Multiefekt hezky poporadku ...
Pravidla fóra
Re: Multiefekt hezky poporadku ...
Pawlik: Z mé zkušenosti Katana lehce nakreslené zvuky umí (hůř) sama o sobě a (líp) s externími zkreslovači, když ji používáš v trochu nabuzeném Clean módu a dokopáváš externími krabkami. Hrál jsem na ní takhle cca tři roky, a to žádnej metal nemastíme. Situace se ještě trochu vylepší výměnou repro, ale ne nějak zásadně...
Abu: já nevím, jak tyhle novější Bossy, měl jsem snad všechny jejich starší mulťáky a hrál s nimi do různých lampáčů a tohle polozkreslení jim znělo vždycky trochu (dost) chemicky, a to mám značku Boss hodně rád. Katana tohle už řeší o dost líp, řekl bych. Jinak jak popisuješ tu svou anabázi s postupným dolaďováním a pracným editováním zvuků Boss->FRFR, tak já mám s Headrush zkušenost vcelku opačnou - postavil jsem vedle sebe Katanu s krabičkama a Headrush s FRFR, zapnul, projel, porovnal, vyházel všechny nesmyslné presety kromě dvou, tří, které fungovaly, přímo na touchscreenu natahal modely stejných krabiček jako používám v analogu, poskládal zvukový řetězec, uložil, odnesl na koncert a od té doby s tím nehnul, koncertů odehráno X. Oproti analogu něco hraje trochu líp, něco trochu hůř, ale už bych neměnil, ta praktičnost je super...
Abu: já nevím, jak tyhle novější Bossy, měl jsem snad všechny jejich starší mulťáky a hrál s nimi do různých lampáčů a tohle polozkreslení jim znělo vždycky trochu (dost) chemicky, a to mám značku Boss hodně rád. Katana tohle už řeší o dost líp, řekl bych. Jinak jak popisuješ tu svou anabázi s postupným dolaďováním a pracným editováním zvuků Boss->FRFR, tak já mám s Headrush zkušenost vcelku opačnou - postavil jsem vedle sebe Katanu s krabičkama a Headrush s FRFR, zapnul, projel, porovnal, vyházel všechny nesmyslné presety kromě dvou, tří, které fungovaly, přímo na touchscreenu natahal modely stejných krabiček jako používám v analogu, poskládal zvukový řetězec, uložil, odnesl na koncert a od té doby s tím nehnul, koncertů odehráno X. Oproti analogu něco hraje trochu líp, něco trochu hůř, ale už bych neměnil, ta praktičnost je super...
IR combo Boss Katana? Který model to byl?Pawlik píše: 14.04.2025 20:18 Hele, Abu, koukám že možná nejsem tak úplně blbý já... Měl jsem možnost zahrát si u kamaráda na jeho dobré IR combo (boss katana), které si on nemůže vynachválit, a neměl jsem z toho bůhvíjaký pocit. Akorát že on je metalista a hraje tudíž v podstatě na kombinaci clean/ distortion, kdežto já jsem funker/ bluesman, takže jsem zkoušel hlavně ty lehké crunch zvuky - a z toho jsem moc odvázaný nebyl. A říkal jsem si, co dělám blbě... A ona je to možná vlasnost. Ovšem je fakt, že jsem zkoušel jenom nějaké "jeho" zvuky, tedy ty základy (a ty "otisky" tudíž dělané asi s hodně vytočeným gainem ) a zkoušel jsem natočit s poměrně nízkým gainem něco "pro sebe", možná kdyby udělal nějaké "otisky" s menším gainem v základu, bylo by to lepší.
Jinak mně na Kataně(Mk1) vyhovuje na nakreslené zvuky použít spíš Lead nebo Brown kanál se staženým gainem skoro na minimum. Pak to velmi dobře funguje s externí nakopnutím. Zkoušel jsem před to Tonecity Model M Mk2, DS-1(MIJ) a Shredmaster. Ve všech případech se to chovalo solidně. A u Tonecity a DS-1 dobře reagovalo i na ubíraní volume na kytaře. Kytara s HB, Classic 57 a 57+.
Katana je fajn, do školní zkušebny dobrý kombo, ale je to modelingovej low end, možná střední třída? Nějakou simulaci koncáků a repro to má, ale jestli je to na bázi IR těžko říct, rozhodně nejdou nahrávat custom IR. Fajn kombo, ale žádnej zázrak...
