Multiefekt hezky poporadku ...

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
lt.dan

Multiefekt hezky poporadku ...

Příspěvek od lt.dan »

Ahoj,

dopredu se omlouvam pokud mate nekdo dojem, ze muj dotaz byl zodpovezenej 100x .. Hledal jsem, googlil jsem, nemam furt odpoved, proto se ptam tady ...

Koupil jsem si novou kytaru - svoji prvni sedmicku - a rozhodl jsem se neco udelat se svym hranim .. Jsem kytarista z minuleho stoleti, mam kombo, 4 pedaly a malicek a pravou ruku, ktere bych si nejradsi urizl (az tedka posledni asi rok) ..

Chci 2x denne pravidelne cvicit (rano a vecer 30 minut), ale nemuzu (a ani nechci) hrat na kombo .. Rad bych updatnul svuj aparat ... Ackoliv v tom ale uz nejakou dobu lezim, tak jsem vice zmatenej nez na zacatku a ruku na srdce, proste tomu nerozumim, jak mam na to jit ... Proto prosim o radu (pokud je jakakoliv z mych domnenek nize spatne, prosim opravte me)

1) chtel bych si poridit multi-efekt (a amp modeler) abych mohl cvicit na sluchatka ... Chtel bych, aby mel multiefekt 2x vstup a 2x vystup, abych mohl mit jeste spolu s kytarou dalsi vstup na udio track (asi z pocitace) a dalsi vystup opet do pocitace kvuli recording .. Predpokladam, ze zapojeni je uplne jednoduche a nic navic nepotrebuju - proste kytara -> (in) multiefekt (out) -> sluchatka (mam pasivni AKG) / pocitac output -> (in) multiefekt (out) -> pocitac recording ...

Chci si ten multiefekt koupit jako svym zpusobem investici, takze chci nejakej dobrej ... Po asi 14 dnech teoretickeho studovani problematiky jsem se dostal k tomu, ze jedna z variant, co by mela umet to co chci v primerene kvalite je `line6 hx stomp' .. Ten se da sehnat na hudebnibazar asi za desitku (idealne budu kupovat z hudebnibazar eventuelne ebay) .. Dalsi jina moznost co je o dost drazsi je Fractal FM3 .. podle toho co jsem nacetl jsou krom dalsich max 2-3 znacek vse meh ...

Takze Q1: Prosim doporucili by jste mi prosim Line6 HX Stomp pro vyse popsane pouziti ? Pokud nejakej jinej prosim doporucte jakej .. Eventuelne ma cenu pomucit penezenku a jit treba do zmineho Fractal FM3 ? A nebo naopak usetrit penezku a poridit neco jako Valeton GP200

2) s tim je spojenej i otazka jak upgradnout aparat ... Porad furt nechapu jestli ma cenu resit ta modelingova komba (aneb FRFR speaker) .. Nemam k tomu duveru, kdyz to jde cele pres tranzistory, tak to se nemuze vyrovnat krasny svitici lampe o.O ...

Takze Q2: ma cenu resit transistorovej (modelingovej/frfr) amp a bednu a nebo je proste tradicni to pichnout i presto, ze to dela amp modeling do normalni aparatu (amp+cab) ? Eventuelne, da se na zarizenich typu Line6 hx stomp a nebo Fractal FM3 pouzivat pouze efekty kdyz clovek hraje pres aparat a mit amp modling zapnutej jen pro digitalni vystup (do pocitace a do sluchatek) ? Tady fakt vubec nevim jak to funguje ... Zasekl jsem se v devadesatkach ..

Hraju metal (resp. chci se zlepsit v modernim metalu) .. Moje ladeni je Drop Ab na sedmicku ... Mam rad (/chtel bych) spis takovej trosku zvuk ala prog/djent, tzn vlastne +/- vyrovnane bass/mid/treb s lehce nabuzenejsima basama a mids, aby to melo nejakej zvuk v tom down-tune (eg Vs klasickej rozkovej metalovej zvuk kde jsou stazene mids a casto nabuzne treble)

Dopredu diky moc za odpovedi ...

zdar
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiefekt hezky poporadku ...

