční cenu 2500 za oba. To by se vyplatilo:
https://hudebnibazar.cz/prodej-seymour- ... /ID670377/
https://hudebnibazar.cz/prodej-seymour- ... /ID670377/
Kup si ty snímače, ať již je osadíš nebo ne. Můžou se hodit do jiné tvé budoucí kytary. Doma má být vždy víc osazených picků, kobylek, tremol, a hlavně snímačů, v záloze, než má člověk kytar.
WTW: Jestli ten snímač, o kterém píšeš, byl humbucker s uchycením pružinou do ozvučného otvoru kytary, tak ten na to, že byl tuzemské výroby a hlavně na svou dobu, nebyl vůbec špatný.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Vyhodil jsem z japonské Ibanez Duncana, kterej hrál hrozně, dal místo něj snímač z Cortky a pochvaluju si to.petrxyz píše: 17.03.2025 23:43 Nevím o nikom, kdo by si dal na dobrou kytaru snímače ze Squiera a pochvaloval si to.
WTW: Ty snímače se jmenovaly myslím Sirius. Dodnes jeden mám, používám ho v akustice a je fakt dobrej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
WTW
Alan Entwistle snímače nie sú nejaký sh*t. Nehral som na tej Vintage, ale nedali by tam niečo podradné, pred tým tam dávali Wilkinson a tie boli dobré. Teraz som predal jeden celý set Alan Entwistle HSS a výborné snímače.
https://entwistlepickups.myshopify.com/
To je trochu divoké porovnávať zvuk normálneho hambakru s nejakým prerobeným snímačom na španielku.
Podla mňa neni až taký rozdiel v hlasitosti snímaču do aparátu, či má napr. 6,7 K alebo 12-14 K.
Ten rozdiel je hlavne v tom, ako ho môžeš skresliť, nagainovať, zhruba.
Ani aktívny snímač nemusí byť nejak silnejší jak pasív do aparátu a podla mňa ani neni.
Mne sa to nezdá, že by aj na lacnú Jackson metalku gitku dali zlé snímače.
Teraz som starý Mighty Mite Telecaster nahodil na robený Strat a fakt výborný zvuk, aj na šťavu. Možno 40 ročný aj viac snímač. V Galaxiske neboli dobré snímače ani náhodou, zato v Diamantke, to sa už dalo a dokonca nebrumeli a nehrali až tak zle.
No a možno blbá otázka, ale keď hráš po 30-tich rokoch a chceš hrať metal, vieš dusiť ? Teda palm muting, lebo, keď chceš dž dž a nevieš to, tak jasné, že ti z toho leze pazvuk a pískanie, zvlášť, keď to blbo hráš na flažolete, trebárs na Áčku.
Alan Entwistle snímače nie sú nejaký sh*t. Nehral som na tej Vintage, ale nedali by tam niečo podradné, pred tým tam dávali Wilkinson a tie boli dobré. Teraz som predal jeden celý set Alan Entwistle HSS a výborné snímače.
https://entwistlepickups.myshopify.com/
To je trochu divoké porovnávať zvuk normálneho hambakru s nejakým prerobeným snímačom na španielku.
Podla mňa neni až taký rozdiel v hlasitosti snímaču do aparátu, či má napr. 6,7 K alebo 12-14 K.
Ten rozdiel je hlavne v tom, ako ho môžeš skresliť, nagainovať, zhruba.
Ani aktívny snímač nemusí byť nejak silnejší jak pasív do aparátu a podla mňa ani neni.
Mne sa to nezdá, že by aj na lacnú Jackson metalku gitku dali zlé snímače.
Teraz som starý Mighty Mite Telecaster nahodil na robený Strat a fakt výborný zvuk, aj na šťavu. Možno 40 ročný aj viac snímač. V Galaxiske neboli dobré snímače ani náhodou, zato v Diamantke, to sa už dalo a dokonca nebrumeli a nehrali až tak zle.