Za mě už moderní digitály (Fractal, Helix, Kemper, QC, Headrush) umi i "edge of breakup" zvuky skvěle. Ať už do sluchátek nebo přes nějakej dobrej rovnej aparát. Ja teda live i doma hraju komplet do sluchátek a jsem rozhodně propagátor iem, protože přejít z lampy na digitál a pak stejně tahat 2x12" 30 kg bednu mi nedává smysl.
Když ale potřebuju hrát nahlas (třeba nedělní zkouška s dechařema bez iem), hraju buď pres RCF 408 nebo přes akustické kombo Acus s 8" repro a hraju hodně pop, funk, takže těch "edge of breakup" zvuků hraju docela dost a mě to zvukově fakt baví. Je pravda, že nejsem žádnej netopýr a vlastně ten zvuk zas tolik neřeším - potřebuju akorát aby mě bavil a dobře prolezl a zároveň se pojil s kapelou. Jestli jde někde naladit o pár procent "lepší zvuk" (co to vůbec je?) mě moc netrápí...
Za mě už moderní digitály (Fractal, Helix, Kemper, QC, Headrush) umi i "edge of breakup" zvuky skvěle. Ať už do sluchátek nebo přes nějakej dobrej rovnej aparát. Ja teda live i doma hraju komplet do sluchátek a jsem rozhodně propagátor iem, protože přejít z lampy na digitál a pak stejně tahat 2x12" 30 kg bednu mi nedává smysl.
Když ale potřebuju hrát nahlas (třeba nedělní zkouška s dechařema bez iem), hraju buď pres RCF 408 nebo přes akustické kombo Acus s 8" repro a hraju hodně pop, funk, takže těch "edge of breakup" zvuků hraju docela dost a mě to zvukově fakt baví. Je pravda, že nejsem žádnej netopýr a vlastně ten zvuk zas tolik neřeším - potřebuju akorát aby mě bavil a dobře prolezl a zároveň se pojil s kapelou. Jestli jde někde naladit o pár procent "lepší zvuk" (co to vůbec je?) mě moc netrápí...
Nemyslím si, že by Katana byla na bázi IR. Tím by se samozřejmě rovnou pochlubili. Taky ten vestavěnej reprák je kytarovej, takže to ani ve smyslu simulací repro nepracuje. Teda je to můj dojem. Pokud jsou zkušenosti se záměnou za běžné Celestiony(nebo různé externí boxy) bez následné výrazné ekvalizace. Leda ty koncáky, no...Vyloženě lowend to není, podle mě. Je tam ale slušnej poměr cena/výkon a u bazarovek zvlášť. Za těch pár tisícovek to nabízí hodně muziky. S Fractalem (a Helixem) mám jedinou zkušenost a samozřejmě to je jinde.Placka píše: 15.04.2025 8:14 Katana je fajn, do školní zkušebny dobrý kombo, ale je to modelingovej low end, možná střední třída? Nějakou simulaci koncáků a repro to má, ale jestli je to na bázi IR těžko říct, rozhodně nejdou nahrávat custom IR. Fajn kombo, ale žádnej zázrak...
Dobre, a jakej by jste prosim doporucili malej lehkej frfr speaker ... jako uznavam, ze Laney LFR-212 neni uplne kapesni zalezitost, ja si ho ale koupim tak jako tak, neni to extremne drahe (na hudebnibazar to sezenu za 10-12) a ja proste chci skutecnej aparat kterej nahradi me soucasne kombo ... Dole je proste frfr ekvivalent ...
Dal nechapu jednu vec ... nekolik lidi tady opakovalo IR ... Ja tomu fakt nerozumim ... Tim myslite IR pedal ?? Nema nahodou ten Fractal FM3 to IR uz v sobe ?
Ptam se znovu .. Co vsechno potrebuju abych nahradil svuj normalni setup
Kytara -> pedalboard -> amp -> cab (mam combo, takze to je v jednom)
ted jsem ve stavu ze mam
Kytara -> fractal FM3 -> ????? planuju koupit frfr, konkretne Laney LFR-212, rad bych ale jeste jeden mensi aktivni .. Proste bedynku co se da prenaset
Dal nechapu jednu vec ... nekolik lidi tady opakovalo IR ... Ja tomu fakt nerozumim ... Tim myslite IR pedal ?? Nema nahodou ten Fractal FM3 to IR uz v sobe ?
