Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
Jde o to, že při vysokým gainu a tlumených rychlejších riffech - chug, chug skoro nejde udělat to, aby ti to při zatlumení nenahoukávalo. Vůbec neřeším nějakej šum/brum ze zesilovače nebo krabiček na to mám druhý Gate ve smyčce zesilovače, který je velmi jemně nastaven.
Když zjednodušeně popíšu můj řetězec: 1. Noisegate --> v jeho smyčce je overdrive --> posílám to dál do amp inputu. V efektové smyčce zesilovače mi to jde do 2. noise gatu, který řeší jen šum --> následně delay --> reverb. Tohle mi funguje lépe než tzv. X pattern s jedním noise gatem.
Když zjednodušeně popíšu můj řetězec: 1. Noisegate --> v jeho smyčce je overdrive --> posílám to dál do amp inputu. V efektové smyčce zesilovače mi to jde do 2. noise gatu, který řeší jen šum --> následně delay --> reverb. Tohle mi funguje lépe než tzv. X pattern s jedním noise gatem.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Vyjasněny všechny tři body, a to následovně: 1) to "vy" bylo mířeno volfimu i pawlikovi najednou, takže jakože plurál, já jsem mimochodem taky "ty"
2) pawliku, úplně jsem zapomněl na singly a jejich problémy, mám všude humbuckery a ty obvykle nezlobí, omlouvám se za opominutí, 3) volfi, dž dž neumím, takže si tenhle problém vlastně moc ani neumím představit, tvoje zapojení ale úplně chápu. Já mám od zkušenějších playerů naučeno, že NG hned na začátku řetězce může nechtěně zadusit signál, zejména při práci s volume potem na kytaře, tak ho mám radši dál, až za zkreslením a před modulacemi, DD, a verby, a používám ho stejně jen v případě krajní nouze...
Volfi:
Klidně můžeš gejtovat bufferovaný signál z Petersonky.
Affordano:
On není gate jako gate a zrovna Cockblocker (který má Wolfi) je špica - takže na styl hry hned takhle "za kytarou" reaguje dost přívětivě (na gejt
).
Moje zkušenost s ním je teda odlišná od Volfiho způsobu s druhým gatem - myslím, že nejlépe funguje v X zapojení, t.j. když maká s oběma signály - s dry kytarou i se zvukem, který leze z preampu. Ale já ho používám ve studiu a ne naživo, takže nerozporuju, že bych třeba dopadl jinak, nevíme.
V mulťákách jsme asi ještě jinde - v QuadCortexu je taky hodně dobrý chytrý "adaptive gate", dokonce s funkcí sidechain (t.j. jde mu určit řídící signál "odjinud"), threshold jde nastavit různě ve scénách s higainem, crunchem - naživo naprostý uživatelský luxus.
Klidně můžeš gejtovat bufferovaný signál z Petersonky.
Affordano:
On není gate jako gate a zrovna Cockblocker (který má Wolfi) je špica - takže na styl hry hned takhle "za kytarou" reaguje dost přívětivě (na gejt
Moje zkušenost s ním je teda odlišná od Volfiho způsobu s druhým gatem - myslím, že nejlépe funguje v X zapojení, t.j. když maká s oběma signály - s dry kytarou i se zvukem, který leze z preampu. Ale já ho používám ve studiu a ne naživo, takže nerozporuju, že bych třeba dopadl jinak, nevíme.
V mulťákách jsme asi ještě jinde - v QuadCortexu je taky hodně dobrý chytrý "adaptive gate", dokonce s funkcí sidechain (t.j. jde mu určit řídící signál "odjinud"), threshold jde nastavit různě ve scénách s higainem, crunchem - naživo naprostý uživatelský luxus.
| Cruel YT | Cruel sptf
cherreda: Díky za vyjasnění, wow, tak to je trochu jiná liga a pozice takového NG na začátku řetězce je jasná, díky moudrosti HF se stále učím... Zajímavá je i ta zákulisní mediální bitva - člověk si dnes holt musí dát pozor, jak si svůj nástroj pojmenuje
.
No přece Cock, voe
. Hoši, nechci ředit téma, ale ty chytlavé sufražetky, to je mor! Kam šlápnou ...
Jen doplním info, protože Cockblocker je skoro nesehnatelný - kvalitou nejblíž mu asi je Fortin Zuul, ten jde běžně koupit.
| Cruel YT | Cruel sptf
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Na filtrování takového toho čurbesu z kytary a taky redukci feedbacuk funguje líp NS-2, tzn .expander než gate, který to prostě dřív nebo pozděj osekne. I samotný NS-2 v X-patternu funguje docela dobře, ale neumí tak rychle zavřít jako např. Zuul nebo Decimator.