No a možno blbá otázka, ale keď hráš po 30-tich rokoch a chceš hrať metal, vieš dusiť ? Teda palm muting, lebo, keď chceš dž dž a nevieš to, tak jasné, že ti z toho leze pazvuk a pískanie, zvlášť, keď to blbo hráš na flažolete, trebárs na Áčku.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
jj, to jsou přesně oni. Myslím, že dnes se už nic podobného nedělá.Pawlik píše: 18.03.2025 12:17 WTW: Jestli ten snímač, o kterém píšeš, byl humbucker s uchycením pružinou do ozvučného otvoru kytary, tak ten na to, že byl tuzemské výroby a hlavně na svou dobu, nebyl vůbec špatný.
Hele, to není blbá otázka. Nicméně to jediné mi jde i po těch letechmirostrat píše: 18.03.2025 15:46 WTW
-
Stanley Glazoff
No bacha,Vaiovy kytary jsou olšové.Taky ten jeho evolution se nehodí na běžné RG,aspoň neznám nikoho,komu by se to líbilo.570 mám,je tam super distortion u kobyly,a dělá to přesně to,co od řady RG čekám.torst píše: 15.03.2025 16:16 mám starší kompilaci RG 550/570. Moc jsem jí nepoužíval, noname snímače, ale hlavně tenoučký krk= tenčí zvuk bez basů (hlavně na dždž). Nedávno jsem dal ke kobyle "čočkový" Bluebucker z nějaké Cortky. Výrazně to pomohlo, basy přibyly! Konečně jsem pochopil jak to asi S. Vai dělá, že mu ty párátka hrajou tak "dospěle". Nechtěl jsem zůstat na 1/2 cesty, koupil jsem SD SH-6 (měl jsem je na Krameru a špice!). Na Ibaneze s ním šel zvuk zas do kopru - zbytečně ostré výšky a basy zas pryč. Vrátil jsem Cort Blue a je to geniální spojení !!(už je poptávám na HB!).
Ale že by ta kytara před tím hrála špatně, diametrálně jinak, s pazvukama, nezněle a pod. - absolutní ptákovina!
P1130991.JPG
Stanley: Tak daleko mé poznatky nesahají, ale věřím. Dík za poučení.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tak to rozhodně.starypard píše: 18.03.2025 8:51 Kup si ty snímače, ať již je osadíš nebo ne. Můžou se hodit do jiné tvé budoucí kytary. Doma má být vždy víc osazených picků, kobylek, tremol, a hlavně snímačů, v záloze, než má člověk kytar.
Podle následujícího videa prodávají dobré kopie na Aliexpresu (A- Seymour Duncan, B - Aliexpress):
https://www.youtube.com/watch?v=4jewAkYKhU4
https://www.aliexpress.com/item/3285925 ... 70e8y3bVkB
Originál jsem odhadl správně, ale spíš podle pocitu, jistej jsem si vůbec nebyl. Takže docela dobrá varianta upgradu za 1000Kč.
Snímač Cort může být dobrá kopie něčeho, viz výše, a třeba do té kytary sedí lépe než ten SD, přesto si myslím, že SH6 nemůže hrát úplně hrozně.torst píše: 18.03.2025 14:41 Vyhodil jsem z japonské Ibanez Duncana, kterej hrál hrozně, dal místo něj snímač z Cortky a pochvaluju si to.
Výšeuvedený pár SH1 a SH4 jsem měl v Diamantce a paráda. Když jsem koupil LP Vintage s touž kombinací, SH4 byl nepoužitelný, zvuk se hltil basama. Dal jsem slabý noname (prý DiMarzio) a skvělé. (SH1 u krku v pořádku).
SH6 na Krameru skvělý, na RG špatný. Howk.
SH6 na Krameru skvělý, na RG špatný. Howk.
Jestli to nebude tím, že SH6 nemá spodní pásmo tak výrazné, má přidané středy a výšky. JB (SH4) má oproti němu středy (výrazně) a výšky nižší. Navíc SH6 má keramický magnet, zatímco SH4 AlNiCo5. Takže SH6 do kytar s plným spodkem, SH4 naopak do ostřejších - osvědčil se mi třeba v kombinaci se singly ve Stratu, kde jeho temnější zabarvení se potlačí díky 250kOhm poťáku.