Ptam se znovu .. Co vsechno potrebuju abych nahradil svuj normalni setup
Kytara -> pedalboard -> amp -> cab (mam combo, takze to je v jednom)
ted jsem ve stavu ze mam
Kytara -> fractal FM3 -> ????? planuju koupit frfr, konkretne Laney LFR-212, rad bych ale jeste jeden mensi aktivni .. Proste bedynku co se da prenaset
IR můžeš mít vestavěný nebo jako pedál. FM3 ho má v sobě.
Pro tvou sestavu potřebuješ ještě koncový zesilovač, abys měl čím krmit tu bednu. Pokud není aktivní. Používají se různé class D zesilovače.
Pro tvou sestavu potřebuješ ještě koncový zesilovač, abys měl čím krmit tu bednu. Pokud není aktivní. Používají se různé class D zesilovače.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ta FRFR Laney je aktivní.
Takže jen kytara-Fractal-Laney FRFR.
Takže jen kytara-Fractal-Laney FRFR.
Aha. Já to projel narychlo a nejspíš přehlédnul v popisu. Tak beru zpět.
V tom případě už nic nechybí.
Ano, Fractal FM3 to IR už má v sobě.
FRFR je taková fancy zkratka pro kytaristy, aby vnímali rozdíl oproti "kytarové" bedně. Nicméně v reálu to není nic jiného než jakýkoliv solidní aktivní box určený pro přehrávání hudby.
FRFR je taková fancy zkratka pro kytaristy, aby vnímali rozdíl oproti "kytarové" bedně. Nicméně v reálu to není nic jiného než jakýkoliv solidní aktivní box určený pro přehrávání hudby.
@HoSI - ja jeste zadnou frfr bednu nemam, ale jsem rozhodlej koupit Laney LFR-212 kterej je aktivni a do kteryho se dle vsehu uz jen pichne naprimo output (L/nono) z fractalu ... tudle 30kg obludu chci kvuli tomu, ze mam 30kg obludu kombo Laney IRT60-212 a tahle aktivni 2x12 frfr bedna by mela bejt vlastne ekvivalent .. Rad bych si jeste koupil jeden malej frfr speaker na prenaseni a na domaci hrani ... to si necham rad poradit tady ...
Jinak ... ono je to neskutecne levny btw ... jsem uplne prekvapenej, ze se da poridit superdobrej aparat za par korun ... kdyz si to tak vezmete, tak fungle nova frfr bedna s vykonem jako krava a co je navic dle vseho mid/high-end stoji 16 litru a neco
https://kytary.cz/laney-lfr-212/HN221121/
je to aktivni, k tomu staci dokoupit nejakou bedynku misto celeho pedalboardu jako napriklad na zacatku zminovany docela levny Valeton GP-200 (a nebo nejakej levnejsi, viz napr. spousta nabidek v hudebnibazar)
https://kytary.cz/valeton-gp-200/HN238670/
a clovek hraje s aparatem jako krava a jeste s efektema ...
kdyz si vzpomenu jak jsem daval dohromady driv v prubehu let svuj pedalboard, jak jsem tam zkousel/hledal ruzne krabicky co by mi vyhovavaly, jak jsem nikdy nechtel investovat do hlavy a bedny protoze mi to prislo drahe a vzdy jsem si porizoval uz kombo ... jak se to da tedka pichnout do kompu a clovek ma profi zvuk jak ze studia .... jak jsme nahravali split desku s borcema z nejaky rite (z Rumburka
, Rumburcanum se omlouvam - pokus o vtip) pac studio bylo strasne drahy pro jednu kapelu ....
https://kytary.cz/laney-lfr-212/HN221121/
je to aktivni, k tomu staci dokoupit nejakou bedynku misto celeho pedalboardu jako napriklad na zacatku zminovany docela levny Valeton GP-200 (a nebo nejakej levnejsi, viz napr. spousta nabidek v hudebnibazar)
https://kytary.cz/valeton-gp-200/HN238670/
a clovek hraje s aparatem jako krava a jeste s efektema ...
kdyz si vzpomenu jak jsem daval dohromady driv v prubehu let svuj pedalboard, jak jsem tam zkousel/hledal ruzne krabicky co by mi vyhovavaly, jak jsem nikdy nechtel investovat do hlavy a bedny protoze mi to prislo drahe a vzdy jsem si porizoval uz kombo ... jak se to da tedka pichnout do kompu a clovek ma profi zvuk jak ze studia .... jak jsme nahravali split desku s borcema z nejaky rite (z Rumburka
Ještě námět na zamyšlení, aby to nebylo jednoduchý 
Ten Laney vypadá moc hezky a věřím, že i hezky hraje. Je ale určen k tomu, abys ho dal za sebe a nechal ho hrát přímo do řitě (pouze cituji
)
Osobně bych šel spíš do tzv. wedge, čili bedny se zkosenou hranou, která se dá položit na zem před sebe jako klasický odposlech. Je to líp slyšet, když to hraje zepředu.