Příspěvek od Hendrek »

Jaký multiefekt ti neporadí asi nikdo, každý typ má své pro a proti, vesměs se budeš muset řídit svou sympatií k nějaké značce nebo designu. Když přeskočím entry level mulťáky s malou HW výbavou, jakýkoliv mulťák střední třídy ti zajistí tvé pořadavky na In/Out. Vstup pro doprovody se řeší AUX IN vstupem nebo po USB (z počítače), výstup do počítače zásadně jako USB (chová se jako externí USB zvuková karta).
Tebou zmíněný Line6 nemá AUX vstup a nevím, jak bude reagovat na posílání podkladu do druhého vstupu R, jestli náhodou neuslyšíš kytaru v L sluchátku a podklad v R. Ověř si to v manuálu, jak funguje routování signálu. Fractal je úplně jiná liga.
Hledej mulťáky s AUX IN vstupem a USB (ne pouze konektor, ale ověřit, že fungují jako USB audio interface). Cenová hladina cca 5-6 tisíc a výše (Mooer, Hotone, Zoom, Boss...). S rostoucí cenou roste HW vybavenost, lepší ovladatelnost díky více foot switchům, více možností routování signálu, atd.
Jelikož zatím nevíš, co od toho čekat a nemáš žádné opravdu speciální požadavky, co to má umět jiného než konkurenční multiefekty, opravdu je jedno, co si z podobné cenové kategorie zvolíš (pokud si ohlídáš tu HW konfiguraci In/Out).

Co se týče lampa vs. tranzistor. vs modeling: trochu tě poopravím, protože se mi zdá, že spojuješ tranzistor a modeling do jednoho pojmu, což tak není. Tranzistorová komba jsou stejně jako lampová čistě analogová, signál jde od začátku obvodu až na konec spojitě - analogově. Lampy hrají v drtivé většině případů přirozeněji než tranďáky, ale najdou se i výjimky.
Modelingová komba toto dělají digitálně tak, že signál na vstupu navzorkují, přepíšou jej do jedniček a nul a procesor uvnitř se signálem provádí různé výpočty podle zvoleného zvukového efektu. Na konci se to zase převede do spojitého signálu a pošle do koncového většinou spínaného zesilovače a repra.
Z čistě praktického hlediska ti analogové kombo (lampa nebo tranzistor) budou hrát věky, pokud budeš provádět servisování a výměnu K.O. součástek.
Modeling ti bude fungovat do doby, dokud bude fungovat HW a SW uvnitř (tipuji, že životnost bude vždy kratčí než analog). Navíc víme, jak se snížila kvalita nově vyráběné elektroniky. Na druhou stranu, u analogu budeš pro rozmanitost zvuku potřebovat navíc vždy nějaké krabičky nebo multiefekt (a jsme zpět u digitálu).
Pokud hodláš tvořit zvuk včetně amp modelingu v multiefektu a kombo mít jen jako konec při hraní live, pak s kvalitní emulací kytarového boxu pomocí IR asi lampu nutně nepotřebuješ. Pak ti poslouží právě FRFR monitor. Ale to už je zase čistě o uživatelových preferencích. Tisíc lidí, tisíc názorů.

Asi ti nezbude než si prostě nějaký multiefekt pořídit a zkoušet s čím ti to bude lépe fungovat. Osobní zkušenost je nepřenositelná a jenom teoretizováním nic nezjistíš. Kytaristi, kteří se nimrají v hledání svého zvuku vymění za život stovky gearu. A jiní to třeba zas neřeší a jen hrají a něco jako multiefekt a debata o modelingu a IR je pro ně španělská vesnice.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@Hendrek - aha, diky moc ... hlavne za tu opravu stran modelingoveho aparatu Vs transistor Vs lampa .. ja jsem myslel, ze modelingovej aparat je transistor s nejakym neutralnim zvukovym profilem a nejakym sirsim rozsahem, aby zahral, co do nej zvenku pustis ...

