Ahoj, dobrý den, zdravím všechny!
Ve světě elektrických kytar se pohybuji pouze pár měsíců a proto potřebuji Vaši pomoc:).
Jelikož mě nebavil zvuk samotné kytary koupila jsem si pedál. Bohužel mi k němu došel ale jen krátký kabel který nevím kam patří a podle nějakých videí potřebuji ještě jeden (ale vážně nevím). Takže jednoduše, můj dotaz zní - jak to všechno zapojit aby to fungovalo a zvuk kytary to opravdu změnilo? V příloze přikládám snad všechny potřebné fotky a budu si vážit jakékoliv rady nebo odkazu na kabel. Díky:)
Jak zapojit kytarový pedál
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak zapojit kytarový pedál
Zdar.
To, co máš na fotce je krátký kablík pro napájení efektu přes 9V baterii. Zapojí se jedním koncem do zdířky DC 9V a na druhý konec se přicvakne baterie. Nebo můžeš použít standardní adaptér pro napájení kytarových pedálu, tady ten tvůj pedál moc žrát nebude, vyhoví jakýkoliv 9V adaptér pro efekty s polaritou minus uprostřed.
A co se připojení kytary a komba týče, potřebuješ dva normální kytarové kabely. Kytara - pedál - kombo. Žádná věda.
To, co máš na fotce je krátký kablík pro napájení efektu přes 9V baterii. Zapojí se jedním koncem do zdířky DC 9V a na druhý konec se přicvakne baterie. Nebo můžeš použít standardní adaptér pro napájení kytarových pedálu, tady ten tvůj pedál moc žrát nebude, vyhoví jakýkoliv 9V adaptér pro efekty s polaritou minus uprostřed.
A co se připojení kytary a komba týče, potřebuješ dva normální kytarové kabely. Kytara - pedál - kombo. Žádná věda.
Hendrek píše: 29.03.2025 21:37 Zdar.
Aha, už to dává smysl! Díky moc:)
Moc od toho nečekej. To kombíčko je úplně mini a má v sobě Overdrive. To je to tlačítko ON a knoflík Gain. Takže vlastně dělá totéž co ten efekt. Efekt je kvalitní, ale hodil by se k většímu, nejlépe lampovému aparátu.
Ta napájecí propojka je trochu zbytečná. Když odšroubuješ dno, je tam prostor a placička přímo pro 9V baterii.
A pozor! Když bude uvnitř baterka, musíš po hraní vytáhnout kabel IN, jinak bude stále aktivní a vybije se. U napájení tou externí propojkou je potřeba po hraní propojku vytáhnout z efektu.
Ta napájecí propojka je trochu zbytečná. Když odšroubuješ dno, je tam prostor a placička přímo pro 9V baterii.
A pozor! Když bude uvnitř baterka, musíš po hraní vytáhnout kabel IN, jinak bude stále aktivní a vybije se. U napájení tou externí propojkou je potřeba po hraní propojku vytáhnout z efektu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)