Ten Laney vypadá moc hezky a věřím, že i hezky hraje. Je ale určen k tomu, abys ho dal za sebe a nechal ho hrát přímo do řitě (pouze cituji
Osobně bych šel spíš do tzv. wedge, čili bedny se zkosenou hranou, která se dá položit na zem před sebe jako klasický odposlech. Je to líp slyšet, když to hraje zepředu.
Já to bral právě tak, že už ho v podstatě máš na cestě.lt.dan píše: 15.04.2025 15:29 @HoSI - ja jeste zadnou frfr bednu nemam, ale jsem rozhodlej koupit Laney LFR-212 kterej je aktivni a do kteryho se dle vsehu uz jen pichne naprimo output (L/nono) z fractalu ... tudle 30kg obludu chci kvuli tomu, ze mam 30kg obludu kombo Laney IRT60-212 a tahle aktivni 2x12 frfr bedna by mela bejt vlastne ekvivalent .. Rad bych si jeste koupil jeden malej frfr speaker na prenaseni a na domaci hrani ... to si necham rad poradit tady ...
K tomu menšímu, myslím, že by bylo dobré se mrknout do tohoto vlákna a případně tam směrovat i dotaz.
@HoSI - mam ho skoro na ceste ... ted je jeden na bazaru z Prahy 8 za 12.5 a v kytarach maj fungl novej za 16 .. takze ten proste nejak poridim az se rozkoukam ... pro fractal jedu ted odpoledne
.. uz se tesim jako malej harant
@vasekh - jj, cetl jsem .. jeste to nejak musim vymyslet .. chtel bych nejakou mensi lehkou bedynku na domaci hrani a prenaseni ... nejsem zase uplnej rotschild takze jak jsem psal drive, budu koukat po hudebnim bazaru co by se tam mensiho vhodneho naslo ...
@vasekh - jj, cetl jsem .. jeste to nejak musim vymyslet .. chtel bych nejakou mensi lehkou bedynku na domaci hrani a prenaseni ... nejsem zase uplnej rotschild takze jak jsem psal drive, budu koukat po hudebnim bazaru co by se tam mensiho vhodneho naslo ...
vasekh píše: 15.04.2025 15:50 Ještě námět na zamyšlení, aby to nebylo jednoduchý
Ten Laney vypadá moc hezky a věřím, že i hezky hraje. Je ale určen k tomu, abys ho dal za sebe a nechal ho hrát přímo do řitě (pouze cituji)
Pod tohle bych se podepsal, s tím rozdílem, že si radši hraju "do řitě", aby to i lid pod pódiem (pokud nějaké je) dobře slyšel. Já to slyším dobře taky, protože wedge dobře vyzařuje. V zásadě můžeš k Fractalu pro začátek koupit jakejkoliv relativně levnej wedge (klínovitej) AKTIVNÍ monitor a uvidíš, jak se ti to bude líbit. Mě se to líbí, a to používám naživo fakt relativní šitku - https://www.thomann.de/cz/behringer_f1220_eurolive.htm . Má JENOM 250 W, JENOM 10 kg a korekce a konektory ZEPŘEDU, což je pro mne zásadní. Mám i silnější a těžší bedny, ale ty většinou nepoužívám.
NJN, po padesáti letech hraní jsem najednou zjistil, že už mi jde fakt spíš o to hraní samotné, než o tavení lamp. Je dobré mít slušnou kytaru, to zas jo...
Naposledy upravil(a) affordano dne 16.04.2025 7:10, celkem upraveno 1 x.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud chceš k tomu Lanex FR ještě nějakou malou aktivku, hledal bych ve vodách aktivních monitorů (jako odposlechů), co leží před tebou na zemi a míří ti na hlavu, viz. doporučení výše (případně cokoliv podobného).
Ať máš dva různé systémy a můžeš porovnat plusy a mínusy obou řešení.