Me jde o jedinou vec, rovnou koupit od zacatku nejake dobre zarizeni ... nechci vyhodit par tisic za zkouseni .. radsi si na zacatku zaplatim vic (i kdyz z toho budu mit knedlik v krku)

porad prosim kohokoliv kdo si to precte - dejte mi pls primo tip na konkretni zarizeni (multi-fx) pokud si myslite, ze znate odpoved a ze by mi to mohlo fungovat ... taky prosim dejte mi vedet nejakej tip na aparat ... Mam Laney IRT60-212 coz je fakt super kombo, chtel bych ho ale upgradnout .. uz mi nejak prijde, ze to ma takovej oldschoolevej zvuk a ze se zvukove nedokazu dostat kam chci .. to je jeden z duvodu, proc chci ten multieffect a amp-modeler .. slibuju si od toho, ze bych se mohl dostat na metalove zvuky, ktere se mi zatim nedari vyloudit (a u kterych to asi zjevne neni pazourama :P) ...
José

Příspěvek od José »

Jak moc je fractal jiná liga ti Hendreku nevím (navíc kterej). S Fractalem zkušenost, na rozdíl od HX stompa, nemám, nicméně Helixe (kterej je stejnej jako HXs, jen má zdvojenej procík tedy zvládne dvojnásobek efektů) jsem viděl u mnoha světových jmen (asi tak stejně často jako ty fractaly) a v basovém světě je Stomp naprostým standardem minipedalboardů. Přepínat boční Stereo Return na Aux IN samozřejmě umí, stejně jako zvuk po USB (fyzický 4in 4out, interní efektovací/virtuální další 2in4out, 96kHz/24bit), přepínat úrovně na všech vstupech apod., sw editor (jediné co je na něm trochu routovací boj je přihodit odposlech od zvukaře jenom do sluchátek a ne do main outu, což jde u větších sourozenců snáz).
Jinak vzhledem k velikosti možnosti routování má velmi slušné (můj vrchol byl přes DIN midi vstup připojené dva klávesové midi kontrolery vedené do iphonu jakožto zdroje dvou tonálních rejstříků přes usb, a následně oboje v hx stompu nezávisle efektovat/ampsimovat (teda mono), přičemž na jednom byl ve smyčce externí fuzz a následně ty zvuky šli do separátních beden), včetně funkcí programovatelného midicontrolleru s PC i CC (i kombinovaně :D). Na rozdíl od Mooerů, Hotone je k dispozici slušná nabídka presetů (většina mnou sledovaných tone influencerů, namátkou JHS či Eirik Stordrange, maj nabídku Kempera + HX a občas qc/fractal (i když jich přibývá)), když se člověk nechce trápit s konstrukcí funkčního presetu úplně od nuly. HX zesilovač Badonk si, tuším, rovněž v djent světě vybudoval docela velkou popularitu. Imho, helixí rodina jsou, IMO, nejrozšířenější z moderních mulťáků, čemuž odpovídá i nabídka videí (a nějakej důvod to asi má :D), i když už taky mám pocit že jejich éra pomalu dobíhá :D

Takže stručněji, ano v HX jde nastavit příposlech podkresu k efektovanému zvuku a přitom nahrávat jak efektovanej, tak čistej pro nějaké další úpravy, to vše jen USB kabel, kytara+kyt kabel, sluchátka a noťas. Podkres lze v případě hraní bez zapínání další výpočetní techniky poslat i normálně analogově. Intuitivní a funkční PC/MAc editor taky není k zahození.

Co se týče zvuku jako posluchač, už je asi člověk bez šance rozeznat cokoli od číňanů po fractal, a odezvu na ruku snesou vylepšit mnozí (mé zkušenosti sahají od zoomů po Helixe).
Nevím, jestli není pro začátečníka fractal na nastavování větší peklo.

Jinak, nepochopil jsem, jestli tazateli hraješ s kapelou. Jestli ne, já už bych dneska raději koupil slušnou zvukovku, maca, a neural plugin dle chuti.

Jestli něco, co nenabíhá dlouho, a na čem se člověk neztratí v možnostech - tak bych sáhl po L6 PodExpress black (má to usb pro příposlechy podkresů, + nahrávání efektovaného+suchého), zvuky a vlastně celková koncepce by měli odpovídat HX, jen jich je k dispozici omezené množství, s menší svobodou. edit: auxin analog jaktak koukám nemá. Ale tady je video s nějakou mnohostrunkou https://www.youtube.com/watch?v=FZQwmwzYX3c
Akorát ani jedna z věcí (HX stomp, Podexpress black)) nemá podkres na BT, což asi dneska už bude docela téma, co?

