Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)
Pravidla fóra
Re: Pochlubte se s vasim nastrojem, tim akustickym :-)
Včera jsem se stal majitelem nové Eastman E1D. Plánuju na ni napsat menší recenzi a srovnat ji s častěji zastoupenými výrobci, především Furchem. Zajímalo by vás něco konkrétního? U nás to nejsou úplně obvyklé kytary. Vybral jsem ji po docela dlouhém procesu zkoušení kytar v různých krámech, kytar kamarádů i nástrojů z druhé ruky. Moc necinká a hezky tlačí ve středech a výškách. 

- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- jak ladí (ve všech polohách)
- jak se na ni hraje (moje Epiphonka je například dost "tvrdá" i s tenkými strunami, mám tam teď kompromis 11 - aby dobře zněla, ale aby mě nestálo moc námahy na ni hrát
Hraju na kytary a mašinky
- ...EDGE...
Můj Martin 000-15SM. Už ho nějakou dobu mám, ale zas jsem nějakou dobu nebyl na fóru.
Edge: Krásná, celomahagon, to mám rád, tiše závídím 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
@rotten77 Ahoj, odpověděl jsem zde: viewtopic.php?p=823939#p823939 . Stručná odpověď na tvé otázky: uchometricky ladí, hratelnost je dobrá. Z výroby byl krk nastavený úplně rovně, závitová tyč úplně povolená, ale dohmat byl i tak bezproblémový. Já jsem si tyč napnul tak o čtvrt otáčky, protože mám rád struny trochu výš.
Tak som si povedal, že ako nový návštevník fóra sa najprv predstavím, takže: Nazdar ja som Haďák
Gitarový začiatočník-samouk.
Začal som sa učiť na gitare asi pred 2 rokmi na klasickej Yamahe C40. Potom som od kamaráta kúpil Takaminku, potom elektrickú Epihpone a koncom minulého roka som chcel skúsiť aj menšie telo, tak som splašil limitku Ibanez AEG. Všetky gitary boli kupované z druhej ruky, Epiphone aj Ibanez z bazošu. Spokojný som so všetkými
Ibanezka má nádhernú kresbu, celojavorová, vyrobená v Indonézii a podľa toho čo som dohľadal na nete vyrábaná len počas roka 2022. Bola pravdepodobne zle skladovaná, tak všetky "zlaté" komponenty sú zoxidované.
Servis si na gitarách robím sám, na Takaminke som už menil nulťák za kosť
Prvé 3-4 pražce už majú na oboch akustikách to najlepšie za sebou, tak ma pravdepodobne bude čakať trošku "práce"
Začal som sa učiť na gitare asi pred 2 rokmi na klasickej Yamahe C40. Potom som od kamaráta kúpil Takaminku, potom elektrickú Epihpone a koncom minulého roka som chcel skúsiť aj menšie telo, tak som splašil limitku Ibanez AEG. Všetky gitary boli kupované z druhej ruky, Epiphone aj Ibanez z bazošu. Spokojný som so všetkými
Ibanezka má nádhernú kresbu, celojavorová, vyrobená v Indonézii a podľa toho čo som dohľadal na nete vyrábaná len počas roka 2022. Bola pravdepodobne zle skladovaná, tak všetky "zlaté" komponenty sú zoxidované.
Servis si na gitarách robím sám, na Takaminke som už menil nulťák za kosť
Prvé 3-4 pražce už majú na oboch akustikách to najlepšie za sebou, tak ma pravdepodobne bude čakať trošku "práce"
Takamine GD11MCE-NS, Ibanez AEG-750 NT, Epiphone Les Paul Special II, Ibanez Troubadour T80N
Hezké představení, díky 
Ta Takamine vypadá jak nábytek ze šedesátých let teda, takže za mě esteticky brrrr
ale ta Ibanezka je zajímavá a líbí se mi.
Ta Takamine vypadá jak nábytek ze šedesátých let teda, takže za mě esteticky brrrr
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Minulý mesiac som si doprial poriadnu elektroakustiku. Furch Green Dc-SR SPE Master's Choice. Nakoľko je to model 2023, tak bol u Humla v celkom výraznej zľave.
celojavorova? tak to je docela mazec, to jsem jeste nevidelHado píše: 13.03.2025 10:30 Tak som si povedal, že ako nový návštevník fóra sa najprv predstavím, takže: Nazdar ja som HaďákGitarový začiatočník-samouk.