Ať máš dva různé systémy a můžeš porovnat plusy a mínusy obou řešení.
hohoho .... tak jsem se oficialne a slavnostne stal majitelem Fractal FM3
... uz se seznamuju ... zatim prvni poznatek je ze asi budu potrebovat nejakej malej pedal board protoze mi nevyhovuje ten tuner .. ja proste potrebuju normalni pedalovej dedikovanej tuner ...
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Čau, k FM3 si nosiť ladičku ? No veď práve tá ladička je super v FM3, teraz si môžeš aj farby meniť a veď hore napravo stlačíš Tempo - Tuner, alebo si nastavíš nožný prepínač, ktorý chceš a ladíš, na mašine aj stroboskopicky, prípadne ju navolíš v Editore.
Tie IR už uživatelia Fractalov hromadne vypúšťajú a používajú DynaCab, no, je o tom diskusia na Fractal fóre.
Tam máš vyše tisíc IR a DynaCab si vyberieš box, momentálne 41 boxov, vo FW 9.02 - beta, na začiatku ich bolo asi iba 12.
Jednoducho si nastavíš typ boxu orežeš 80 - 8000 Hz uložíš, alebo ako chceš nalaboruješ polohu mikráku. to je inde, ako hotové IR.
Prípadne si kúpiš za pár korún zvuky do Fractal CabLab4
https://www.fractalaudio.com/cab-lab-4
V akcii sú tie najlacnejšie za 20
https://shop.fractalaudio.com/software- ... t=priceasc
Pri Fractale odporúčam si najprv naštudovať update Editoru a Firmware a ukladanie Firmware a presetov, ktoré sa ti páčia.
Tak sa môžeš vracať k pôvodnému poslednému, alebo hociktorému Firmware, ktorý máš uložený.
Ďalej je fakt dôležité sa naučiť, ako fungujú scény a kanály - Channel. V jednom presete máš kanál A-B-C-D a scény 1-8.
To je 32 možností v jednom presete.
Bežne to robím, že si vyberiem preset a ten si upravím a uložím ako Môj a natiahnem si ho ako nový preset, s mojím nastavením.
Tak isto efekty, nastavíš, uložíš a potom iba vyvoláš. Najlepšie nastavovať z nejakého hotového presetu, alebo kludne od začiatku.
Mám FM3 T, ale myslím, že to všetko funguje aj na FM3.
Ešte čo sa týka aktíviek k modelerom, ja som za oddelené pasívne boxy a stereo koncák. Tým ti vznikne oveľa väčší priestor na laborovanie s reprákmi a zosikmi a je to aj prenosnejšie.
Tie IR už uživatelia Fractalov hromadne vypúšťajú a používajú DynaCab, no, je o tom diskusia na Fractal fóre.
Tam máš vyše tisíc IR a DynaCab si vyberieš box, momentálne 41 boxov, vo FW 9.02 - beta, na začiatku ich bolo asi iba 12.
Jednoducho si nastavíš typ boxu orežeš 80 - 8000 Hz uložíš, alebo ako chceš nalaboruješ polohu mikráku. to je inde, ako hotové IR.
Prípadne si kúpiš za pár korún zvuky do Fractal CabLab4
https://www.fractalaudio.com/cab-lab-4
V akcii sú tie najlacnejšie za 20
https://shop.fractalaudio.com/software- ... t=priceasc
Pri Fractale odporúčam si najprv naštudovať update Editoru a Firmware a ukladanie Firmware a presetov, ktoré sa ti páčia.
Tak sa môžeš vracať k pôvodnému poslednému, alebo hociktorému Firmware, ktorý máš uložený.
Ďalej je fakt dôležité sa naučiť, ako fungujú scény a kanály - Channel. V jednom presete máš kanál A-B-C-D a scény 1-8.
To je 32 možností v jednom presete.
Bežne to robím, že si vyberiem preset a ten si upravím a uložím ako Môj a natiahnem si ho ako nový preset, s mojím nastavením.
Tak isto efekty, nastavíš, uložíš a potom iba vyvoláš. Najlepšie nastavovať z nejakého hotového presetu, alebo kludne od začiatku.
Mám FM3 T, ale myslím, že to všetko funguje aj na FM3.
Ešte čo sa týka aktíviek k modelerom, ja som za oddelené pasívne boxy a stereo koncák. Tým ti vznikne oveľa väčší priestor na laborovanie s reprákmi a zosikmi a je to aj prenosnejšie.