ad Q2 [ale jsem basák, takže s rezervou]: používal jsem HXstomp s, překvapivě :), basovým d-class ampem a bas bednou, což je vlastně blízko FRFR, nicméně komplexita je důvod, proč šel z hracího boardu pryč - než jsem něco nového - zvuk/efekt zapasoval do hluku kapely (hrajem klasicky, tj.bez inearů, kde bude situace asi úplně jiná), tak mi to trvalo čas, kterej jsem na zkouškách s celou bandou prostě neměl, a spousta možností mne furt lákala zdánlivě vylepšovat zvuk místo toho skutečně důležitého - jestli nehraju číčoviny :D
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@Jose - diky ... takze jinejma slovama s tim Linex6 hx stomp se proste neda slapnout vedle ... na nem se mi dost libi ten form factor ...

s kapelou regulerne nehraju ... hrajeme tedka nicmene s mym kamosem a ja mu skoro nestacim .. on je silenej audiofil co ma basu od Musicmana, amp od ampegu, bednu od znacky co ani neznam (ale samozrejme za majlant) .. ja za nim tak trosku pokulhavam (ackoliv muj aparat neni spatnej, psal jsem vyse kombo laney irt60-212), hlavne tema efektema, pac mam 4 oldschool single-effect pedaly ...

chtel bych prave letos upgradnout svuj aparat tak, ze

1) nejdriv si poridim ten multi efekt - to delam ted
2) pak chci nejak upgradnout to sve kombo (laney irt60) abych mel zvlast cab a idealne jeden normalni tube amp a nejakej mensi modelingovej amp

ps. admina prosim, aby schvalil muj prispevek vyse .. udelal jsem tam drobnou pravopisnou korekci a uz se zase nezobrazuje ... asi jak jsem tady novej
affordano

Příspěvek od affordano »

Na Hudebním Bazaru je teď poměrně dost Headrushů - sám používám Headrush Pedalboard, ale prakticky totéž v menším provedení nabízí třeba Headrush Gigboard, záleží kolik potřebuješ footswitchů. Oba umí vše co požaduješ, včetně USB zvukovky, dvojích výstupů, smyčky, samostatné master, sluchátkové a AUX hlasitosti, atd. Koukni se na YT na videa Pete Thorna. Asi tak jako já ani ty nejsi velký editační mudrolog, můžu tě ale ujistit, že ovládání na velkém touchscreenu je parádně jednoduché a intuitivní, jako by sis za sebe zapojoval reálné krabičky do zesilovače. Mulťák (váha 7,5 kg) používám doma i live přes malý levný 1x12 pódiový monitor (váha 10 kg) z jednoho výstupu, druhý XLR výstup jde zvukaři, a to je vše, kéž to tak vydrží věčně... :D
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

affordano píše: 7.04.2025 20:18 .. ani ty nejsi velký editační mudrolog ..
ale chtel bych byt :P
affordano

Příspěvek od affordano »

V tom případě jdi do Fractalu :D
José

Příspěvek od José »

:D asi tak
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

Kombo s krabičkama hoď na bazar a pořiď starší Fractal, nebo Kemper.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@pavel 815 - to je skoro muj plan ... (to skoro je ta cast s `Kombo s krabičkama hoď na bazar' .. nedokazu si predstavit, ze bych se zbavil *Discontinued Laneyho kterej uz se neda sehnat .. krabicky dam mozna detem na rozpitvani ...)

taky prosim admina, jestli nema smysl sejmout ze me ze je potreba kazdej muj prispevek schvalit ... (asi) nepredstavuju pro zdejsi ekosystem zadne vyznamne nebezpeci (kdyz teda nebudu pocitat svuj zvraceny hudebni vkus)
Naposledy upravil(a) lt.dan dne 9.04.2025 23:26, celkem upraveno 1 x.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

Znovu se omlouvam za blbej dotaz, ja to fakt nevim ... ale ...

kdyz koupim ten fractal fm3 a budu chtit hrat nahlas, tak to pichnu do FRFR aparatu ... Co to teda je ten FRFR aparat ? koukam na kytary.cz a nerozumim tomu .. kdyz bych treba chtel nahradit svoje 60W lampove kombo, tak jak by to melo vypadat ... to potrebuju zvlast nejakej specialni amp a k tomu frfr bednu ? Nasel jsem treba tohle

https://kytary.cz/laney-lfr-212/HN221121/

pisou, ze to je aktivni, takze do toho zjevne pichnu naprimo ten multiefekt (fractal fm3) a je vymalovano ... taky necahpu jednu vec .. co to kua je 800W o.O ??? Je nejsem moc technickej typ .. umim si predstavit jak hraje 15w kombo, jak hraje 30w, jak hraje i mejch 60w a nebo 100w mesa, jak ale hraje aktivni 800w frfr speaker si predstavit fakt neumim ...