Nejlepší řešení mi příjde řešení od Fractalu. Na začátku každého vstupu je vestavěný gate, kdy si můžu vybrat jestli má pracovat jako expander nebo gate a druhý si dám za preamp. Intelligent gate je naprosto precizní záležitost, nemluvě o tom, že na každý preset nebo v rámci scény můžu mít nastavenou jinou citlivost. Už i na starší generaci bylo noise-gaty na špičkové úrovni a to píšu jako noise-gate junkie
Nejlepší řešení mi příjde řešení od Fractalu. Na začátku každého vstupu je vestavěný gate, kdy si můžu vybrat jestli má pracovat jako expander nebo gate a druhý si dám za preamp. Intelligent gate je naprosto precizní záležitost, nemluvě o tom, že na každý preset nebo v rámci scény můžu mít nastavenou jinou citlivost. Už i na starší generaci bylo noise-gaty na špičkové úrovni a to píšu jako noise-gate junkie
Pedalboard 2025, celkově jsem s tím docela spokojený ikdyž to není nejmodernější výstřelek, rockboard pedalboard působí velice bytelným dojmem. Overdrive je stále v konkurzu. Poprvé jsem zkusil Squareplug konektory, jsou masivní, trochu se mi nelíbí ty dotahovací šroubky, mohl tam být z výroby nějaký pružný nerezový kroužek, na který by fungoval jako objímka. Dalo by se to dobastlit. Celé to napájí Voodoolab x8. Ještě hledám nějaký IR/DiBox, který by se mi vešel ze spod. A ten Peterson je opravdu návykový.Hicon z boku je stereo a je pouze proletován Tip a Ring, vstup bude sloužit pro připojení kvákadla atd. jen musím vyrobit nějaký rozumný Y kabel.Base plate je fajn doplněk, hezky zakryje kabely a není potřeba používat stahovací pásky atd.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Skvělá práce, vypadá to moc hezky a spolehlivě. Bez Ricochetu se neobejdeš? Na co ho používáš? Snažím se ho už nějaký čas z pedalboardu sestřelit, ale zjišťuji, že by mi taky chyběl...
Asi neobejdu, nepoužívám ho nějak extra často, ale má v repertoáru jasný místa. Nastaven na momentary, poly, oktávu nahoru a rychlý náběh i sestup.
Přesně to samé u mne. Někde to je prostě nutnost....
To je parádní profi úhledná práce. A dobré krabičky.
Mně se tyhle pedalboardy "s úložným prostorem" hodně líbí.
Akorát mi bohužel nějak nesedly. Zkusil jsem onehdy jeden nějaký předchozí Rockboard (Tvůj je novější), ale štvala mě pak výška od podlahy už jen v první řadě - třeba bych si časem zvyknul, ale nedal jsem tomu šanci a zase jsem to přerovnal do neestetického "pekáče".
Teď aktuálně jsem se teda vešel už úplně natěsno - exp. pedál je už trochu šikmo, ale nevadí. A trochu kabelový humus no... ale funkčně konečně spokojenost, tak počítám, že to chvíli vydrží. Možná se v dohledné době rozsype levný čínský momentary ftsw v levém rohu, zdá se mi už načnutý, ale ten je řešitelný.
| Cruel YT | Cruel sptf
Vyšší je, nějak mi to nevadí, ale rozhodně je to argument nad, kterým jsem ani nepřemýšlel. 
Co že to máš za kufr? Vypadá to tak akorát na QC s příslušenstvím...
Na zakázku od MusicData, dělají je z nějaké "stavebnice" Penn - plastové desky, alu boky mají několik šířek, tenhle mám od nich už druhý cca 6-7 let. Dno už jsem díky obměnám v podstatě pokryl duallockem.
| Cruel YT | Cruel sptf
Kdyžtak kamarád staví ze stavebnic tyto kufříky (různých formátů až po velké flight-cases). Doporučuji, šikovný a spolehlivý člověk
Case-pro.cz
https://sites.google.com/view/case-pro
Kuřim
Case-pro.cz
Kuřim
Dobrý tip, ale na fotkách právě jsou přesně ty těžší "rackové" kufry.vasekh píše: 9.04.2025 10:01 Kdyžtak kamarád staví ze stavebnic tyto kufříky (různých formátů až po velké flight-cases). Doporučuji, šikovný a spolehlivý člověk
Case-pro.cz
Kuřim
Ten kufr, co umí v MusicData, je trochu jiný - lehčí a líp vypadá:
viewtopic.php?p=714628#p714628
Pravděpodobně je to tohle:
https://www.penn-elcom.com/flight-case- ... s/n-case-1
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak postavit se dá leccos, to je jen o ceně vstupního materiálu v závislosti na nakupovaném množství. Což Data asi umí líp 
Zjistil jsem, že mi 11 slotů v Headrushi nestačí, tak jsem přidal 3 krabky do FX smyčky a pořád se vejdu na 60x45 cm půdorys pedalboardu i s integrovanou objímkou na stojan. Hraje to prima:
Druhý srandaboard je, pravda, trochu delší, ten ale naštěstí nikam netahám:
objímka na stojan je super
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