Naposledy upravil(a) mirostrat dne 16.04.2025 7:07, celkem upraveno 1 x.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
já jsem si teda na ladičku v FM3 zvykl a funguje velmi dobře. FM3 už sice nemám, mám QC, ale docela dobré řešení externí ladičky je Shure GLXD 16 - zaprvý je to skvělej bezdrát a za druhý to funguje jako pedálová ladička. Stejně ale většinou používám ladičku z QC.
Jinak Dynacab je stále IR technologie, jen těch IR bude hodně a budou různě blendovaný mezi sebou.
A co se poslechu týče. Chápu důvody za výměnou 30 kg bedny za 30 kg bednu. Ale malá výkonná aktivka (pro kytaristy frfr bedna) to sfoukne z povrchu zemskýho. Třeba:
https://hudebnibazar.cz/rcf-st-sma-12-ll/ID645173/
za mě bohatě stačí aktivka s 10" repro, džadža to i tak dělá dostatečný. Třeba:
https://hudebnibazar.cz/novy-aktivni-re ... /ID665703/ nebo https://hudebnibazar.cz/rcf-art-710a-mk ... /ID670949/
Ty 710 nejsou zrovna etalon rovného zvuku, ale poslouží dobře.
Já používám (když už potřebuju hrát nahlas) RCF 408 a mě stačí i 8" repro.
Kdybych chtěl být rozmlsanej, šel bych do něčeho jako je https://www.profi-dj.cz/zvukova-technik ... nx-10-sma/
Jinak Dynacab je stále IR technologie, jen těch IR bude hodně a budou různě blendovaný mezi sebou.
A co se poslechu týče. Chápu důvody za výměnou 30 kg bedny za 30 kg bednu. Ale malá výkonná aktivka (pro kytaristy frfr bedna) to sfoukne z povrchu zemskýho. Třeba:
https://hudebnibazar.cz/rcf-st-sma-12-ll/ID645173/
za mě bohatě stačí aktivka s 10" repro, džadža to i tak dělá dostatečný. Třeba:
https://hudebnibazar.cz/novy-aktivni-re ... /ID665703/ nebo https://hudebnibazar.cz/rcf-art-710a-mk ... /ID670949/
Ty 710 nejsou zrovna etalon rovného zvuku, ale poslouží dobře.
Já používám (když už potřebuju hrát nahlas) RCF 408 a mě stačí i 8" repro.
Kdybych chtěl být rozmlsanej, šel bych do něčeho jako je https://www.profi-dj.cz/zvukova-technik ... nx-10-sma/
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
Ano, DynaCab je stále IR technologie, len je to infra 360°
Robot jazdí okolo boxu a sníma. DynaCab je fasa, že tam je vidno ten mikrák a reprák + sa tam dá všetko nastaviť. Je to také prehladnejšie v Editore. Editor je pre mňa základ, nastavovať to priamo vo Fractaloch a modeleroch chce naozaj naučenie sa toho virtuálneho prostredia.
Oddelené samostatné boxy je už taký môj zvyk, môžem meniť boxy a hlavy. Nikdy sa mi moc nepáčili kombá.
Mne sa zapáčili HQ Power, teraz bol na bazáre za 116 Euro 2 x 200 W, MOSFET, už je predaný.
Tento
https://www.radiomuseum.org/r/hq_power_ ... e_vignette
10" berem, to je podla mňa mýtus, že to musí byť 12 " reprák.
Ďž-Dž leze aj z 10-ny.
Robot jazdí okolo boxu a sníma. DynaCab je fasa, že tam je vidno ten mikrák a reprák + sa tam dá všetko nastaviť. Je to také prehladnejšie v Editore. Editor je pre mňa základ, nastavovať to priamo vo Fractaloch a modeleroch chce naozaj naučenie sa toho virtuálneho prostredia.
Oddelené samostatné boxy je už taký môj zvyk, môžem meniť boxy a hlavy. Nikdy sa mi moc nepáčili kombá.
Mne sa zapáčili HQ Power, teraz bol na bazáre za 116 Euro 2 x 200 W, MOSFET, už je predaný.
Tento
https://www.radiomuseum.org/r/hq_power_ ... e_vignette
10" berem, to je podla mňa mýtus, že to musí byť 12 " reprák.
Ďž-Dž leze aj z 10-ny.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.