Shrnuti ...

Takze teda to ma fakt fungovat jen ze na jednom konci dratu je kytara, mezi tim fx (fractal fm3) a z toho naprimo kabelem do aktivniho frfr repraku vyse ? Je to srovnatelny zvukove a takovym tim "drajvem" s klasickym lampovym reprakem, co vam hejbe kalhotama ??? o.O

diky moc za odpovedi i trpelivost .. ja jsem fakt v tomhle fakt zpomalenej a zaseklej v devadesatkach ... muzika je muj konicek, vzdy byl ale na 3-4 miste a ja to nikdy takhle do hloubky neresil a nikdy jsem na aparaty a kytary zadnej geek fakt nebyl ani zdaleka ...
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

edit: jeste mam jednu otazka ... kdyz to teda neni lampovy, tak da se na ten aktivni frfr speaker i hrat "potichu" .. eg kdyz nemate klasickej lampovej zesik vytocenej alespon na 40% vykonu, tak to zni debilne a jinak, nez to normalne ma zvuk ... tim, ze to je digitalni a frfr tak bude to mit i na nizsi hlasitost stejnej ten zvukovej profil jako na vyssi ?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

FRFR mají rovnou charakteristiku reproduktorů, takže v podstatě jako repra na poslech hudby. Normální kytarové reproduktory mají dost specifickou charakteristiku a ořezávají výšky. Proto se do FRFR beden pouští zvuk, který má v sobě už charakteristiku kytarové bedny nasimulovanou.
Můžeš hrát z multiefektu i přes normální kytarové kombo, ale pak musíš na multiefektu vypnout simulaci reprobedny (jinak ztratíš výšky 2x a bude to zahuhlané).
Stačí si jen uvědomit, že co simuluješ v multiefektu, už pak nemáš mít dále v řetězci, do kterého ten zvuk pak posíláš.

PS: jakýkoliv zvuk zní pro lidské ucho lépe, když je víc nahlas. Ale u FRFR monitorů by se na kompresi už neměl podílet koncový zesilovač jako u lamp, takže bude nastavení nižší hlasitosti IMHO v pohodě. Já hraju doma potichu i na lampu, ale já nehraji dž dž dž styl, takže s clean zvukem to není problém.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

Ja to chapu ... tuhle cast .. diky .. Me zajimal specificky ta realna zkusenost s

1) da se teda nejak srovnat vystup z klasickeho effects+amp+cab Vs fx+active-frfr-speaker ??? Zni to fakt jako kytara s aparatem (kor kdyz tam jeste modelujes, ze to ma znit jak konkretni aparat) ?? Stravil jsem tedka nacitanim tyhle problematiky hodne casu a furt nevim .. je tu obrovska skupina lidi co furt pise ze fx+active-frfr-speaker neni srovnatelnej s aparatem ... ze to nema ten drive, ze to nehejbe nohaviceme, ze to ne-chug-uje, ze to neni pouzitelne live v klubu ... jak si teda pomuzu stran metaloveho zvuku a pouzitelnosti ve zkusebne a rekneme i na podiu kdyz nahradim svuj

** soucasnej set coz je normalni padalboard (tuner, noise gate, overdrive/distortion, atd ..) + klasicke lampove kombo (v mem pripade Laney IRT60-212)
Vs
** fx multiefekt + amp modeler (rekneme ze si fakt koupim fractal fm3) pichnutej primo do aktivniho frfr speakeru (rekneme ze budu mit jeden z tech dle recenzi nejlepsich coz je treba vyse zminenej laney lfr-212)

bude to potom furt znit jako opravdovej aparat ?

