Výbava pro začínající zpěvačku
Pravidla fóra
Re: Výbava pro začínající zpěvačku
Zase - k čemu to má sloužit, čeho chceš docílit?
Jestli si chceš nahrávat vystoupení, tak bez videa to stejně nikoho dneska nezajímá. Takže to chce dobrej mobil.
Ale možná se úplně pletu v zadání.
Jestli si chceš nahrávat vystoupení, tak bez videa to stejně nikoho dneska nezajímá. Takže to chce dobrej mobil.
Ale možná se úplně pletu v zadání.
-
Katka List
Jde mi o nahrávání zpěvu, jež by mi posloužilo jako zpětná vazba za účelem zlepšování zpěvu.
Tak potom stačí v zásadě cokoliv. Zvuková karta do PC může být fajn, ale pokud je to jen pro vlastní kontrolu (a ne třeba studiovou práci), tak opravdu cokoliv, co umí nahrávat zvuk (MP3 přehrávač, který umí nahrávat, telefon, tablet... Problém může být jenom to, že tyhle věcičky nemají manuální nastavení úrovně pro nahrávání, takže komprimují/ limitují, což nemusí být vždy na škodu, někdy se to dá i využít a pohrát si s vybuzením vstupu buď na výstupu zdroje signálu, třeba mixpultu, nebo prostou změnou vzdálenosti od zdroje zvuku, pokud použiješ vestavěný mikrofon). Bez další specifikace těžko poradit.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
-
Katka List
Já to budu mít opravdu jen na nahrávání zpěvu pro sebe, alespoň prozatím. Takže rozdíl mezi rekordérem a mobilem v tomto ohledu není?
Taktak. Hledal bych, až to nebude vyhovovat, protože člověk bude vědět, proč to nevyhovuje, a tudíž tušit, co hledá.
Záznam vlastního krákorání je nemilosrdně nastavené zrcadlo a málokdo obstojí sám před sebou.
Malá nevýhoda, resp, riziko počínání, spočívá v tom, že stejně tak, jako se pitvoříš sám v sobě, když zpíváš jen tak do luftu (a tedy se neslyšíš), stejně tak máš tendenci modulovat svůj hlasový projev dle toho, co slyšíš ze zvukového řetězce, který tvoří mikrofon, zesilovač, repro a akustika místnosti. To vede spolehlivě k hlasové manýře a zlozvykům ve zpěvu.
Ale, trnité jsou vlastně všechny cesty Páně, pokud je užívá člověk.
Malá nevýhoda, resp, riziko počínání, spočívá v tom, že stejně tak, jako se pitvoříš sám v sobě, když zpíváš jen tak do luftu (a tedy se neslyšíš), stejně tak máš tendenci modulovat svůj hlasový projev dle toho, co slyšíš ze zvukového řetězce, který tvoří mikrofon, zesilovač, repro a akustika místnosti. To vede spolehlivě k hlasové manýře a zlozvykům ve zpěvu.
Ale, trnité jsou vlastně všechny cesty Páně, pokud je užívá člověk.
-
Katka List
Záznam vlastního krákorání - toto označení mě opravdu pobavilo
.
Výbavu mám doma, je to dobré, jen mám problém s propojením přes Bluetooth. Koupila jsem Bose L1Pro8. V jejich aplikaci není nabídka tohoto produktu. Když jsem prozkoumala ty výrobky, které v aplikaci mají, nenašla jsem nic, co by odpovídalo L1Pro8. Budu vděčná za radu, jak nyní postupovat.
Výbavu mám doma, je to dobré, jen mám problém s propojením přes Bluetooth. Koupila jsem Bose L1Pro8. V jejich aplikaci není nabídka tohoto produktu. Když jsem prozkoumala ty výrobky, které v aplikaci mají, nenašla jsem nic, co by odpovídalo L1Pro8. Budu vděčná za radu, jak nyní postupovat.
Já tomu nějak nerozumím, měl jsem za to že koupíš něco k nahrávání a poslechu,mikrofon a zvukovku třeba a monitory + sluchátka, k čemu ta bedna Bose?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
Katka List
Tak už nic, zprovoznění Bluetooth jsem po cca hodině pátrání zjistila. Poradí mi někdo, jak tam nastavovat zvuk? Např. kde zjistit, co jak dělat? Podrobný návod u výrobku bohužel chybí.
-
Katka List
Bose mi tady bylo doporučeno,konkrétně i tento produkt. To nevím, z čeho jste tak usoudil. Ptala jsem se (původně), co by mi tu lidi poradili za výbavu pro zpěvačku. Takže mám reprobednu, mikrofon, kabel. Myslím, že to splňuje to, co jsem chtěla mít. Jen ten návod chybí. Věci na nahrávání mi tu kdosi zamítl, že to je to stejné, jako nahrávat na mobil.
-
Katka List
Nevím, co je míněno tou zvukovkou a k čemu by mi byly monitory...ale možná jsme se jen nepochopili.
jo promiň, já četl jen tvůj první příspěvek tady nahoře, nebyl jsem uplně na začátku, já reagoval na nahrávání zpěvu pro sebezdokonalení, tak nic .. : )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
-
Katka List
Jasně, v pohodě, nic se neděje.
Tak zapnutí Bluetooth už jsem pořešila. Americka help linka mi nijak zvlášť neporadila, po delší komunikaci mi ale alespoň dali kontakt na českou help linku. Ta byla mnohem lepší, pan zareagoval, byl velmi vstřícný. Návod k reprobedně měl prý být dodán ze strany prodejce (Kytary.cz). Příští týden jej dostanu do mailu.
Tak zapnutí Bluetooth už jsem pořešila. Americka help linka mi nijak zvlášť neporadila, po delší komunikaci mi ale alespoň dali kontakt na českou help linku. Ta byla mnohem lepší, pan zareagoval, byl velmi vstřícný. Návod k reprobedně měl prý být dodán ze strany prodejce (Kytary.cz). Příští týden jej dostanu do mailu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Návod zde:
https://assets.bose.com/content/dam/Bos ... o16_en.pdf
Strana 9 - Bose App Control - For specific information on how to use the Bose app, see the in-app help.
Stručné, ale víc toho nenajdeš asi ani v českém manuálu od Kytar.cz.
https://assets.bose.com/content/dam/Bos ... o16_en.pdf
Strana 9 - Bose App Control - For specific information on how to use the Bose app, see the in-app help.
Stručné, ale víc toho nenajdeš asi ani v českém manuálu od Kytar.cz.
-
Katka List
Výborně, moc děkuji
.