Alternativy pro komerční čističe strun (GHS Fast Fret, Dunlop 6582, Music Nomad String Fuel)

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Trevor
Odborník

Re: Alternativy pro komerční čističe strun (GHS Fast Fret, Dunlop 6582, Music Nomad String Fuel)

Příspěvek od Trevor »

:lol: Bez komentáře
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
HoSl

Re: Alternativy pro komerční čističe strun (GHS Fast Fret, Dunlop 6582, Music Nomad String Fuel)

Příspěvek od HoSl »

cherreda píše: 15.04.2025 12:36
volfi píše: 15.04.2025 12:23
Trevor píše: 15.04.2025 12:04 Cherredo do pantů patří vazelína,ne olej ; )
Čekal jsem, kdy to kdo napíše. :mrgreen:
:)
Jak by řekli výše kolegové, kteří s WD mažou kytary - mně to už roky funguje. :lol:
Já do pantů v zoufalství (vazelínu ani WD doma nemaje) vetknul máslo. :-D Taky to fungovalo. Asi ho zkusím i na hmatník. Lemon oil v něm snad není, nebo? :-P
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

:)
Jestli jsi někdy měl na cestu na koncert svačinu, tak máslo už možná na hmatníku máš. ;)
HoSl

Příspěvek od HoSl »

cherreda píše: 15.04.2025 13:39 :)
Jestli jsi někdy měl na cestu na koncert svačinu, tak máslo už možná na hmatníku máš. ;)
To asi jo. Ale to mám spíš na hlavě. :-)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cherreda uz asi zapomel jak mi vykladal jak si Kobrle(?) "pochvaluje" když má dělat něco s kytarou napuštěnou WD40 :)
Ano funguje to, ale je to HNUS.
Mě už smrdí i Fast Fret, takže s ledovým klidem ocením (no)Lemon oil, ať si Martin žongluje s fakty jak chce (taky chce hlavně prodat, neasi)
ted mam Music Nomad a ten voní pěkně.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

cherreda uz asi zapomel jak mi vykladal jak si Kobrle(?) "pochvaluje" když má dělat něco s kytarou napuštěnou WD40

Na to nezapomenu, ale tam to WDčko umělec celé roky stříkal explorerovi rovnou na hmatník - což tady nezaznělo.
Pak na takové nasáklé zkroucené rachomejtli rovnej krk a vyměňuj pražce... myslím, že dělal nový krk.
affordano

Příspěvek od affordano »

Když to může Petr H. užívat na Suhry, tak já WD asi s klidem můžu "flákat" na svoje low-cost housle, Gibsony a Epiphony. Světa běh tím nezvrátím, si myslím... Jinak Fast Fret mi kytary zapatlal/zprasil, nebo jak se to tady nazývalo, vždy násobně více, nežli WD. Docela obdivuju virtuózního Kinxe, že s tím dokáže žít... ale je to jen moje zkušenost, každý to má jinak.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Klidně používej WD, jsou to tvoje kytary a dokážu akceptovat, že když se používá s rozumem, může to být ok - ostatně na moje kytary nepůjde. :)

Ale tohle Tvoje prohlášení mi nejde nechat bez poznámky... dokonce "násobně více"... :)
affordano píše: 15.04.2025 20:42 Jinak Fast Fret mi kytary zapatlal/zprasil, nebo jak se to tady nazývalo, vždy násobně více, nežli WD.
Nesnáším zprasené kytary, udržuju je v čistotě, Fast Fret jsem používal přes 15 let a struny a hmatník rozhodně pomůže udržet čisté.
affordano

Příspěvek od affordano »

Čisté určitě ano, ale jakoby potažené nějakým voskem/vazelinou, která se i držela v rýžkách nuláku a u paty pražců. Ale třeba se od té doby už receptura změnila, nebo to tak prostě má být a jsem rád, že to někomu vyhovuje. Mě víc konvenuje kytara jenom suchá a čistá - hlavně bez koroze a usazenin čehokoliv.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Affordano: nějakých takových "vedlejších účinků" Fast fretu jsem si nikdy nevšiml, a to jsem ho začal používat už v dobách, kdy se musel kupovat v Tuzexu. Jak jsem uvedl výše, na WD -40 jsem přešel až letos, poté, co mě Fast fret "nas.al až na půdu". A je zajímavé, že pocitově jsou struny "sušší" po použití WD -40. Asi se to "rozpouštědlo" rychleji odpařuje.
Kdybyste chtěli něco fakt dobře kozervujiciho a tvořícího "ochranný film", zkuste řetězový olej ve spreji... Budete mít nejen dokonale impregnovaný hmatník, ale i "instantní elixíry" za pár korun :D
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“