2) da se s tim frfr speakerem hrat potisejc ? eg jak pisu normalni aparat musis ohulit alespon na 50% .. pokud ho neohulis tak to nema ten zvuk .. ma to nejak orezane basy, vejsky, ja nevim jak to lepe popsat ...

Prosim zkuste mi nekdo odpoved na otazky #1 a #2 ... me pripada, ze se proste vsichni prime odpovedi na polozenou otazku vyhejbaj :D ... a znovu rikam, prosim mejte se mnou trpelivost .. nemam s tim moc velke zkusenosti ... nejsem zadnej geek na aparaty, nezkousel jsem jich stovky (a ani desitky) a vpravde jsem mel za zivot par spise low-end kombicek a muj nejlepsi aparat, co jsem jdy mel, mam prave ted (a je to furt kombo, mnohokrat vyse zminenej laney irt60-212 https://www.laney.co.uk/discontinued/irt60-212)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Takový zvuk jako z ohulené bedny 4x12 z toho IMHO nedostaneš... Ale popravdě, je to špatně? Když si představím klubovou scénu, kde prostě taková bedna nemá IMHO co dělat, protože zvukově totálně předimenzuje daný prostor a ze zvukového zážitku má posluchač kulový (a zahuhlaný k tomu)?
Výkonné velké aparáty se používaly kdysi, když bylo PA v plenkách a vše se zvučilo z těch beden, kytara ze svých, basa ze svých, vokál ze svých, to vše na velkém stage...
Myslím, že dnes jsme jinde, ale já můžu být taky menšina, které záleží na tom, že z koncertu neodejdou s náběhem na tinitus a většině publika je to stejně jedno, hlavně když je kravál. Takže mne neber vůbec v potaz. :)
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

Diky ...

tak uz jsem skoro rozhodlej ... koupim si ten Laney LFR-212 .. vypada to, ze to je presne ten sweetspot kterej hledam ... k tomu koupim nejakej lepsi multi-fx+modeler .. asi ten fractal fm3 .. bud ho koupim z druhy ruky a nebo se ho pokusim propasovat z ameriky, jedu tam tedka za 3 tejdny na business trip a novej ho tam sezenu za lepsi cenu nez odsud z EU z druhe ruky

uz se na to tesim ....
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, teď koukám, na toho FRFR Lanýže. Je to zajímavý hybrid mezi monitorem a kytarovým kombem. Můžeš vyzkoušet, která emulace reprobeden ti bude více pasovat, jestli IR z multiefektu, nebo přimo emulace na Laney (pak nezapomeň vypnout repro simulaci v multiefektu).
Ať se ti to dobře vydaří.
PS: 800W výkon? ... tak to budou vlát i nohavice, tipuji. Ale počítej s tou váhou kolem 30kg, tahle bedna není pro starý.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

lt.dan píše: 10.04.2025 15:24 neni pouzitelne live v klubu ... jak si teda pomuzu stran metaloveho zvuku a pouzitelnosti ve zkusebne a rekneme i na podiu kdyz nahradim svuj
Hodně záleží, jak hrajete, jak se "odposloucháváte" atd., ale v základě výhody digitálu jsou následující:
- více zvuků (typů aparátů) k dispozici
- možnost radikálního snížení hlasitosti na pódiu (až na nulu, pokud bys použil sluchátka)
Digitál není pro toho, kdo má rád hluk. Protože nahulený lampáč (kvalitní) přes kytarovou bednu zní vždycky o něco líp než nahulený digitál.
I když zvuk digitálu může být hodně dobrý a podobný, není to ten důvod, proč si to lidi kupují. Ty výhody spočívají hlavně v praktických aspektech.
Navíc lidi jsou čím dál náročnější na kvalitu zvuku a každý vyčištění bordelu má výrazný vliv na kvalitu zvuku kapely a v neposlední řadě i interpretace (protože se muzikanti lépe slyší).
torst

Příspěvek od torst »

Tohle jsou všechno kompromisy. Líbí se mi metoda světových hvězd: Za pódiem vytlumený kamion s napevno umístěnými aparáty a mikrofony a z nich posílaný na pódium hotový linkový zvuk do monitorů a inearů, popř. FRFR. U nás sice nereálné, ale technicky i fylosoficky dotažené. I když taková Š1203 a v ní Marsh. Valvestate + mikrofon ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“