Laboroval s tím mládenec v tomto videu:torst píše: 27.03.2025 13:15 asi jo, už reprák dorazil, ta přední obruba je tím také polepená, takže kovový ráfek na dřevo nedolehá, Bude lepší polepit.
Ještě se zeptám, jestli někdo laboroval s tou (de)montáží krycího prkénka pod reprem, mezi bassreflexy? Mělo by to přidat basy.
Výběr reproduktoru do 1x12 reproboxu
Pravidla fóra
Re: Výběr reproduktoru do 1x12 reproboxu
dík, myslel jsem si to. mikrák rozdíl nezaznamená, možná bys to poznal stojíce před bednou. Možná.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Možná je lepší nepoužívat přechodníky, když nejsi v konvici. Je velké rizoto, že se ti to vrátí jako buzerant. 
Stoje stojíc stojíce, torsta zlobí stolice...HoSl píše: 27.03.2025 16:58 Možná je lepší nepoužívat přechodníky, když nejsi v konvici. Je velké rizoto, že se ti to vrátí jako buzerant.![]()
Kritiku beru, děkuji za ní. A to se často pasuji do ochránce češtiny a terminologické přesnosti. Sypu popel !
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Tak pokračuj v sypání za ten chybný pád v zájmeně ona.torst píše: 27.03.2025 19:51 Kritiku beru, děkuji za ní. A to se často pasuji do ochránce češtiny a terminologické přesnosti. Sypu popel !
Mně jako tobě-ti, mě jako tebe-tě ...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Můžete se podat ruce
.
A tak by to mělo bít, tak je to zprávné.
Hlavně zda to torstovi s tou novou bednou pořádně hraje...
Podělí se snámi i dojmy?
Podělí se snámi i dojmy?
Zatím fotky:
https://www.rajce.idnes.cz/torst/album/ ... ton-thiele
Večer testnu pod combem Peavey Bandit a v týdnu s Mesou. Měly by být i nahrávky.
https://www.rajce.idnes.cz/torst/album/ ... ton-thiele
Večer testnu pod combem Peavey Bandit a v týdnu s Mesou. Měly by být i nahrávky.
Na Mesu nedojde. Škoda času a deviz. Zkusil jsem s Banditem a trandovým Laneyem GC30. Porovnal jsem s mým prastarým stavěným, z dřevotřísky slepeným, polootevřeným boxem osazeným V30. Ten hraje dravým, plastickým, barevným zvukem. Thiele i se všemi dutinami, odfuky a objemem není nic jiného, než uzavřená škatule s typickým "fackujícím se" zvukem 1x12.
Thiele pomašíruje zpět k Thomannovi a Cel CL80 vrazim do současné Kustom 112. Aspoň v ní bude solidní repro.
Thiele pomašíruje zpět k Thomannovi a Cel CL80 vrazim do současné Kustom 112. Aspoň v ní bude solidní repro.
Naposledy upravil(a) torst dne 2.04.2025 9:19, celkem upraveno 2 x.
Tak už je hotovo. CL80 naládovanej do Kustom. Zítra vyzkouším vedle zkušebny.
Trochu jsem se bál, jak dopadneš - 1x12 v zavřené kisně mi taky nikdy nefungovalo, přímo Thiele jsem sice neměl, ale kdysi Marshalla a nějakou stavěnou překližkovou bednu. Openback mi vždy prostě zněl líp, ale třeba je to jen o osobní preferenci, já kupříkladu vůbec nemusím zavřené 4x12 - možná jen hraju moc potichu, ačkoliv tomu tak vždycky nebylo... Do closeback 1x12 bych zkusil strčit nějaký širokopásmovější reprák a hrál bych do toho přes koncák -> IR.
Ta Kustom teď hraje parádně. V porovnání s tou stavěnou s V30 spíš líp, napraněji. Ta V30 je sice přirozenější, ale už i malinko "obyčejná". Kustom zní dobře jak v reálu tak v nahrávce SM57. Zajímavé je, že zvuk se skoro nemění při posouvání mikráku do různých pozic. Tohle jsem zatím u žádného boxu nezažil. Závěr: laciný Kustom porazil Thiele K.O.
Ještě uvidíš, až se CL80 rozehraje. Většině repráků to prospěje. Tak aspoň jeden tip ode mě tě nezklamal. Nevím, ale já jsem s CL80 v Thiele od Checha spokojený. Ale možná není Thiele jako Thiele... Ta od Checha je fortelný kus nábytku, pronese se...torst píše: 3.04.2025 8:15 Ta Kustom teď hraje parádně. V porovnání s tou stavěnou s V30 spíš líp, napraněji. Ta V30 je sice přirozenější, ale už i malinko "obyčejná". Kustom zní dobře jak v reálu tak v nahrávce SM57. Zajímavé je, že zvuk se skoro nemění při posouvání mikráku do různých pozic. Tohle jsem zatím u žádného boxu nezažil. Závěr: laciný Kustom porazil Thiele K.O.
Torste, zkus pak třeba někdy pro srandu porovnat tvůj reálný CL80 s impulsem CL80 postovaným souběžně ve vláknu o IR - mě hraje otisk Redbacka hodně podobně jako reál...
no ale to by muselo být repro ve stejném boxu, resp. impuls vytvořený od totožného boxu, jako mám já, jinak to hrát stejně nebude.
IR´s jsem si stah, dík, jestli budu mít večer čas, tak zkusím.
V balíku je ilustrační fotka. Nějaký obecný box 1x12, větší než můj Kustom, ale nevíš jestli má otevřený, zavřený záda a td. Takže komparace nebude mít moc smysl. Impulsy testnu, ale 1x12 mi nikdy neseděly, ani moje natož cizí. Minimálně 2x12.
IR´s jsem si stah, dík, jestli budu mít večer čas, tak zkusím.
V balíku je ilustrační fotka. Nějaký obecný box 1x12, větší než můj Kustom, ale nevíš jestli má otevřený, zavřený záda a td. Takže komparace nebude mít moc smysl. Impulsy testnu, ale 1x12 mi nikdy neseděly, ani moje natož cizí. Minimálně 2x12.