Prostě dobrý snímač není jen o značce, ale o jeho vlastnostech a velmi záleží na jakou kytaru se zvolí.
Edit: Opravil jsem "AlNiCo"
Prostě dobrý snímač není jen o značce, ale o jeho vlastnostech a velmi záleží na jakou kytaru se zvolí.
Edit: Opravil jsem "AlNiCo"
Naposledy upravil(a) krasty dne 20.03.2025 9:49, celkem upraveno 1 x.
Mě tohle dost vyškolilo. Celou kariéru jsem na typy snímačů dlabal, až na těch dvou kytarách jsem pochopil, že nejde jakýkoli na jakoukoli.
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel podobnou zkusenost s SH4 v kopii LP do Vintage. S tim Duncanem u kobylky to bylo moc zabasovany, ted tam je slabsi RM Alnico Bridge a je to super.
Hraju výhradně na šrot.
Abu: U mě jako přes kopírák totéž. Stejná kytara a snímač.
JB je hlavne dobry do fendrackej menzury. Do LP je skvely, ak je to LP vyskovejsie a dravejsie.
Do huhlavych a temnych gitar je SH6 urcite lepsi. To su take vseobecne generalizacie ale.
Mal som kombo SH4/SH2 v harlej bentonke LP a tam to bol chirurgicky cisty, ale mrtvy a nudny ton, ta si pytala daco surovsie.
Do huhlavych a temnych gitar je SH6 urcite lepsi. To su take vseobecne generalizacie ale.
Mal som kombo SH4/SH2 v harlej bentonke LP a tam to bol chirurgicky cisty, ale mrtvy a nudny ton, ta si pytala daco surovsie.
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
Tak abych to uzavřel. Jackson putuje zpět, místo něho jsem pořídil Ibanez GRG170 a ta už zcela naplnila mé očekávání. Při zpětném porovnání musím konstatovat, že obě kytary mají na humbuckerech velmi podobný zvuk. Jen ten Jackson tam má ty nehezké frekvence, které některé rify znečitelňují. Takže si myslím, že výměna snímačů (minimálně toho u kobyly) by to vyřešila. Ono by stačilo asi opravdu málo.
Kdyby to náhodou někdy někoho zajímalo, tak ještě porovnání, co se týče seřízení.
Jackson JS22 dorazil v nehratelném stavu, krk prohnutý na druhou stranu, struny drnčely téměř ve všech polohách, nultý pražec proříznutý jen do půlky, takže první poloha velmi obtížně hratelná a absolutně neladící. Myslím, že pro neznalého začátečníka by to bylo dost frustrující. Krk jsem jen hodil na "správnou stranu" a kameny na kobylce zvedl tak, aby struny drnčely jen minimálně, čímž jsem se dostal na celkem nepěkně vysoký dohmat. Jasně je to levná kytara, s tím je nutné počítat.
O to víc mě ale překvapilo GRG. To stačila jen naladit, dohmat v 12. poloze 2 mm. To jsem nečekal. Do budoucna ještě trochu proříznu ořech, časem případně srovnám krk a zahladím konce pražců.
No a když to půjde tak někdy nová, lepší kytara
Kdyby to náhodou někdy někoho zajímalo, tak ještě porovnání, co se týče seřízení.
Jackson JS22 dorazil v nehratelném stavu, krk prohnutý na druhou stranu, struny drnčely téměř ve všech polohách, nultý pražec proříznutý jen do půlky, takže první poloha velmi obtížně hratelná a absolutně neladící. Myslím, že pro neznalého začátečníka by to bylo dost frustrující. Krk jsem jen hodil na "správnou stranu" a kameny na kobylce zvedl tak, aby struny drnčely jen minimálně, čímž jsem se dostal na celkem nepěkně vysoký dohmat. Jasně je to levná kytara, s tím je nutné počítat.
O to víc mě ale překvapilo GRG. To stačila jen naladit, dohmat v 12. poloze 2 mm. To jsem nečekal. Do budoucna ještě trochu proříznu ořech, časem případně srovnám krk a zahladím konce pražců.
No a když to půjde tak někdy nová, lepší kytara