Začal som sa učiť na gitare asi pred 2 rokmi na klasickej Yamahe C40. Potom som od kamaráta kúpil Takaminku, potom elektrickú Epihpone a koncom minulého roka som chcel skúsiť aj menšie telo, tak som splašil limitku Ibanez AEG. Všetky gitary boli kupované z druhej ruky, Epiphone aj Ibanez z bazošu. Spokojný som so všetkými![]()
Servis si na gitarách robím sám, na Takaminke som už menil nulťák za kosť![]()
Prvé 3-4 pražce už majú na oboch akustikách to najlepšie za sebou, tak ma pravdepodobne bude čakať trošku "práce"![]()
483125986_985102839861827_9068550298013734614_n.jpg483381093_985763163120301_6829209630401294813_n.jpg482606370_1165623308567597_2024437506259768084_n.jpg482642728_651149661191023_429994305689463359_n.jpg
A jak jiz bylu napsano, hezke uvedeni
pekne ... at slouzi a vitej v klubuIvan.ps píše: 13.03.2025 21:04 Minulý mesiac som si doprial poriadnu elektroakustiku. Furch Green Dc-SR SPE Master's Choice. Nakoľko je to model 2023, tak bol u Humla v celkom výraznej zľave.20250131_101723.jpg
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Ďakujem. Zatiaľ trošku bojujem s tým širokým 45mm hmatníkom. Doteraz som hral iba na 43mm a tie 2mm je naozaj dosť cítiť.
ĎakujemPrskyn píše: 14.03.2025 18:31 celojavorova? tak to je docela mazec, to jsem jeste nevidel
A jak jiz bylu napsano, hezke uvedeni
Tiež som sa s tým stretol asi prvýkrát, písali tak aj na stránke Ibanez, okrem hmatníka všade javor a skutočná kresba tomu aj zodpovedá
V každom prípade je to veľmi zaujímavá gitara, to bola proste láska na prvý pohľad, keď som zbadal inzerát
njn mahagón u starej mamkyvasekh píše: 13.03.2025 10:58 Ta Takamine vypadá jak nábytek ze šedesátých let teda, takže za mě esteticky brrrr
Takamine GD11MCE-NS, Ibanez AEG-750 NT, Epiphone Les Paul Special II, Ibanez Troubadour T80N
To Hado
stejně bych ale ty mechaniky vyměnil. Je to škoda, kazí to celkovej dojem z kytary.
stejně bych ale ty mechaniky vyměnil. Je to škoda, kazí to celkovej dojem z kytary.
Protože jste hodní kluci, taky se s vámi podělím. A to z druhého konce 
Cort AP550M OP. Z inzerátu poštou, celopřekližková. Mám ji už roky. Supernízký dohmat, superměkká. Pořád při ruce. Zvuk samozřejmě nic moc, hratelnost parádní.
Cort AP550M OP. Z inzerátu poštou, celopřekližková. Mám ji už roky. Supernízký dohmat, superměkká. Pořád při ruce. Zvuk samozřejmě nic moc, hratelnost parádní.
Uff, asi se budu muset naučit dávat fotky. Bambusovou kytaru asi mnoho lidí nemá.
Uvažujem nad tým, pôvodne som sa to snažil rozleštiť - na neviditeľnom mieste na držiaku popruhu, ale zistil som, že síce rozleštením sa zbavím tých zoxidovaných miest, ale odíde aj zlatá farbaPrskyn píše: 19.03.2025 9:28 To Hado
Tak to rozhodne! Jednu som videl na bazoši, vyzerá fakt zaujímavo!starypard píše: 19.03.2025 11:53 Uff, asi se budu muset naučit dávat fotky. Bambusovou kytaru asi mnoho lidí nemá.
...to vezmes vyvojku a ustalovac... atdstarypard píše: 19.03.2025 11:53 Uff, asi se budu muset naučit dávat fotky. Bambusovou kytaru asi mnoho lidí nemá.
Jednou jsem šel do zdravotní pojišťovny jim donést dlužné mnohotisíce korun, bohužel kolem hudebních nástrojů.
Pojišťovna ten den ty peníze nedostala .....
Tak konečně onen před časem slibovaný hybrid 00 Nylon od pana kytaráře Jana Fišera.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Jan Fišer 00 Nylon
To vypadá velmi, velmi pěkně! Nějaké demo se by se mi líbilo! A základní specifikace!