Alternativy pro komerční čističe strun (GHS Fast Fret, Dunlop 6582, Music Nomad String Fuel)
Pravidla fóra
Re: Alternativy pro komerční čističe strun (GHS Fast Fret, Dunlop 6582, Music Nomad String Fuel)
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Re: Alternativy pro komerční čističe strun (GHS Fast Fret, Dunlop 6582, Music Nomad String Fuel)
Já do pantů v zoufalství (vazelínu ani WD doma nemaje) vetknul máslo.
Jestli jsi někdy měl na cestu na koncert svačinu, tak máslo už možná na hmatníku máš.
| Cruel YT | Cruel sptf
To asi jo. Ale to mám spíš na hlavě.cherreda píše: 15.04.2025 13:39
Jestli jsi někdy měl na cestu na koncert svačinu, tak máslo už možná na hmatníku máš.![]()
cherreda uz asi zapomel jak mi vykladal jak si Kobrle(?) "pochvaluje" když má dělat něco s kytarou napuštěnou WD40 
Ano funguje to, ale je to HNUS.
Mě už smrdí i Fast Fret, takže s ledovým klidem ocením (no)Lemon oil, ať si Martin žongluje s fakty jak chce (taky chce hlavně prodat, neasi)
ted mam Music Nomad a ten voní pěkně.
Ano funguje to, ale je to HNUS.
Mě už smrdí i Fast Fret, takže s ledovým klidem ocením (no)Lemon oil, ať si Martin žongluje s fakty jak chce (taky chce hlavně prodat, neasi)
ted mam Music Nomad a ten voní pěkně.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda uz asi zapomel jak mi vykladal jak si Kobrle(?) "pochvaluje" když má dělat něco s kytarou napuštěnou WD40
Na to nezapomenu, ale tam to WDčko umělec celé roky stříkal explorerovi rovnou na hmatník - což tady nezaznělo.
Pak na takové nasáklé zkroucené rachomejtli rovnej krk a vyměňuj pražce... myslím, že dělal nový krk.
Na to nezapomenu, ale tam to WDčko umělec celé roky stříkal explorerovi rovnou na hmatník - což tady nezaznělo.
Pak na takové nasáklé zkroucené rachomejtli rovnej krk a vyměňuj pražce... myslím, že dělal nový krk.
| Cruel YT | Cruel sptf
Když to může Petr H. užívat na Suhry, tak já WD asi s klidem můžu "flákat" na svoje low-cost housle, Gibsony a Epiphony. Světa běh tím nezvrátím, si myslím... Jinak Fast Fret mi kytary zapatlal/zprasil, nebo jak se to tady nazývalo, vždy násobně více, nežli WD. Docela obdivuju virtuózního Kinxe, že s tím dokáže žít... ale je to jen moje zkušenost, každý to má jinak.
Klidně používej WD, jsou to tvoje kytary a dokážu akceptovat, že když se používá s rozumem, může to být ok - ostatně na moje kytary nepůjde.
Ale tohle Tvoje prohlášení mi nejde nechat bez poznámky... dokonce "násobně více"...
Ale tohle Tvoje prohlášení mi nejde nechat bez poznámky... dokonce "násobně více"...
Nesnáším zprasené kytary, udržuju je v čistotě, Fast Fret jsem používal přes 15 let a struny a hmatník rozhodně pomůže udržet čisté.affordano píše: 15.04.2025 20:42 Jinak Fast Fret mi kytary zapatlal/zprasil, nebo jak se to tady nazývalo, vždy násobně více, nežli WD.
| Cruel YT | Cruel sptf
Čisté určitě ano, ale jakoby potažené nějakým voskem/vazelinou, která se i držela v rýžkách nuláku a u paty pražců. Ale třeba se od té doby už receptura změnila, nebo to tak prostě má být a jsem rád, že to někomu vyhovuje. Mě víc konvenuje kytara jenom suchá a čistá - hlavně bez koroze a usazenin čehokoliv.
Affordano: nějakých takových "vedlejších účinků" Fast fretu jsem si nikdy nevšiml, a to jsem ho začal používat už v dobách, kdy se musel kupovat v Tuzexu. Jak jsem uvedl výše, na WD -40 jsem přešel až letos, poté, co mě Fast fret "nas.al až na půdu". A je zajímavé, že pocitově jsou struny "sušší" po použití WD -40. Asi se to "rozpouštědlo" rychleji odpařuje.
Kdybyste chtěli něco fakt dobře kozervujiciho a tvořícího "ochranný film", zkuste řetězový olej ve spreji... Budete mít nejen dokonale impregnovaný hmatník, ale i "instantní elixíry" za pár korun
Kdybyste chtěli něco fakt dobře kozervujiciho a tvořícího "ochranný film", zkuste řetězový olej ve spreji... Budete mít nejen dokonale impregnovaný hmatník, ale i "instantní elixíry" za pár korun
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.